Samsung Galaxy Note 7: Η έρευνα εκτείνεται πέραν της μπαταρίας

Η Samsung είναι αποφασισμένη να βρει την άκρη του νήματος που λέγεται Samsung Galaxy Note 7 και εκρήξεις. Αρχικά είχε την λανθασμένη πεποίθηση ότι το πρόβλημα ήταν η ελαττωματική μπαταρία. Όταν όμως κυκλοφόρησε ξανά το κινητό μετά την ανάκληση, οι εκρήξεις επαναλήφθηκαν.

Η Samsung τότε αντιλήφθηκε πως το πρόβλημα είναι μάλλον πολύ μεγαλύτερο από όσο νόμιζε. Ακολούθησε η δεύτερη ανάκληση, που ήταν και οριστική, αλλά και η διακοπή παραγωγής.

Το κύριο μέλημα της Samsung αυτή τη στιγμή είναι να βρει τι έφταιγε. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, μιλώντας στους επενδυτές της η Samsung επεσήμανε πως η έρευνα δεν περιορίζεται μόνο στην μπαταρία. Η Samsung έχει ανταλλάξει 1.47 εκατ. Samsung Galaxy Note 7 και πήρε στα χέρια της τα 90 από τα 119 καμένα Note 7. Από αυτά, τα 55 φάνηκε ότι είχαν πρόβλημα στην μπαταρία, αλλά υπάρχουν 19 περιπτώσεις που ακόμη ερευνώνται. Γι αυτό αποφάσισε να ανακαλέσει και τα νέα υποτιθέμενα ασφαλή κομμάτια.

Σε αντίθεση με την πρώτη φορά, η Samsung επισημαίνει ότι η έρευνα θα επεκταθεί πέραν της διαδικασίας κατασκευής των μπαταριών. Θα ελεγχθεί και το υπόλοιπο hardware όπως ο ελεγκτής τάσης, η διαχείριση του software και η συναρμολόγηση. Με λίγα λόγια θα ελεγχθεί κάθε πιθανή περίπτωση που θα μπορούσε να φταίει για τις εκρήξεις.

Στην μεγάλη έρευνα που πραγματοποιεί, η Samsung δεν είναι μόνη. Συνεργάζεται με τις αρχές σε ΗΠΑ και Κορέα, που έχουν εμπειρία σε ανακλήσεις προϊόντων. Φέρνει επίσης ανεξάρτητους ειδικούς για να δώσουν τα φώτα τους στην διαλεύκανση της υπόθεσης και να τη βοηθήσουν τα αποφύγει παρόμοια λάθη στο μέλλον.

Προς το παρόν η Samsung δεν φαίνεται να προσπαθεί να αποδώσει ευθύνες ή να προχωρήσει σε απολύσεις, λόγω της αποτυχίας του Note 7. O Kwon Oh-hyun δήλωσε πως η Samsun θα αποφασίσει αργότερα τι θα κάνει με τους υπεύθυνους του φιάσκο. Περιμένει πρώτα να γίνει απόλυτα σαφές τι ήταν αυτό που έφταιγε.

samsung galaxy note 7 investigation, Samsung Galaxy Note 7: Η έρευνα εκτείνεται πέραν της μπαταρίας

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tarif16

στην πρώτη παρτίδα του note7 μπορούμε να πούμε ότι ίσως υπάρχει ελαφρυντικό,ξαναλέω ίσως….στην επανακυκλοφορία όμως οι άνθρωποι είναι εγκληματίες,διότι δώσανε εις γνώσιν πλέον προβληματικό προϊόν χωρίς να ξέρουν την αιτία του προβλήματος!!!!…..αλλά όταν υπάρχουν πελάτες οπαδοί,καλά κάνουν.
…κι εδώ αναρωτιέμαι,πως κάμποσοι τους δικαιολογούν?….ίσως έχουν δίκιο,τι να πω?…αν έχουν δίκιο όμως,τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνω?
με δουλεύεις την πρώτη με ελλιπέστατους ελέγχους,εντάξει,το περνάω αμάσητο,το ξαναπλασάρεις και καλά ελεγμένο και πάλι όμως δεν ξέρεις που οφείλετε η βλάβη….πως στα κομμάτια ισχυρίζονται πολλοί,μετά μανίας κιόλας,ότι θα βγει το άλλο,θα γαζώσουμε,κρυφτείτε,σας διαλύσαμε!!!!!!………….θέλω να καταλάβω τι βλέπω λάθος!!!!
Υ.Γ. δεν έχω iphone!!!

Mary

‘Προς το παρόν η Samsung δεν φαίνεται να προσπαθεί να αποδώσει ευθύνες ή να προχωρήσει σε απολύσεις, λόγω της αποτυχίας του Note 7. O Kwon Oh-hyun δήλωσε πως η Samsun θα αποφασίσει αργότερα τι θα κάνει με τους υπεύθυνους του φιάσκο. Περιμένει πρώτα να γίνει απόλυτα σαφές τι ήταν αυτό που έφταιγε.’

Εμ βέβαια που θα την έριχναν την ευθύνη, δεν κοιτάνε που δεν έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους και βιάστηκαν να το πετάξουν στην αγορά, οι εργαζόμενοι τους φταίνε τωρα!
Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και βόδι. Άι σ&@€

thanasis

ωραιο σκαρπινι..

perdone2121

@ tarif16,

Είσαι σοβαρός ? Πιστεύεις δηλαδή ότι ήξεραν οτι υπάρχει θέμα και το βγαλαν κυκλοφορία? Θες να μου πεις πως θέλαν να αυτοκαταστραφούν επίτηδες ? Τα πιστεύεις αυτά που λες? Προφανώς και στις 2 περιπτώσεις θεώρουσαν ότι είναι ασφαλές αλλά κάτι έκαναν λάθος / τους διέφυγε. Δεν σε κοροιδεύει κανείς φιλαράκι. Ακόμα το ψάχνουν. Φαίνεται οτι το θέμα είναι πιο πέρα από την μπαταρία που νόμιζαν οτι έφταιγε και κάτι πιο περίπλοκο. Μέγα λάθος τους αλλά παραμένει ΛΑΘΟΣ τους. Κανείς δεν θα θελε να γίνει κάτι τέτοιο, εκτός αν είναι τρελός. Και που είναι η εξαπάτηση ? Και στις 2 περιπτώσεις τα αλλάζει με άλλα η σου δίνει λεφτά πίσω και μάλιστα σου δίνει και 100 ευρώ extra. Τι άλλο θες δηλαδή?

Vai

Θυμαμαι καποιους εδω μεσα που εβαζαν το χερι τους στη φωτια οτι το προβλημα ηταν μονο στην μπαταρια:p

tarif16

perdone2121

την δεύτερη φορά έχουμε epic fail….πιστεύω,μιας και αναφέρεσαι,ότι δεν έγινε σωστός έλεγχος,οι προθεσμίες τους έτρεχαν και το άφησαν στην θεά τύχη!!!….
εγώ σίγουρα είμαι σοβαρός….εσύ?..οπαδός?…η samsung πάντως σίγουρα δεν σε σεβάστηκε,αλλά δεν έχει και πολύ σημασία για μερικούς σας!!!
νόμιζαν αυτό,νόμιζαν εκείνο λες και πουλάνε μαρούλια….τι άλλο θα μας πείτε ορισμένοι

Υ.Γ. κάτοχος galaxy tab s & galaxy note 10.1 2014…ativ s εταίρας!!!

zan

Δε γουσταρω μια τη samsung αλλα ο ceo προεδραρα μπραβο του

Giannis

Αυτό που μαθαίνουμε από το άρθρο είναι ότι επίσημα η Samsung έχει 90 καμμένα Note 7 στα χέρια της και έχουν αναφερθεί 119 περιπτώσεις (σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιες που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας). Ο αριθμός είναι εξαιρετικά μεγάλος αναλογικά με τον χρόνο κυκλοφορίας του.

Beowolf_Ahates

Στο καινούργιο μου βιβλίο θα τα αναλύω όλα αυτά….
Στην ουσία, ούτε μία παρανυχίδα δεν κάηκε,…ούτε το παραμικρό, μετά από χιλιάδες πωλήσεις.
Οκ, όντως μούφα η συσκευή,…μία, δύο την έβαλαν εκεί που ήξεραν οι Κορεάτες. Πλήρωσαν το τ τίμημα και….ΠΑΜ ΠΑΡΑΚΑΤ !!!
Ως πότε θα το συζητάμε, πόσο θα το αναλύσουμε πια?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.