Samsung, φτιάχνει 6″ 4K AMOLED οθόνη στα 700+ppi για το Note 5;

Έχει περάσει ελάχιστος καιρός από τότε που είδαμε να παρουσιάζεται το Samsung Galaxy Note 4, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τον διάδοχό του που λογικά θα παρουσιαστεί του χρόνου τον Σεπτέμβριο στην IFA 2015. Εδώ και καιρό γνωρίζουμε ότι η Samsung θα φτιάξει 4K AMOLED οθόνες και οι νέες πληροφορίες λένε ότι θα τις δούμε στο Galaxy Note 5.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PhoneArena, η Samsung φέρεται να ξεκινά του χρόνου τον Αύγουστο την μαζική παραγωγή 5.9 ιντσών Ultra HD Super AMOLED οθονών οι οποίες θα έχουν πυκνότητα pixels στα 743ppi. Βεβαίως τις πληροφορίες αυτές τις κοιτάζουμε με επιφύλαξη, αλλά είναι πολύ πιθανό να δούμε το επόμενο Note να έχει αυτή την οθόνη και φαίνεται επίσης λογικό να δούμε την οθόνη να μεγαλώνει στις 6 ίντσες.

Τον Μάιο ο επικεφαλής της LG Display ανέφερε ότι εργάζονται στο να μειώσουν κι άλλο το μέγεθος των pixes προκειμένου να φτάσουμε στα 600ppi ή ακόμα και στα 700ppi στο εγγύς μέλλον. Από την άλλη, η Sharp σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, έχει δημιουργήσει την πρώτη 4K οθόνη για smartphones και θα μπει σε διαδικασία παραγωγής το 2016 με μεγέθη από 5 έως 6 ίντσες. Οπότε δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η Samsung θέλει να ακολουθήσει.

samsung galaxy note 5 display, Samsung, φτιάχνει 6″ 4K AMOLED οθόνη στα 700+ppi για το Note 5;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
inblx

Καλά κανει και βγάζει οθόνη με 700+ ppi. Μπορεί το ανθρώπινο μάτι να μην μπορεί να καταλάβει την διάφορα των pixel σε μια οθόνη πανω απο 400 ppi ας πούμε, αλλά ουτε σε μια τηλεόραση 55″ με ppi 40 ,που είναι 3-4 μετρα μακρυά δεν μπορείς να τα δεις. Αλλά όταν κοιτάξεις μια 4Κ καταλαβαίνεις την διαφορά.
Το λέω αυτό για μερικούς που θα γράψουν απο κάτω πως δεν χρειάζεται, η πως είναι υπερβολικό και όλα αυτά. Κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό και κάποια εταιρία θα έπρεπε να το ξεκινήσει.
Το μόνο που πρέπει να γίνει για τις συσκευές με τέτοιες αναλύσεις είναι να φτιαχτούν GPU και επεξεργαστές που να υποστηρίζουν μια τέτοια μεγάλη ανάλυση χωρίς να υπερθερμαίνονται.

cybergeorge

Τρέλανέ μας κι άλλο samsung………Δώστα όλα!!

Σπύρος

Εντάξει, καλά το πάμε αλλά χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά να γίνει… Αντικειμενικά τώρα, τα 700 ppi είναι λίγα, ακόμη και για τον μέσο χρήστη. Μέχρι να ξεπεράσουμε τα 1000 δε μπορεί να είμαστε ικανοποιημένοι…

Ιωάννης jb

Η ανάλυση στις οθόνες των κινητων είναι σημαντικό πράγμα!!!
ακόμη και η 320×240 που χρησιμοποιήθηκε για παρα πολλά χρόνια ήταν κάτι καλό αλλά στάσιμο και πάντα σε άφηνε με μια όρεξη για το κάτι παραπάνω…
Αυτό θεωρώ πως ήρθε όταν είδα τα χαρακτηριστικά του xperia z και λίγο αργότερα απο κοντά, δεν είναι τυχαίο άλλωστε και το γεγονός ότι μεχρι σήμερα είναι το κινητο με την μεγαλύτερη βαθμολογία σε site όπως το gsmarena!!!
Ανάλυση fhd με ιδιαίτερα υψηλό ppi!!!!!
Αυτό που γίνεται εδω και 6 μήνες περίπου με την ανάλυση 2k και αυτό που θα γίνεται σε 1-2 χρόνια με την ανάλυση 4k είναι καλό! εννοείται πως είναι καλό!!!!
Πλέον όμως δεν με εντυπωσιάζει τόσο όσο παλιότερα γιατί το πράγμα ξέφυγε.. και είναι και κάτι συνιθυσμένο.. πλέον ξέρεις ότι όλο θα ανεβαίνει και 8k θα πάει και ποιός ξέρει πόσο παραπάνω!!
Ειναι ένα πράγμα πως να το πω, σαν τις ταινίες
Οσοι είστε παλιότεροι θυμάστε πόσο μας είχε αντυπωσιάσει το terminator 2 ή το matrix, οι υπόλοιιπες ταινίες και οι πιο καινουργιες που βγαίνουν σήμερα έχουν απείρως καλύτερα εφε, αλλά εκείνος ο εντυπωσιασμός δύσκολο να σου έρθει πλέον
σε όλα τα αισθήματα του ανθρώπου υπάρχουν κάποια όρια

tiamat

μα υπαρχει και το 8Κ σαν τεχνολογια. γιατι μονο 4K?

αρχισε τις εκπτωσεις και η samsung μετα το s5 …

Sot11

Δεν θέλω να σας ξενερώσω, αλλα με την μπαταρία τι γίνεται; Ξέρω! Κουβαλάς μαζί σου τον φορτιστή όπου πας…

Alex

Δν λέω η καλύτερες αναλύσεις στ κινητά είναι σημαντικές αλλά οχι κ σε τέτοια επίπεδα…και καταρχήν τι μπαταρίες θα χρειάζονται τέτοια κινητά?? Για να βγάζουν μια μερα…

DIREFEAR

Ειτε Full hd,ειτε QHD,ειτε UHD,ειτε ακομη και 8κ…super amoled να ειναι και δεν με νοιαζει τιποτα αλλο!βεβαια θα θελει exynos 8420 στα 3.2 ghz ή snapdragon 820 octa core 64 bit επισης στα 3.2ghz και φυσικα 5000mah μπαταρια που θα το κανει 9-10mm παχυ…αλλα χαλαλι του αν εχει ολα τα παραπανω συν μηδενικα bezels!αν και οταν βγει σιγουρα θα ειναι η επιλογη μου(οταν φυσικα η τιμη του πεσει κοντα στα 500 ευρω στα σκρουτζομαγαζα).Σαμμυ δωσε πονο με τις επικες οθοναρες σου!

jimmys

4k σε κινητο…??? Το μαρκετινγκ σε ολο του το μεγαλειο……..!!!!

μαρκος

αμα φτιαξει αυτην την οθονη , η σαμυ θα παει για φαλιμεντο ,γιατι τετοια αναλυση πρεπει να υποστηριζει και το chipset την αναλυση αυτης της οθονης και θελει και μπαταρια μεγαλης διαρκειας και θα αναγκαστει να πουλαει το note το 5 πανω απο τα 800 ευρω.Μια χαρα ειμαστε με αναλυση 2560.1440 pixels. αυτη ειναι η αποψη μου

tiamat

Αυτο που ειπε ο ιωαννης ειναι πολυ σωστο.

Σας αρεσουν οι γυναικες με μεγαλα μπουμπις?. Οκ. Εχεις βρει μια με τετοια κ περνας τελεια μαζι τους!, δε σημαινει ομως οτι επειδη μια αλλη που τα εχει μεγαλυτερα θα σου δινει αναλογως και μεγαλυτερη απολαυση ενω ασχολεισαι μαυτα!

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
(η μπορει να ηταν και αριστοτελης δεν ειμαι σιγουρος…)

karlitonio1

@tiamat κάποιος βλεπει ownage pranks :p και το σωστο ειναι καμπουμπις

xristos

το ζήτημα είναι να μπορεί να υποστηρίξει τέτοιου είδους οθόνες, είδατε τι έπαθε η lg με το g3;
1) βιάστηκε να βγάλει μια οθόνη που γονατίζει τον επεξεργαστή και κολλάει το κινητό, ενώ στα bechmarks είναι πολύ χαμηλότερα από τα άλλα κινητά που έχουν τον ίδιο επεξεργαστή και κοντεύει να τον φτάσει ακόμα και το g2 στα test.
2) έχει χαμηλή φωτεινότητα , άσε που μετά από λίγο σου κατεβάζει την φωτεινότητα στο 90%

Δημήτρης

Ρε παιδιά, βλέπω σε όλο το site γράφετε για το G3 πόσο αργεί και πόσο σέρνεται… Το έχω 3 βδομάδες και το μόνο που κάνει είναι κάποια redraws και τίποτα άλλο… Γεγονός που στο Android συμβαίνει αυτό μέχρι το Κιτ Κατ σε όλες τις εκδόσεις που έχω χρησιμοποιήσει από 2.2. Στο galaxy nexus μου γινόταν, στο Nexus 7 2013 μου γίνεται.

Και η μπαταρία με φουλ χρήση σε βγάζει μια μέρα και και τα περί υπερθέρμανσης τα θεωρώ γελοία! Το galaxy nexus που θερμαινόταν ποοοολύ περισσότερο.

Η Lg μετά από updates τα διόρθωσε τα πρώτα bugs και υποστηρίζει τέλεια την οθόνη (απλά εξαιρετική!) το στήσιμο της συσκευής σε συνδυασμό με το λογισμικό.

Τα λεώ όλα αυτά όχι φυσικά για να υποστηρίξω το κινητό ή την LG (klein τώρα!) αλλά για να μην είμαστε αρνητικοί για ό,τι καινούριο έρχεται, εγώ το βλεπω πολύ θετικό!

Υ.Γ. : Αυτό με τη φωτεινότητα να πέφτει δεν το έχω βιώσει, γιατί την έχω πολύ χαμηλότερα, 60-70% που μου είναι υπεραρκετό και για βράδυ και για μέρα με φουλ ήλιο.

GiorgosM

Έχω το tab.pro 8.4 με την WQHD οθόνη, απλά εξαιρετική!! κι ας μην είναι amoled

nikosgk123

αντε να βγει το note 5

kostas_falcon

Αυτό που ενοχλεί εμενα είναι ότι οι έξτρα επιδόσεις που μπορεί να δίνει ένα νέο soc σπαταλιέται και χαραμιζεται για ακόμη υψηλότερες αναλύσεις…..τρανο παράδειγμα το galaxy alpha που με τον 5430 και 720p οθόνη βάζει κάτω σε αρκετά bench μηχανάκια με με ανωτέρα soc …….

Βαγγελης

Ο εθισμος στα κινητα οδηγει σε υπερβολες.Η apple εκανε κοσμο να αγοραζει τα προιοντα της μονο και μονο για τα 60 fps ή οπως ελεγαν “δεν λαγκαρουν η κωλανε τα iphone” οι οπαδοι της.Ηδη οι κατασκευαδτες SoC υποσχονται στις δυνατοτητες τους τα 120 hz σε χαμηλοτερες αναλυσεις.Τεραστιες αναλυσεις που καταναλωνουν πορους χωρις εμφανες λογο ενω περιεχομενο οπως εφαρμογες βιντεο κτλ ιδιας αναλυσης ειναι δυσεβρετο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.