Samsung Galaxy S II vs. HTC Desire HD, Το μέγεθος μετράει

Samsung Galaxy S II vs. HTC Desire HD, δύο από τα μεγαλύτερα smartphones με οθόνη αφής 4.3 ιντσών. Κάποιους τους ενθουσιάζει η μεγάλη οθόνη, άλλους πάλι τους προβληματίζει και τη θεωρούν άβολη. Το συνολικό μέγεθος του κινητού αυξάνεται και τα όρια μεταξύ smartphone και tablet γίνονται δυσδιάκριτα. Ας δούμε τη σύγκιση στις διαστάσεις και το βάρος των S II και Desire HD.

Πιο λεπτό και ελαφρύ το Samsung Galaxy S II.
Μικρότερο σε ύψος και μεγαλύτερο σε πλάτος το HTC Desire HD.

Samsung Galaxy S II
Οθόνη: 4.3 ίντσες, 800×480 pixels, Super AMOLED Plus
Διαστάσεις: 125,3×66,1×8,49 χλστ.
Βάρος: 116 γρ.

HTC Desire HD
Οθόνη: 4.3 ίντσες, 800×480 pixels, S-LCD
Διαστάσεις: 123x68x11.8 χλστ.
Βάρος: 164 γρ.

, Samsung Galaxy S II vs. HTC Desire HD, Το μέγεθος μετράει

Την εικόνα την ετοιμάσαμε εμείς προσπαθώντας να εξομοιώσουμε τη σύγκριση στις διαστάσεις των δύο smartphones όσο γίνεται πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zafiris

Για το galaxy s 2 θα έπρεπε να μειώσουν λίγο το μήκος και να αυξήσουν το πλάτος.Είναι λίγο μακρουλό.

Theo

zafiris το ότι είναι λίγο μεγαλύτερο σε μήκος και μικρότερο σε πλάτος, βολεύει πολύ στο να το κρατάς και να το χειρίζεσαι με το ένα χέρι.

Sakis

Βλέπω την ώρα που είναι τραβηγμένη η φωτογραφία του κάθε κινητού. Το Galaxy είναι 10 λεπτά αργότερα. Μάλλον μέσα σε αυτό το 10λεπτο έχασε σε πλάτος και το πήρε σε μπόι!!!!!!!

George

Προβλέψεις για την τιμή;

Nektarios

Μακαρι Κωστα να ερθει στα 600€ και οχι παραπανω !!Θα ειναι πολυ καλη τιμη και στα μετρα των αγοραστων !!Απο οτι παρατηρω ,ειναι πλατυτερο το DHD σε σασι ενω το GS II λιγο πιο ψηλο σε μηκος !!Η οθονες φενονται ιδιες !!Δεν νομιζω να εχει διαφορα η 0.03 ιντζες ,ετσι δεν ειναι Κωστα ??
Το 8,49 χλστ δεν το καθιστα ασφαλες σε περιπτωση ατυχηματος οπως και η ποιοτητα .. νομιζω

giorgos

Mou fenetai pws 8a poulhsw to DHD kai 8a parw to GSII. Axxxx! (sorry gia ta greeklish, o upologisths exei linux…)

altsakal

Γιατί η Samsung δεν βάζει το search button;

kostas

desire hd S Θα βγει?

djfapples

φοβερο το νεο galaxy οτι πρεπει το μεγεθοσ τοu για multimedia k internet

Solon

Ουάου!!! To Galaxy SII είναι 50 γραμμάρια ελαφρύτερο από το Desire HD! Για μένα το βάρος είναι αυτό που μετράει.

fred

γουσταρω galaxy sII με χιλια.50 ολοκληρα γρ. ελαφρυτερο??εντυπωσιακο

lazaros efthimiadis

Κλαιω απο τωρα που η ψωρα μου θα με κανει να το παρω,γ…μωτο

Αλέξανδρος

giorgos εδώ και πάμπολα χρόνια όλα τα λειτουργικά έχουν υποστήριξη ελληνικού πληκτρολογίου. Πραγματικά είναι σπαστικά τα γκρικλις.

πετρος γκετσοπουλος

ξεκινησε νεο κινημα…. αγγλικα με ελληνικους χαρακτιρες 😛
π.χ. μαΐ νειμ ιζ πιτερ ενντ αΐ αμ βερι γουελ, χαου αρ γιου?

stelios GR

αστερατο το κινητο και χαιρομαι που δεν ειναι μεγαλυτερο απο το dhd… βεβαια και παλι παραειναι μεγαλο, αλλα σιγουρα μιας που ειναι λεπτοτερο και ελαφρυτερο ειναι πιο compact…. καταχωρηθηκε στην wishlist μου επιτυχως!!! 🙂

nio

απο οτι καταλαβαινω οι εταιριες πλεον για τα smartphone “ναυαρχιδες” τους προοριζουν οθονες 4.3′.πολυ κακο αυτο για μενα.τα κανει τεραστια αυτα τα κινητα.βγαινεις με μια κοπελα για καφε κ αντε να αφησεις αυτη την παντοφλα πανω στο τραπεζι!κακογουστα πληρως!ενω με 3,7 ιντσες κ καλο σχεδιασμο ειναι πολυ στυλατα.

stelios GR

συμφωνω απολυτα ( σε ολα τα παραπανω) μαζι σου!! 3,7 ειναι το ιδανικοτερο κατα την γνωμη μου….!!!

g

Αποθήκευσε το Ice Age στην μνήμη του κινητού, και όποτε σου πει κάτι για την… παντόφλα, δείξτης πώς φαίνεται η γλυκούλα ταινία στην οθονάρα του κινητού. Θα αλλάξει γνώμη.

ΥΓ: Αν και, ως θέμα αρχής, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να υπολογίζουμε και τόσο την γνώμη της μέσης ελληνίδας χαζογκόμενας σε θέματα τεχνολογίας και αυτοκινήτου. Αλλά τεσπα.

Iakovos

Αν δεν κανω λαθος…το samsung μοιαζει παρα πολυ με το Meizu M9…μα παρα πολυ…

Nik

Καλά από τι ειναι φτιαγμένο το σασί το galaxy??? Εδώ το wildfire με σαφώς μικρότερες διαστάσεις κ 3.2 ίντσες οθόνη και ζυγίζει 118g, δηλαδή 2g παραπάνω!!! Θα μας τρελανουνε…
Ελπίζω πάντως αυτό να μην έχει αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα κατασκευής.

Simon

Ωραίο είναι το Samsung αλλά το HTC έχει δύο βασικά πράγματα που δεν τα έχει η Samsung. 1) την πολύ καλή υποστήριξη, και αυτό φαίνεται από το πόσο γρήγορα βγαίνουν οι αναβαθμίσεις και 2) και κυριότερο το Htc Sense το οποίο δεν το αλλάζω είναι πολύ καλό . Γι’ αυτό και το παρήγγειλα πριν 3 ώρες.

Ανδρέας

Αν αξιζει η οθονη θα το αλλαξω με το DHD που εχω

djfapples

η οθονη του πρεπει να ναι οτι καλυτερο εχει βγει τωρα 4,3 δεν ειναι τοσο τεραστια σε σχεση με μια 4αρα απλα μου φαινεται oti εχει διαφορα στην αναπαραγωγη ταινιων

basilhs

ρε παιδια ακουστεικε τιποτα για android 2.3 στο htc desire hd για αναβαθμιση μιλαω παντα .

giannis

Καλά μιλάμε φοβερό το κινητάκι.Αν ισχύει ότι θα το δούμε το πολύ σε κανα μήνα στα ράφια τότε θα είναι πολύ μπροστά απο τον ανταγωνισμό.Τώρα συμφωνώ και γώ απόλυτα ότι HTC sence κανει τη διαφορά καθώς και γενικά η όλη υποστήριξη της HTC αλλά με τέτοιες διαφορές δεν ξέρω αν θα με κρατούσαν απο το να πάω στην samsung

Λέω εγώ τώρα ο έξυπνος δεν θα γίνεται λέτε να βάλεις την έκδοση ακριβώς του android που φοράει το HD με το HTCsense και τα όλα του στο galaxy?
Αν ξέρει κάποιος θα με ενδιέφερε πολύ να πάρδω απάντηση

vasilis

μηπως ξερεις να μας πεις ποτε ερχεται;

Spiros

καλο παιδια δεν μπορω να πω αλλα τεραστιο πολυ ας το αφηνε 4 ιντσες, για εμενα καλυτερα το sony ericsson XPERIA neo !! και κατι που με χαλασε πολυ στο galaxy 2 οτι δεν εχει υποδοχη HDMI

Theodore

@Spiros Το S II εχει θυρα HDMI αλλα οχι την κλασσικη mini HDMI που χουν τα περισσοτερα κινητα, αλλα την ολοκαινουρια MHL (Mobile High Def Link). Ειναι το 1ο κινητο που το υποστηριζει και ουσιαστικα συνδεεται στο mini usb του κινητου και καταληγει σε κανονικο HDMI. υποστηριζει ανετα 1080p αλλα οχι 3D και εχει και πολλα αλλα ενδιαφεροντα features που μερικα υπαρχουν ηδη και αλλα θα ενσωματωθουν σε επομενες εκδοσεις, στη 2.0 συγκεκριμενα… δες εδω για πληρη επεξηγηση…
https://www.youtube.com/watch?v=ZtwTcnR0hqA

johnts

Για σας παίδες είμαι νέος στο site ψάχνοντας να δω σχόλια για να πάρω νέο κινητό θα ήθελα τι γνώμη σας, είμαι ανάμεσα στο Samsung Galaxy S II HTC Desire HD και Incredible S.H Samsung προσφέρει τεχνολογία σε hardware τομέα ενώ η htc σε software ποιά από αυτά τα κινητά πιστεύετε ότι είναι αντάξια να επιζήσουν τουλάχιστον ένα με ενάμισι χρόνο γιατί μην ξεχνάμε ότι κοστίζουν ένα μηνιάτικο.

panagiotis

παιδια μην το ψαχνετε….την καλυτερη μακραν οθονη..την εχει το i-phone 4.
ακολουθει το νεο sony ericsson ARC που εχει επανω BRAVIA.
ακολουθει το νεο GALAXY S 2
και πολυ πιο κατω βρισκεται το DESIRE HD.
εγω εχω HD7 και εν συγκρισει με το DHD του αδερφου μου, η οθονη ειναι εμφανως καλυτερη.

Β βασιλης

Εγώ παιδιά πάντως ψηφίζω δαγκωτό σαμσουνγκ, τα σπάει, και κατι το οποίο δεν αναφέρετε καθόλου και από εδώ μέσα άλλα και από παντού, είναι ο δείκτης σαρ, που η σαμσουνγκ τους γονατίζει ΟΛΟΥΣ.το πρωτο γκαλαξυ είχε νομίζω 0,24 όταν ο ανταγωνισμός ξεκινούσε από τα 0,7 και κατέληγε το ι φονε, ακουσατε ακουσατε 1.36, τιγανισμα λεμε.+ το οτι η σαμσουνγκ σέβεται τους αγοραστές τις και δεν το απαξιοι αμεσα βγαζοντας καθε 6μηνο καινουριο κινητό.

Ναι θα συμφωνήσω με τον Βασίλη για την Samsung. Παρ ‘ολο που έχω HTC Desire HD η Samsung όντως έχει αυτά τα κριτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.