Samsung Galaxy Note 5: Πιο λεπτό με θύρα USB Type-C;

Κάποιες από τις μεγάλες ανακοινώσεις που περιμένουμε από Σεπτέμβριο είναι τα iPhone 6 της Apple και το Samsung Galaxy Note 5. Αν και έχουμε ακόμη μερικούς μήνες, τα leaks έχουν ξεκινήσει να μας δίνουν τις πρώτες πληροφορίες για το Galaxy Note 5.

Αναφέρεται ότι το phablet της Samsung θα έχει θύρα USB Type-C, η οποία αναμένεται να γίνει το νέο standard σε κινητά και υπολογιστές. Προς το παρόν η συγκεκριμένη θύρα βρίσκεται σε ελάχιστες συσκευές όπως το 12ιντσο MacBook και το Google Chromebook Pixel 2.

Όσον αφορά στο Samsung Galaxy Note 5, λέγεται ότι θα έχει USB 3.1 Type-C θύρα που εκτός από το γεγονός ότι θα μπορείς να βάζεις το USB connector από όποια πλευρά θέλεις (όπως το Lightning connector), θα έχει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στα 10Gbps. Η ταχύτητα αυτή είναι διπλάσια από αυτή που δίνει το σημερινό USB 3.0 standard

Επιπλέον, το νέο καλώδιο Type-C προσφέρει μέχρι 20 volts και 5 amps ισχύος, που σημαίνει ότι η φόρτιση θα γίνεται πιο γρήγορα.

Τέλος, λέγεται ότι θα έχει οθόνη 5.9 ιντσών λογικά Quad HD Super AMOLED (όχι 4K που είχε ακουστεί ως φήμη) και πάχος πιο λεπτό στα 7.9 χιλιοστά (από τα 8.5 χλστ. του Note 4). Η μπαταρία θα είναι στα 4100mAh ενώ αναμένεται να φορά την αναβαθμισμένη έκδοση του Exynos 7420 των Samsung Galaxy S6.

Ωστόσο, τίποτα από όσα διαρρέουν δεν είναι επιβεβαιωμένα από την Samsung, οπότε κρατάμε επιφυλάξεις.

Samsung Galaxy Note 5: Πιο λεπτό με θύρα USB Type-C;, Samsung Galaxy Note 5: Πιο λεπτό με θύρα USB Type-C;

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nick2010

Τι κακό κι αυτό με τις διαστάσεις, να θέλουν ντε και καλά την tablet-οποίηση των smartphones….

albanti

Για την μπαταρία…. Οπως μας έχει διδάξει η ιστορία ΚΑΜΙΑ “μεγάλη” εταιρεία δεν έχει αυξήσει τα mAh τόσο πολύ …..Το ποιο πιθανό είναι να “παίξουν” με την γρήγορη φορτίσει…δυστυχώς
Μην γράφετε ότι νάνε… φιλτράρεται ότι διαβάζεται στα ξένα site…

Stedix

Nick η σειρά note εχει τέτοιες διαστάσεις μπορεις να κινηθείς σε μικρότερες απο πλευράς Samsung η 2310 εταιριών επιπλέων.φτανει αυτο το κράξιμο με τις διαστάσεις.με αγάπη πάντα ετσι !😜

Costas

@nick2010 το note είναι στην κατηγορία των phablets και όχι των smartphones. Αν θες smartphone καλύτερα να κοιτάξεις κάτι άλλο, πχ s6, iphone 6, lg g4 κτλ.
Η σειρά note της samsung είναι η μοναδική που απευθύνεται σε επαγγελματίες και όχι σε πιτσιρίκια που θέλουν μεγάλη οθόνη για Facebook και YouTube.

prankster

μακαρι να ισχυει το μεγεθος το 5.9 μακαρι να μεγαλωσει λιγο ακομα κρατωντας προφανως τις ιδιες διαστασεις body ratio δλδ

mimis13

@albanti

https://techblog.gr/computers/usb-type-c-mobo-2015-2995/

Αν θέλεις, διάβασε αυτό το άρθρο ώστε να ενημερωθείς για το USB 3.1 και τις δυνατότητες φόρτισης που παρέχει το πρότυπο. Ευχαριστώ. 😀

albanti

@ mimis13
Δεν αναφέρομαι στο usb 3.1! Αλλά στο μέγεθος της μπαταρίας!!

albanti

5.9 στα 7.9 και μπαταρία 4100mAh δεν γίνεται (εκτός και έχει πολύ μεγάλα bezel)

Darth

@albanti γίνεται.. το mate 7 είναι 6 ίντσες με ελάχιστα bezels, και χοντρό αλουμίνιο (aircraft grade) και έχει μπαταρία 4100, άνετα χωράει στης 5.9 με λίγο λεπτότερο αλουμίνιο πιστεύω

albanti

Θα πρέπει να υπολογίσες και την θέση για το πενάκι και ότι τα Samsung έχουν home button (hard key) .Σαν το mate 7 (compact ) δεν το νομίζω …..

Alxgiann

Κοίτα να δεις που και εγώ νόμιζα πως η ανάλυση QFHD είναι 4Κ…κατά τα άλλα, αν όντως έχει τέτοια μπαταρία και usb type c, θα με βάλει σε πειρασμό.

Sotiris

Με χαλάει το γεγονός οτι μάλλον δεν θα είναι αποσπόμενη οπως στο 3 που του έχω βαλει 6400mha extended μπαταρία. Ωστόσο μάλλον στο 5 θα κινηθώ οταν πέσει η τιμή του. Όποιος αγοράζει συνειδητά Note, δεν μπορεί να πάει σε άλλη συσκευή.

Filippos

@sotiris θέλω κι εγώ 6400 μπαταρία για το 3άρι μου!

Μπορείς να μου πεις που μπορώ να βρω;

nick2010

@Costas, πολύ βιάστηκες να χαρακτηρίσεις φίλε….

Δηλαδή, για σένα, μόνο οι επαγγελματίες από τη μία και τα πιτσιρίκια του FB από την άλλη υπάρχουν ????????????????

Δηλαδή, ο επαγγελματίας θα πάθει επαγγελματική ζημιά αν το phablet του είναι 5.7” ή 5.5”, δεν θα χωράνε οι πληροφορίες, ή είναι κατά κανόνα πρεσβύωπας και θέλει μίνι τετράδιο για να γράψει σημειώσεις και όχι να τις πληκτρολογήσει ???????????????

Εγώ λοιπόν ο πιτσιρικάς ο 45αρης σου λέω ότι είχα και το Note 3 και το OnePlusOne και τώρα το S6 και επαγγελματικά καλά πάω σχετικά (δόξα τω Θεώ) όσο για κοινωνική δικτύωση λίγο G+ και instagram προλαβαίνω ικανοποιώντας τις πιτσιρικίστικες ανησυχίες μου….

Τελικά η αρχική απορία μου παραμένει… εντάξει ο στόχος του επιχειρηματικού κοινού, αλλά σημασία δεν έχει πάντα το μέγεθος, αλλά η σχεδίαση κ ο τρόπος υλοποίησης και – κυρίως – η διάρκεια της μπαταρίας όχι συγκρκιτικά με άλλες συσκευές αλλά… αντικειμενικά και χρηστικά για τον επαγγελματία (αφού μιλάμε γι αυτούς στοχευμένα).

Και πάντα φιλικά.

Sotiris

@Filippos Ψάξε Anker 6400mha extended battery στο ebay.

mimis13

@albanti, αν η μπαταρία φτάσει τα 4100mAh, σωστά επιλέχθηκε αυτό το πρότυπο για τη φόρτιση. Δε βρίσκω παράλογη την επιλογή μεγάλης μπαταρίας αφού έχουν λύση το θέμα της φόρτισης. Τώρα για το θέμα χωρητικότητας, κάτι θα έχουν σκεφτεί.

Costas

@nick2010
Το note είναι για επαγγελματίες λόγο πενάκι και όχι τόσο της μεγάλης οθόνης. Και εγώ το χρησιμοποιώ στη δουλεία και μόνο και δεν μπορώ να με φανταστώ χωρίς αυτό. Αλλιώς υπάρχουν διάφορα μεγέθη και χαρακτηριστικά smartphones που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Πάντως οι μικρές ηλικίες Συνήθως προτιμούν με μεγάλη οθόνη τηλέφωνα για να βλέπουν βιντεακια και για φιγούρα στη καφετέρια πχ iphone 6 plus.

Γιώργος

Once a note , always a note , το 4 ακόμη και σήμερα που μιλάμε αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη συσκευή της αγοράς μακράν. Μόνο πρόβλημα θα είναι η τιμή που θα ξεκινάει 800+ ως συνήθως αλλά θα πέσει σταδιακά.

Kassandros

Το Note 5 θα είναι για μια ακόμα φορά κορυφαία επιλογή, ότι κι αν τελικά είναι….προσωπικά πιστεύω ότι θα πάει 5,9in χωρίς αύξηση διαστάσεων και camera που θα αποτελεί σημείο αναφοράς.Τα 4100mAh δεν τα θεωρώ καθόλου απίθανα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.