Samsung Galaxy Note 5: Επίσημα στις 12 Αυγούστου;

Όλο και πιο συχνές είναι οι αναφορές που θέλουν την Samsung να ανακοινώνει το Samsung Galaxy Note 5 νωρίτερα από την IFA του Σεπτεμβρίου, όπως συνηθίζει εδώ και χρόνια. Οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν για ανακοίνωση τον Αύγουστο και σήμερα οι ημερομηνίες γίνονται πιο σαφείς.

Οι πληροφορίες έρχονται από την Ταϊβάν και αναφέρουν ότι το Samsung Galaxy Note 5 θα ανακοινωθεί στην Νέα Υόρκη 12 Αυγούστου και λίγες μέρες αργότερα (14 Αυγούστου) θα γίνει διαθέσιμο σε συγκεκριμένες αγορές. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι επιβεβαιωμένο και περιμένουμε από την Samsung να ανακοινώσει την ημερομηνία.

Η πρόωρη ανακοίνωση αποδίδεται στο γεγονός ότι η Samsung θέλει να προλάβει την Apple, όντας ήδη στην αγορά πριν ανακοινωθεί το νέο iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Μέχρι να κυκλοφορήσουν τα iPhone, η Samsung θα βρίσκεται ήδη στην αγορά περίπου έναν μήνα. Επίσης, επιλέγει την περίοδο του Αυγούστου έτσι ώστε να έχει όλη την προσοχή που αναζητά και να κάνει το promo που θέλει.

Το Samsung Galaxy Note 5 αναμένεται με επεξεργαστή Exynos της Samsung (14nm), οθόνη 5.7 ιντσών ανάλυσης 1440×2560 pixels, μνήμη RAM 4GB και μπαταρία 4100mAh με υποστήριξη wireless quick charging.

Όπως πάντα κρατάμε πολλές επιφυλάξεις για ότι διαρρέει.

Η φωτογραφία είναι concept render.

Samsung Galaxy Note 5: Επίσημα στις 12 Αυγούστου;, Samsung Galaxy Note 5: Επίσημα στις 12 Αυγούστου;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ekimolaos

21 Αυγούστου λένε θα κυκλοφορήσει, μαζί με το S6 edge+ (το οποίο τελικά θα φοράει τον 7420 και όχι τον sd808 που λέγανε οι φήμες). Και sd card officially πήρε πόδι και στο note…

thanoik

ένα είναι το σιγουρο,θα είναι από τις ποιο κορυφαιες ναυαρχιδες που θα κυκλοφορισει, σε οσους βεβαια τους αρεσουν τα κινητα με πολλες ιντσες 5.5 και ανω

Ekimolaos

Ναι αλλά η τιμή του θα προκαλέσει σε πολλούς οφθαλμικά προβλήματα! Φαντάζομαι θα είναι Samsung’s no-go pricing (2 μηνιάτικα κοντά δηλαδή!).

One

Κακασχημο τελείως… ειδικα η κάμερα πισω είναι σαν τη μύτη του καραγκιόζη!

NLS

Ekimolaos η πηγές σου είναι οι;

NLS

One, ξέρεις τι εστί concept render;
Αν και υποψιάζομαι ότι ότι και αν σου δείξουν (που να μην είναι HTC) χάλια θα το βρεις. Αλλά υποψία είναι μόνο.

NLS

Τα CCD γίνονται μεγαλύτερα (και σε MP και σε διαστάσεις) και θέλουν και μεγαλύτερους φακούς, χρειάζονται χώρο, τη στιγμή που το κινητά αδυνατίζουν.
Λογικό να εξέχουν οι πίσω κάμερες και συμβαίνει σε όλα τα τελευταία premium κινητά.

Όσο για την τιμή, δεν φτιάχνουν τις ναυαρχίδες τους για την Ελληνική αγορά. Deal with it.

One

@NLS όταν βλέπεις τους κινέζους να βγαζουν κάμερες που δεν προεξέχουν και η σαμυ συνεχιζει το ιδιο τροπαριο τοτε κατι δεν παει καλα.

NLS

Αυτό που δεν πάει καλά, είναι το τι φωτογραφίες βγάζουν οι Κινέζοι.
Να δηλώσεις πολλά megapixels αλλά να είναι σε CCD ψείρα με ψηλό f και κόκο χάλι σε χαμηλούς φωτισμούς με φακούς της πλάκας, το μόνο εύκολο.

Ekimolaos

@NLS

SamMobile. Τα έκανε confirm σήμερα (φαντάζομαι από insiders).

fotis

Εγω παντως αν τελικα ερθει με ενσωματωμενη μπαταρ,θα φυγω απο τη σειρα note.Αρχιζει κ μου θυμιζει τα αρνητικα της apple κ δεν είναι ωρα να σκας λαφτα για συσκευη που δεν εχει sd μπαταρια που αλλαζει κ ραδιο,που ειχαν ακομα κ τα τηλεφωνα της περασμενης δεκαετιας.

Ekimolaos

@fotis

Δυστυχώς η απουσία micro SD και η non-removable battery είναι confirmed… :/

fotis

Ekimolaos το φοβομουν. Τοτε παμε γι αλλα. Μενω με το note3 κ ψαχνω καποιο note killer.Εχει καμμια ιδεα κανεις? σε huawei lg η κτι σλλο?

NLS

Φώτη το G4 Pro θα έχει κάποιο ενδιαφέρον φαίνεται. Η Samsung (και τα παπαγαλάκια της) έχουν ήδη έτοιμες δικαιολογίες για τα πάντα. – Για το ραδιόφωνο που ποτέ δεν καιγόμουν προσωπικά, φταίει το chipset της που δεν το υποστηρίζει. Το ήθελα για να είμαι feature complete, αλλά σπανιότατα το χρειάστηκα στην πράξη. Έχω 1000 φορές παραπάνω χρησιμοποιήσει το FM που έχουν τα bluetooth μου (και το Sony SBH52, απείρως πρακτικό όταν έχεις phablet και το Sena 20S για το κράνος), χωρίς να τρώω τη μπαταρία του κινητού. – Για την removable μπαταρία. Λένε ότι έτσι θα μπορεί να είναι μεγαλύτερη (παραμύθια, ελάχιστο κερδίζεις από το ότι έχει ελαφρύτερο packaging αφού δεν το πιάνει στα χέρια του ο καταναλωτής) και λένε ότι φταίει η premium πλάτη. Πρώτα από όλα, premium πλάτη, μπορούσε να είναι αφαιρούμενη. Δεν θα ήταν γυαλί αλλά μπορούσε να είναι μέταλλο ή ένα σωρό άλλα premium υλικά (μέχρι Swarowski είχαν βγάλει). Από εκεί και πέρα, το πρόβλημα δεν είναι η μη αφαιρούμενη μπαταρία (από μόνη της), αφού λύσεις υπάρχουν αρκετά καλές (εξωτερικές μπαταρίες πχ.), αλλά ότι η Samsung ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ να φτιάχνει σοβαρές μη αφαιρούμενες μπαταρίες (με επιφύλαξη να έχει πια βελτιωθεί). Στο Note N7000 μου, άλλαξα ΔΥΟ… Συνέχεια »

Ekimolaos

Πλάκα κάνεις; Εγώ ακόμα με sony xperia S είμαι! Αλλά θα του βάλω cyanogenmod μπας και πάρει τα πάνω του, γιατί έτσι όπως έχουν τα πράγματα δεν βλέπω να με παίρνει να αλλάξω ακόμα 😛 Η Huawei και η Xiaomi έχουν πολύ καλές προτάσεις, αλλά με huawei και Xiaomi δεν έχω ασχοληθεί πολύ για να σπυ προτείνω κάτι. Αν ξέρει κάποιος άλλος ας γράψει, αλλιώς good old google 😛 Επίσης φοβερό είναι και το phablet της LeTV (Le One Max νομίζω λέγεται) με καλή τιμή και flagship χαρακτηριστικά, αν θες μεγάλες ίντσες. Αλλά δεν ξέρω αν έχεις τρόπο να το πάρεις, γιατί με τα capital control στις τράπεζες δεν μπορείς να κάνεις συναλλαγές εξωτερικό ακόμα… Εγώ προσωπικά θα περιμένω μέχρι Οκτώβρη/Νοέμβρη να δω και το Aero της HTC, γιατί μπορεί να κάνει το μπαμ η HTC μετά την αποτυχία του M9 (στις πωλήσεις, γιατί αν εξαιρέσεις την τιμή του είναι καλούτσικο. Αλλά πανάκριβο πραγματικά). Ή απλά να μην τα καταφέρει και να βάλει λουκετάκι! Γιατί δεν πρέπει να κάνει κάτι αξιοπρεπές για να σωθεί, αλλά κάτι το “wow”. Επίσης είναι και το Umi Iron στα 180$, με 5.5 ίντσες, αξιοπρεπέστατο, αλλά ακόμα είναι νωρίς γι’αυτό. Χρειαζόμαστε ΠΟΛΛΑ reviews ακόμα για… Συνέχεια »

Ekimolaos

@NLS

Συμφωνώ σε όλα, αλλά ξέχασες κάτι σημαντικό – ίσως το σημαντικότερο. Samsung’s famous support! Όταν βγει το “next big thing” στην αγορά τότε τα μάτια της πέφτουν αμέσως στο επόμενο “next big thing”. Το προηγούμενο απλά σταματάει να υπάρχει… Βλέπε gs6 memory management issue. Από insider πηγή: “Θα λυθεί αφού βγει το edge+” (next big thing). Λες κι έχει σχέση το ένα με το άλλο… Ευτυχώς δεν το πήρα γιατί σκεφτόμουν όταν πέσει στα 400 να το πάρω…

Ανδρεας

Ρε guys μηπως ειναι dual sim supported ετσι ωστε η μια απο τις δυο θυρες καρτας sim να λειτουργει και για καρτες micro sd?????

Φώτης

Παιδιά σίγουρα τα mate 8 κ lg g pro3 θα ειναι πολυ καλές προτάσεις αλλα μην ξεχνάτε το note 4..Μια χαρά τούμπανο ειναι κ αυτο κ με οθοναρα κ sd card παιρνει και , και , και!!!!

NLS

Ανδρέα αυτά που λες είναι κουφά.

Ekimolaos έχεις μεν δίκιο, αλλά δεν ξέρω και πολλές εταιρίες που δεν είναι έτσι.
Η Sony μου έκανε θετική έκπληξη όταν είπε ότι θα βγάλει (και έβγαλε) επίσημο Lollipop ακόμα και για παλιά μοντέλα, μεγάλη αντίθεση με την παλιά Sony που ήταν ο ορισμός του “βγάζω και ξεχνάω”. ΑΛΛΑ μετά, πήγε και ανακοίνωσε ότι παρατάει το παιχνίδι του mobile. Να τη βράσω.

Δυστυχώς όλοι θέλουν να ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ νέα πράγματα, όχι να σου φτιάξουν κάτι για να το κρατήσεις χρόνια.
Μερικά από τα “ως συγνώμη μας ξέφυγε” δεν είναι καθόλου έτσι, είναι προσχεδιασμένα.

NLS

Φώτη ψάχνουμε το πρώτο σοβαρό 64bit mobile.
Το Note 4 είναι καλό αλλά σαφώς προηγούμενης γενιάς εφόσον πήγαμε (και σαν OS) στα 64 bit.

Ekimolaos

@NLS

Ναι, φυσικά και είναι έτσι. Αλλά μιλάμε για ούτε 2 μήνες μετά αφότου βγήκε πως δεν φτιάξανε κάτι βασικότατο για να λειτουργεί το κινητό σωστά. Δεν είπα για update το OS μετά από 1 χρόνο πχ. Είπα για bug που φταίει η ίδια η Samsung και μάλιστα από την 1η κιόλας μέρα… Και ακόμα να βγει fix, θα βγει μαζί με το edge+. Νομίζω πως αυτό είναι η έννοια του αντιεπαγγελματισμού και ο τρόπος ώστε να χάσεις πελάτες. Απαράδεκτο.

Φώτης

NLS @ το θέμα ειναι η εξέλιξη στην καμερα στις οθόνες κ στο πιο σημαντικο την μπαταρια!!!Σιγουρα κ στα κόλπα της κάθε εταιρίας που θα εχει το κινητο..Τωρα για το note 4 που ειναι οπως λες προηγούμενης γενιάς τι δηλαδη..Θα ανοίγει την εφαρμογή 1 με 2 δευτερόλεπτα πιο αργά;Νομιζω ειναι υπερβολή οταν μιλάμε για τέτοια κινητά..

Targaryen

Πάρτε το απόφαση ρε παιδιά σε λίγο καιρό κανένα κινητό δε θα έχει sd card και removable battery. Δεχτειτε το και αφήστε τα πάμε για αλλα…

Ανδρεας

Κουφα για ποιο λογο φιλε “εμπρειρογνωμονα” @SNL??

NLS

Δεν υπάρχει κάτι να σου απαντήσω, ας απαντήσει άλλος (αν υπάρχει κάτι να απαντήσει στην ερώτηση που θεωρείς ότι έκανες).

Χαρακτηρισμούς από έναν άγνωστο τύπο πίσω από την ασφάλεια της οθόνης του δεν τους δέχομαι ως καλή βάση για να συζητήσω μαζί του.

Keep walking.

Ανδρεας

OK

Ανδρεας

OK Φιλε @NLS. You were the first to answer,you were the last to hide…Keep walking! Παιδια απο επανω ή οποιος αλλος θελει,ας ξεκαθαρισει και σε εμενα τι λαθος ρωτησα!

Giorgos

Αν όντως δεν έχει αφαιρούμενη μπαταρία και mSD άλλος ένας παίχτης για μένα έχει φύγει από το τραπέζι φέτος…
Οι μόνες αξιόλογες προτάσεις που έχουν το ενδιαφέρον μου και περιμένω για να αποφασίσω είναι:
-Lumia 940 / 940 XL
-HTC Aero
-LG G4 Pro
-Huawei P8
-Huawei Mate 7
-Huawei Mate 8

Sotiris

Giorgos, αν περιμένεις τα Lumia για να αποφασίσεις κάπου υπάρχει πρόβλημα…

AlexT

Το Note5 δεν θα παρουσιαστεί στις 12.08, αλλά κανονικά στην “IFA”. Αύγουστο θα δούμε μόνο το Edge.

Giorgos

@Sotiris
Ναι υπάρχει όντως πρόβλημα που περιμένω smartphones με W10 και Continuum που θα το συνδέσεις σε οθόνη και θα έχεις κανονικό υπολογιστή ο οποίος χωράει στην τσέπη σου.

Μάλλον το πρόβλημα μου είναι ότι δεν φοράω παρωπίδες κατά την δική σου άποψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.