Samsung Galaxy Note Edge με καμπυλωτή οθόνη [IFA 2014]

Ανακοινώθηκε επίσημα το Samsung Galaxy Note Edge με καμπυλωτή οθόνη Super AMOLED 5.6 ιντσών ανάλυσης Quad HD+ (1600×2560 pixels) με extra 160 γραμμές γεμάτες pixels για το πλάι τις οθόνης. Αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο χειμώνα σε δύο εκδόσεις με επεξεργαστή Snapdragob 805 ή Exynos 5433, κάμερα 16 Megapixel OIS, πενάκι S Pen και μπαταρία 3000 mAh.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη εμπορική υλοποίηση του project Youm που είχε πρωτοκάνει την εμφάνισή τους τον Ιανουάριο του 2013.

Η Samsung θα διαθέσει το SDK στους developers ώστε να αναπτύξουν εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για αυτή τη έξτρα οθόνη του Galaxy Note Edge.

Update:+ επίσημες φωτογραφίες

Samsung Galaxy Note Edge IFA 2014, Samsung Galaxy Note Edge με καμπυλωτή οθόνη [IFA 2014]

Samsung Galaxy Note Edge IFA 2014, Samsung Galaxy Note Edge με καμπυλωτή οθόνη [IFA 2014]

Samsung Galaxy Note Edge IFA 2014, Samsung Galaxy Note Edge με καμπυλωτή οθόνη [IFA 2014]

Samsung Galaxy Note Edge IFA 2014, Samsung Galaxy Note Edge με καμπυλωτή οθόνη [IFA 2014]

Samsung Galaxy Note Edge IFA 2014, Samsung Galaxy Note Edge με καμπυλωτή οθόνη [IFA 2014]

Samsung Galaxy Note Edge IFA 2014, Samsung Galaxy Note Edge με καμπυλωτή οθόνη [IFA 2014]

Samsung Galaxy Note Edge IFA 2014, Samsung Galaxy Note Edge με καμπυλωτή οθόνη [IFA 2014]

Samsung Galaxy Note Edge IFA 2014, Samsung Galaxy Note Edge με καμπυλωτή οθόνη [IFA 2014]

Samsung Galaxy Note Edge IFA 2014, Samsung Galaxy Note Edge με καμπυλωτή οθόνη [IFA 2014]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stelios

Αυτο μαλιστα κατι το πολύ διαφορετικό απο τι σαμσουνγκ.Αλλα δεν κατάλαβα δεν θα ειναι διαθέσιμο αμεσα, ηταν απλα να δείξουμε κατι το διαφορετικό! !!!!!!!

Sot11

Λες και τράκαρε με περίπτερο ειναι..! Μη χειροτερα

Ευάγγελος

Τρομερό κινητό!

Bobafett

Ασχήμια καταραμένη

P

Αυτό , πως το κρατάς ; Δεν θα πατάς κατα λάθος στο πλάι τις επιλογές ; Ή ειναι μονο για να βλέπεις μηνύματα και ειδοποιήσεις;

stratisg7

Ναι τέλεια όλα αυτά !! Από τιμή ??

arrow

ναι κατι νεο,οκ ομορφο,αλλα ουτε η θηκη δεν καλυπτει την καμπυλη στην οθονη ..

Tom

Ναι κραξτε ΚΑΙ τωρα την samsung. Σκεφτειτε μηπως το προβλημα το εχετε εσεις καποιοι. Αυτο που βλεπω στις εικονες ειναι κατι που εβλεπα μονο σε concepts σε φτιαχτα renders στο internet και τωρα το βλεπω σε κινητο που θα βγει οπου να ναι. Και ΑΚΟΜΑ κραζετε. Νταξει.

Εμενα μου αρεσει πολυ περισσοτερο απο κατι αλλα concept-οκινητα οπως το curved της LG η της round της samsung παλι. Τουτο εδω εχει νοημα πρακτικα και αισθητικη το βρισκω πολυ ωραιο

stelios

Τι σαμσουνγκ τι κραζω εδω και καιρο για το ιδιο και ιδιο design επιτελους εκανε τι διαφορα οπως αναφερει και καποιος αλλος αυτα τα βλεπουμε μονο σε consept και τωρα ειναι πραγματικοτητα.Ειδα μεχρι τωρα βιντεακια με το edge και ξετρελαθηκα ειναι πανεμορφο,θελω μισ απαντηση θα κυκλοφορησουν ταυτοχρονα με το απλο η αυτο θα το δουμε το 2015

Γιώργος

Νεοέλληνες αλαζόνες, υπερόπτες, δήθεν και κολλημένοι σαν της πεταλίδες στις θάλασσας τα βράχια. Ξεκολλάτε από το διαφορετικό που προσφέρει η τεχνολογία και ποιο πολύ οι εταιρίες που μισείτε δίχως λόγο και αιτία. Αμέσως πανικοβάλλεστε και τρέχετε στα διάφορα φόρουμ με την ανακοίνωση κάθε νέας συσκευής για να κράξετε και να δείξετε αυτομάτως πόσο υποανάπτυκτοι είστε λες και η κάθε εταιρία που μισείτε έρχεται με την κάθε νέα της συσκευή σπίτι σας κι ένα πιστόλι που σας το κολλά στον κρόταφο και σας αναγκάζει να το πάρετε, αν κι έτσι θα έπρεπε να κάνει σε σας τους μνησίκακους ανθρώπους γιατί πάνω απ’ όλα τέτοιοι είστε. Παρακολουθώ την συγκεκριμένη σελίδα σχεδόν από τότε που άνοιξε, με καλύπτει πλήρως με τα νέα που προσφέρει και την ταχύτητα που ανανεώνει τα άρθρα της και γράφω πολύ σπάνια σχόλιο διότι υπάρχουν αυτοί η πέντε δέκα όπως είπα μνησίκακοι που για το κάθε τι κράζουν και χαλάνε την εικόνα του συνόλου. Τες πα! Συγνώμη από τους διαχειριστές ζητώ για το μεγάλο άρθρο μου και για τον επιθετικό μου λόγο.
Όσο για το κινητό είναι κάτι το όμορφο όπως φυσικά το κάθετί που μας δίνει απλόχερα η τεχνολογία ανάλογα βέβαια με το πως την χρησιμοποιούμε φυσικά!…

demetrius

Συμφωνώ πλήρως με τον Γιώργος. έκτος του οτι δεν είμαι μέλος από τοτε που άνοιξε το σαιτ.

Enzo

Όταν κάποιοι τώρα ανακαλύπτουν το NFC (βλ iphone), η samsung πραγματικά καινοτομεί!

Iakovos80

Πραγματικά πανέμορφη συσκευή! Αυτό με το NFC δεν το κατάλαβα…ποιός το χρησιμοποιεί δεν ξέρω…καινοτομία που δε χρησιμεύει…όπως και η εγγραφή 4Κ…έχουμε προσιτές οθόνες 4Κ και δεν το γνωρίζω; Να δούμε το 4Κ που δηλαδή, πέραν της οθόνης του κινητού. Δε λέω καλά είναι όλα αυτά αλλά να βλέπουμε και ποιά έχουν εφαρμογή στην καθημερινότητά μας. Το θέμα βέβαια είναι το Edge και είναι ΠΟΛΥ όμορφο! Η καμπυλωτή οθόνη επιτέλους έχει νόημα ύπαρξης.

kostas

αν και δεν ειμαι fan της sammy αυτο το κινητο μου εκανε ενα κλικ και θα το παρω μολις βγει

Beholder

Διαφορετικό μεν, άχρηστο δε.
Με τις flip s-view θηκες έχω το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα.

tiamat

μαθηματα innovation πραγματικα…

δε ξερω αν μαρεσει ,οπως καθετι καινουριο ο ανθρωπος θελει χρονο να το αφομοιωσει και να το δεκτει,αλλα δε μπορουμε να μη παραδεχτουμε οτι αυτη η εταιρεια προσφερει innovation απλοχερα!

@γιωργος ,δικιο εχεις σε οτι λες για τους ελληνες οτι ειναι μνησικακοι και ζηλοφθονες και ΠΟΛΥ κομπλεξικοι θα προσθετα εγω! αλλα και ο χαβαλες δινει χρωμα στη ζωη μας!! εμενα πολυ μ’αρεσει να γινεται ολος αυτος ο τζερτζελος και η φασαρια !

χρηστος σαμ

να κατι διαφορετικο και ομορφο αλλα σπαω το κεφαλι μου να βρω σε τι θα χρησιμευει..

πατερας

Μπραβο στην samsung που εκανε κατι διαφορετικο +1 απο μενα

KOSTASG

Πότε έρχονται(edge & note 4) Ελλάδα?

michalis

Iakovos80…..Το 4Κ video του Galaxy Note 3 είναι μακράν η καλύτερη δυνατότητα του κινητού για μένα….και όμως όταν το δείς σε μια 1080P οθόνη είναι πολυυυυυυυυύ πιο sharp απο το απλό πλέον fullHD……επίσης στο μέλλον θα έχεις βγάλει ποιοτικότατα video και όπως νιώθεις τώρα αν βλέπεις σε μια Full HD οθόνη παλιά σου video με ανάλυση 800Χ600 και πιο κάτω έτσι θα νιώθεις και μετά που δεν είχες δυνατότητα νωρίς για 4Κ…….τέλος στο note 3 κάνεις τέρμα zoom ψηφιακά και το τέρμα zoom είναι σε 1080P ανάλυση…..απλά τέλεια αλλα αν δεν το έχεις είναι λογικό να μην το καταλαβαίνεις.

kostas

χρηστος σαμ ισος για notification???

manolis

ωραίο και σαν concept και σαν χρησιμότητα.. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει έτσι που βλέπω την οθόνη που εμφανίζονται στο πλάι τα εικονίδια.. πίστευα ότι αν κρατάς το κινητό “φάτσα κάρτα” δεν θα φαινόταν το πλαϊνό…

Parastas

Μέχρι τώρα είχα μεγάλη αντιπάθεια στο design της samsung αλλά και στο ότι βάζει τόσα, κατ εμέ, άχρηστα μπιχλιμπίδια στις ναυαρχίδες της, σαν κάτι κινέζικα smartphones με κεραία για τηλεόραση,

Οφείλω όμως να πω ότι μετά από αυτό μου βούλωσε το στόμα

Προσωπικά νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη καινοτομία σε smartphone μετά από την αφαίρεση του πληκτρολογίου από την apple το 2007.

Ένα μεγάλο μπράβο στην Samsung!

Johnny

Είναι κάτι το διαφορετικό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μου χρησίμευε κάτι τέτοιο

Stratakhs

Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ακριβός στοχεύουν κάποιες εταιρίες με την καμπυλωτή οθόνη σε τι χρησιμεύει αυτός ο τύπος οθόνης; Νομίζω πως έχουμε αρχίσει να χάνουμε το νόημα.

Vassilis Papathanasiou

τέλειο!!!!!!!!! Μπράβο στη sammy!!!!

Αποστόλης Ρόδος

Αν και οπτικά δεν μου κολλάει καλά στο μάτι…. είναι κάτι διαφορετικό…. θέλω να την δω απο κοντά αυτή τη συσκευή οπωσδήποτε.

κωστης

Ποτε θα ειναι το note 4 , note edge, διαθεσιμα στην ελλ. Αγορα? Τιμη? Το edge θα ειναι διαθεσιμο με τα 64 GB? Το θεωρω βλακεια τετοια κηνιτα με μονο 32 GB!!!Και αυτο που θα ελεγα σε ολους αν δεν φερει η σαμσουνγκ τους εξινους οχταπυρινους, να τα βαλει καπελλο και να μην παρει κανεις σας, να τους δειξεται οτι η δυναμη ειναι ο καταναλωτης κι οχι αυτοι!!! Δηλαδη ανακοινωνουν οχταπυρινους αλλα κοροιδα οχι για εμας!!!Ας το κανουμε λοιπον οπως σε αλλες χωρες!

χριστος

παιδια εχθες επισκεφτηκα την εκθεση το περιπτερο τις samsung ηταν απαιχτο.επιασα στα χερακια μου ολα τα νεα μοντελα αλλα αυτο που με εντυπωσιασε ηταν το note 4 edge μου αρεσε περισσοτερο απο το note 4 οπως επισης με τρελανε και το νεο virtual reality.και οι καμπυλωτες τηλεορασεις των 105 ιντσων φοβερη ευκρίνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.