Samsung Galaxy Round, Ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα;

Φήμες που έρχονται από την Κορέα κάνουν λόγο για ενδεχόμενη παρουσίαση μίας συσκευής με εύκαμπτη οθόνη από την Samsung, με το πιθανό όνομα Galaxy Round. Μάλιστα, οι φήμες αυτές θέλουν την εταιρεία να τα έχει όλα έτοιμα για την παρουσίαση εντός της εβδομάδας που διανύουμε. Οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρχει πλαστικό στην οθόνη αντί για γυαλί προκειμένου να προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή.

Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, εκτιμάται ότι θα είναι όμοια με εκείνα του Galaxy Note 3, ενώ δεν γίνεται σαφές εάν μία τέτοια συσκευή θα είναι φθηνότερη τελικά από το γνωστό phablet. Πάντως, είχαν εμφανιστεί ανάλογες φήμες για την Samsung, ενώ και η LG με το Flex φέρεται να ετοιμάζει smartphone με καμπυλωτή οθόνη. Για να δούμε εάν θα βγουν οι φήμες αληθινές…

Samsung Galaxy Round, Samsung Galaxy Round, Ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JohnWave

Σε τι εξυπηρετεί αυτού του είδους η οθόνη που βλέπουμε στη φωτό?

Κώστας Βλαχάκης

Θα μπορούσε να παρέχει έξτρα πληροφορίες και να τις βλέπει ο χρήστης χωρίς να χρειαστεί να πιάσει στα χέρια του το κινητό.

VasiliSIII

Βασικά αυτό θα μπορούσε και πρακτικά να καταργήσει το περιθώριο (bazel)

Tsabino

Σωστοοοοος ο VasiliSIII…

forneverarrow

Εμένα μου αρέσει σαν ιδέα. Αλλά δεν θα έχει ένα θεματάκι με το πως θα το κρατάς?? Θα είναι πολύ εύκολο να πατήσεις κάτι κατά λάθος. Άσε που θα γλιστράει…

βασιλης

Εμενα μου φαινεται μη απαραιτητο και πολυ κοροιδια για να το αγορασουν…αχ Samsung οσο παει ο καιρος ολο ανουσια πραγματα κανεις…το 2016 θα βγει galaxy s plastelin! Δηλαδη ενα κινητο απο πλαστελινι,θα παιζεις και με το παιδι σου…αν κρινεις τη ποιοτητα υλικων της

MEDS

Καθίστε να το δούμε πρώτα και μετά το θάβουμε. Προβλέπω καμπυλωτή όπως το κόνσεπτ της LG, παρά αυτό στη φωτό.

tiamat

η λογικη λεει οτι θα ειναι η αναλογη συνεχεια του s4 active.
θα ειναι ενα note δηλαδη αδιαβροχο και με αυξημενες αντοχες απο το το κανονικο note εχοντας ενα πιο σπορ αντι για επαγγελματικο profile

Αποστόλης Ρόδος

Συγνωμη Κωστα αλλά όταν λέμε ΕΥΚΑΜΠΤΗ … σημαίνει πως θα μπορούμε να την “καμπτουμε εύκολα” εμείς όπως θέλουμε και λογικά δεν ισχύει αυτό… ΑΡΑ ο όρος αυτός είναι ΑΚΥΡΟΣ.
Λάθος μετάφραση… 🙂
Round σημαίνει πως μιλάμε απλά για μία οθόνη κυρτή ή γυριστή ή ΄σχτρογγυλοποιημένη ή όπως αλλιώς θέλετε.

Και εγώ δεν βλέπω το λόγο ύπαρξης μιας τετοιας συσκευής με τετοια οθόνη, αλλα όπως τη βλέπω στη φωτογραφία, δεν μπορώ και να βγάλω συμπεράσματα. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του και τη χρηστικότητα της.
Υποψιάζομαι όμως, πως δεν θα έχει καμία ειδική χρηστικόττητα πέρα του design, ή ίσως του να υπερηφανεύονται πως έβγαλαν την πρώτη κυρτή/γυριστή/στρογγυλοποιημένη οθόνη.

Αποστόλης Ρόδος, Ως LG G Flex έχει κυκλοφορήσει η κωδική του ονομασία στο εξωτερικό. Μακάρι να είναι εύκαμπτο, προσωπικά δεν περιμένω κάτι τέτοιο ούτε από Samsung ούτε από LG σε αυτή την “πρώτη φάση”, τουλάχιστον όπως φανταζόμαστε ότι θα είναι ένα εύκαμπτο smartphone.

Αποστόλης Ρόδος

Αν όντως είναι ευκαμπτη η οθόνη και η συσκευή, (γιατί θα πρέπει να είναι εύκαμπτη και από πίσω)… μιλάμε για επανάσταση.

redtfsi

Εύκαμπτη οθόνη είναι χρήσιμο ρε παιδιά.
Τα κινητά όσο πάει γίνονται όλο και πιο μεγάλα το να μπορεί να μπει στην τσέπη, να έχει τουλάχιστον μια μικρή ανοχή και να επανέρχεται όταν το βγάζεις καλό είναι.
Αν πολύ αργότερα είναι λεπτό σαν χαρτί και μπορείς να το διπλώσεις θα είναι ακόμη χρησιμότερο (αν τα κινητά φτάσουν στο μέγεθος σελίδας Α3 θα είναι απαραίτητο!)
Στην περίπτωση του συγκεκριμένου κινητού θα συμφωνήσω με τον Αποστόλη με το Round εννοεί κυρτή όχι εύκαμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.