Samsung Galaxy S, Διέρρευσε η επίσημη ROM Android 2.3 Gingerbread

Android 2.3 Gingerbread ακούμε αλλά δεν βλέπουμε για το Samsung Galaxy S. Επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν αλλά είναι κοινό μυστικό ότι ο Γαλαξίας θα πάει Android 2.3 εδώ το αγαπημένο XPERIA X10 θα αναβαθμιστεί. Πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της η “επίσημη” ROM για το ευρωπαϊκό μοντέλο I9000 στους xda developers.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αν είστε από τους βιαστικούς, θα βρείτε εδώ. Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένετε αρκετά μήπως και κάνει κάποια κίνηση η Ελληνική Samsung…

, Samsung Galaxy S, Διέρρευσε η επίσημη ROM Android 2.3 Gingerbread

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

57 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilis.

Εβαλα προχτες την gingerbread για το samsung galaxy s του θεου και ημιθεου darky. DARKY GINGERBREAD 10 BETA 3. Ειναι ακομα εκδοση beta και ενα εχω να πω…. EINAI ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΛΛΟ ΚΙΝΗΤΟ!!! Kαταρα στους guru τεχνολογιας που μας λεγανε οτι ενταξει μωρε,δεν εχει καμμια διαφορα το froyo απο gingerbread. Ενα εχω να πω…η μεταβαση απο eclair σε froyo δεν μου εκανε ουδεμια εντυπωση… Η μεταβαση απο froyo σε gingerbread…. Μιλαμε εχω αρρωστησει! Η διαχειριση μνημης ειναι εκπληκτικη!Κανενα leak και εχει ενσωματωμενη εκκαθαριση που καθιστα ολα τα task killers αχρηστα,ενω η εκκαθαριση ειναι οντως εκκαθαριση και δεν κοροιδευει. Αυτη την στιγμη τουεχω βαλει απανω 550 apps,ναι 550 apps και βγαζω στο quadrant 1880 και το κνητο πεταει!!!! Κανενα κολλημα,τελειο wifi,αμεση εκινηση,καλυτερο σκαναρισμα αρχειων, ο,τι χρειαζονταν αυτο το κινητο για να πεταξει εις τους ουρανους. Και αφησα για το τελος το καλυτερο. EYE CANDY!!!! Πρεπει να δειτε για να το πιστεψετε,ποσο ομορφο ειναι. Το εφε οταν κλεινει η οθονη ειναι απο ταινια star trek ενω και τα bouncing menus ειναι πανεμορφα. Σημερα θα κατεβασω τα data για τα απαιτητικα παιχνιδια gameloft να δω και τι γινεται με 3d. Και ειμαστε ακομα στην beta 3…με πολλες βελτιωσεις ακομα… DARKY ΘΕΕ ΠΑΡΕ… Συνέχεια »

vasilis.

Α,και κατι ακομα μωρε…μια μικρη λεπτομερεια…
Εχω 33% περιπου καλυτερη αποδοση μπαταριας χωρις να εχω κανει ακομα αυτα που πρεπει…
wifi sleep policy κτλ…
GINGERBREAD RULEZZZZZ!!!!!

georgecm

Vasili και εγω σκέφτομαι από χθες το βραδυ να βαλω την beta ή οχι, αλλα νομίζω η beta 3 που εχεις βάλει έχει το ginger 2.3.2, σωστά; οχι το 2.3.3…

vasilis.

Ναι,αυτο βλεπω…εχεις δικιο…για αυτο στο sammyfirmware ειναι προτελευταιο…ωστε εχει βγει και αλλο ε? 2.3.3? ουαου…
να δουμε αν θα ασχοληθει ο darky με αυτο…stock δεν βαζω με τιποτα…
εγω παντως λεω να το δοκιμασεις…οι διαφορες ειναι τιτανοτεραστιες…δεν σου λεω παπατζες….
μα καλα,ποιοι ηταν αυτοι που λεγανε οτι froyo και ginger ειναι πανω κατω το ιδιο?
και ολος ο ντορος γινοταν για την μεταβαση απο eclair σε froyo.για το flash???
υγεια και μακροημερευση τους ευχομαι.

vasilis.

georgecm γνωριζεις μηπως διαφορες μεταξυ 2.3.2 και 2.3.3?

333Mbs

Την στιγμή που κατέβαζα την 2.2.1 βλέπω σε Status upload την 2.3.3 !!Την Άλλη μέρα την έβαλα(Εχθές) !!Έχει βελτιωθεί σε παρά πολλά μέρη ,πολύ σταθερό σε άνοιξε κλείσε !!Έχει πέσει πολύ δουλεία !Γενικά έχουν γίνει μικροεπεμβάσεις μέσα στης ρυθμίσεις ,απίστευτη αυτονομία στην μπαταρία ,το παρασκήνιο πάρα πολύ όμορφο κ.τ.λ! Απλά ήρθε στα τέλεια του τα Android 2.3 gingerbread !!Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Google που έδωσε νόημα στα Smartphone μας

Solon

Φαίνεται πως κάποιοι κολλημένοι εκεί στη Samsung άρχισαν να ξεκολλάνε. Κατάλαβαν πως δεν αρκούν τα specs για να έχεις διάρκεια στην αγορά. Χωρίς υποστήριξη οι πελάτες σιγά σιγά θα σου γυρίσουν την πλάτη. Βλέπουν και ότι τρώνε τη σκόνη της HTC στις πωλήσεις οπότε δεν τους παίρνει κι όλας. Άντε να δούμε λοιπόν με το καλό και στην Ελλάδα Gingerbread. Ελπίζω να το έχουμε σε 2 μήνες.

george

vasili τα περασες τα apps απο την αρχη ?

vasilis.

φυσικα…ειχα κανει backup με το appmonster και τα περασα ολα μετα απο clean install.
το προτιμω στις αναβαθμισεις και αλλωστε στην προκειμενη περιπτωση δεν γινοταν διαφορετικα…

george

μολις απαντησες και στην επομενη ερωτηση που ηθελα να κανω …
γιατι δεν ηξερα με ποιο να κανω backup …
να φανταστω λοιπον οτι αυτο προτεινεις για backup-restore ?

vasilis.

εχω αγορασει σχεδον ο,τι υπαρχει σε backup. titanium,my backup pro κτλ…
ειναι το καλυτερο για εμενα.
εχει διαρκεις βελτιωσεις,κραταει το signature απο τα νομιμα αγορασμενα απο το market και φυσικα τα αλλα…απο τον θειο και να προτιμησεις το old style backup που θα στα εχει τα apps me το ονομα τους που τα βλεπεις στην συσκευη και οχι με την κωδικη ονομασια του market.

ebillakos

απο που να κατεβασω την beta

Giannis Andri

Πρέπει να έχω 2.2 για να το κάνω 2.3 ή γίνεται και με 2.1??

Τάσος

Γνωρίζει κανείς αν έχει γίνει release η επίσημη γερμανική rom από το Kies;;Δεν είμαι σπίτι για να το δω.

vasilis.

παιδια οχι,κατεβαστε την επισημη rom απο το samfirware και περαστε την με odin μεσω download mode.
δεν ειναι τιποτα…εφοσον εχετε το download mode.

vasilis.

@giannis andri

εισαι ακομα με εκλαιρακι? λυπησου το κινητο σου και κανε αναβαθμιση τωρα! 😛

Sotiris

Επειδη δεν εχω γνωσεις απο τα νεα κινητα οσον αφορα τα OS,
θα με ενδιεφερε να μαθω εαν η εκδοση (2.3 Gingerbread) βγει σιγουρα για το Galaxy S
η ειναι απλα φημες, επισης τον τροπο εγκαταστασης της νεας εκδοσης λειτουργικου.
Θελω να αγορασω ενα Galaxy S ομως θα ηθελα να γνωριζω πρωτα καποια πραγματα.

vasilis.

τι φημες?εχει ΗΔΗ βγει…. 😛

domigr

παιδια δεν ειναι η επισημη gingerbread… ειναι μια ακομη beta της gingerbread… αλλα απο οτι φαινεται πλησιαζουμε στην πρωτη τελικη…

vasilis.

αμα θες gingerbread εχεις gingerbread.οι μελλοντικες βελτιωσεις θα εχουν σχεση με την σταθεροτητα που οντως χρειαζεται.
αλλα εφοσον εχουν βγει beta απο την sammy το θεμα εχει τελειωσει.

domigr

ναι αλλα καλο ειναι εφοσον ειναι beta να μην την βαλουμε(επισης το λεω γιατι ο τιτλος λεει επισημη ρομ gingerbread ενω ειναι beta)…ας περιμενουμε λιγες μερες ακομα..

vasilis.

εγω γιατι πιστευω οτι η 2.3.3 ειναι επισημη?
δεν βαζω το χερι μου στην φωτια.
εγω παντως με custom 2.3.2 δεν ξερω τι πρεπει να φοβαμαι…beta η μη,το κινητο ειναι αυτο που θα επρεπε να ηταν.
ειδικα καποιος που ειναι σε εκλαιρακι ακομα,δεν εχει νοημα να παραμεινει.
επισης και μονο οτι η μπαταρια αυξανει σε χρονο ζωης δραματικα για επεμβεσα software αξιζει…
δεν θα εκραγει το κινητο.
ενα backup τις επαφες και ενα τα apps κ τελος.

domigr

επειδη το εχω ψαξει το θεμα σου λεω οτι δεν ειναι επισημη…πριν ενα μηνα δοθηκε η xwjv1 η οποια ηταν η πρωτη beta gingerbread 2.3.2… τωρα δοθηκε η xxjvk η οποια παλι ειναι beta αλλα ειναι 2.3.3…. το να την δοκιμασει καποιος δεν ειναι καποιο προβλημα οπως ειπες η διαδικασια ειναι πολυ απλη…απλως υπαρχουν και ατομα που δεν ξερουν και δεν εχουν ορεξη να φλασαρουν καθε λιγο και λιγακι για αυτο τα λεω αυτα…ενημερωτικα σας λεω οτι μεχρι στιγμης η τελευταια επισημη ρομ ειναι η xwjs8 η οποια ειναι 2.2.1 και την οποια εχω κιολας…

michalis_Mclaren

Εγώ επειδή ο μόνο λόγος που το πήρα απο κατάστημα μετρητής το galaxy (και με το MLS που δεν την αναβάθμιση για Froyo γιατι εξάλλου σε λίγο θα θελει την gingerbread ) είναι τα 2 χρόνια εγγύηση! Έτσι θα κρατηθώ για σιγουριά μέχρι να βγει η ΕΠΙΣΗΜΗ επίσημη 2.3 αλλιώς θα το αγόρασα χωρίς εγγύηση 150ευρώ φθηνότερα! Άντε όμως να δούμε πότε! πάντως στο video Πιο πάνω στα benchmark δεν με ενθουσίασε γιατί ούτε καν πέρασε τα 1000 αλλα ήταν αρκετά ομαλό σε άνοιγμα-κλείσιμο εφαρμογών!

georgecm

Φιλε Μιχαλη καλα θα κανεις και θα περιμενεις την 2.3 την επισημη, ομως θα χανεις για οσο καιρο την περιμενεις πολλα πραγματα. Μην κρινεις απο το video γτ δεν ειναι αντιπροσωπευτικο. Το 2.2.1 το δικου μου πιανει 1550 και με το 2.3.3 λογικα θα ανεβαινει αρκετα, αλλα αυτο αφορα και τις ρυθμισεις της καθε ROM. Πχ αυτη στο video μπορει να μην εχει το lagfix ενεργοποιημενο κατι που της στερει πολυ σε σκορ… Παντως θα σου ελεγα να μην φοβασαι τις custom Rom, δεν σε βγαζουν ολες εκτος εγγυησης γτ περιεχουν τα radio τα επισημα. Αν δοκιμασεις Darky θα καταλαβεις διαφορα… Αλλο κινητο.

stavros

vasili υπάρχει κάποιο site που να δίνει οδηγίες για το πώς να κάνω την εγκατάσταση του DARKY GINGERBREAD 10 BETA 3; και υπάρχει περίπτωση κατα την διαδικασία να δημιουργηθεί προβλημα στο κινητό;

domigr

stavro αμα κανεις σωστα την διαδικασια δεν υπαρχει προβλημα..οδηγιες μπορεις να βρεις στο site του darky η στο xda

stavros

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση domigr! θα το δοκιμάσω λοιπον…

vasilis.

πας κατευθειαν στα βαθεια γιατι αυτη η ρομ συνδιαζει τα παντα.
odin+clockwork+kernel.

αν εχεις απορειες,γιατι ο darky τα γραφει αποτομα προφανως για να αποθαρρυνει νεους,γραψε αυριο να σου πω βημα βημα την διαδικασια.

george_p

Καλημέρα
Έχω μπει και εγώ στον ”γαλαξία” από τον Γενάρη όταν το πήρα είχε 2.1 με το που το σύνδεσα στο kies έκανε αναβάθμιση σε 2.2 (FROYO.XWJPH)
Εδώ είδα ότι υπάρχει 2.2.1 είναι oficial ; αν ναι πώς την περνάμε;
Είδα και πάρα πολλά καλούδια 2.2.3 κλπ ή ερώτησή μου είναι αν υπάρχουν κίνδυνοι σε όλα αυτά και πώς επαναφέρουμε το τηλέφωνο στην προηγούμενη κατάσταση αν κάτι δεν μας αρέσει, ποια προγράμματα backup χρησιμοποιήτε;
Αν υπάρχουν κάποιοι οδηγοί βήμα βήμα δώστε κανένα link και για εμάς τους πρωτάρηδες

Ευχαριστώ πολύ για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες

giannis

Φίλε vasili δεν μπορώ να το αναβαθμίσω σε 2.2 ούτε επίσημα… έχει πάθει κάτι και δεν συνδέεται ούτε με το Kies ούτε μπορώ να το ανοίξω μέσω υπολογιστή…..

domigr

οτι θελετε για τον γαλαξια… https://www.facebook.com/home.php?sk=group_141835929211686&ap=1

ebillakos

φιλε vasilis ειμαι 14 χρονων μπορεις να μου εξηγησεις πως να κανω την αναβαθμηση??

stavros

αν έχει χρόνο ο φίλος Βασίλης επειδή φαίνεται ότι έχει πολλές γνώσεις πάνω στο θεμα να μας δωσει καποιες οδηγιες γιατι ο darky τα λεει κοφτα

domigr

stavro αμα θες μπορεις να γινεις μελος στο group στο fb..ειμαστε πολλοι που μπορουμε να σε βοηθησουμε σε οτι θες.. 😉

george_p

Έβαλα την 2.3.3 (αυτή που είναι στην φωτο στην αρχή)
1 πρόβλημα είναι ότι δεν έχει επιλογή ελληνικών για εισαγωγή κειμένου πώς το λύνουμε;
κατά τα άλλα όλα καλά για την ώρα …

domigr

ειναι επειδη η rom ειναι αγγλικη…δοκιμασε να κατεβασεις το greek ime απο το market και μετα αψαξτο απο τις ρυθμισεις για τα πληκτρολογια

sotos

παιδια βαλτε κανενα οδηγο πως και τι να περασουμε και εμεις την 2,3,3 στο galaxy s………. ευχαριστω!!!

lampros

βρε παιδια μολις πειρα το galaxy s..
πως μπορω να δω αν εχω updates??????

Paris

menu-settings-about phone-system updates

lampros

στην εκδοση firmware ενωις???
εκει μου γραφη 2.1-updates1…

lampros

και ακομα κατι δε μου παιζει βιντεακια στον browser και παω να βαλω το adobe 10.1 και μου λεει οτι αυτη η εκδοση του adobe κανει μονο σε android2.2..
Τι κανω?????

george_p

Βαζεις την 2.2

lampros

πως φιλε μου greorge???

george_p

Αν το τηλ. το πηρες τωρα το κανεις απο το kies της samsung

Lampros

πρεπει να το συνδεσω με τον υπολογιστη μου??
Και με ποιο προγραμα??

george_p

Κατεβάζεις το kies https://www.samsung.com/gr/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_ia_cd=1903&prd_mdl_cd=GT-I9000HKAEUR&prd_mdl_name=GT-I9000&srchword=Samsung+I9000
συνδέεις το κινητό και σου βγάζει ότι υπάρχει μια νέα έκδοση θέλεις να προχωρήσεις πατάς ναι και από εκεί και μετά ακολουθείς τις οδηγίες αν δεν σου βγάλει τότε τα ξαναλέμε …

δες και εδώ https://techblog.gr/mobile/galaxy-s-update-2-2-froyo-8484

lampros

οκ παιδια το βρηκα thankssss…..
ευχαριστω πολυυυυυυυυυυυυ :)))))

lampros

Οκ παιδια το εκανα το updates και ειναι οκ.
Ναι ρωτισω ακομα κατι??
Στο market εχει κατι antivirus χρειαζεται να βαλω καποιο για προστασια????
& μετα το update στα widget ειχε και καποια της samsung τα οποια τωρα δε τα εχει..Χερι κανενας αν μπορω να τα ξανα βαλω?????

lampros

Οκ το εκανα το update και ειναι μια χαρα…
Μονο κατι θελω να ρωτισω…
1) Στο market εχει καποια antivirus πρεπει να βαλω καποιο για ασφαλια η δεν χρειαζεται..
& 2) Πριν κανω το update στα widget ειχε και καποια της samsung τα οποια τωρα δε τα εχει ξερει κανεις αν μπορω να τα ηανα δαλω??????

sotos

παιδια βοηθεια!!!!!περασα την 2.3 και δεν μου δουλευει το 3g mms internet

George_p

Τι παροχο έχεις;

sotos

vodafone πριν με την 2.2 δεν ειχα προβλημα

sotos

υπαρχει καμια λυση???

George_p

Βάλε στο Google apn vodafone για να βρεις τις ρυθμίσεις …

sotos

ευχαριστω

sotos

παιδες τα φωτα σας και παλι περασα οπως ειπα την 2,3,3 στο galaxy s και δεν μου δουλευει το rotate…..παιζει καμια λυση? ευχαριστω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.