Samsung Galaxy Note, Ξεκίνησε η ελληνική αναβάθμιση σε Android 4.1.2 Jelly Bean

Από το πρωί λαμβάνουμε email εδώ στο Techblog από κατόχους του Samsung Galaxy Note I (N7000) που χαρούμενοι μας ενημερώνουν ότι αναβαθμίστηκαν σε Android 4.1.2 Jelly Bean. Το N700 ήταν το πρώτο tabletόφωνο της Samsung (2011) και αυτό που ξεκίνησε όλη την ιστορία με τεράστια smartphones που έχουν γεμίσει την αγορά. Η αναβάθμισή του σε Jelly Bean αποτελεί σεβασμό προς τον καταναλωτή.

Samsung Galaxy Note αναβάθμιση Android 4.1 Jelly Bean, Samsung Galaxy Note, Ξεκίνησε η ελληνική αναβάθμιση σε Android 4.1.2 Jelly Bean

Kudos to tzolas και Χρήστος

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
eddy

Τι λετε βρε παιδια αφου το 4.1.2 τρεχει εδω και 4 μηνες στο galaxy note 1….

Χρήστος Παπαντωνίου

@eddy, μιλάμε για το ελληνικό firmware. Δηλαδή, εσύ είτε έχεις φλασάρει κάποιο από άλλη χώρα με odin, είτε το κινητό είναι ξένο ( παραεισαγωγής από σκρουτζ κατά πάσα πιθανότητα, κάτι που δεν είναι κακό φυσικά ) . Το ανακοίνωσε και η Samsung Mobile Hellas στην σελίδα της στο facebook…

jonjon

Κώστα το δικό μου που είναι από Γερμανία την έχει από αρχές Μάιου

Nikos

Να ρωτησω ειναι μεσω καλωδιου και kies?

Χρήστος Παπαντωνίου

Νίκο εγώ την έκανα από το κινητό ( FOTA ) . Αν δεν σου έχει έρθει ακόμη, μάλλον διατίθεται σταδιακά.

Πάνος

Όντως σήμερα το πρωι αναβαθμίστηκε και το δικο μου.

Όχι δεν είναι σεβασμός προς τον καταναλωτή αυτή η αναβάθμιση. Το να σε κρατάνε εσκεμμένα 2 εκδόσεις πίσω (είμαστε μια ανάσα από το 4.3), δεν το θεωρώ σεβασμό.
Αντί να αναλώνεται η Samsung σε project του τυπου Tizen (προφέρεται τάιζεν) καλά είναι να φροντίζει τους πελάτες της και να τους έχει ενημερωμένες τις συσκευές. Όπως κάνει η Apple. Αν ένα προϊόν επιδέχεται αναβάθμιση τη παίρνει. Τελεία και παύλα.
Αγόρασα για τα ανήψια μου τον Οκτώβριο ένα Tab II 10 και ενα S Advance. Και τα 2 με την υπόσχεση για αναβάθμιση. Καμμία αναβάθμιση μέχρι τώρα 8 μηνες μετα.
Το Note 2 μου (9 μηνες εχει που κυκλοφορησε) θα μπορουσε χαλαρα να εχει παει σε 4.2. Όχι όμως, υπάρχει η λογικη να σε αφηνουν πισω.

Για αυτο δεν θεωρω σεβασμο τη λογικη τους. Μετα απο 4 Samsung συσκευες που αγορασα το τελευταιο κατι χρονο και κατι νομιζω οτι ηρθε η ωρα να χωρισουμε τα τσανακια μας.

Πάνος

Καταρχην το S Advance δεν εχει ICS, εχει 2.3.6. Ειναι αγορασμενο απο το Multirama τον Οκτώβριο.

Οταν μια εταιρεια

α. μου απαγορευει για 2 χρονια να κανω οτι θελω στο κινητο μου, δηλαδη να εγκαταστησω οποια εκδοση του Android θελω γιατι ακυρωνει την εγγυηση, κανοντας με να κρεμομαι απο τα … της για αναβαθμισεις

β. εχει ανακοινωσει επερχομενες αναβαθμισεις σε κινητα της τα οποια ειναι στην αγορα (δηλαδη σου λεει παρτο και εγω θα σου κανω αναβαθμιση) και 8 μηνες μετα δεν εχει κανει τιποτα

δεν θα της πω και ευχαριστω οταν τελικα καποια στιγμη κανει καποια αναβαθμιση τετοια ωστε να εισαι ηδη πολυ πισω.

Το “απο 2.3 Gingerbread σε 4.1.2 Jelly Bean” δεν ειναι και τοσο εντυπωσιακο οσο ακουγεται. απο 2.3 σε 4 και απο 4 σε 4.1 το πηγε. Και οι 2 αναβαθμισεις χαρακτηριστικα καθυστερημενα.

Πέτρος Π

Εντάξει καλά όλα αυτά στη θεωρία, αλλά στην πράξη νομίζω οτι είναι εντελώς ανούσια… Δηλαδή μπορεί να μας πει κάποιος που αναβαθμίστηκε τι διαφορές έχει σε σχέση με πριν, ή σε σχέση με το ice cream sandwich? Νομίζω μηδαμινές και ίσα ίσα που ίσως να υπάρχει μεγαλύτερο lag αν η νέα έκδοση έχει παραπάνω απαιτήσεις… Νομίζω οτι οι χρήστες του android έχουν “θεοποιήσει” τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια τρύπα στο νερό…

Πάνος

Δε διαφωνω ιδιαιτερως μαζι σου. Θα ηθελα να επισημανω ομως οτι μια σημαντικη παραμετρος ειναι οτι καποια apps δεν εγκαθηστανται γιατι απαιτουν νεωτερες εκδοσεις του λειτουργικου.
π.χ. το Chrome στο 2.3 (εκτος αν εχει αλλαξει και δεν το εχω παρει χαμπαρι)

antonis

αν κάποιος αγοράζει συσκευή android για τις αναβαθμίσεις,η μόνη επιλογή είναι nexus.κι εγώ έχω φλασάρει ξένο 4.1.2 στο s2 μου γιατί δεν αντέχω άλλο την αναμονή και μάλλον η επόμενη συσκευή μου αν είναι android θα είναι nexus

darko

Μετα κραζετε την SONY

kostadma

το αγορασα απο manchester kai τρέχει 4.1.2. μανισια. επίσης είχε μέσα και daptora

status_quo

Το galaxy s2 μου ακομα δεν εχει αναβαθμιστει σε 4.1. Αγορασμενο απο βονταφον. Εχω δοκιμασει τα παντα

antonis

είμαστε off topic αλλά status quo τι εννοείς δοκίμασες τα πάντα?πάντως το ελληνικό vodafone firmware έχει βγει εδώ και καιρό.

Ηλιας

@Πέτρος Π. Τη συγκεκριμένη αναβάθμιση μόνο ανουσια δεν θα μπορουσε καποιος να την χαρακτηρίσει. Με τελείως διαφορετικο UI, εξτρα λειτουργιες, που με την 4.0.4 δεν είχε, απο Galaxy SIII και Note II όπως μικρές αλλαγές στο Spen, το multiview, ενα αναδυόμενο παραθυρο για browser που παλια δεν υπήρχε και πολλά ακόμα απο τις 2 συσκευές. H αναβάθμιση κανονικά ξεκίνησε τον Μαρτιο άλλο που η ελληνικη Samsung την έφερε σήμερα μετα απο 2+ μηνες δηλαδή.

Bill

@status_quo Pιξε μια ματια σε CyanogenMod.

konxas

Καλή η αναβάθμιση αλλά κάνει ένα τρελό κόλλημα άμα το αφήσω κανα μισάωρο χωρίς να το ακουμπήσω μετά κάνει 1 λεπτό σχεδόν να ανοίξει

Stelios

Καλησπέρα. Όντως με τη σύνδεση στο Kies βγάζει την αναβάθμιση αλλά τελικά ποιά είναι η σωστή μέθοδος. Απευθείας με όλες τις εφαρμογές επάνω ή πρώτα backup τα πάντα, factory reset και μετά ή αναβάθμιση. Πολλοί λένε ότι με το “καθάρισμα” πρίν το upgrade γλυτώνεις πολλα προβλήματα όπως lag, προβλήματα μπαταρίας, κολλήματα κλπ… Ισχύει κάτι τέτοιο? Αν κάποιος γνωρίζει, μπορεί να μας δώσει τη διαδικασία βήμα προς βήμα? Ευχαριστώ…

Pelopidas Georgiadis

Για εμας του χρηστες του Note I η “Ανασταση” εγινε δυο φορες φετος.
Μας κατεστησε ελαφρως εγγυους η SAMSUNG για να βγαλει την περιβοητη αναβαθμιση.
Η οποια, απο την αλλη, εχει και καποια glitches οσον αφορα στο UI της SAMSUNG, π.χ για να βγαλεις τα shortcut των αγαπημενων επαφων σε αλλη σελιδα πλην της home, θα κλαψεις πικρα και τελικα δεν θα καταφερεις τιποτα, εν αντιθεση με την προηγουμενη εκδοση Android και το συγκεκριμενο UI της SAMSUNG. Αν βρω και αλλα τετοια glitches θα σας ενημερωσω.

VangelisB

Από τη στιγμή που αναβάθμισα το S G Note 1 μου πριν 1 περίπου εβδομάδα αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα: Το δίκτυο δεδομένων είναι από ανύπαρκτο έως εξαιρετικά αδύνατο διαρκώς. Στις ίδιες περιοχές που πριν “πέταγε” (σπίτι, γραφείο, κτλ) πλέον άντε να μου ανοίξει κανενα email η τον browser μονο για αναζήτηση φυσικά. Μήπως αντιμετωπίζει κανείς το ίδο πρόβλημα ή μπορεί να μου προτείνει κάτι πέρα απο hard reset?

Ευχαριστώ!

1) Δεν είναι πρόβλημα της WIND γιατί αφενός το επιβεβαίωσα με άλλη συσκευή αφ’ ετέρου εμφανίστηκε αμέσως μετά την αναβάθμιση
2)Δοκίμασα flight mode on/off και επανεκκινήσεις φυσικά

Emmanuel

Παιδιά και εγώ το ίδιο πρόβλημα με τον vangelisB έχω. Από την ημέρα που αναβάθμισα με έχει τσακίσει. Δεν έχω email εκτός και εάν είμαι σε WiFi. Επίσης για Internet πρέπει να πατήσω καμιά 10ρια φορές το refresh για να μπω σε σελίδα και όλο μου βγάζει bad gateway. είμαι σε δίκτυο της Wind. Έχω τρελαθεί. Άμα είναι να έχω internet μόνο σε wifi την πατήσαμε. Έχει κανείς να μας προτείνει κάτι????
Ευχαριστώ

VangelisB

Emmanuel εγώ μετά από πολύ καιρό βρήκα τρόπο να λύσω το πρόβλημά μου. Αν εξακολουθείς να έχεις το ίδιο πρόβλημα γράψε μήπως κ είναι παρόμοια η λύση.

Emmanuel

VangelisB ακόμα δεν έχω βρει λύση. Μου είπαν να το rootaro για να βάλω τις επόμενες εκδόσεις αλλά δεν θέλω. Για πες εσύ πως έλυσες το πρόβλημα γιατί έχω τρελαθεί. Εάν δεν ήταν τόσο ακριβό θα το είχα πετάξει.

VangelisB

Παρατήρησα ότι στις Ρυθμίσεις>Περισσοτερες ρυθμίσεις>Δικτυα κιν τηλεφωνιας>Ονοματα σημειων προσβασης πηγαινε και διάλεγε το προφίλ WAP. Οταν ενεργοποιουσα το προφιλ Internet πάλι απο μόνο του επανέφερε το παλιο προφιλ με αποτελεσμα να μην έχω 3g ή να είναι απελπιστικά αργό.
Αν στο κάνει κ εσένα αυτό 1) διάγραψε το προφίλ αυτό ώστε να μην έχει άλλη επιλογή. 2) Πήγαινε στο προφίλ Internet και βάλε τις σωστες ρυθμίσεις. Εγω τις βρήκα googlαροντας (εχω wind) και αλλάζοντας μέσα στις ρυθμίσεις τον “τυπο APN” σε κενό.
Αν δεν σου κάνει το πρόβλημα με το προφίλ πήγαινε κατευθείαν στο 2.
Ολά αυτά τα έκανα αυτοσχεδιάζοντας και αφού πήγα 2 φορές στη wind κ εστείλα και 1 βδομάδα το κινητο στο επίσημο service χωρίς να δω προκοπή..

Γιάννης Φ.

Σχετικώς με την ισχύ του σήματος, ανακάλυψα σήμερα κάτι απίστευτο: Εδώ και αρκετές μέρες, το τηλέφωνο (Νote 1) δεν έχει καθόλου καλό σήμα, σε σημείο να χάνω κλήσεις, να λαμβάνω καθυστερημένα μηνύματα, να μην ακούω και να μην ακούγομαι και να μου σπαν τα νεύρα, γενικώς…
Σήμερα, αφαίρεσα τη θήκη του (μια πλαστική ψευτο-νίκελ προστασία με δερμάτινη πλάτη) και το σήμα επανήλθε καμπάνα. Θεωρώντας το τυχαίο, ξαναπέρασα τη θήκη και το σήμα ασθένησε πάλι! Μόλις την αφαίρεσα, το σήμα γέμισε ξανά!!

ΤΑΣΟΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΕΧΩ ΤΟ GALAXY S2 ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ.ΧΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟ ΣΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΝΩ ΚΛΗΣΕΙΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ 4.1.2.ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΕΣΕΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ?ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ..ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.