Samsung: Η αποτυχία του Note 7 θα της κοστίσει 17 δισ. δολάρια

Η Samsung αυτό τον καιρό βιώνει μεγάλες αναταραχές, οι οποίες θα κοστίσουν ακριβά στην εταιρεία. Το νέο Samsung Galaxy Note 7, μετά από πολλαπλές αναφορές για εκρήξεις στις αρχικές αλλά και στις αλλαγμένες συσκευές, βγήκε πλέον από την κυκλοφορία, με την Samsung να σταματάει και την παραγωγή του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, το φιάσκο μπορεί να κοστίσει στην Samsung έως και 17 δισεκατομμύρια δολάρια, εάν αυτή σταματήσει εντελώς τις πωλήσεις. Αυτό σημαίνει περίπου 19 εκατομμύρια συσκευές απώλεια στις πωλήσεις, αριθμό που περίμενε η Samsung να πουλήσει στον κύκλο ζωής της συσκευής.

Το ποσό αυτό είναι τεράστιο, αν το συγκρίνει κανείς με τα 5 δισεκατομμύρια που θα έχανε η Samsung από την πρώτη ανάκληση συσκευών. Όμως το ποσό είχε υπολογιστεί με την προϋπόθεση ότι το Samsung Galaxy Note 7 θα επέστρεφε στις πωλήσεις. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στη Νότια Κορέα, η Samsung αναφέρεται ότι θα σταματήσει μόνιμα τις πωλήσεις, αφού ακόμη και αν το πρόβλημα λυθεί, η συσκευή θα πρέπει να περάσει ξανά από διαδικασίες εγκρίσεων, πράγμα που θα πάρει αρκετό χρόνο.

Παρόλο που η Samsung αυτή την στιγμή είναι ικανή να απορροφήσει το κόστος των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού η εταιρεία κοστολογείται στα 235 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει 69 δισεκατομμύρια σε ρευστό, το χτύπημα αυτό θα φανεί πως θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια, με την φήμη της να έχει πληγεί.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy Note 7: Τι μπορεί να φταίει για τις νέες εκρήξεις;

note 7 17 billion, Samsung: Η αποτυχία του Note 7 θα της κοστίσει 17 δισ. δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

40 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
κΩστας

Το note 6 εκδικειτε….

Kakal0s

Υπερβολικό ποσό νομίζω. Δεν το πιστεύω

Con456

Σιγά μην της κοστίσει και κανα πλανήτη ολόκληρο. Εδώ ολόκληρα κράτη παρακαλανε και ξεσκίζουν τον κόσμο στην φορολογία και στην λιτότητα για να πάρουν 1-2 δις και από ένα κινητό η Σαμ θα χάσει 17 ;; Τι είναι τα δις στραγάλια ; Αν είναι ας φτιάξουμε και εμείς 2-3 συσκευές να λύσουμε και το θέμα του χρέους.
Άσε μας ρε Σαμμυ απλα δεν θα πουλησει η συσκευή και θα ακυρωθεί η γραμμή παραγωγής τα υλικά της οποίας θα χρησιμοποιηθούν αλλου. Εκεί που θα χάσει είναι στις ανακλήσεις και πάλι καλά να λέει που δεν πουλήθηκαν πολλές συσκευες

Nick

Τα 17 δις είναι λίγα δύσκολο να μην χάσεις και πελάτες τώρα και μελλοντικά τα λέγαμε εμείς εδώ αλλά…άμα δεν πάθεις δεν μαθαίνεις. Τεσπα μπορούν άλλοι.

Aris

Προφανώς υπολογίζουν μέσα και τη χρηματιστηριακή αξία που έπεσε.

Από την άλλη ρε παιδιά – τι εγκρίσεις πρέπει να πάρει; CE, FCC τι;
Αυτοί που ήταν όταν δίναν εγκρίσεις να κυκλοφορήσει το Note 7;
Τώρα θα κάνουν ελέγχους;

Δεν κάνετε στο techblog μια έρευνα πως παίρνουν αυτές τις εγκρίσεις/πιστοποιήσεις και εαν υπάρχουν οργανισμοί που ελέγχουν την διαδικασία αυτή πριν την κυκλοφορία που έχουν ευθύνη;

Φασσα

Καλα να παθει ας πληρωσουν κ αυτη μια φορα….μου βγαζουν κινητα κ τα πουλουν 800,900 κ 1000 €….πραγμα το οποιο δ αξιζουν τοσα..ασ πληρωσουν για να μαθουν….εχω το s7 edge κ καθε φορα που ανοιγω τα 3g μεσα σε 5 λεπτα καει ολο το κινητο….με τοσα που εχουν γινει η θα το πουλησω η απο δω κ περα καθε φορα που ανοιγω τα 3g θα εχω κ ενα πυροσβεστηρα διπλα μου…..οχι ρε sami σου εσκασα τοσα λεφτα κ να ζεσταινεται τοσο πολυ….με τοσα λεφτα εχω απετησεις κ το κινητο θελω βα ειναι τελειο….δ ξαν αγοραζω sami..

Antonis

Εχει αρχισει και χανει σε πωλησεις στις τηλεoρασεις απο την LG η οποια εχει Oled και η Samsung επιμενει ακομα στην σαπια τεχνολογια την Led…Ε σιγα σιγα θα χανει απο εδω και περα πωλησεις και στα κινητα και μετα bye bye Samsung….Οι λαθος κινησεις πληρωνονται…

Στεφανος

Τώρα ποια οι Samsungακιδες θα πανε σε iPhone, έτσι κι αλλιώς Apple > Samsung

Sint

Απλά ένα χρόνο νωρίτερα οι Κινέζοι πρώτοι.

Ντοζας

Ασχετο αλλά το s7 edge όταν ανοίγεις δεδομένα παιζει Lte Κ εννοείται δε ζεσταινει. Ti 3g λέτε ρε παιδιά Κ πιανεστε στα πράσα; Γράφετε χωρίς να εχετε το κινητό;

lemodes

Παιδιά ξεκολλατε…Όλα προπαγάνδα είναι…έχω το κινητό εδώ και τρεις μέρες….όσα λένε τα λένε επειδή απλά ζηλεύουν….ΤΟ ΚΙΝΗΤΌ ΑΠΛΆ ΤΑ ΣΠΜΠΑΜ!!!!

Νωντας

Καλα,κλαψουριστε.οταν βγει το note8 ολοι θα πατε να το παρετε.σας ξερουμε..

petros

Κάθονται στο μπαρ ο Γιάννης με τον Πέτρο , ρωταει ο Γιάννης: ρε συ εχεις δει καθολου την Μαρία? Πετρος: Ναι ρε εσκασε πριν λιγο με ενα Note!!!! Παυση….. Γιαννης: ε κσι? Πέτρος :Αυτό που σου πα…. έσκασε !!!

GS

@Φάσσα από τι στιγμή που παραπονιέσαι για την τιμή των Galaxy γιατί πήγες και πήρες το S7 Edge? Μήπως είσαι σαν τους iphonακιδες που παραπονιούνται για τις τιμές αλλά τα παίρνουν γιατί απλά είναι iphone?Βέβαια θα συμφωνήσω στο ότι κανένα τηλέφωνο δεν κοστίζει πάνω από 400-500 ευρώ.Πάντως αν είχες το iphone το ίδιο θα έλεγες?

@Στέφανος Πες μου σε τι πράγματα είναι καλύτερο το iphone από τα Sammy για να το δικαιολογήσεις αυτό που έγραψες.

GS

Σιγά μην χάσει και τρισεκαττομύρια η Samsung.Σιγά μην πάει και σε κραχ.Το χοντραίνετε πολύ το θέμα.Εντάξει ήταν τεράστιο πλήγμα για τη Sammy (αν και η ευθύνη είναι δικιά της καθαρά) αλλά αυτά που θα χάσει θα τα πάρει από τις άλλες συσκευές (Smartphone,ΤV,ψυγεία κλπ).Απλά της βγήκε το όνομα με την κακιά έννοια και προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμάζευτα.17 δις αποκλείεται να χάσει.Άμα λέγατε 6-7 δις θα φάνταζε πιο λογικό.

ChristosT

Λέει κάποιος…η samsung εχει αρχίσει να χάνει απο την lg με oled επειδή η πρωτη έχει led…καθί ερωτώ το άτομο αυτό που θέλει να το παίζει και σχετικός…
Ξέρεις πόσα κοστίζει σήμερα μία Oled π.χ 55 ιντσών σε σχέση με τις 55 led;

Aris

Καλά λέει ο φίλος Christos.
Στο high end που συγκρίνουμε και iPhone με S7 έτσι θα συγκρίνουμε και τις τηλεοράσεις

UE55KS8000 = 2300
OLED55B9 = 2500

Εννοείται ότι θα πάρεις OLED για €200 και σε αυτό το price range!

Thanoslam

Ερε γλέντια που έχουμε να κάνουμε. Άντε samsung καλά σαράντα.

Στεφανος

@GS Όσα άτομα ξέρω οι περισσότεροι είναι με Apple και Samsung. Τρεις φίλοι μου με Samsung κλεγανε τα λεφτά τους! Του ενός άρχιζε από το πρώτο χρόνο να του κόλλαει, του άλλου φίλου του έσπασε όταν επεσε από 30 εκατοστά και του άλλου ήταν τόσο αργό που πήρε άλλο Samsung και αυτό ήταν αργό και πήγε σε Iphone 5s που το πήρε με 200€ και τώρα δεν θέλει να ξαναγυρίσει σε Σαμσουνγκ. Επίσης ξέρω τρία ατομα με Iphone 4S, 5 και 6 οι 2 τελευταίοι είναι κατά ευχαριστημένοι, καλά ο άλλος με το 4S λέει μετά από 4 ΧΡΌΝΙΑ οτι αργή αλλά όχι τρελά. Τα Iphone αυτό που θέλω να πω είναι ότι αντέχουν περισσότερο από τα Samsung. Όσοι περνούν high end Samsung το έχουν για 2 χρόνια άντε το πολύ 3 και όσοι έχουν Apple 4-5 χρόνια.

Πυροτεχνουργός

Πληροφορίες λένε ότι στο τελευταίο ΔΣ στα κεντρικά της Samsung το κλίμα ήταν εκρηκτικό. Σκάσανε πολλά note….

forneverarrow

Δεν χαίρομαι απο την εξέλιξη ασχέτως αν είμαι πικραμένος απο τη Samsung. Πλεον η Google θα δρα ανεξέλεγκτη με τα Pixel και μας βλέπω να κοιτάμε στο μέλλον τα flagship όπως βλέπουμε τώρα τις Lambo και τις Ferrari στους δρόμους! Μόνο απο απόσταση…

GS

@Στεφανος δηλαδή επειδή δεν ήταν ευχαριστημένοι οι φίλοι σου πάει να πει ότι έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?Στο θέμα του κολλήματος πιστεύω ότι δεν υπάρχει τηλέφωνο που να μην κολλάει.Στον άλλον που λες ότι του έπεσε και του έσπασε δεν φταίει το τηλέφωνο αλλά ο φίλος σου.Βεβαία δεν ξέρω πως έπεσε αλλά εκείνη τη στιγμή ή του γλίστρησε ή του έπεσε και δεν το πήρε χαμπάρι ή ότιδήποτε άλλο.Αλλά μην ξεχνάς ότι μιλάμε για smartphone και όχι για τα παλιά τηλέφωνα.Προφανώς όταν έκανα την ερώτηση δεν είπα σε θέμα χαρακτηριστικών να μου πεις σε τι είναι καλύτερο και όχι από απόψεις.Κια με όλο το θάρρος τι τηλέφωνα είχαν οι φίλοι σου? (Αν θες απαντάς).

Στεφανος

@GS Ναι από θέμα χαρακτηριστικων τα Σαμσουνγκ ακούγονται καλύτερα δλδ όταν ακούς Iphone 7 τετραπυρηνο 2gb ram 12mp και s7 οχταπυρηνο 4gb ram αλλά και πάλι λόγο του λειτουργικού το οποίο είναι πολύ ελαφρύ μπορεί να τρέξει ποιο άνετα από ένα Σαμσουνγκ ακόμα και ή μπαταρία που λένε είναι για κλάματα 1900mAh αντέχει άνετα μία μέρα βαριάς χρήσης. Πως γίνεται αυρο? Λογω του λειτουργικού. Τώρα το τι θα επιλέξει ο καθένας είναι δικαίωμα του. Μπορεί κάποιου να μην του αρεσει το κλειστό λειτουργικό. Δεκτό. Κι εγώ στο παρελθόν πήγα να την πατησω και να πάρω Σαμσουνγκ και πάλι καλα που με σταμάτησαν οι φίλοι μου και τα ατομα στα διάφορα technology websites.

Saša

Τώρα που θα την πουλήσουν γιατί είναι έτοιμη να κλείσει σκέφτομαι να την αγοράσω.

petros

Τωρα που θα κλείσει η Samsung το μπακάλικο της , o μονος ανταγωνιστης τις Apple θα ειναι η Sony, θα εχει η Apple 99,9% και η Sony το 0,1% με το πολυ δυνατο Z5 premium

GS

@Στεφανος Στο θέμα λειτουργικού πράγματι το iphone είναι ότι καλύτερο από τα υπόλοιπα.Ναι.Σε άλλα θέματα όμως?Σε θέμα κάμερας ας πούμε.Μη μου πεις ότι έχει καλύτερη κάμερα το i-phone!Έτη φωτός μπροστά οι κάμερες της Sammy ιδιαίτερα του S7.Στο γεγονός ότι το 7 πήρε πιστοποιήση IP67 ενώ η Samsung το έβγαζε στο S6 (δεν είμαι σίγουρος αν ήταν και στο S5).Ιδιαίτερα σε νυχτερινές λήψεις η Apple είναι αρκετά πίσω.Τώρα βγαίνουν πιστοποιήσεις IP68 που μέχρι και κινέζικα παίρνουν τέτοια.Όπως και σε θέμα πτώσης και σκόνης.Επίσης 2 μεγάλα φαουλ της Apple ήταν η αφαίρεση της audio jack θύρας για τα ακουστικά (μπορεί και κάποιοι να μην χαλάστηκαν).Προσωπικά εμένα με χάλασε.Η επιλογή τηλεφώνου είναι προσωπική σωστά το είπες.Πάντως στο τέλος που λες ότι ευτυχώς που σε σταμάτησαν οι φίλοι σου δείχνει πόσο apple fan boy είσαι.

Dimitris

ρε συς τι λέτε; ποιός θα κλείσει;
θα μπει μέσα από ένα νοτε 7 που πήγε άπατο;

έχετε ιδέα τι πάει να πει samsung;
δεν πουλάει μόνο τηλεοράσεις και κινητά, ρίξτε μια ματιά τι παίζει με την Samsung, μηχανήματα άντλησης πετρέλαιων, βαριά βιομηχανικά μηχανήματα, ναυπηγεία…
δεν είναι μόνο Electronics το μαγαζί, ο όμιλος samsung κάνει τζίρο τον μήνα όσο κάνει η Ελλάδα η Ρουμανία και η Αλβανία τον χρόνο μαζί.

GS

@petros Μπακάλικο ή Samsung; χαχαχαχαχαχα τι άλλο θα ακούσουμε.Πηγαινε δώσε 1200 ευρώ για τηλέφωνο με μπαταρία 2 ευρώ και οθόνη 10 ευρω

ChristosT

Κάποτε μας τα διόγκωσανε του μήλου για τα διπύρηνα και κράζαμε τους 4 8 πυρήνες και τα 3 4 6 ram…τώρα που μπήκανε στον χορό μοκο. Τώρα συγκρίνουν τους 4 πυρήνες με τους 8 και τα 3 ram με τα 4. Μίκραινε η ψαλίδα έτσι; τι απέγινε το πανάλαφρο iOS και η φοβερή μόνο φακή κάμερα που τώρα έγινε διπλή και πάλι είναι πισω;
Αδιόρθωτοι τελικά…και παραμυθάδες μια ζωη.
Πάλι πίσω ειστε…αλλά μην φωνάζετε τόσο.
Και 8 πυρήνες θα βάλετε και 6ram…απλά πάλι θα ζείτε στην εικονική πραγματικότητα σας.

Agnostos13

Χρησταρα…εσυ μπορεις να βαλεις Android και χερουλι σε server και να το κουβαλας για smartphone! Ετσι θα εισαι παντα μπροστα στα υπερ-ατου-! Δεν θα φοβασαι μην σε αιφνιδιασει ο ανταγωνισμος…

Mary

Γιατί τόση πίκρα και επιθετικότητα ρε παιδιά; Ακόμα δεν σας έχουν πει ότι δεν σας ανήκει η Samsung? μήπως πρέπει να καταλάβετε κάποια στιγμή;

bezilys

Από τα 2 στα 17!!??χαχαχαχα για κλάματα αυτά γίνονται όμως όταν βιάζεσαι….φέτος είναι πιο “καυτή” χρόνια για τη Samsung μέχρι και πλυντήρια της έχω ακούσει ότι πιάνουν φωτιά!!

Φασσα

@GS το προηγουμενο κινητο μου ηταν το i phone 5 το κρατησα 3 χρονια απλα το λογισμικο του δ με αφηνει να κανω απλα πραγματα που μπορουσα να κανω με android…κ αποφασιζω μια μερα να αλλαξω κινητο…ειδα το s7 edge μου αρεσαι κ το πηρα….

κΩστας

@Στέφανος τα σαμσουνγκ είναι κινηταρες, όσα λεφτά δώσεις τέτοιο τηλέφωνο θα πάρεις όσο για αυτό που λες για το φίλο σου που του έπεσε και έσπασε μη νομίζεις ότι τα ίφονε θα είχαν αντέξει

GS

@Φασσα Εφόσον σου άρεσε και το πήρες γιατί το κράζεις τότε για την τιμή του?Αφού διέθεσες τα 829 ευρώ γιατί το κράζεις.Δεν σας καταλαβαίνω μερικούς-μερικούς.

panos

Petros +100

Antonis

Φιλε ChristosT υπαρχουν Oled τηλεορασεις της LG στην Ελλαδα που κοστζουν 1600 ευρω..Ε πως να το κανουμε φιλε μου..Εχουν ΠΟΛΥ ανωτερη εικονα απο τις Led τηλεορασεις της Samsung των 2000-2500-3000-3500 ευρω…Ψαξε,ενημερωσου,δοκιμασε,συγκρινε και μετα σχολιασε περι τηλεορασεις..

endru

αγαπημενη μου σουλα..!!
ζησαμε 45 χρονια ευτιχιας μαζι αλλα δυστιχος θα φυγο απο αυτον τον κοσμο συντομα αλλα θα ηθελα να σε ευχαριστισο με αυτο το υπεροχο δωρο που σου εκανα…. ( note 7 ) .
Σε περιμενω συντομα κατω…. ΚΩΣΤΑΚΗς……..

Φασσα

@Gs οταν αγοραζεις ενα κινητο 830 €εχεις απετυσει να κανει παπαδες ειναι ετσι η κανω λαθος…. .???σαν κινητο μαρεσει κ το λογισμικο αλλα οταν ανοιγω τα 3g εκει εχουμε προβλημα το κινητο ζεματαει για να μην σου πω καλυτερα το καλοκαιρι που μερικες φορες οταν το χτυπαγε ο ηλιος πως εκαιγε…θα σου λεγα οτι μπορει να ετυχε στο δικο μου ..αλλα εδω μεσα εχω διαβασει κ απο αλλους οτι το συγκεκριμενο μοντελο εχει θεμα..

George

Για όσους ενδιαφέρονται, το ποσό ενδεχομένως περιλαμβάνει αθροιστικά κόστος ευκαιρίας, τιμή μετοχής, κόστος παραγωγής (sunk cost), τυχόν αποζημιώσεις και πραγματικό κόστος ανάκλησης.
Μοιάζει αρκετά ρεαλιστικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.