Samsung Galaxy Note II: Δεν θα αναβαθμιστεί σε Android Lollipop;

Δεν είναι μόνο τα HTC One Mini και Mini 2 που απογοητεύουν τους χρήστες τους και δεν αναβαθμίζονται σε Android Lollipop, αλλά σήμερα έρχονται δυσάρεστα νέα και από την Samsung. Σύμφωνα με το τμήμα της Samsung στον Περσικό Κόλπο, το Samsung Galaxy Note II δεν θα αναβαθμιστεί σε Lollipop.

Ωστόσο πολλές φορές μέχρι σήμερα είχαμε ακούσει ότι το Samsung Galaxy Note II θα πάρει Android Lollipop με το ανανεωμένο TouchWiz της Samsung. Όμως η Samsung Gulf κάνει ξεκάθαρο μέσα από το λογαριασμό στο Facebook ότι το Note II δεν θα πάρει το update.

Βέβαια για να είμαστε ακριβείς, δεν είμαστε σίγουροι αν αναφέρεται στην έκδοση που πωλείται στην τοπική αγορά ή και στην παγκόσμια έκδοση. Πολύ πιθανό όμως να μείνει στο Android 4.4.2 KitKat, άλλωστε βλέπουμε ακόμη και συσκευές ενός χρόνου να μην αναβαθμίζονται.

Update: Η Samsung Ισπανίας αναφέρει στο Twitter ότι το Lollipop update θα έρθει, εκτός απροόπτου.

samsung galaxy note 2 lollipop update, Samsung Galaxy Note II: Δεν θα αναβαθμιστεί σε Android Lollipop;

samsung galaxy note 2 lollipop update, Samsung Galaxy Note II: Δεν θα αναβαθμιστεί σε Android Lollipop;

samsung galaxy note 2 lollipop update, Samsung Galaxy Note II: Δεν θα αναβαθμιστεί σε Android Lollipop;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

53 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
apostolis

Ρε παιδια εδω δεν εχουμε παρει το note 4 το f μοντελο για κλαματα ολη η κατασταση κριμα σαμμυ….

Γιάννης σε λέω

Μην ενοχλείστε, καλά κάνουν και δε δίνουν ούτε η Samsung, ούτε η HTC, ούτε και η Sony Lollipop σε αρκετές συσκευές. Τα κινητά σας θα λαγκάρουν και θα γίνουν για πέταμα.

VasilisA3

Η τρέλα με τα update πρέπει να σταματήσει στο KitKat από εκεί και πέρα οποία συσκευή παίρνει lollipop γίνεται χειρότερη. Μην τρελενεστε λοιπόν με το Lollipop.

χαρης

@ Γιάννης σε λέω καλά τα λές το s4 του θείου μου με lollipop έγινε για κλάματα τρελό λαγκ αλλά και η ποιότητα φωτογραφιών μειώθηκε αισθητά και η μπαταρία για κλάματα .Αλλά εάν κάτσουν και το δουλεύουν και μειώσουν τα προβλήματα να το δίνουν αλλά άμα είναι να δίνουν μαπα update καλητερα να μην λένε ούτε ότι υπαρχη πιθανότητα για αναβάθμιση για οποιοδήποτε τηλέφωνο

Sonia

Πως θα γίνει πάλι λαμπάδες έδωσα πέρσι ένα κάρο τι θα κάνω ωχ άμυναωπαλι λαμπάδες αν κάνει 4gram eno 4giga mnimibelos

Γιάννης σε λέω

@χάρης

Α και το κανονικό S4 έχει πρόβλημα δηλαδή μετά την αναβάθμιση. Μήπως ν αρχίσετε σιγά σιγά να βλέπετε τα Lumia 930 και i-phone 6 με άλλο μάτι??

Νίκος

Όλο βλακειες λέτε μερικοί εδώ μέσα αν δεν ξέρετε μην μιλάτε!!!!εγώ έχω το lollipop σε Xperia z3 compact και σε z1 και πάει μια χαρά καλύτερο από kit kat πιο ελαφρι έγινε!

Γιάννης σε λέω

@Νίκος

Ενδεχομένως η Sony έκανε καλύτερη δουλειά με την αναβάθμιση σε Lollipop. Επίσης μην ξεχνάς ότι το Galaxy S4 έχει snapdragon 600 (Η πρώτη του εκδοση). Οπότε αν αυτή η έκδοση έχει το πρόβλημα μετά την αναβάθμιση, εν μέρη είναι λογικό, γιατί έχει πιο αδύναμο επεξεργαστή από τα z1 και z3 compact.

χαρης

@Νίκος
Εγω μιλησα για s4 παντος σε αυτό που λες έχεις δίκιο σε αυτό εγω της σονυ της βγάζω το καπέλο για θέματα update

inblx

@Νίκο

Και εγώ μια χαρά τρέχω με το Ζ3 μου.
Το πρόβλημα φαίνεται σε κινητά με 1-1.5γιγα Ραμ.

Παράδειγμα: έχω και το Xperia SP. Αρκετά δυνατό, με καλό επεξεργαστη και GPU, αλλά μόνο 1γιγα Ραμ. Πέρασα μια Ρομ μέσα, ενα unofficial build της CM12. Στα πρωτα 10 λεπτα η συσκευή πετούσε. Μόλις άνοιξε το WiFi όμως, ηταν Unusable.

Agnostos13

Καλα η Sony μονο στη σειρα “Ζ” ειναι σωστη στα update! Στα υπολοιπα μοντελα…κλαφτα!

Charis

Γεια σας παιδια! εγω με την lollipop αναβαθμιση με τον snapdragon ειμαι υπερευχαριστημενος! και δεν ειδα κανενα lag. ΑΛΛΑ η μπαταρια φευγει σαν νερο! το κινητο μου βγαζει πλεον μιση ωρα και η μονη καθυστερηση ειναι στην ενεργοποιηση των wifi! για αυτο περναω αυτη τη στιγμη την kitkat παλι

Νίκος

Οπότε να λέμε για την συγκεκριμένη συσκευή όχι για όλες τις άλλες το αν είναι καλό η όχι το lollipop

Charis

Για το s4 μιλαω και συγγνωμη για το 2πλο post

Νικος Z1

Και εγώ στο Z1 δεν έχω κανένα πρόβλημα με τοlollipop μπορώ να πω ότι έγινε καλύτερο σε όλους τους τομείς και μεγάλη εντύπωση μου έκανε η καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας. Όσο για το S4 μου κάνει εντύπωση ότι με τον snap 600 και 2 gb ram δεν τα πάει καλά.. Για να δούμε όμως πως θα τα πάει και το Z με τον s4 pro που είναι ακόμα πιο αδύναμο από το S4. Αν ακόμα και το Z γίνει καλύτερο τότε σημαίνει ότι όλα ειναι θέμα προγραμματισμου πάρα hardware

Γιάννης σε λέω

@Charis

Από περιέργεια, ποια έκδοση του Galaxy S4 έχεις? την πρώτη με τον snapdragon 600 ή την δεύτερη με τον 800?

Charis

Γιαννης σε λεω εχω τον 600αρι!

k.boug

μετα απο καθε update θελει factoy reset αφου πρωτα κανεις Back up..
Ασχετο το note 3 μου ακομα δεν πηρε γλυφιτζουρι..
ωστόσο παει μπαλα το εργαλειο και προτιμω να παραμείνει απροβληματιστο με kitkat,
ασε που δεν μου αρεσει το λευκο περιβάλλον του lollipop!

Νίκος

Νίκος z1 εγώ που έχω το z3 compact και το z1 με το lollipop έγινε ίδιο το z1 μπήκαν κάποια πράματα που δεν υπήρχαν πριν στο z1 οπότε δεν χάνεις κάτι αν δεν έχεις το z3 μόνο μπαταρία κρατάει πιο πολύ στο z3 compact 😉

Γιάννης σε λέω

@Charis

Το πιθανότερο σενάριο κατα τη γνώμη μου είναι ότι τελικά μόνο συσκευές με snapdragon 800 και 801 μπορούν να σηκώσουν τη νέα έκδοση του Android. Οτιδήποτε άλλο, snapdragon 600 και κάτω, μάλλον θα παρουσιάζουν προβλήματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι εταιρίες αποφεύγουνε να δώσουν Lollipop σε πιο αδύναμες συσκευές.

Νικος Z1

@Νίκος. Ψήνομαι για z3 compact να σου πω την αλήθεια. Κυρίως για την μεγαλύτερη αυτόνομια αλλά και για το πιο βολικό μέγεθος.

Νίκος

Γιαυτό το πήρα και εγώ το z3 compact Νίκος z1 για το βολικό μέγεθος! Είναι καλό αν μπορέσεις πάρτο!!!

alexandros k

ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι?γιατί πρέπει να έχουμε όλοι lollipop και όχι kitkat?δηλαδή αν το κινητό πηγαίνει σφαίρα τι και ποίον πειράζει?επειδή ο φίλος μου πήρε το update και εγώ όχι θα πέσω να πεθάνω???τι βλακείες είναι αυτές?το μόνο που λέω είναι ότι εγώ σαν κάτοχος κινητού (huawei mate 7 kitkat 4.4.2) είμαι πολύ ευχαριστημένος και αν η εταιρία γράψει ένα εξίσου καλό lollipop να μου το δώσει πολύ ευχαρίστως.αν όμως δεν μπορεί να κάνει καλή δουλειά στο lollipop καλύτερα να μου δώσει ένα διορθωτικό update του kitkat και να πηγαίνει ακόμα καλύτερα η συσκευή μου.μακάρι να κάνει το ίδιο και η samsung σε ένα τόσο καλό τηλέφωνο όπως το note 2.

Γιάννης σε λέω

@alexandros

Συμφωνώ απόλυτα!

George PAt

Στο nexus 5 πάντως το 5.1 τρέχει λάδι.ούτε κολάει ούτε τίποτα.βασικά έχω ξεχάστει κάν πώ ειναι το kit kat πάει και ένα 6μηνο με lolipop xaxa

Hlias

Καλησπέρα υπάρχει σχετική ανάρτηση απο το official twitter της Samsung Ισπανίας σημερα που λέει το αντίθετο και οτι θα αναβαθμιστει κανονικά αν δεν προκυψει κάποιο πρόβλημα.

Κώστας Βλαχάκης

Hlias, Μπορείς να μας δώσεις και το link?

Γιάννης σε λέω

@George PAt

Σίγουρα θα τρέχει στα Nexus 5 και 6 μια χαρά!
Εδώ έχουμε καθαρό Android λογισμικό και επεξεργαστές snapdragon 800 και 805.
Το πρόβλημα είναι με τους πιο αδύναμους επεξεργαστές και με την κάθε άλλη εταιρία (samsung, sony, htc και τα λοιπά) που τροποποιούν οι ίδιες το λογισμικό όπως τους καπνίσει με πιθανή εμφάνιση lag.

theomak

Πάντως το δικό μου Note 2 που είναι αγορασμένο από την ελβετική Orange, δεν έχει πάρει ούτε την 4.4.4. Τρέχει την 4.4.2.

forneverarrow

Θα το γράψω και εδώ… Δεν εχει θέμα το lollipop σε καμία συσκευή και δεν χρειάζεται κανενα 800! Περάστε μια βόλτα απο το Πλαισιο που έχουν lg spirit για δοκιμή (1,2 ghz τετραπύρηνο με 1GB ram) και μιλήστε μετα. Παει σφαίρα, με έκδοση 5.0.1 απο εργοστάσιο. Τώρα, αν η Samsung και η HTC πανε για απόσυρση τις παλιές ναυαρχίδες ή τις μεσαίες συσκευές, ειναι άλλο ζήτημα.

anergos13

Το link με screenshot απο twitter Samsung Spain…

https://www.loadthegame.com/2015/05/04/is-the-samsung-galaxy-note-2-getting-android-lollipop-
5-0-or-not/

George

Υπαρχουν και χειροτερα.
Ασ πουμε ολα τα lumia θα παρουν windows phone 10 και θα τρεχουν απροβληματιστα μετα το καλοκαιρι…
Ευτυχως εμεις με το Galaxy Note II δεν εχουμε να περιμενουμε update,τελιωσαν.

παναγιωτης

Γιατί να έχουν προβλημα τα κινητά με 4πυρινο επεξεργαστή και 1gb ram>? το δικο μου galaxy s3 με την 5.1.1 πε-τα-ει !!! απλα η samsung και η καθε samsung δεν δινουν αναβαθμισεις η έστω σωστές αναβαθμίσεις απλα και μονο για να αγορασεις το νεο μοντελο.
Γι αυτό ‘αλλωστε υπάρχει η Cyannogen !!! για να δινει ζωη στα “παλιά” μας κινητά

Γιάννης

Εγώ με νοτε3 με λολιποπ και φυσάει,ούτε λαγκ ούτε το παραμικρό,και καλύτερη μπαταρία απο πρίν.

Τώρα για εσάς που σας κολλάει και λαγκάρει και σας τρώει γρήγορα μπαταρία δοκιμάστε να κάνετε και ένα χαρντ ρησετ,υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στρώσει.

Ανδρέας

Για το s4 mini έχουμε κανα νέο;

Γιάννης σε λέω

@Γιάννης

Του χρόνου φίλε μου θα έχεις κι εσύ πρόβλημα, όταν μετά από Lollipop, και τα υποκατάστατά της, κυκλοφορήσει κάποια εντελώς καινούρια έκδοση, η cheesecake 🍰 ας πούμε!

KostasB

Παίδες έχετε υπ’ όψιν ότι για το S4 με τον 600άρη βγαίνει σιγά σιγά δεύτερη ενημέρωση στο lollipop με ίδια έκδοση 5.0.1 περίπου 500MB που λύνει πολλά προβλήματα. Την έχω πάρει εδώ και 5 μέρες περίπου (γερμανική rom) και το S4 πλέον πετάει. Καλύτερο και από kitkat. Δεν κάνω πλάκα. Στην πρώτη αναβάθμιση σε lollipop πραγματικά σερνόταν.

chris g

Για όποιον λέει ότι δεν αντέχουν οι συσκευές lollipop να θυμίσω οτι υπάρχει ακόμα και το moto e με 1gb ram και sd 200 το 3g version!!!

Γιάννης σε λέω

@forneverarrow

Η έκδοση Lollipop που φοράει το συγκεκριμένο LG σίγουρα είναι κατά πολύ “τσεκουρωμένη” συγκριτικά με τις εκδόσεις που θα φορούν οι ναυαρχίδες του 2015, ώστε να την σηκώσει το κινητό.

Φυσικά όταν κάποιος έμαθε σε μια παλιά ναυαρχίδα, όπως το Galaxy S4, να έχει μια πλήρη έκδοση 4.2.2 και αργότερα μια πλήρη Kitkat, δύσκολα θα συμβιβαζόταν με μια τσεκουρωμένη αναβάθμιση σε Lollipop. Αποτέλεσμα η Samsung να του δώσει την δική της τροποποιημένη πλήρη έκδοση Lollipop, με συνέπεια το κινητό να έχει κάποια προβλήματα.

Αναβαθμισμένο κινητό με προβλήματα = σκέψη για αντικατάσταση.
Έτσι αλλάζει κινητό κάποιος ή όταν βαρεθεί το παλιό του, μη αναβαθμισμένο.

Sotiris

Το S4 πάει μπάλα με Lollipop. Αν ο κάθε άσχετος δεν κάνει ένα reset το κινητό μετά από αναβάθμιση, δεν του φταίει καμία εταιρία.

speed

παιδια οποιος εχει xperia sp μπορει να αναβαθμισει χωρις κανενα προβλημα … se android 5.1 η συσκευη πεταει σε ολα τα benchmark κ το πιο δημοφιλεστερο antutu βγαζει 31.000 .το καλυτερο κ απροβληματιστο update einai vanir aosp 5.1 που το βρισκεις στο xda developers το έχω 20 μέρες κ είναι πολύ’ καλύτερο από το γνήσιο τελευταίο update 4.3 το συνιστώ άφοβα αλλά πρέπει να έχεις unlocked bootloader.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Στο note3 που έχω εγώ δεν έχει πάρει καμία αναβάθμιση αλλά το κινητό ύστερα από 14 μήνες πάει ΣΦΑΙΡΑ. Στου γιου μου το s4 ( 2 ετών)πήρε την αναβάθμιση σε lolipop και έγινε ακόμα καλύτερο. Αλήθεια ποιος γνωρίζει πότε θα πάρουμε εμείς με τα note3 την αναβάθμιση; ;; το δικό μου είναι από skroutz και είναι προέλευσης Γερμανίας.

Sonia oraia

Λοιπόν για τον αναβάτη όταν αποφασίσουν ας πουλήσουν τώρα μόνο κινέζικα π είναι και ποιοτικά όσο για λοιπόν φιάσκο δεν φτάνει II το iPhone ούτε για πλάκα χώρο αντροιντ δεν ξαναπάρω ξανά μόνο για λαϊκή ουρά κάναν σας κοροϊδεύουν πάλι οι καρχαρίες κόλλημα τρελό με το γλυφιτζουρι

Wolf

Παίδες το s4 μου με lollipop όχι μόνο πετάει αλλά έχει γίνει και καλύτερο από ποτέ…!!! Σε τέτοιες ενημερώσεις κάνετε πρώτα επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων και μετά κατεβάζετε την ενημέρωση λογισμικού…! Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση έχετε προβλήματα..! Και αυτό ισχύει για όλες τις Android συσκευές…!

nikolas

……και μετα σου λεει Android, ολα τα Windows 8 κινητα θα παρουνε τα 10, ολα ομως δεν πετσοκοβονται τα μοντελα. α ρε google φτηνιαδουρα.

forneverarrow

@Γιαννης: αυτό δεν το έχω ξανακούσει. Υπάρχει στο Android τσεκουρεμένη έκδοση; Ίσως εννοείς το skin και τα and extra κάθε ναυαρχίδας (π.χ. Sense, touchWiz κλπ.) που αυτά σίγουρα δεν υπάρχουν σε φτηνές συσκευές. Γιατι απο όσο ξέρω η κάθε έκδοση Android εχει τα ίδια σε κάθε συσκευή.

Γιάννης σε λέω

@forneverarrow

Φυσικά και μιλάω για μια “γυμνή” Lollipop έκδοση ώστε κινητά με μέτρια specs να την σηκώσουν, τα οποία φυσικά δεν πρόκειται (κατά πάσα πιθανότητα) να αναβαθμιστούν στο μέλλον σε καμία άλλη έκδοση ή και αν αναβαθμιστούν, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για εμφάνιση lag όταν μιλάμε πάντα για Android και μέτρια specs.

Γιάννης σε λέω

@forneverarrow

Τώρα ίσως βγουν κάποιοι να πουν ότι ακόμα και αν λαγκάρει το κινητό με την official αναβάθμιση, θα υπάρξουν τόσες unofficial εκδόσεις στο internet που θα μπορείς να περάσεις στο κινητό ώστε να τρέχει ομαλότερα.

Να αυτά δεν μπορώ στα Android, “γύφτικες δουλειές” όπως λένε κάποιοι.

Wolf

Και εγώ θα συνεχίσω να γράφω αφού έχω s4… s5.. και s6 αυτή την στιγμή με lollipop…! Φυσικά είχα και s1,s2,s3 και πολλά ακόμη..! Η βλακεια κάποιων είναι ανικητη…! Ξαναγράφω λοιπόν.. οι συσκευές γίνονται καλύτερες με το lollipop… απλά κάνετε Hard reset και μετά την ενημέρωση λογισμικού…! Θα συνεχίσω να το γράφω όσο θα διαβάζω για lag, υποβαθμισεις και αλλά τέτοια που γράφουν άσχετοι με το λειτουργικό Android…! Πάρτε ios καλύτερα… δεν είναι για σας αυτές οι συσκευές…!

παναγιωτης

Παιδια για να ξεκαθαριζουμε καποια πραγματα.ολες μα ολες οι αναβαθμησς πρεπει να γινονται με hard reset πριν και μετα την εγκατασταση μιας αναβαθμησης σε ολες μα ολες της συσκευες.για την αποφυγη bags και καταλοιπα απο την προηγουμενη εκδοση λειτουργικου.οσο αφορα το s4 black edition.εχω την εκδοση με snapdragon 600 απο πορτογαλια και του περασα μεσω odin την γερμανικη rom.και την1η και την 2η.η συσκευη απλα πεταει.βελτιωσεις πολλες και σε ολους του τομεις.lag δεν υπαρχει και η ολη η εμπειρια ειναι πολυ smouth και snapy και κατι για τους λατρεις των benchmark.antutu 33027,quantrant 21800.
Και για τον φιλο με note 3 αν θυμαμαι μπορεις να μπεις στο sammobile να κατεβασεις οποια ρομ θες κατα προτιμηση ευρωπαικη.κατεβαζεις και το odin κοιτας και 1 βιντεακι να δεις πως γινεται και εισαι αρχοντας.και σε ολες της samsung συσκευες με τον ιδιο ακριβως τροπο.ο knox δεν γραφει αρα εισαι καλημενος και με τα υπολοιπα θεματα.

Γιάννης σε λέω

@Wolf

Εγώ με Lumia 930 όταν πήρα την αναβάθμιση σε Denim δεν έκανα κανένα Hard Reset και η συσκευή μου δούλευε τέλεια όπως και πριν.
Σταματήστε να ευλογείτε, χωρίς λόγο πολλές φορές, το μοναδικό λειτουργικό που τραβάει κολλήματα (Android)

Wolf

Γιάννης.. μαζί σου φίλε…! Κάθε λειτουργικό έχει τα θετικά και τα αρνητικά του…!

chris g

@Γιάννης
Για να κολλήσει μετά από update πρέπει να είναι φορτωμένο με εφαρμογές!! Στο ms με τι εφαρμογές να το φορτώσεις??? Αστειεύομαι…
Το θέμα με το lollipop είναι η αλλαγή στην λειτουργία των εφαρμογών από dalvik σε art. Χωρίς factory reset δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά μετά το update!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.