Οδηγός βήμα βήμα, Samsung Galaxy S αναβάθμιση σε όλες τις εκδόσεις Android

Ο φίλος domigr που κέρδισε πρόσφατα το LG Optimus 2X στο διαγωνισμό του Techblog, θέλησε να μας ευχαριστήσει ετοιμάζοντας έναν αναλυτικό οδηγό βήμα βήμα για επίδοξους flashers του Samsung Galaxy S. Λίγο πριν την έλευση της επίσημης αναβάθμισης σε Android 2.3, o domigr κάνει ότι θέλει με το δικό του Galaxy S και μας παρουσιάζει τη διαδικασία.

Προσοχή: Η μέθοδος που προτείνουμε δεν εγκρίνεται απο την Samsung και αν την ακολουθήσετε θα χάσετε την εγγύησή σας, εκτός αν φλασάρετε Rom της χώρας σας! Θα πρέπει να είστε απολύτως σίγουροι ότι ξέρετε τι πάτε να κάνετε και το σε καμία περίπτωση το Techblog δεν φέρει ευθύνη εφόσον πάει κάτι στραβά στη διαδικασία και το κινητό σας σταματήσει να λειτουργεί.

, Οδηγός βήμα βήμα, Samsung Galaxy S αναβάθμιση σε όλες τις εκδόσεις Android

Όπως βλέπουμε οι Rom χωριζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τις χωρες όπως europe, asia, arabic, usa και special. Για παράδειγμα θέλουμε να φλασάρουμε μια Rom απο την Ευρώπη και συγκεκριμένα την προτελευταία (I9000XWJS8) το xw που έχει μας υποδηλώνει απο το w ότι θα έχει σίγουρα ελληνικά στο μενού και μάλλον και στο πληκτρολόγιο, ενώ η I9000XXJVK αντί το δεύτερο γράμμα να είναι w είναι x και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει πουθενά ελληνικά!!Για να καταλάβουμε πια ρομ είναι πιο καινούργια θα κοιτάμε τα επόμενα στοιχεία απο το xx ή xw. π.χ. η πιο καινούργια 2.2.1 είναι η Ι9000XWJS8 ενώ η πιο καινούργια Rom είναι η I9000XXJVK που είναι και 2.3.3.

Ανοίγουμε το odin (δηλαδή το αρχείο που έχει μέσα I9003_Odin3 v1.82) και βάζουμε τα εξής στοιχεία:
– Tικάρουμε το Re-partition, το “Auto-reboot” και “F. Reset Time”!Αυτά πρέπει να είναι τικαρισμένα.
– Στο pit βάζουμε το 512pit απο τον φάκελο του odin.
– Στα πεδία pda βάζουμε το pda της Rom.
– Στο phone βάζουμε το phone της Rom.
– Στο csc βάζουμε το csc της Rom.
Σημείωση: Εφόσον η Rom που κατεβάσαμε έχει μονο αρχείο pda-μπλα-μπλα.tar βάζουμε μόνο αυτό στο pda και τα πεδία phone και csc τα αφήνουμε κενά).

5. Βάζουμε το τηλέφωνο σε download mode, με τα 3 κουμπιά (volume down-μείωσης έντασης ήχου, home-το μεγάλο κεντρικό, power-δεξιά, από εκεί που ενεργοποιείται το κινητό) αυτό το κάνουμε ενω το κινητό είναι κλειστό! Προσοχή: Αν δεν λειτουργεί ο συνδυασμός, μην συνεχίσετε την διαδικασία!

Για να καταλάβουμε ότι λειτουργεί θα μας δείξει ένα μεγάλο κίτρινο τρίγωνο στυλ “προσοχή”, με το πράσινο ρομποτάκι του Android μέσα να σκάβει… και από κάτω γράφει Downloading… do not turn off target. Άμα συμβεί αυτό τότε το συνδέουμε στον υπολογιστή όπως ειναι και θα δούμε στο odin στο πεδίο ID:COM ότι θα λέει κάποιον αριθμό γιατί το αναγώρισε. Επίσης κάτω στο messages έχει την προόδο της αναβάθμισης. Μόλις σας γράψει εκεί added και εφόσον έχετε κάνει και όλα τα άλλα βήματα πατάτε start και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Σήμείωση: Αν για κάποιο λόγο κολλήσει στην αναβάθμιση κλείνετε το odin και το τηλέφωνο και ξανακάνετε τα βήματα απο το βήμα 4.

Αμέσως μετά το κινητο θα κάνει επανεκκίνηση και θα αρχίσει να περναέι κατι αρχεία!Μόλις το κινητό μπει στο μενού τότε το αποσυνδέετε!Βάζετε τις αρχικές ρυθμίσεις που σας ζητάει και μετά κάνετε ένα hard reset πληκτρολογώντας *2767*3855#. Αυτό ήταν!

Καλά φλασαρίσματα και με προσοχή!

Kudos to domigr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

126 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lampros

μια ερωτιση!!!!
εαν κανω το update σε2.3.3 και μετα απο λιγο καιρο ερθη και επισημα απο το kies μπορω να το αλλαξω και να βαλω το επισημο updates????

domigr

ναι 😉

giannis

για να γινει αυτο που λεει ο λαμπρος ομως πρεπει να ξαναεγκατασησεις το official 2.2 froyo (xwjph)..?? η θα ερθει η αναβαθμιση και ετσι? (μεσω του κιες παντα)

domigr

ναι εννοειται οτι θα πρεπει να ξαναπερασεις τη jph και μετα αναβαθμιση απο το kies 😉

giannis

ωραια.. υπαρχει κανενα λινκ που να μπορω να κατεβασω την xwjph γιατι δεν βρισκω?? και κατι αλλο.. αν ξαναπερασω την xwjph ειμαι παλι εντος εγγυησης σωστα?

domigr

δυστυχως η jph δεν υπαρχει σε link…αλλα μπορεις να το κανεις με το kies patcher..ωστε να ξεγελασεις το kies και να σου δωσει την jph ενω εσυ πχ μπορει να μην εχεις ελληνικη ρομ εκεινη την στιγμη..

lampros

δε μπενει το κινητο σε downlod mode γιατι????

domigr

κανεις σωστα τον συνδιασμο με κλειστο το κινητο??

George_p

Δοκίμασε να επιλεξεις από το μενού εφαρμογές ανάπτυξη εντοπισμός σφαλμάτωνUSB και μετά ξαναδοκιμασε

lampros

ναι το κανω και ξανα ανοιγη το κινητο….
επελεξα και το εντοπισμο σφαλματωνusb και παλι το ειδιο κανει ανοιγη…

domigr

δεν εχει σχεση ο εντοπισμος σφαλματων απλως το κινητο σου δεν διαθετει download mode για αυτο..

lampros

και τι μπορω να κανω τωρα???

domigr

ψαξε στο google πως να ενεργοποιησεις το download mode στο galaxy s.. 😉

lampros

αν μπορεις να με βοηθισεις λιγο φιλε μου θα σου ειμουν ευγνομων……….

domigr

δεν ξερω αν επιτρεπεται και παιζει να διαγραφει… https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3441843#post3441843 κανε τον τροπο μεσω odin…

lampros

ok ευχαριστω θα του ριξω μια ματια και θα δω τι θα κανω γιατι μαλλον θα περιμενω τo update απο το kies καλητερα και ελπιζω να μην αργιση πολυ… παντως ευχαριστω πολυ για την βοηθεια….:))))) αα φιλε μου και καλοριζικο το LG Optimus 2X………

lampros

αα φιλε μου και καλοριζικο το LG Optimus 2X………

domigr

ευχαριστω αλλα το εδωσα… 😉 😛

Γιάννης

help παιδιά!
γιατί μου έχει μήνει στο s? μόλις έκανα τα ποιο πάνω.

lampros

κανει κανα πενταλεπτο εκει και μετα ξεκιναει…..

domigr

ειχες lagfix??αν οχι τοτε περιμενε λιγο..αργει..

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά μην το βγάλουμε off-topic. Παρακαλώ οι ερωτήσεις να είναι μόνο για τη διαδικασία της αναβάθμισης. Thanks 😉

Γιάννης

οκ όλα καλά!ευχαριστώ domigr!

giorgio

Πριν λίγες μέρες προσπάθησα να περάσω μια ROM στο Galaxy S μου αλλά ήταν αδύνατον να βάλω την συσκευή σε download mode. Όποιον συνδυασμό πλήκτρων κι αν δοκίμασα, δεν γινόταν τίποτα. Υποθέτω πως κάποιες παρτίδες έρχονται με απενεργοποιημένη -πώς αλλιώς να το πω- αυτή την δυνατότητα….

domigr

ναι καποιες ερχονται με απενεργοποιημενο για αυτο κανεις οτι λεω στο 15 comment 😉

Γιάννης

καλημέρα και πάλι παιδιά.
όπως είπα και εχθές πέρασα την ginger που έλεγε ο φίλος domigr.
το κινητό είναι άλλο!!!!αλλά έχω τα εξής θέματα:
δεν έχω gps
δεν έχω 3g
δε μπορώ να γράψω ελληνικά μηνύματα
επειδή μετά απο αυτό που βίωσα δεν υπάρχει επιστροφή κάθε βοήθεια για την επίλυση των άνω θα με ικανοποιούσε ιδιαιέρως.
Ευχαριστώ έτσι και αλλιώς.

george_p

Ρυθμίσεις για 3g κλπ βάλε στο google apn greece

domigr

ελληνικα δεν εχεις στο πληκτρολογιο επειδη οπως ειπα δεν ειναι σιγουρα αν θα γραφεις ελληνικα με την xw..μια απλη και ευκολη λυση ειναι ειναι να κατεβασεις το greek ime…για το 3g βαζεις χειροκινητα τα apn του παροχου σου…

Vagelis

Μπειτε στο http://www.drkyrom.com. Ο Darky κανει τις καλυτερες rom για SGS.Εγώ έχω GB 2.3.3
(Darky’s 10 RC4)

Μπειτε διαβαστε.Είναι αρκετά εύκολο.Έχω βάλει όλες τις εκδόσεις απο 9 και μετά.

Γιάννης

ευχαριστώ θερμά τον domigr ήταν κατατοπιστικότατος!!

spanoulis13

ολα πηγαν καλα domigr με το link1 ομως!απολαμβανουμε περισσοτερο το γαλαξια μας τωρα! 😀

Axinos

Συγγνωμη για το off topic ξερουμε κατι για desire HD?

domigr

axinos εγω προσωπικα δεν γνωριζω αλλα και να γνωριζα ειναι off topic…

dam10

ΠΑΙΔΕΣ ΠΕΡΑΣΑ ΤΗΝ 2.3.3 GINGER ΜΕΣΩ ODIN ΜΕ ΤΟ LINK ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΚΑΙ Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΤΑ ΣΠΑΕΙ.ΤΟ INTERNET ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ.ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΠΟ YOUTUBE ΣΦΑΙΡΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ domigr.ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ.ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

lampros

Καλησπερα και χρονια πολλα για τις ημερες…
Εχω ενα προβλημα με το galaxy μου.
Ενεργοπιο το gps και μου και δεν πιανη σημα….
Δηλαδα παω στη πλοηγηση που εχει μεσα το κινητο και μολις το ανοιγο γραφη αναμονη τοποθεσιας και δε κανει τιποτε αλλο,αλλα και στο πανω μερος της οθονης που βγαζη το σηματακη του δορηφορου κανει σανα να μην πιανη σημα καθολου.
Το κινητο το εχω ενα μηνα και το μονο που εχω κανει ειναι που εκανα update απο το kies σε 2.2 αλλα δε ξερω εαν με τη 2.1 μου δουλευε…..
Ξερη κανενας τη μπορω να κανω??????

domigr

Δεν εχει καμια σχεση η αναβαθμιση…ποιο προγραμμα χρησιμοποιεις για gps??πριν στην 2.1 δουλευε κανονικα??

lampros

Δε ξερω γιατι δε το ειχα δοκιμαση με τη 2.1.
Εβαλα και το navigon 2.6 και μου εκανε το ιδιο και το εσβησα γιατι νομηζα οτι δε δουλευη το προγραμμα αλλα μετα που δοκιμασα το δικο του που εχει το κινητο (την πλοηγηση)παλη τα ιδια κανει………

domigr

Εισαι σιγουρος οτι το δουλευεις σωστα??γενικα δεν χρησιμοποιουσα gps στον γαλαξια(πλεον δεν τον εχω για να σου πω) και δεν πολυξερω σε αυτο το θεμα…

lampros

Οκ το ευτιαχα και ειναι κομπλε…
Ευχαριστω πολυ domigr…

Γιαννης

Καλησπερα σε ολους.Αμα βαλω την 2.3.3 πως θα περασω τις επαφες?Γινεται απο το kies?Το mls destinator θα λειτουργει?

george_p

Γίνεται και από το kies αν κάνεις συγχρονισμό με το outlook αλλά μπορείς να εξάγεις και αρχείο vcf το οποίο μετά το κάνεις εισαγωγή και όλα ok ψάξε το λίγο από το μενού των επαφών

domigr

επισης γινεται και αμα εχεις gmail..συγχρονιζεις τις επαφες με το gmail σου..το mls δεν λειτουργει σε 2.3 νομιζω…

Γιαννης

Ευχαριστω πολυ!!!

Γιαννης

Προσοχη!Αν κατεβασεται 2.3.3 απο το το link2 κατεβαζει την 2.2 μονο απο το link 1

Γιαννης

Μολις εβαλα την 2.3.3.Απιστευτα γρηγορο το τηλεφωνο.Τελος τα κοληματα.Ολα ok.Αν ακολουθησεις ακριβως τα βηματα ειναι πολυ ευκολη η αναβαθμιση!!!!Ευχαριστω!!!!!

opcast

Εχω βαλει την 2.3.3 και το κινητο ειναι αλλο τηλεφωνο.πολυ πιο γρηγορα σε ολα.εχω ενα προβλημα ομως μα το navigon.δεν γινεται εγκατασταση της εφαρμογης.υποθετω λογω 2.3.υπαρχει καμια λυση;
ευχαριστω πολυ

Κώστας

Χαιρεται παιδες,

Μολις χθές αναβάθμισα το galaxy s σε 2.3.3 I9000XWJVH_NEEJV3 και παρότι έφαγα τον κόσμο δε βρήκα ακόμη κάτι για ελληνικό πληκτρολόγιο με swype ή έστω κάποιο ελληνικό πληκτρολόγιο.
Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή…μην ξαναγυρίζω πάλι σε 2.2, δεν αξίζει μόνο για το πληκτρολόγιο…

Thanks!

domigr

κατεβασε απο το μαρκετ το greek ime και φτιαξτο απο τις ρυθμισεις πληκτρολογιου 😉

korto51

Πολλές φορές σκέφτηκα ότι ακολουθώντας την μη εγκεκριμένη αναβάθμιση τι θα γινόνταν αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα και θα υπήρχε ανάγκη service? Υπάρχει δυνατότητα να φλασάρω ρομ δική μας για να απευθυνθώ σε service? Φυσικά δεν μιλώ για πρόβλημα που από λάθος μου θα γινόνταν σε εγκατάσταση ρομ αλλά για πρόβλημα από οθόνη η από μπαταρία η από κάποιο κουμπί κ.λ.π.Υπάρχει καμμιά εμπειρία σε τέτοια κατάσταση?

domigr

οταν θες να το πας για service η γενικα οποιαδηποτε σιγμη θες μπορεις να φλασαρεις την ελληνικη..

lampros

Παιδια προλημα,ακουσα καλα λογια για την 2.3.3 και ειπα να την βαλω και εγω αλλα ειχα ενα αναπαντεχο προλημα,το κινητο μου δεν μπαινει σε download mode με το πατημα των 3 κουμπιων,προσπαθησα πολλες φορες αλλα τιποτα.Παρακαλω οποιος μπορει ας βοηθησει γιατι δεν την παλευω αλλο με τα τοσα κοληματα της 2,1…..

domigr

δες το 15ο σχολιο… 😉

Tolis

Μπράβο στον domigr έβαλα το I9000XWJVH_XXJVO_NEEJV3 , φαίνεται μια χαρά , εκτός από το ελληνικό πληκτρολόγιο που το έλυσα με το greek ime.Βέβαια αν διαβάσετε τους όρους χρήσης είναι λίγο περίεργη αλλά οκ.
Ευχαριστώ για ακόμα μια φορά.

arb

Apo simera alo ena galaxy s 1 xerete ta ta android 2.3.3…
Domigr ise telios opos panda!!!! kalo kaloxeri…..

Johnny87

Γεια σας. Τελικά μετά από πολύ σκέψη, εγκατέστησα κι εγώ την 2.3.3. Η μόνη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι: smooth!!! Αγόρασα το κινητό τον Δεκέμβριο και μέχρι τώρα είχα την 2.1. Αυτό το κινητό χωρίς το lagfix και με την 2.1 είναι απλώς ένα ”πράμα” που για κάποιο λόγο κοστίζει 500 ευρώ…Τα δυσάρεστα του φλασαρίσματος πέρα από τα γνωστά (ελληνικό swype και 3g) είναι πως πλεόν το κινητό δεν είναι rooted και δεν δουλεύει το 3 button combo. Δεν έχω ιδέα το γιατί…Ευχαριστώ για το χρόνο σας και για την φοβερή προσπάθεια που κάνετε!!!

domigr

φιλε johny φλασαρες και εχασες το 3 button combo??αν αυτο ειναι το προβλημα σου τοτε φλασαρε με bootloaders γιατι ετσι πρεπει να φλασαρεις τις 2.3 αλλα και εκτος αυτου στο 15 comment λεω τι πρεπει να κανεις για να επαναφερεις τον συνδιασμο..αλλα σου προτεινω να φλασαρεις την ρομ με τους bootloaders 😉

Johnny87

Ακολούθησα τις οδηγίες για επαναφορά του 3 button combo μεσω odin και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Απλώς ανοίγει το logo του samsung galaxy(δεν κλείνει ποτέ!!!) και δεν μπαίνει ποτέ στο recovery mode. Μετά αν πατήσω μια φορά το power ανοίγει κανονικά το κινητό. Φλασάρισμα με bootloaders πως κάνουμε? Επίσης root σε 2.3.3 πως γίνεται? Αλλά εδώ δεν δουλεύει το 3 button, τί root να κάνω ο έρμος…

domigr

την ρομ που θες θα την βαλεις στο search του xda θα μπεις στο τοπικ της και απο εκει θα την δινουν με bootloaders..για ροοτ κανεις με το cf-root απο το xda…καντο search 😉

Johnny87

Domigr εκανα ο,τι προτεινες και δουλεψε. Εβαλα την jvo με boatloaders και πλεον εχω και recovery mode!!! Παντως με το προυγουμενο φλασαρισμα δουλευαν ολα κανονικα, δεν ειχα κανενα κρασαρισμα, ειχα και download mode αλλα δεν ειχα recovery. Και δεν εμπαινε ουτε με cwm…Ευχαριστω για τις οδηγιες!!!

κακα100

για σας εχω την gingerbread.xxjvk 2.3.3 και θελω να βαλω το darkyrom πια διαδικασια να ακολουθησω και αν το κανω θα μου σβηνουν ολα τα αρχεια που εχω κατεβασει?ποιος μπορει να βοηθησει

Xrhstos

Γεια σας παιδια θα ηθελα να ρωτισο αν καπιος γνωριζει την ημερομινια ποθ τηα βγει η επισιμη gingerbread για τον γαλαξια.. εχς φαι τον τοπο δεν μπορο να βρο τιποτα και δεν θελω να μπο στην διαδικασια να κανο root… σας εθχαριστο πολυ!!!!

Κώστας Βλαχάκης

Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη ημερομηνία. Τώρα αυτή την περίοδο αναμένεται η αναβάθμιση. Πότε ακριβώς, δεν έχουν πει. Θα βγάλουμε σχετική ενημέρωση, άμεσα.

Xrhstos

χαίρομαι!! ευχαριστω για τα νεα 😉

korto51

μπερδεύομαι λίγο με το link1 link2 και link 3 που ‘εχει στο xda developers.Μπορώ να έχω μια διευκρίνηση τι σημαίνουν και πως επιλέγω?

domigr

επιλεγεις οποιο θες δεν εχει σημασια απλως στο δινει απο διαφορετικους servers

korto51

Σ ευχαριστώ domigr επίσης βλέπω μία έκδοση JVP και μία JVQ. Υποθέτω η JVQ είναι νεώτερη. Αυτή να χρησιμοποίησω? Ποιάς χώρας είναι? πως μπορώ να μαθαίνω η κάθε έκδοση σε ποιά χώρα αφορά?

domigr

οπως λεω οσες εχουν xx ειναι ολες Αγγλικες οσες εχουν xw ειναι απο καποια χωρα της Ευρωπης.. 😉 η jvq ειναι η πιο καινουργια 😉

alekos

Φίλε domigr. Κατόπιν των υποδείξεων σου από (Firmware 2.1 ECLAIR.BVJM5)
πλέον με δύο συνεχόμενες αναβαθμίσεις έχω μέσο kies (Firmware 2.3.3 & Gingerbread BVJV7)
Το πρόβλημα είναι ότι πλέον δεν υπάρχει στο μενού ΕΛΛΗΝΙΚΑ και το σημαντικότερο 3 φορές είχα battery drain και το κινητό έσβησε από 100% φορτισμένο κατά την διάρκεια της νύχτας με δυσάρεστες συνέπειες για την δουλειά μου.
Ποια Rom μου προτείνεις όπου θα εξαλειφθεί το πρόβλημα της μπαταρίας και θα έχει ελληνικά (αν είναι εφικτό). Με ενδιαφέρει η αξιοπιστία και ας μην είναι η πιο “φρέσκια”. Έχω βαρεθεί να κάνω restart προληπτικά για να κλείνω ενεργοβόρες εφαρμογές του παρασκηνίου που τις παρακολουθώ με το Watchdog.

domigr

φιλε aleko εγω δεν γραφω να αναβαθμισεις μεσω kies αλλα μεσω odin 😉 φλασαρε με τον τροπο που λεω απο πανω την τελευταια ρομ που ειναι η xxjvq και οταν το κανεις γραψε εδω για να σου πω μετα πως θα βαλεις ελληνικα στο πληκτρολογιο…

alekos

Έχω καταλάβει ότι δεν αναφέρεσαι σε αναβαθμίσεις μεσω kies αλλα μεσω odin, προς θεού. Αυτό που σε ρωτάω είναι ποια ρομ μου συνιστάς για να μην έχω battery drain και να έχω ελληνικό μενού τηλεφώνου (για το πληκτρολόγιο διάβασα παραπάνω και πιστεύω ότι θα το λύσω). Με ενδιαφέρει η άποψή σου για την πιο αξιόπιστη ρομ….Είναι η xxjvq που αναφέρεις?
Αν ναι, τότε δεν θα έχει ελληνικό μενού γιατί όπως αναφέρεις στο κείμενό σου
(….το xw που έχει μας υποδηλώνει απο το w ότι θα έχει σίγουρα ελληνικά στο μενού και μάλλον και στο πληκτρολόγιο, ενώ η I9000XXJVK αντί το δεύτερο γράμμα να είναι w είναι x και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει πουθενά ελληνικά!….)

domigr

ναι σου προτεινω την xxjvq οσο για αυτο που λεω για το xx και xw δεν ισχυει πλεον 😉 για το μενου τουλαχιστον 😉

alekos

H η xxjvq που μου προτείνεις είναι για 2.3.4 ??????????
(I9000XXJVQ|2.3.4|June 2011|Download Link1 or Link2 or Link3)

domigr

ναι

lampros

Πολυ ωρα διαρκη αυτη η διαδικασια περιπου????
Γιατι μολις τη ξεκινησα…….

lampros

Ξεκιναω τη διαδικασια οπως ακριβος το γραφης και στα μηνηματα στο odin μου βγαζι αυτα( Added!!
Enter CS for MD5..
Check MD5.. Do not unplug the cable..
Please wait..
PDA_XWJVH.tar.md5 is valid.
PHONE_XXJVO.tar.md5 is valid.
CSC_NEE_JV3.tar.md5 is valid.
Checking MD5 finished Sucessfully..
Leave CS..
Odin v.3 engine (ID:29)..
File analysis..
SetupConnection..
Can’t open the serial(COM) port.
All threads completed. (succeed 0 / failed 1)
και μου βγαζι (fail) γιατι?????

domigr

σιγουρα εκανες οτι ειπα?? ειχες περασμενο το kies στον υπολογιστη ωστε να εχει τους drivers της συσκευης??

lampros

Το kies το εχω περασμενο κανονικα και οταν το σθνδεο με το κινητο το βλεπη κανονικα..
Κατεβασα και το odin 1.7 αντι το 1.3 που ειχα αλλα το ιδιω….

domigr

εκανες ακριβως οτι λεω απο πανω?? στο λεω γιατι τοσα ατομα δεν ειχαν προβλημα..

lampros

Το μονο που δε κανω οπως γραφης ειναι οτι το κινητο μου δεν εχει ενεργοποιημενο το download mode αλλα το βαζω με το τροπο που μου εχεις πει στο σχολιο 15….
Και το lagfix δε ξερω καν αμα εχει το κινητο μου και ουτε πως θα το απενεργοποιησω…..

domigr

δεν θα εχεις lagfix εφοσον δεν του εχεις βαλει..αν θες πες μου το skype σου(αν εχεις) μηπως σε βοηθησω 😉

dam10

Φιλε domigr εγραψες στο άρθρο 6 ότι “δυστυχως η jph δεν υπαρχει σε link…αλλα μπορεις να το κανεις με το kies patcher..ωστε να ξεγελασεις το kies και να σου δωσει την jph ενω εσυ πχ μπορει να μην εχεις ελληνικη ρομ εκεινη την στιγμη..”.Διάβασα ότι βγήκε η ελληνική 2.3.3.Πως μπορώ να το κάνο με το kies patcher 1.7(το έχω κατεβάσει άλλα ξέχασα πως λειτουργεί) και να γυρίσω απο 2.3.4 JVQ στην ελληνική 2.3.3.Αξίζει τον κόπο να το κάνω? Ευχαριστώ πολύ.

domigr

dam10 οχι δεν αξιζει γιατι ειναι 2.3.3…αν θες περνα την τελευταια ρομ του γαλαξια που ειναι η jvr 😉

dam10

Δεν την βρίσκω τη jvr στο link?

domigr
dam10

Οκ φίλε domigr την βρήκα και την κατέβασα αλλά μετά το extract μου έβγαλε σε μορφή .tar, code και modem και csc σε winrar που μετά το extract έβγαλε ένα cache.rfs και dbdata.rfs καθώς και το s1_odin_20100512pit.Ποιές τιμές πρέπει να βάλω στο odin? Ευχαριστώ.

domigr

το code στο pda το modem στο phone και το csc χωρις να το κανεις extract στο csc!!δεν πειραζεις τιποτα αλλο απλως φλασαρεις!!!

Γιαννης

Μολις εβαλα την 2.3.4.Το τηλεφωνο ειναι πολυ γρήγορο αλλα δεν λειτουργει το gps.Εχει κανεις καποια ιδεα μηπως μπορω να κανω κατι?Να σημειωσω οτι πριν ειχα την 2.3.3 και το gps λειτουργουσε κανονικα.

domigr

ποιο προγραμα gps εχεις??

Γιαννης

εχω κατεβασει μια εφαρμογη απο το market ”gps test” και το ndrive για πλοηγηση.

domigr

και δεν σου δουλευει το ndrive??εγω εχω το sygic…

Γιαννης

Δεν πιανει δορυφορους το κινητο.

domigr

δοκιμασε το sygic…

Spiros

ειμαι κατοχος SGS φλασαρα την JVP 2.3.4.θελω να μαθω αν υπαρχει δυνατοτητα να περασω ελληνικο πληκτρολογιο.

domigr

γραψου στο samsung galaxy s fans group στο facebook για να σου πω 😉

Γιαννης

Πως κανω root το κινητο?

Κώστας Βλαχάκης

Αναζήτησε πληροφορίες στο https://www.xda-developers.com

Spiros

φιλε μου domigr, δεν μπορω να βρω το συγκεκριμνο group γιαυτο αν μπορεις βαλε ενα link ή γραψε μου τον τροπο στα σχολια….δοκιμασα απο το market το GREEK IME αλλα οταν θελω να στειλω SMS μου εμφανιζει μυνημα οτι θα φτασει κατεσταμενο…ευχαριστω εκ των προτερων..

domigr

το group ειναι αυτο https://www.facebook.com/groups/141835929211686/

dam10

Φίλε domigr eida oti vgike i 2.3.5.Την περνάμε? Αξίζει?

domigr

ναι φιλε αξιζει εννοειται!!! 😀

Ηλιας

Καλημερα παιδια.Θελω βοηθεια.Εχω το galaxy s και εχω κανει αναβαθμιση του android σε 2.3.3.
Στην προηγουμενη εκδοση 2.2 το προγραμμα mls destinator για android λειτουργουσε κανονικα με την απαραιτητη αναβαθμιση απο το site της mls. Για το 2.3.3 υπαρχει κατι αναλογο ; Δεν το αναγνωριζει καθολου. Τι πρεπει να κανω ;

Κώστας Βλαχάκης

Ηλίας, θα πρέπει να ρωτήσεις στην mls. Στείλε ένα email και ρώτησε. Δεν νομίζω ότι έχουν βγάλει αναβάθμιση του λογισμικού για 2.3 Gingerbread.

Ηλιας

Ευχαριστω πολυ. Και κατι τελευταιο. Πως μπορω να εγκαταστησω ξανα το 2.2 ; Απο το kies μπορω με την ιδια διαδικασια οπως το εκανα στην αναβαθμιση 2.3.3 ;

Κώστας Βλαχάκης

Ηλίας, δεν γίνεται επίσημα με το Kies! Αναγκαστικά τώρα πρέπει να μπεις στη διαδικασία να κάνεις root το κινητό, αλλά δεν γνωρίζω για να σε βοηθήσω. Ψάξου στο xda developers 🙂

domigr

Hλια δες πιο πανω το group και αν θες μπες 😉

Vagelis Rentas

Προσπαθώντας να περάσω την Ι9000XWJVU ήταν ένα αρχείο μόνο και μετά από κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες κατάλαβα πως δεν έπρεπε να είναι τικαρισμένο το re-partition και οτι δεν έπρεπε να επιλέξω εγώ PIT παρά μόνο PDA. Κατά τ’ άλλα …όλα πήγαν ρολόι.

kostas

Καλησπέρα και ελπιζω να μην ειμαι off topic μιας και δεν βρηκα κατι αναλογο στο site.
Εκανα root το SGS μου με την μεθοδο fuguroot.To θεμα ειναι πως προσπαθησα 3 φορες για να μου ανοιξει το κινητο αφου περνωντας τον kernel μετα το fuguroot δεν μου ανοιγε το κινητο και εμφανιζε μονο το σημα fuguroot. τελικως ανοιξε αλλα φυσικα δεν ειμαι σιγουρος πως εχω την σωστη kernel και θελω να φλασαρω το κινητο σε μια εκ των darky rom η στην stable cyanogenmod.Δεν ξερω πως μπορω να απεγκαταστησω το fuguroot αν μπορει να γινει flash με αυτο το kernel (fuguroot) αν εχουν μετατραπει τα αρχεια σε ext4 οποτε δεν μπορω να φλασαρω το κινητο απο οσο εχω καταλαβει.αν υπαρχει καποιος που μπορει να βοηθησει προκειμενουν να μην κανω καποιο φλασαρισμα και δεν ξανα ανοιξει το κινητο.παραθετω τα στοιχεια οπως βλεπω απο *#1234#:
PDA I9000XWJVN
PHONE I9000XXJVQ
CSC I9000XXJV9

Eκδοση kernel 2.6.35.7-Ι9000XWJVN-CL366455 root@DELL86 #2
Εκδοση βασικου φασματος I9000XXJVQ
Aριθμος κατασκευης GINGERBREAD.XWJVN

domigr

φιλε μου μπες στο group που εχω γραψει πιο πανω 😉

korto51

Γειά χαρά

Υπάρχει περίπτωση επιπλέον αναβάθμισης από δώ και πέρα?Επίσης θεωρητικά μιλώντας έχει κανείς αντιμετωπίσει το πρόβλημα να προσπαθήσει για αναβάθμιση να μην την πετύχει, κάτι να πάει στραβά βρε αδελφέ, χάνει βέβαια την εγγύηση που όμως έτσι και αλλιώς μετά τα δύο χρόνια αγοράς δεν την έχει πιά νομίζω, και να απευθυνθεί στην αντιπροσωπεία? Τι γίνεται τότε? Του λένε πάρε άλλο η του περνάνε την επίσημη rom και με τι κόστος? Λέω αν κάποιος το έζησε…….

korto51

Φίλε domigr ισως έχεις καιρό για βοήθεια. Προσπαθώ να βάλω την JVU στο τηλέφωνο.Ακολουθώ τις οδηγίες και κατεβάζω το σχετικό αρχείο από το link που μας έχεις δώσει.Είναι winrar αρχείο.Αποσυμπιέζοντάς το βγαίνουν αρχεία που δεν δείχνουν να είναι .tar αλλά 2 αρχεία .rfs 1αρχείο .lfs και 1 boot 1modem και 1 sbl. κάπου χάνω την μπάλα μου φαίνεται. Μπορείς να με βοηθήσεις?

domigr

καλησπερα korb51..αναρρωτιεμαι πως και δεν εχεις μπει ακομα στην ομαδα μας στο group του facebook αφου απο οτι θυμαμαι ασχολεισαι 😉 οταν κατεβαζεις την jvu(απο το link 1) ειναι αρχειο rar το οποιο το ανοιγεις εχει μεσα μετα εναν φακελο με το ονομα Ι9000ΧWJVU το ανοιγεις και αυτο και μετα εχει το Ι90000ΧWJVU.tar εσυ αυτο περνεις και το βαζεις στην θεση pda του odin και φλασαρεις…

korto51

Γειά σου domigr
πολλοί από την παρέα μου παραξενεύονται που δεν έχω facebook.Πέστο αντιδραστικότητα αλλά δεν μου άρεσε αυτό το πράγμα.
Ανοίγοντας που λές το φακελο με το ονομα Ι9000ΧWJVU εκεί είναι το πρόβλημά μου.Βλέπω τα αρχεία που σου είπα πρίν και όχι κάποιο .tar. Ενώ ανοίγοντας το αρχείο Ι9000ΧWJVΤ που επίσης κατέβασα βλέπω κάποιο .rar.Σκέπτομαι να βάλω γιαυτό τον λόγο την Ι9000ΧWJVΤ εκτός αν μου πεις πως η JVU ειναι καλλίτερη οπότε θα συνεχίσω την προσπάθεια.

domigr

ειναι ακριβως τα ιδια πραγματα 😉

akis

σε περιπτωση που δεν εβγαλα το lagfix τι γινεται?

domigr

σου κολλαει στο s και δεν ανοιγει…

lampros

εγω μια φορα ξεχασα να το βγαλω αλλα εθτιχω μου ανοιξε κανονικα…
απλα φιλε akis κανεις τον σταβρο σου….

alex

καλησπερα domigr και σε ολους. Εχω κανει αναβαθμιση το κινητο μου με odin δεν ειμαι ευχαριστημενος. Θελω να κανω αναβαθμιση με το κies, πως μπορω να το επαναφερω;δοκιμασα με kies pacher αλλα δεν τα καταφερα τι αλλο να κανω; ευχαριστω.

aggelos

γεια σας παιδια νεος κατοχος galaxy S και εχω ενα θεματακι το βραδυ το αφηνω με 30% περιπου μπαταρια και μεχρι το πρωι κλεινει δλδ το βρισκω κλειστο το κινητο ξερει κανενας τι μπορει να φταιει? το εχω ουτε μια βδομαδα καινουριο χωρις πολυ χρηση παει 2 μερες περιπου δλδ το βραδυ της 2ης ειναι που το αφηνω με 30% μπαταρια και το επομενο πρωι το βρισκω κλειστο…το εχω κανει μεχρι τωρα 3 φορτισεις με την 1η κανονικα 8 ωρες κλειστο…αν μπορει καποιος να με βοηθησει…ευχαριστω και χρονια πολλα

korto51

Φίλε domigr!!
Υπάρχει κανένα σχόλιο αν έχει αλλάξει η διαδικασία αναβάθμισης που περιγράφεται εδώ?
Επίσης υπάρχει κάποιο σχόλιο για την τελευταία αναβάθμιση του Δεκεμβρίου την OXA 2.3.6 που υπάρχει στο xda-developers?Επίσης στο facebook που σε βρίσκω?

domigr

φιλε korto αυτο ειναι το groupaki 😉 https://www.facebook.com/groups/141835929211686/

dam10

Πήρα σήμερα την αναβάθμιση στο S3 και προσπαθώ να κάνω hard reset (πρέπει?) με *2767*3855# αλλά δεν μου κάνει? Καμιά βοήθεια…

domigr

Στο s3 δεν ισχυει αυτος ο κωδικος…

Γιαννης

Εμενα καθως γεμιζει το πρωτο κουτακι στο ODIN και τερματιζει η μπαρα στο downloading στην οθονη του κινητου…κανει restart to κινητο και μου εμφανιζει τις εξεις επιλογες….
-Reboot system now
-apply update from sdcard
-wipe data/factory reset
-wipe cache partition
-install zip from sd card
-back up and restore
-mount and storage
-advance
-*****go back*****
Τι κανω βρε παιδια???
*Δεν ειμαι και expert χρηστης

domigr

@γιαννη δες 3 comments πιο πανω το name του group στο fb και μπες 😉

McCann

Αν κάνω αναβάθμιση το λογισμικό του κινητού σβήνονται τα αρχεία μου;

domigr

Απο την στιγμη που κανεις hard reset ναι.. οτιδηποτε ειναι στην εσωτερικη μνημη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.