Samsung Galaxy S 4, Το 70% της πρώτης φουρνιάς με Snapdragon 600

Μερικές ώρες μετά την παρουσίαση του Samsung Galaxy S 4 και εδώ στο Techblog ανοίξαμε τη συζήτηση για το “μπέρδεμα” που πάει να δημιουργηθεί με τον επεξεργαστή που θα φοράει γιατι όπως ίσως θα γνωρίζετε θα κυκλοφορήσουν τουλάχιστον δύο μοντέλα το ένα με τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 5410 1.6GHz και το άλλο με τον τετραπύρηνο Snapdragon 600 1.9GHz.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν το 70% της πρώτης φουρνιάς Galaxy S 4 που θα διατεθούν ανά το κόσμο θα ενσωματώνουν τον τετραπύρηνο Snapdragon 600 (4G/ LTE) και μάλλον αυτό θα είναι και το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό μας ενόχλησε γιατι τις πρώτες ώρες-ημέρες της ανακοίνωσης του Galaxy S 4 η Samsung δεν ξεκαθάρισε τι θα συμβεί και μας άφησε να λέμε “το ισχυρότερο smartphone και το μοναδικό με οκταπύρηνο επεξεργαστή”. Ενώ με Snapdragon 600 θα κυκλοφορήσει και το HTC One, οπότε εξαφανίζεται το wow factor του οκταπύρηνου και προσγειωνόμαστε στο τι θα προσφέρει το πακέτου του τετραπύρηνου με 2GB RAM.

Samsung Galaxy S 4 Snapdragon 600, Samsung Galaxy S 4, Το 70% της πρώτης φουρνιάς με Snapdragon 600

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

Πολυ καλος ειναι ο s600,
ετσι κι αλλιως και ο οκτα τετραπυρηνος ειναι στην ουσια…

Johntsia84

Τελικά το sgs4 θα έχει ραδιόφωνο και αν ναι ποια έκδοση?
Γιατί σε official site της Samsung που έψαξα δεν έβγαλα άκρη και ούτε μαζεμένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν βρήκα, εκτός από το gsmarena και το phonearena που λένε ότι δεν έχει radio fm, παντος εγώ περιαμμένο με το exynos αν έρθει για να το πάρω για την μικρότεροί κατανάλωση.

gpower

Παιδια το sammobile εχει την λυση και λογικα ειναι επισημο https://www.sammobile.com/2013/03/20/your-country-will-get-exynos-or-snapdragon-variant-of-the-galaxy-s-4-we-have-the-answer/

Nikos μπορει ο exynos να ειναι τετραπυρηνος για εναν απλο χρηστη αλλα για εναν που θα ασχοληθει με custom(και ειναι πολυ αυτοι) ηδη ακουγεται απο recognized developers στο xda που φτιαχνουν kernels οτι θα κανουν και τους 8 πυρηνες να δουλευουν ταυτοχρονα,οποτε καταλαβαινεις..

jonjon

Johntsia84 μαλόν θα είναι όπως το s3 τα απλά με ράδιο τα 4g χωρίς

demetris

Εμένα δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα αλλά θα ήταν καλύτερα να ερχόταν με τον octa για μικρότερη κατανάλωση.

legri

Λαθος σαμμυ…λαθος.
Εμεις θελαμε τον οκτα για την αυτονομια…γιατι τα χαλας τωρα.
Ακυρο θα φας.

Darth

ας δούμε πρώτα τι κατανάλωση έχει το octa και μετά βλέπουμε γιατί αν είναι να πιστεύουμε την κάθε εταιρεία στα λόγια καήκαμε

chris

@gpower αν ειναι να κραταει 2ωρο το κινητο………..χλωμους μας βλεπω.Αντε,παλι θα πλακωθουμε στο διαβασμα.Μα και οι 8????Οποτε καταλαβαινεις………………..φωτια!!!!!!!!!!

DjPredator

Ιδιος επεξεργαστης με το HTC ONE με την διαφορα οτι ειναι χρονισμενος 0,1Ghz…Μικρη η διαφορα…Και στα benchmark που ειδα με τους 2 αυτους επεξεργαστες σαφως και του S IV εβγαζε παραπανω αλλα οπως ειπαμε οφειλεται στα 0.1Ghz διαφορα…Τωρα ειδα κατι παραπανω οτι με root και τα γνωστα θα ειμαστε ικανοι να τρεχουμε και τους 8 πυρηνες μαζι στον Exynos…Οκ καντε το εσεις αυτο και αν το κινητο δεν κλεισει απο μπαταρια μεσα σε 1-2 ωρες η αν δεν παρει φωτια εμενα να μην με λενε DjPredator….Οποτε αν ερθει τελικα με τον Snapdragon 600 θα στραφω στο HTC ONE…Ο μολνος λογος που θα επαιρνα εγω προσωπικα το S IV θα ηταν λογω του Exynos και οχι επειδη ειναι Exynos αλλα επειδη θα ειχε 8 πυρηνες για εξοικονομηση της μπαταριας…Αλλα τωρα επιλεγω HTC ONE γιατι πλεον οι διαφορες ειναι στο design,στην οθονη(οπου για μενα το One εχει καλυτερη) και επισης νεας τεχνολογιας μπαταρια….Bye Bye S IV…

Teo

Στάνταρ φιλάει επεξεργαστές(Exynos) για το NOTE III που θα σπέρνει..

baira13

Απ οτι ειδα στην Γερμανια θα βγουν και οι δυο εκδοσεις….
Απ οτι αν αλλη οι περισσοτεροι παιρνουν (τουλαχιστον στην αρχη) τα νεα κινητα απο skroutzomagaza αρα παραεισαγωγη….αρα που ειναι το προβλημα για οσους θελουν octa??
Οεο….

χαρης

teo και εγω κατοχος s3 ειμαι και πιστευω οτι δν aξιζει να παρω s4 θα περιμενω note 3 και ας ειναι και 40 ιντσες..τωρα οσο για το τι θα σκασει στην ευρωπη και στην αμερικη λιγο με απασχολει.. ειναι αυτο που ειπε καi o gpower τη χρηση θα τους κανεις..οποτε καλες αγορες παιδια και με προσοχη..!!!

andreas kor

@ DjPredator με καλυψες απολυτα σε ολα φιλε!!!Να συμπληρωσω οτι η διαφορα του 0,1ghz ειναι μηδαμινη και δεν την καταλαβαινεις στην καθημερινη χρηση..Επισης οπως ειπα και σε καποιο αλλο θεμα το One ειναι κατι εντελως καινουριο σε ολα!!! Αντιθετα με την samsung που ειναι μια απο τα ιδια..Ενα s4 με 4-5 εφετζιδικες εφαρμογες…(Κατοχος s3)

JOHN

Μια χαρά είναι o Snapdragon παιδιά. Ο octa θα κυκλοφορήσει στην δεύτερη παρτίδα διότι δεν έχει βγει σε μεγάλες ποσότητες ακόμα. Και εγώ για Exynos ψηνόμουν οπότε είτε πάω σε octa από άλλη χώρα ρωτώντας πρώτα για τα περι εγγύησης στην Ελλάδα ή περιμένω κανα 2 μήνες παραπάνω για τον Octa.Aν λυθεί το θέμα με την εγγύηση δεν υπάρχει πρόβλημα, παίρνουμε από Αγγλία,Γερμανία,Ιταλία….

Ziarkas

Kernel θα φτιάξουν,θα δουλέψουν υποθετικά 8 πυρήνες μαζί (αν αυτό τελικά γίνει με στόχο το αποτέλεσμα και όχι τον εντυπωσιασμό) αλλά μάλλον το project τελικά θα το παρατήσουν από xda που διαβάζω.Αν και αναρωτιέμαι πως θα μπορούσε να δώσει δύναμη δουλεύοντας 2 διαφορετικοί αρχιτεκτονικά πυρήνες.
Μάλλον θα χρονίζουν στους μικρούς γιατί ΔΕΝ γίνεται αλλιώς.
Το ίδιο είχε αναφερθεί και κάποτε για τις κάρτες γραφικών,παντρευαν 2 διαφορετικής σειράς και τελικά χρονιζαν στα Ρολόγια της μικρότερης.
Εξ αρχής δεν είμαι ούτε προγραμματιστής ούτε τίποτα απλά έτσι το βλέπω εγω με τη λογική και με λίγη γνώση.

DjPredator

Οκ οπως λετε ολοι σας…Οποιος θελει τον Exynos μπορει καλλιστα να το παραγγειλει απτο εξωτερικο…Γιατι ομως να μην εχει LTE???Τωρα θα μου πειτε εχετε και στο χωριο σας LTE???Οχι δεν εχω LTE στο χωριο μου…Αλλα γιατι να μην παρω μια συσκευη η οποια υποστηριζει LTE αφου σε λιγο καιρο θα υπαρχει παντου LTE και να παραγειλω τον S IV με τον Exynos???Οοοοεεεεοοοο???Και ολα αυτα γιατι εχουμε φαει κολλημα με την λεξη 8πυρηνο!!!!Ουυυααααοουυυυ…Που στην τελικη το μονο που προσφερει ειναι εξοικονομηση μπαταριας…Βαλε τον Snapdragon 600 στην τελικη μαζι με LTE και καλυτερη μπαταρια…Κατι που εκανε η HTC με το One και τελειωασμε!!!Και οταν εννοω καλυτερη μπαταρια οχι μεγαλυτερη…Αλλα νεας τεχνολογιας!!!

Xaris

Περιμένετε λίγο θα βγεί με τον οκτα και με lte όπως και με το S 3

DjPredator

@Xaris Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο γιατι αποτι διαβασα το προβλημα ειναι οτι ο Exynos δεν μπορει να εχει LTE γιατι ανεβαζει θερμοκρασιες…Δεν ειμαι και σιγουρος αλλα κατι τετοιο διαβασα

bill

Δεν ειναι μονο το θεμα του επεξεργαστη.η gpu που θα φοραει το 4g μοντελο,η adreno 320 δηλαδη ,ειναι αρκετα υποδεεστερη της power vr του 3g μοντελου..για μενα δεν αξιζει η εκδοση αυτη που θα κυκλοφορησει στη χωρα μας.ποσο μαλλον σε αυτα τα χρηματα.το one ειναι πολυ καλυτερη επιλογη εφοσον η μονη διαφορα στο hardware ειναι ο λιγο πιο ψηλα χρονισμενος cpu ενω το συνολικο πακετο ειναι πιο δελεαστικο απο αποψη ποιοτητας,υλικων,στερεοφωνικων ηχειων.κτλ.παρολ αυτα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το lg 4x μου και δεν το αλλαζω για την ωρα

gpower

Παιδια οπως και να εχει η samsung ειπε οτι για Ελλαδα δινει μονο 905.Δεν ειναι μονο το LTE η οχι η καθε χωρα εχει αλλα δικτυα και αλλα bands.Λογικα με τον octa θα εχεις προβλημα στο σημα στην Ελλαδα,αλλιως θα δινανε και τα δυο και snapdragon και octa οπως σε Αγγλια-Ιταλια-Γαλλια-Γερμανια.Δεν ξερω αλλα εγω ετσι το βλεπω με την λογικη μου.

lorentzos

Ενα πολυ καλο πετυχημένο διαφημιστικό μαρκετιν που έκανε ολο τον κόσμο να παραμιλάει, και τελικα το 70% θα πάρει τον 4πυρινο. Οχι οτι δεν ειναι ενα πολυ καλο smartphone αλλα για όλων αυτον τον κακο χαμο με τον 8πυρινο τα βρισίδια και μπινελίκια που έπεσαν για το πιος ειναι περισσότερο κολλημένος με της εταιρείες που παίζουν πολύ καλά τον ρόλο τους.

bill

Παντως εμενα μου φαινονται προχειροτητες ολα αυτα που εκανε η samsung.galaxy να ναι κι οτι να ναι δηλαδη,αρκει να βγει γρηγορα.στην παρουσιαση τα ειπαν ολα αυτα για την εκδοση με τον snapdragon και το εντελως διαφορετικο hardware? Ουτε η apple δεν τα κανει αυτα.

mike

συγνωμη αν φανω fan της apple αλλα απο δω καταλαβαινουν μερικοι οτι η samsung δεν προκειτε να φτασει την apple εστω και αν την αντιγραφη,οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω ολα αυτα ειναι προχειροτητες.

bill

Το σωστο mike ειναι να ειμαστε fans της εταιριασ που μας σεβεται απο ολες τς αποψεις οταν αγοραζουμε προιον της και να μη φοβομαστε να προτιμησουμε αλλη οταν αυτο δεν συμβαινρι.δυστυχως το τελειο δεν υπαρχει πουθενα.ειχα iphone 3gs πηρα το τεσαρι,μετα optimus 2x και τωρα το 4x το οποιο για τα λεφτα του πεταει.για παραδειγμ θεωρω απαραδεκτο το γεγονος οτι η apple δινει μονο ενα χρονο εγγυηση στισ συσκευες της σε πολλες χωρες.αφου ειναι τοσο κσλες,ανθεκτικες και ποιοτικες θα επρεπε να το υποστηριζει αυτο δινοντας οχι μονο δυο αλλα τρια χρονια!!! Αλλα τι την νοιαζει? Αφου πουλαει και ετσι και βγαζει κι απο το service συναμα.τις εταιριες δεν πρεπει να τις υποστηριζουμε λες και μας ταιζουν,εμεις τις ταιζουμε!!δε μπορω να διαβαζω εδω μεσα για ατομα που μαλωνουν μεταξυ τους για τις εταιριες λες και ειναι οπαδοι ομαδων η κομματων.ειναι καταντια αυτο

giatrex

@DjPredator το “σε λιγο καιρο θα υπαρχει παντου LTE” ειναι κανενα καινουργιο ανεκδοτο?Γιατι εδω και περιπου δεκα χρονια εχουμε 3G και το ψαχνουμε με τη Νικολουλη!!!

DjPredator

@giatrex Ναι δικιο εχεις…Δεν θα διαφωνησω…Αλλα ελπιζω να εχουμε μεσα στα επομενα 2 χρονια το παρα πολυ!!!!

giatrex

@bill συμφωνω σε ολα εκτος απο τη τελευταια φραση “δε μπορω να διαβαζω εδω μεσα για ατομα που μαλωνουν μεταξυ τους για τις εταιριες λες και ειναι οπαδοι ομαδων η κομματων.ειναι καταντια αυτο”.Δηλαδη αν ηταν οπαδοι ομαδων ή κομματων θα μπορουσαν να μαλωνουν με την ησυχια τους?

Bill

Δεν εννοουσα αυτο.παρομοιωση εκανα με τη νοσηρη αυτη κατασταση

giatrex

@DjPredator απο το πληκτρολογιο σου και στου θεου τ’ αυτι!!!!

@Bill οκ φιλε μου,ετσι κι αλλιως αστιευομουν!Παντως δεν εχεις αδικο!!

DjPredator

@giatrex νομιζω πως ηδη μια εταιρεια τηλεφωνιας (δεν θελω να πω ονομα) παρεχει LTE…Kαι απο την στιγμη που οι εταιρειες (samsung,htc,sony κτλ) στελνουν στην Ελλαδα συσκευες με υποστηριξη LTE παει να πει οτι καποια στιγμη (ισως κ λιγοτερο απο 2 χρονια που ειπα πριν) θα εχουμε LTE σε ολα τα σημεια της Ελλαδος και απο ολες τις εταιρειες κινητης τηλεφωνιας…Και οσο εμεις ζηταμε LTE αλλο τοσο ειναι αναγκασμενοι και αυτοι να μας το προσφερουν!!!!

περικλις

εμεις θελαμε τον exynos octa!!!!!Ο exynos ειναι η σημαντικη διαφορα και η amoled απο τις αλλες εταιρειες!!!! Γιατι πρεπει δηλαδη να παρω κινητο απο εξωτερικο;;;;;;;;;;;;;;;;

Νιο

baira13 σχολιο 11 ποιος σου ειπε οτι τα κινητα απο σκρουτζομαγαζα ειναι παραεισαγωγη???? Μην λεμε οτι θελουμε…. Απλως καποια μαγαζια εχουνε μεγαλο νοικι η μεγαλο κοστος κατασκευης πολλους υπαλληλους πολυ ρευμα εφορια κ εξυπνακηδες αφεντικα που θελουν να κερδοσκοπουν εις βαρος σου. Τωρα η μοδα ειναι να πηγαινεις στο media η στο πλαισιο να κοιτας συσκευες και να τις παιρνεις απο αλλου…..

gpower

Νιο το να κοιτας το συμφερον της τσεπης σου δεν ειναι μοδα.

Techfan

Εγώ προτιμώ το octa που είναι και λιγότερο ενεργοβόρος σε σχέση με τον 600 στα 1.9 ghz.

Τέτειες ταχύτητες όπως ο 1.9 ghz δεν μας χρειάζονται στα κινητά. Το μέλλον πρέπει να είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Το μάρκετιν όμως επιβάλλει άλλη τακτική…

Teo

Ετσι κι αλλιώς όσοι το αγοράσουν από skroutzομάγαζα , λόγο του ότι θα είναι εισαγωγή από άλλες χώρες μπορεί να πετύχουν και τον exynos!!!!

Kostas

Αν αγόραζα το S4 θα το αγόραζα οχταπύρηνο οχι το “απλό” . Αλλιως θα έπαιρνα το πιο φθηνό S3 ή καποιο αλλο κινητο. Ουτε LTE θα με ενοιαζε ουτε τιποτα . Εξάλλου μην ξεχνάμε πως το 70-80% των αγοραστών είναι πιο πολυ της μόστρας και οχι της χρησης τεχνολογίας

Φαουλ απο την Samsung για μένα που με τετοιες ταχτικές δεν θα φτάσει σιγουρα τον στόχο των 10.000.000 κινητών σε ενα μηνα .

Ισως να ειναι και αυτό ενα τέχνασμα να δικαιολογήσει την αστοχία με την δικαιολογία πως δεν προλάβαινε να παράγει αρκετά 8πυρηνα κινητά …Λεω εγώ τώρα !!!

Billys

F@ck it ! I’m gettin’ Iphone … 😛

DjPredator

@Billys εχεις ξεφυυυυυυυυυυυγει… 😛

John Sap

δηλαδη ρε παιδες πως μπορω βα αποκτησω το οχταπυρινο?

Ziarkas

Αναβοντας κερια στην Παναγια την Σουμελα η πηγαινοντας γονατιστος στην Παναγια της Τηνου :p
Aν εισαι “κολλημενος” θα περιμενεις οποτε το βγαλει,νομιζω 15 Απριλη θα εχουμε νεα για το ποτε υπολογιζουν.Μεχρι τοτε ομως θα εχουν ανακηνωσει κινητα με τους δυνατοτερους επεξεργαστες,οποτε ισως αλλαξεις γνωμη.Μην με παρεξηγησεις για την λεξη κολλημενος,καταλαβες πως το εννοω.

Xristos

Εγω θελω να ρωτησω κατι αλλο,θα εχει συστημα ανιχνευσης οπως εχει το iphone 5 που σε περιπτωση στο κλεψουν μπορεις να το βρεις?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.