Samsung Galaxy S 4 benchmarks, Δυο φορές πιο ισχυρό από το iPhone 5 και πάνω από το HTC One

Οι δημιουργοί του λογισμικού Geekbench 2 έτρεξαν το δημοφιλές λογισμικό μέτρησης επιδόσεων στο Samsung Galaxy S 4 με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 600 1.9GHz και τοποθέτησαν τα αποτελέσματα σε ένα πίνακα μαζί με αυτά άλλων ισχυρών Android smartphones αλλά και μαζί με του iPhone 5 και του BlackBerry Z10.

Από τον πίνακα προκύπτει ότι στις μετρήσεις με το Geekbench 2 το νέο Samsung Galaxy S 4 με το Snapdragon 600 είναι δύο φορές πιο ισχυρό από το Galaxy S III αλλά και το iPhone 5 και τοποθετείται πρώτο στο θρόνο πάνω και από το HTC One που φοράνε τον ίδιο επεξεργαστή.

Σημειώστε όμως ότι ο επεξεργαστής Snapdragon 600 του One είναι χρονισμένο λίγο πιο χαμηλά στο 1.7GHz και τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.1.2 ενώ το Galaxy S 4 τρέχει Android 4.2.2.

Samsung Galaxy S 4 bencmarks, Samsung Galaxy S 4 benchmarks, Δυο φορές πιο ισχυρό από το iPhone 5 και πάνω από το HTC One

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

69 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris1988

Εγω εξακολουθω να θελω το Nexus 4… Πραγματικα πιστευω πως ειναι Value for money…

Lefteris

Καλές οι επιδόσεις, αλλά δε νομίζω κανένα από τα τηλέφωνα του συγκριτικού να μην ικανοποιεί τον χρήστη στην καθημερινή χρήση. Όλα έχουν υπερεπαρκείς επιδόσεις και οι επιδόσεις από ένα σημείο και μετά είναι καθαρά θέμα marketing και status. Αυτό που μετράει είναι η συνολική εμπειρία χρήσης. Να έχει μεγάλη αυτονομία, οθόνη που να “διαβάζεται” και σε εξωτερικές συνθήκες (γιατί λίγο-πολύ όλες σε κλειστό χώρο αποδίσουν καλά), μικρό βάρος και διαστάσεις για το μέγεθος της οθόνης κ.ο.κ.

Lefteris

Tο nexus 4 στην πραγματική του τιμή από google play (που δυστυχώς δεν υποστηρίζει Ελλάδα) είναι by far η καλύτερη επιλογή! Ξέρει κανένας αν υπάρχει τρόπος παράκαμψης του περιορισμού ώστε να το παραγγείλουμε και να έρθει Ελλάδα με “ευρωπαϊκή τιμή”; Sorry για το off-topic. 🙂

jimo

πραγματικά εξωπραγματικη η μέτρηση ισχύος των κινητών το θέμα είναι αν οι διάφορες στις μετρήσεις φένονται στην πραγματικότητα και στην καθημερινή χρήση όπως είπε και ο ποιο πάνω καθαρά θα μαρκετινγκ πλέον οι επιδόσεις !

venisk

Τα έσπασε για ακόμα μια φορά, άντε να έρθει με τον octa να το χτυπήσουμε! Αν έρθει με τον απλό επεξεργαστή θα κοστίζει λιγότερα??

Το nexus είναι εξαιρετικό τηλ κ είναι value for money με τα μισά χαρακτηριστικά και την μισή τιμή 🙂

vasilis

Ολες αυτες οι μετρήσεις ειναι για γέλια! Δηλαδη του χρόνου το s5 που θα ειναι πιο γρήγορο απο το s4 τι θα παει να πει; Οτι θα ειναι καλυτερη η εμπειρία;; Μην βρεθεί κανεις να μου πει οτι το s3 του φαινεται αργό τωρα! Αργό που; Ας μας πει κάποιος ΠΟΥ θα του χρησιμευσουν και σε ποιες εφαρμογές του android αυτες οι μαρκετίστικες επιδόσεις!! Είναι πραγματικά γελοία ολα αυτα! Ελπίζω να το καταλαβαίνετε!

kirmois

@venisk Φίλε μου δεν νομίζω πως η τιμή θα αλλάξει καθώς το s4 με τον octa σε μετρήσεις δεν βγάζει τόσο υψηλές αποδόσεις και αυτό γιατί ο octa είναι καθαρά marketing…είναι 2 τετραπύρηνοι επεξεργαστές ένας για τις απλές διεργασίες,τη χαμηλή κατανάλωση και την καλύτερη αυτονομία και ο άλλος για benchmarks,gaming.κλπ.δεν μπορούν να δουλέψουν ταυτόχρονα…με βάση τα test ο νέος snapdragon 600 που φοράει και το htc one αλλά χρονισμένος λίγο χαμηλότερα από τα 1.9ghz του samsung s4 βγάζει καλύτερα score….σε θέμα απόδοσης πιστεύω η διαφορά είναι απειροελάχιστη!

venisk

Γνωρίζω πως δουλεύει αλλά γιατί να είναι μόνο marketing? Αν είναι τρόπος να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια κ να κρατάει περισσότερο η μπαταρία που είναι τ κακό?..
Επίσης ο octa δεν είναι για επιδόσεις αλλά για οικονομία ενέργειας οπότε γιατί να βγάλει μεγαλύτερο score στα benchmarks?

Panos7GR

Και ποιά μισά χαρακτηριστικά έχει το Nexus 4; Το μόνο που δεν έχει είναι FullHD και 13άρα κάμερα. (Σιγά τα αυγά δηλαδή)
Κι επιπλέον όταν είχε το Nexus 4 αυτή την τιμή που έχει ήταν το καλύτερο smartphone που υπήρχε εκείνο το διάστημα. Επίσης έχει γυαλί προς-πίσω, ενώ το S4 είναι πλαστικό. Πως γίνεται να είναι ακριβότερο, οεο;
Εντάξει σκίζει το S4, αλλά δεν θα λέμε και “ότι να ναι”…

Τα benchmarks είναι καλά για να δούμε τι δύναμη έχουν οι επεξεργαστές που φοράνε τα νέα smartphones και αν όντως αληθεύουν τα “20% γρηγορότερος”, “2 φορές γρηγορότερος”
και διάφορα τέτοια των κατασκευαστών. Από εκεί και πέρα, τέλος! Όλα τα άλλα είναι να τα λέμε για να τα πούμε… Αυτό που μετράει πραγματικά είναι η εμπειρία χρήσης.
Σχετικά όμως το παραπάνω πινακακι, με προβληματίζει… Δεν πιστεύω ότι απεικονίζει την πραγματικότητα. Γιατί πως γίνεται να βγάλεις ασφαλή αποτελέσματα σε κινητά που δεν τρέχουν το ίδιο λειτουργικό (iPhone 5, Z10); Αλλά και πάλι… Θυμάμαι όταν είχε ανακοινωθεί το iPhone 5, κάποιοι είχαν κάνει benchmarks και τα αποτελέσματα ήταν πολύ πιο πάνω κι απ τα δύο Galaxy S3! Μερικά μάλιστα είχαν παρουσιαστεί κι εδώ στο Techblog. Τώρα πως βρίσκεται από πάνω του;

jimo

οπως ανεφερε και ο φιλος απο πανω ! το καθε λειτουργικο διαφερει στις απαιτησεις και μπορει να κανει καποια πραγματα το ιδιο γρηγορα και αποτελεσματικα με καποιο αλλο κινητο που εχει την διπλασια δυναμη αλλα τρεχει αλλο λειτουργικο ! οποτε τα iphone5 και z10 δεν μπορουν να συγκριθουν βαση του hardware, specs ! επισης θα ηθελα να δω και ειναι αξιο αποριας !

αν η samsung αλαξει λειτουργικο και τρεχει το δικο της οπωσ φιμολογειται tizen το εν λογο λειτουργικο θα εχει τις ιδιες απαιτησεις σε hardware οπως το android ή λιγοτερες? γιατι αν εχει λιγοτερες τοτε τι θα κανει η εταιρια θα χαμηλωσει τα specs στα κινητα της?? αν ναι τοτε αυτο θα εχει τρομερη επιπτωση στο marketing της εταιριας ή οχι?

μηπως ακολουθουμε τελικα λαθος δρομο ωσ προσ τα χαρακτηρηστικα και τις επιδοσεις?

Merkouris

Αυτα τα αποτελέσματα με τον 4-πυρηνο snapdragon …… Σκεφτείτε με τον 8-πυρηνο exynos!!!!!

vasilis

@mercuris Εισαι λάθος, τα βλέπεις τα κινητα και τους πυρήνες λες και ειναι ίππο σε αμάξια! Δες παραπανω τα σχόλια!

venisk

Ε οχι κ οτι να ναι! Μπαταρια οθονη αναλυση καμερα επιπλεον καρτα μνημης ταχυτερος επεξεργαστης δεν ειναι μικρες διαφορές!!άλλη τιμη αλλη κατηγορία!

tech21man

Βασιλη εμενα μου φαινεται να ημικολλωνει λιγακι το S III. Οσο περιεργο και να σου φαινεται δινει μια αισθηση καθυστερησης σε καποια σημεια: Το αστειο ειναι οτι το note II δε το κανει αυτο για παραδειγμα…Πως γινεται πες μου εσυ. Δεν ειναι καθολου γελοιο ομως, δεν το πηρα το S III οχι για τα πλαστικα τυπου καπακι τουαλετας αλλα ακριβως γιατι 500ρα και βαλε και να σε αφηνει περιεργο δεν προκειται…

Xronis

2 Φορές ποιο ισχυρό απο το iPhone 5?
ΜΟΝΟ???
Να θυμήσω το iPhone 5 έχει έναν 2πύρηνο στο 1,3 ενώ το SIV 8πύρηνο στο 1,6
Πραγματικά αν κάτσεις να σκεφτείς τώρα, φαίνεται πόσο δυνατο είναι το iPhone που ο ανταγωνισμός και με 8 πυρήνες καταφέρνει απλά να είναι 2 φορές ποιο δυνατός.
Αν βγάλει 4 πυρήνες δηλ. το iPhone μιλάμε για 16 πύρηνα στο Android.

sotos

Οι μετρήσεις νομίζω τα λένε όλα. Δεν είμαι φαν της Samsung ούτε τρελλαίνομαι για τα κινητά της αλλά στην καθημερινή εμπειρία η λογική λέει ότι θα είναι μία “κλάση” πάνω!

Dimitris

Merkouris ο exynos δεν είναι 8 cores . 1 εκατομμύριο φορές το έχουμε πει κ εσείς εκεί. είναι 2 διαφορετικoί quad cores που ο ένας συμπληρώνει τον άλλον

Kostas A.

Γιατί δεν έχει και το Z στο score?

kotsios1998

Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε. Το ότι είναι οκταπυρηνος δεν σημαίνει ότι είναι πιο γρήγορος. Οι 4 πυρήνες δουλεύουν, όχι και οι 8..και εδω που τα λέμε μπορεί να μην είναι καν και ο πιο γρήγορος.όχι και να τρελαθούμε

panos13

Ειναι ιδεα μου η εχει παγωσει λιγο η εξελιξη των smartphones? Δεν μπορω να μην αναγνωρισω οτι βαση specs το S4 ειναι λιγο καλυτερο απο τα υπολοιπα αλλα δεν βρισκω καποια σημαντικη αλλαγη των τωρινων smartphones σε σχεση με την προηγουμενη γενια htc one x, galaxy s3 κτλ. Μετα την εισοδο των τετραπυρηνων στα android η εμπειρια χρησης ειναι πανω κατω η ιδια. Δεν βρισκω το λογο καποιος να αναβαθμησει το τηλεφωνο του με τα τωρινα. Δεν προσφερουν τιποτε παραπανω απο μια αναβαθμηση στα τεχνικα χαρακτηριστηκα. Νομιζω οτι πρεπει να αλαξει κατι..

Blood

Τα bench φαντάζομαι είναι επίτηδες με τον Snapdragon 600 …. πιστεύω ότι ο Exynos στην Ευρώπη δεν θα τον πλησιάζει καν… τώρα για μένα που το έψαξα λίγο από αυτά που είχε πει η Samsung για τον Octa… μου φάνηκε πολύ άχρηστη τεχνολογία… πιο το νόημα να έχεις 1 quad core cpu για το φόρτο και άλλο έναν quad core πάλι για εξοικονόμηση ενέργειας;;;

Από όσα έχω δει πάντως (όσα είναι διαθέσιμα πάντα) ποτέ δεν δουλεύουν μαζί σαν 8.

JohnWave

Ένας καθημερινός διάλογος :

-Έχω το ανώτερο κινητό.Πιάνει 3000 στο geekbench!
-A έλα ρε! Και δλδ οι βαριές εφαρμογές σου τρέχουν καλύτερα από εμένα που είμαι 400 μονάδες κάτω από σένα στα benchmarks?
– Τι ερωτήσεις είναι αυτές! Έχω το ανώτερο κινητό.Πιάνει 3000 στο geekbench!
– Ναι βρε παιδί μου το κατάλαβα.Πρακτικά τι σημαίνει αυτό σε ρωτάω σε σχέση με μένα που πιάνω 2600.
-Έχω το ανώτερο κινητό.Πιάνει 3000 στο geekbench!
-Καλά,καληνύχτα…
-Έχω το ανώτερο κινητό.Πιάνει 3000 στο geekbench!

kotsios1998

JohnWave +10!!!
Ευτυχως που υπαρχουν ακομη ανθωποι που βλεπουν την ουσια και δεν εξαπατονται απο την καθε εταιρεια που προσφερει loading 0.05 λιγοτερα δευτερολεπτα απο το προηγουμενο γρηγοροτερο

Θεόδωρος

Είναι όλες οι επιδόσεις από το smartphone του πίνακα είναι πραγματικά πολύ υψηλές αλλά το S4 κάνει την διαφορά γιατί είναι έναν αιώνα πιο μπροστά από όλα τα smartphone!

JOHN

Είμαι περίεργος να δώ και τις επιδόσεις του Οcta…

Makis Reptile

1768 μου έβγαλε το Ζ… μεγαλύτερη ανάλυση από το Nexus 4 πριν προλάβει να ρωτήσει κανείς. Επίσης να τονίσω πως σημασία έχει ότι το κινητό είναι ΓΡΗΓΟΡΟ ας μην κολλάμε μόνο στα νούμερα! Όπως και το iPhone5 (το σιχαίνομαι) μόνο αργό δεν το λες!

Panides

Οποιος ασχολητε ακομη με αυτες τις βλακειες,τι να πω……..Πραγματικα χωρις νοημα και ουσια. Το Ζ δεν ειναι μεσα γιατι ειναι ποιο κατω και δεν συμφερει…..στην προοθηση…..

George

προφανώς και το benchmark θα γίνει στον 4πύρηνο και όχι στον octa γιατί πολύ απλά στον octa δεν λειτουργούν όλοι μαζί… έτσι στο benchmark που θα χρησιμοποιούσε τους μισούς που είναι χρονισμένοι στα 1,6 παίζει να έπεφτε και κάτω από το HTC και αυτό δεν το θέλουνε-με…. αλλά τι να το κάνω όταν βλέπω ένα touchwiz ίδιο με το s3 , σχεδιασμό ίδιο με το S3 και λειτουργίες – καθαρά marketing που παίζει το 95% των χρηστών να τις απενεργοποιεί μόλις ανοίξει το κινητό του??… αλλά τα έχουμε πει αυτά… η μαμά sammy θέλει να μοιάσει στο μηλόφωνο και τα καταφέρνει μια χαρά…

(ΥΓ. πλάκα πλάκα το να βλέπεις το διπύρηνο της apple να σκοράρει τόσο δείχνει τι κινητάρες φτιάχνουν αλλά αλλά αλλά … IOS)

Panos7GR

Μην σας ξαφνιάζει το γεγονός ότι το iPhone 5 με τον διπύρηνο Α6, κρατάει καλά. Και μην σας πω πως παίζει να είναι και λίγο παραπάνω, γιατί σε άλλα πινακακια με benchmarks στο Internet που υπάρχουν, το iPhone 5 περνάει το S3. Μην ξεχνάτε πως Apple είναι πολύ κλειστή γενικά σε όλα της. Σχεδιάζει η ίδια τα πάντα για το προϊόν της. Αυτό είναι μεγάλο προσόν. Δηλαδή ο A6 επεξεργαστής είναι ειδικά σχεδιασμένος από την ίδια για να τρέχει απροβλημάτιστα το iOS πάνω του σε όλα τα iΠροϊόντα της που θα το βάλει. Που αυτό αυτομάτως δίνει μεγάλο πλειονέκτημα. Επίσης έχει “έξυπνη” σχεδίαση, δεν είναι multitasking, άρα δεν έχει τρελές απαιτήσεις σε πόρους και… το σημαντικότερο είναι κλειστό!! Δεν μπορεί κανένας να το πειράξει. Ενώ το Android είναι ανοιχτό, ο κάθε κατασκευαστής το πειράζει όπως θέλει, το γεμίζουν bloatware, οι επεξεργαστές συνήθως δεν είναι φτιαγμένοι αποκλειστηκά γι αυτό. Οι drivers μπορεί να μην συνεργάζονται τέλεια με το Android… Παίζουν πολλά. Γι αυτό μερικές συσκευές Android φοράνε ίδιο hardware τα benchmarks scores είναι αρκετά διαφορετικά. Androidάκιας είμαι, αλλά οι αλήθεις να λέγονται! Σχετικά με το πινακάκι, το είπα και πριν, μου φαίνεται πως είναι ύποπτο. Λείπουν κι άλλα hi-end μοντέλα, λείπει… Συνέχεια »

Ανδρέας

@Panos7GR το htc one χρησιμοποια μπαταρία νέας τεχνολογίας!

Dinos

Τι εγινε ρε παιδες?ηρθε ο πυραυλος και ξαφνικα δεν ενδιαφερεται κανεις για benchmarks?γελαει ο κοσμος…

DjPredator

Για μενα ειναι λογικο να εχει παραπανω σκορ απτο HTC ONE απτην στιγμη που ο επεξεργαστης του ειναι χρονισμενος 0.2GHZ παραπανω…Περα απαυτο που πιστευω αυτην την διαφορα δεν θα την παρατηρησουμε στην χρηση…μιλαμε για λεπτομερειες….Και στην τελικη…Αποψη μου…Ναι δινω 700 ευρω για σμαρτ κινητο…Εννοειται πως θα κοιταξω και το design…Ολα τα αλλα για μενα απο αποψη επεξεργαστων και δυνατοτητων ειναι τα ιδια…

dark_master

@ Dinos δηλαδή εσύ κοιτάς μόνο τα benchmarks πριν αγοράσεις ένα κινητό? Σε ρωτώ γιατί κάποιοι τα ίδια λέγανε με και με το S3 και το One X πέρυσι αλλά μετά την αναβάθμιση σε 4.1 το One X θέριζε. Εγώ αυτό που βλέπω και μου κινεί την περιέργεια είναι γιατί όλοι στις μετρήσεις χρησιμοποιούν το μοντέλο με τον 600 και όχι με τον πολυδιαφημισμένο octa. Ακόμα και στην παρουσίαση απέφυγαν να τον αναφέρουν. Εμένα αυτό με προβληματίζει…

jimo

@ Panos7GR αρα αποτι βλεπω απο το ποστ ποιο πανω καταληγεισ και εσυ σε αυτο που φοναζω εδω και μηνες!

οτι οι εταιριες πλεον θα ξεχωριζουν απο το λειτουργικο και οχι απο τα χαρακτηριστικα των συσκευων γιατι ετσι θα κανουνε καλυτερη χρηση των πορων τους εκει ειναι το μελον !

θελωντας και μη θα πρεπει να αρχεισουνε να δημιουργουν software βασισμενο καθε μια για την συσκευη που παραγει και πουλαει και θα κανουν οτι και η apple θα επιτρεψουν ενα jailbreak η κατι παρομοιο !

ισως και η apple καποια στιγμη ακολουθησει και την αντιθετη πλευρα αν βρεθει υπο πιεση και ξεκλειδωσει τις συσκευες της!

Cj Georgio

Δυνατό κινητό το s4 αλλά έχει μείνει κάπου πίσω και αυτό είναι η σχεδίαση. Όταν βγήκε το s2 όλοι λέγαν πόσο καλό είναι με τα χαρακτηριστικά που είχε για την εποχή του και δεν πείραξε σε κανέναν που ηταν πλαστικό. Οι εποχές άλλαξαν. Τότε λέγαμε iPhone 4 ποιότητα gs2 ταχύτητά.
Τώρα υπάρχουν συσκευές Android όπως nexus 4 που σου δίνουν και τα δυο. Και ποιότητα και ταχύτητα. Για μένα όπως και για πολλούς άλλους ο τέλειος συνδιαζμος.
Και ας μην έχει καπάκι που βγαίνει όταν έρθει η ώρα για να αλλαξεις μπαταρία μπορείς να ξεβιδωσεις της βίδες να το ανοιξεις και να την αλλαξεις. Μετα απο 1 μήνα και κάτι στην κατοχή μου το nexus 4 και τώρα στην Γερμανία που βρίσκομαι το κινητό με αναβαθμισμένο play store και Google now το κινητό είναι αλλού. 300€ κάνει εδώ και σήμερα έβλεπα το Sony xperia z απο κοντά με τιμή κοντά στα 700€ και γελουσα για τα πρόβατα που θα πάνε να τα σταξουν.

giatrex

Το αρθρο λεει:”Οι δημιουργοί του λογισμικού Geekbench 2 έτρεξαν το δημοφιλές λογισμικό μέτρησης επιδόσεων στο Samsung Galaxy S 4…” ,δε λεει “H Samsung…..”.Αυτο το γραφω για οσους βιαστηκαν να βγαλουν τη χολη τους για το S4.
Εχω να παρατηρησω οτι ολα τα ακριβα smartphones δεν εχουν τρομερες διαφορες μεταξυ τους(τα τεστ ειναι για τους ανασφαλεις).Ολα κανουν σχεδον την ιδια δουλεια,αλλο λιγο ποιο γρηγορα και αλλο ελαχιστα αργοτερα.
Αρα καταληγουμε παλι στο ιδιο συμπερασμα,δηλαδη οτι ο καθενας αγοραζει αυτο που τον βολευει και κυριως αυτο που του επιτρεπει η τσεπη του.
Τελος θα συμφωνησω οτι το Nexus 4 ειναι το καλυτερο value for money smartphone με την καλυτερη(και πιο αμεση) υποστηριξη,ομως αληθεια στην τελικη τι το τοσο τρομερο κανουν οι νεοτερες εκδοσεις?Το βασικο ειναι αυτη που φοραει το smartphone που θα παρεις να δουλευει γρηγορα,ομαλα και απροβληματιστα!!!

thomas22888

giatrex αυτό που είπες στην αρχή δεν λεει απόλυτος τίποτα. Οποίος κατάλαβε, κατάλαβε….

Silender

Όσο δυνατότερος είναι ένας CPU/SoC τόσο πιο “Future-proof” είναι.

Όταν θα έρθει η ώρα για Android 5/6/7 official ή XDA θα παίζει και θα παραπαίζει ρόλο η δύναμη του CPU/SoC και φυσικά το ίδιο ισχύει για τις κάρτες γραφικών και τα future-games.

thomas22888

Silender +1

Nikos

Δώσε πόνο samsung…

Dinos

@dark_master εννοειται πως δεν κοιτω μονο τα benchmarks..η σχεδιαση του δε με τρελανε μπορω να πω..και εγω περιμενα μια αλλαγη μιας ειμαι κατοχος (galaxy s, s2, note , s3 ,iphone5 και τωρα εχω το Note 2)..για το θεμα επεξαργαστη και γιατι δεν λενε τπτ για τον οκτα δεν ξερω τι να πω…περιμενω να δω.

Jason Matsoukas

Silender, λίγο άκυρο αυτό που λες αφού δεν υπάρχει κινητό που να μην παίρνει Android 4.2.

Τρανταχτό παράδειγμα το ZTE Blade που είναι όχι μόνο πολύ παλιό αλλά και με ARMv6 επεξεργαστή και όμως τρέχει κανονικότατα 4.2.2.

Developers να υπάρχουν και όλα γίνονται. Η HTC ξεκίνησε την καραμέλα λέγοντας πως 2.3 θα πάρουν κινητά με 1ghz. Τελικά δεν ήταν θέμα απαιτήσεων του software αλλά έλλειψης προσωπικού της HTC για να κάνει compile το 2.3 σε παλιότερα μοντέλα.

Ziarkas

Είστε ότι να’ναι οι περισσότεροι.Διαβάζω σχόλια και γελάω.Άλλος λέει για οκταπυρηνο (μάλλον δεν διάβασε πως το άρθρο αναφέρετε στον s600)
Άλλοι συμπληρώνουν πως αν βγάζει τόσο με τετραπυρηνο σκέψου τι θα κάνει με οκταπυρηνο (ενώ ο 600αρης είναι πιο δυνατός από τον exynos)
Άλλοι αναφέρονται σε εντελώς διαφορετικές συγκρίσεις (iPhone με android γενικότερα)..
Αυτοί είμαστε οι Έλληνες..
JohnWave +1

Ziarkas

Και κάτι άσχετο,εσείς της Samsung μια ζωή μας λέγατε exynos και τα μυαλά στα κάγκελα.Τώρα που ο s600 είναι πιο γρήγορος ξαφνικά θα γουστάρετε Qualcomm..

Jason Matsoukas

Ziarkas εντάξει καλά τα λες.. έχουν υποθεί και σχόλια ασχετούτσικα.

Αλλά το δικό σου “ενώ ο 600αρης είναι πιο δυνατός από τον exynos” θα ήθελα ΠΑΡΑ πολύ να μας πεις που το βασίζεις.

Και εγώ μπορώ να σου πω: Εικάζω πως για να έχουν δείξει στον κόσμο τον Snapdragon και όχι τον Exynos, μάλλον ο πρώτος είναι καλύτερος. Αλλά αυτό είναι απλά μια εικασία.

Επίσης μπορώ να σου πω: Παρουσιάσανε τον Snapdragon γιατί στοχεύουν στην Αμερική όπου και έγινε η παρουσίαση. Θα ήταν τρελό fail να τους δείξουν τον καλύτερο Exynos και μετά να τους πλασάρουν το χειρότερο Snapdragon.

Anyway.. με λίγα λόγια, δεν έχουμε στοιχεία ακόμα για το ποιος είναι πιο γρήγορος… καλύτερος.. κτλ… υπομονή.

Πάντως μέχρι τώρα, ο Exynos αμφιβάλλεις ότι κέρδιζε στα σημεία τουλάχιστον την Qualcomm;

Jason Matsoukas

Και όσον αφορά τις κάρτες γραφικών, εκεί η PowerVR SGX543MP3 που θα έχει το 8πύρηνο θα είναι ΠΟΛΥ πιο δυνατή από την Adreno320.. και εξηγούμαι:

Το iPhone 5 φοράει PowerVR SGX543MP3 και στα benchmarks κερδίζει overall την Adreno 320.
Το Int Galaxy S4 θα έχει την ίδια αλλά με σχεδόν διπλάσιο χρονισμό!!! Άρα μιλάμε για τρελή διαφορά.

Νιο

Εγω δεν εχω καταλαβει γιατι μας πλασαρουν διαφορετικα κινητα σε καθε χωρα ρε μαγκες. Δεν προλαβαινουν την ζητηση στους επεξεργαστες????Αλλες ram αλλοι επεξεργαστες…… Δεν τους βολευει ενιαιες κατασκευες και μαζικες παγκοσμιες παραγωγες?

Ziarkas

Έχουν δείξει bench με τον exynos και είναι πιο κάτω από τον Qualcomm.Αν ψάξεις θα το βρεις και εδώ μέσα ακόμη.
Βλαχάκη εσύ κάτι έχεις,δεν εξηγείτε να σβήνεις μηνύματα συνεχώς.Δεν προσβαλα κανέναν!
Και πρέπει να μάθετε όλοι πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε δύναμη hardware σε διαφορετικά λογισμικά!!!Και ακόμη ποιος ο λόγος ανάμεσα στα androi το iPhone?Σαν μέτρο σύγκρισης να φανταστώ?Α ρε τι κάνει η σωστή διαφήμιση………

Jason Matsoukas

Ziarkas, προσπαθώ να ψάξω και δεν βρίσκω!

Αν βρεις στείλε τίποτα γιατί πραγματικά έχω περιέργεια…

Silender

Jason Matsoukas αν θεωρείς future proof το ZTE Blade και του έβαλες 4.2.2 με γεια σου με χαρά σου, αποδεικνύει αυτό ακριβώς που είπα(βέβαια εγώ μίλησα για πολύ μελλοντικές εκδόσεις αλλά τεσπα).

Εγώ πάλι προτιμώ αν είναι να πάρει μια έκδοση η συσκευή μου αν μπορώ να τρέχω και όσο περισσότερα και απαιτητικότερα apps γίνεται και αυτό δε θα γίνει ποτέ με τον λιγότερο δυνατό SoC ότι και να λέμε.

Panos7GR

@jimo: Δεν συμφωνώ. Επειδή η Apple γουστάρει να έχει κλειστό το οικοσύστημα της δεν πρέπει να το κάνουν και όλοι αυτό. Δεν θεωρώ πως είναι υγιές… Αντιθέτως θα οδηγήσει σε μονοπώλεια! Ευχαριστούμε, αλλά δεν θέλουμε. Προτειμώ αν θέλω ένα X λογισμικό να μπορώ να το διαλέξω σε εκατοντάδες διαφορετικές συσκευές και να διαλέξω μία που μου αρέσει κι ας αργεί 1s να ανοίξει μια εφαρμογή, παρά μία μόνο συσκευή με όλα τα καλά και τα άσχημά της, που δεν με καλύπτει σαν συσκευή, αλλά μου αρέσει το λογισμικό της και η τιμή να φτάνει στον Θεό γιατί… απλά μπορει. Ασε που πρακτικά δεν γίνεται αυτό γιατί θέλει πολυ μεγάλα ποσά στο developing και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει “ειρήνη” που θα οφελεί την καταναλωτή. Γιατί πχ η Sony θα μηνύει την Samsung γιατί στο UI της έχει το τάδε και μετά η Samsung θα αναγκαστεί με ένα update να το βγάλει και στο τέλος θα έχουν αντίκτυπο όλα αυτά σε εμάς. Εγώ αυτό που θα ήθελα είναι η ποιότητα και πιο προσεγμένη δουλειά σε θέματα που πονάνε όλα τα λογισμικά πχ διαχείρηση ενέργειας, κενά ασφαλείας κτλ. Και δεν με ενδιαφέρει η ταχύτητα. Αφού ήδη έχει φτάσει σε πολύ υψηλό… Συνέχεια »

Χάρης Κορ.

Μα ειναι λογικο ο s600 να ειναι πιο γρηγορος στα bench αφου ειναι στα 1,9GHz ενω στον exynos δεν γινεται να δουλευουν και οι 8 πυρηνες παζι αρα δουλευουν οι 4 δυνατοι που ειναι χρονισμενοι στο 1,6GHz εμενα μου φενεται λογικο.

Theodoros

Κωστα στιν Ελλαδα και Κυπρο πιο μοντελο θα ερθη.
το μοντελο με τον exynos 5 octa η το μοντελο snapdragon 600

Ziarkas

Έχει ένα σχετικό άρθρο με το antutu που επιβεβαιώνει τον octa jason Matsoukas.Πάντως μήπως είναι λίγο ανησυχητικό το ότι δεν ακούμε σχεδόν τίποτα για τον octa???Και ναι πιστεύω πως κάθε Qualcomm είναι καλύτερος από τον exynos στην ίδια κατηγορία..

keysmith

Τι γρ’ηγορο που είναι!!!

Τώρα θα μπορώ να τρέξω autocad με στερεοσκοπικά μοντέλα φωτορεαλιστικής αναπαράστασης της μυθικής πόλης της Ατλαντίδας!

Έλεος! Άσκοπες υπερβολές να πετάς τα χρήματά σου και να τρώει μπαταρία. Κάθε εποχή έχει τον “σωστό” επεξεργαστή, δεν χρειάζεται να έχεις τον καλύτερο. Πιο πολύ μετράει πχ να κρατάει μια μέρα παραπάνω η μπαταρία.
Οσο για το ότι θα τρέχει πιθανόν καλύτερα την εκδοση android 5/6/7 έχω να πω ότι ένα κινητό των 100€ τότε το ίδιο καλά θα την τρέχει δεν χρειάζεται να αγοράσετε τώρα κινητό των 700€. Καλύτερα να πάρετε 2 των 200€ (ένα τώρα στην έκδοση 4.1 και ένα τότε στην έκδοση 5.2) θα ξοδέψετε 400 και θα έχεται αλλαξει και κινητό 😉

Πέρα από την πλάκα, όποιος θέλει το αγοράζει. Πως υπάρχουν Ferrari που τρέχουν στην Πατησίων με.. 20-40χλμ/’ωρα λόγω κίνησης, κάπως έτσι η ίδια “ψυχολογία” αγοράς είναι 😎

jimo

@ Panos7GR: καλα τα λες αλλα δεν γινεται να εχεισ ενα κινητο με 40 πυρηνες και να ειναι εστω και ενα δεκατο του δευτερολεπτου ποιο αργο απο ενα κλειδωμενο!

αυτο που πρεπει να γινει ειναι στο χερι μας να το κανουμε ! θεωρω το να φτιαχνουμε δικες μας ρομ και να τις περναμε παντα θα εχουνε καποιο προβλημα και καποιο κολημα οσο και να μην μασ αρεσει!

απο την μερια μου αυτο που θα ηθελα θα ητανε ενα λειτουργικο που να μπορει να εκμεταλευτει τις δυνατοτητες της συσκευης στο επακρο και πιστευω οτι ειμαστε πολυ μακρυα απο κατι τετοιο ακομα και αν ειναι κλειδομενο στο χερι μας ειναι να το ξεκλειδωσουμε και πιστευω οτι ολα γινονται!

Silender

Άρα keysmith δεν υπάρχει λόγος αγοράς του συγκεκριμένου κινητού λόγο υπερβολικά καλού score έτσι?

Παιδιά σίγουρα ασχολούμαστε με την τεχνολογία? Διότι συνήθως η τεχνολογία τα benchmark και τα test με τα καλύτερα μεγαλύτερα score πάει μπροστά.

Κανείς δεν είπε ότι οι “από κάτω” δεν κάνουν εξίσου καλή δουλίτσα/καλύπτουν ανάγκες.
Το πρόβλημα με το να είναι η samsung υλοποίηση καλύτερη είτε με Snapdragon 600 είτε με exynos 5 Octa δεν το καταλαβαίνω όμως.

Ziarkas

Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορούμε να ακούμε πως ο s600 τρέχει καλύτερα επειδή είναι μέσα σε Samsung…Είναι σταναρ πως και tegra 3 πχ να βάλει πάλι θα είναι πιο δυνατό από το hox..
Εκεί έχετε φτασει την Samsung..

xristos

Για ενα παληκαρι που ρωτησε, σε ελλαδα κ κυπρο θα ρθει το μοντελο με τον snapdragon 600.. Αν θυμαμαι καλα σε ιταλια πολονια ρωσια κ αγγλια θα κυκλοφορησει το μοντελο με τον exynos… στην αγγλια ειδικοτερα θα κυκλοφορησει κ με τα δυο μοντελα

Jason Matsoukas

“εν μπορούμε να ακούμε πως ο s600 τρέχει καλύτερα επειδή είναι μέσα σε Samsung”

Κι όμως, μπορούμε!

Α) Το software μετράει B) τα hardware components που “ενώνουν” διάφορα περιφερειακά μετράνε (π.χ. memory channels) κτλ κτλ. Γ) Και η κάρτα γραφικών παίζει να έχει καλύτερους χρονισμούς. Άρα, άλλο Samsung, άλλο Sony ακόμα και αν έχουν τον “ίδιο” επεξεργαστή.

Αυτό που λέγαμε πριν για το Antutu και τον Exynos.. αν βρεις τίποτα στείλε λινκ…

keysmith

Silender
να βελτιώνονται δε λέω, αυτή είναι η δουλειά τους. Αλλά αυτά τα κινητά θα έπρεπε να είναι τα “μικρής αγοράς”.

λεω σλσ η “¨πληοψηφία” να μην ασχολείται και να μην νομίζει ότι είναι αυτοσκοπός της το “καλύτερο” γρηγορότερο κτλ ειδικά όταν δεν το χρειάζεται ενώ χρειάζεται τα έξτρα χρήματα που πάει να δώσει για να το πάρει.

Αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα ας το πάρει. Πεταμένα λεφτά παραμένουν αλλα εντάξει.. Γούστα είναι αυτά.

Φωτορεαλιστικά στερεοσκοπικά μοντέλα της χαμένης Αλταντίδας σε autocad δεν θα τρέξει πάντως..

Ziarkas

https://www.slashgear.com/samsung-galaxy-s-iv-appears-in-benchmarks-with-exynos-5-octa-18265901/
Όσο για την ‘αρμονία’ λειτουργίας τα ίδια ακούγονταν και παλαιότερα (βλέπε sgs3 και hox) με τον tegra που όλοι ‘γελούσαν’ μαζί του..Δεν έρχομαι σε αντιπαράθεση με κανέναν εννοείτε,ότι θέλει ο καθένας περνει.Απλά θεωρω κοροϊδία να αγοράζουμε βάση marketing.πχ Όσοι είδαμε την παρουσίαση της Samsung μιλήσαμε για μια από τις χειρότερες παρουσιάσεις,ενώ στα κανάλια μιλάνε για την μεγαλύτερη παρουσίαση που έγινε ποτε..Αν δεν είναι αυτό διαφήμιση τότε τι είναι?Ποτέ ακούσαμε στις ειδήσεις για Sony και HTC πέρα από Samsung και Apple?Και μην μου πείτε πως πέρα από το 10-20% αγοράζει αυτό που πραγματικά θέλει.Εγω νομίζω αγοράζει ότι δίνει ‘image’..Και image δημιουργεί το οτιδήποτε μέσα από συνεχόμενη διαφήμιση.

Γιωργος

Εχω samsung galaxy s2,ενα τηλεφωνο ηλικιας 2 χρονων και εχω δουλεψει αρκετα και το s3!Καποια ουσιαστικη διαφορα δεν ειδα.Για εμενα ολα αυτα ειναι παιχνιδια των εταιριων για να μας ενθουσιαζουν!

Silender

Αυτό που μπερδεύει ο κόσμος είναι ότι νομίζει πως οτιδήποτε συσκευή κυκλοφορεί μια εταιρία έχει target group εμάς.

αμ δεν είναι έτσι, ίσως κάποιος να έχει στο smartphone του και autocad(έλα βάλε ότι app θες εδώ μη κολλάμε στις λέξεις, πες mathstudio εσύ), και το “δουλεύει” σε μεγάλη οθόνη ασύρματα/ενσύρματα.
πιο το πρόβλημα να διαλέξει την δυνατότερη υλοποίηση?

Δε θέλετε τόση δύναμη? παίρνεται το αμέσως επόμενο που σας καλύπτει και από πλευράς design/κουλτούρας/”ταύλας”.

ΥΓ: ο John Matsoukas είπε κάτι πάρα πολύ σωστό στο post 60 για τη “σύνθεση” και πόσο ρόλο παίζει.

Ανδρέας

Ρε παιδια αφού στο S4 ειναι χρόνισμενος στα 1.9Ghz ενώ στο htc one στα 1.7Ghz λογικό να ειναι ελαφρώς πιο γρήγορο….

Νιο

overclocking γινεται στα κινητα??

Jacob

@Nio, Με τα βιας γινεται στα λαπτοπ βρε.. θες να τα καψεις??? 😛

giwrgos

παιδια στην ελλαδα θα κυκλωφωρησει το μοντελο με τον snapdragon 600 1,9GHz
https://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S-4-with-Snapdragon-600-or-Exynos-5-Octa-here-is-what-market-gets-what-version_id41085

Johntsia84

Παιδιά τι νέα θα έχει τελικά radio fm το κινητό και αν ναι σε πιά έκδοση?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.