Samsung Galaxy S II, Έρχεται Ελλάδα τον Μάιο με τον επεξεργαστή Exynos

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα επικοινώνησα με στελέχη της Samsung Hellas αναζητώντας απάντηση στα επίμονα ερωτήματά σας αναφορικά με την κυκλοφορία του διπύρηνου smartphone Samsung Galaxy S II στη χώρα μας. Η απάντηση ήταν σαφής και μάλλον αναμενόμενη.

Το Samsung Galaxy S II το περιμένουμε τέλος Απριλίου με αρχές Μαϊου και αυτό που γνωρίζουμε έως τώρα είναι ότι θα κυκλοφορήσει με τον επεξεργαστή Exynos. Σε ερώτηση σχετικά με την τιμή, δεν μπορέσαμε να μάθουμε κάτι μιας και όντως είναι σχετικά νωρίς και οι εταιρείες δεν θέλουν να κάνουν προβλέψεις. Εκείνη την περίοδο αναμένουμε και τα HTC Desire S και Wildfire S όπως μάθαμε σήμερα και λιγο αργότερα το Motorola Atrix.

, Samsung Galaxy S II, Έρχεται Ελλάδα τον Μάιο με τον επεξεργαστή Exynos

Samsung Galaxy S II
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3
Επεξεργαστής: 1GHz Dual Core
Μνήμη RAM: 1GB
Οθόνη: 4,27 ίντσες (4.3″), 800×480 pixels, Super AMOLED Plus
Κάμερα: 8 Megapixel, auto focus, LED flash, βίντεο Full HD 30fps 1920×1080
2η κάμερα 2 Megapixel για βίντεοκλήσεις
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB/ 32GB
Κάρτα μνήμης: micro SD έως και 32GB
Wi-Fi n, DLNA, GPS, Bluetooth 3.0, micro USB, NFC (προαιρετικά), FM Radio
Μπαταρία: 1650 mAh
Διαστάσεις: 125,3×66,1×8,49 χλστ.
Βάρος: 116 γρ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Michalis Vekr.

Το επόμενο μου κινητό…………………….!!!!!!!!!!

333Mbs

Παρα πολυ αργα θα ερθει !!Ειναι δυνατον αυτο μετα απο τοσους μηνες,ρομποτ θα φτιαξουν !!Η Skoda μπηκε στο βιβλιο γκινες γιατι σε 8 λεπτα φτιαχνει ενα αυτοκινητο και εδω ενα τηλ. μετα απο τοσους μηνες για να μπει στην αγορα!Μονο η Lg καιγεται πουλησει δηλ. ,τι να πω .. .Απαραδεκτο !!!Σε ευχαριστουμε cVlachakis για την πληροφορια !!

tsamo

Εντυπωσιακό το HW κομμάτι του κινητού , δεν μπορείς να ζητήσεις πολλά περισσότερα από μια συσκευή σήμερα . Ίσως την καινούργια ανάλυση qHD 960×540 που μαζί με την Super Amoled Plus θα έσπαγε κόκκαλα !! Η εμφάνιση δεν μου αρέσει βέβαια ιδιαίτερα αλλά ούτε και η ποιότητα των υλικών (όχι μόνο Samsung , γενικά των smartphones τελευταία) . Βέβαια πρέπει να το πιάσω στα χέρια μου για να έχω τελική άποψη οπότε αναμένουμε . Πάντως αν έρθει με τέτοια τιμή (αμφιβάλλω) , θα το τιμήσω !! @333Mbs έχει να κάνει με τους επεξεργαστές της οι οποίοι τώρα αρχίζουν να κατασκευάζονται(μαζικά) …
Νομίζω ότι μέσα Απριλίου θα έρθει και το Atrix Ευρώπη (Ελλάδα?) , οπότε αν είμαστε τυχεροί μπορεί να έρθει και πριν το SGSII για να έχουμε ποικιλία !!!

giannis

πληροφορία για την τιμή καμμία έτσι?λογικά θα ξεπεράσει λίγο τα 600?

georgecm

Τι σημαίνει ότι το NFC θα είναι προαιρετικό? Θα είναι μόνο στο μοντέλο των 32 Gb?

REDODIN7

Εγώ παντός θα προτιμήσω το Optimus 2x που και πιο γρήγορα θα βγει και πιο φθηνό είναι και φυσικά έχει Nvidia Tegra 2 , που σημαίνει υποστηρίξει Nvidia Tegra Zone 🙂

Antonis

Τα επομενα κινητα της Samsung τι οθονη θα εχουν? Super Duper Master Slim AMOLED plus+. Σε συντομια SDMSAP+.

Lazaros

Τα επομενα θα εχουν super duper lcd που θα προσπαθουν να μας πεισουν οτι ειναι καλυτερες απο super amoled plus γιατι δεν θα προλαβαινουν την παραγωγη των super amoled plus.

Άλλο ελληνικό site γράφει ότι ρώτησε την Samsung Hellas και είπαν ότι θα έρθει στην χώρα μας τον Απρίλιο. Δε λέει για Μάιο. Οπότε μάλλον τέλη Απριλίου θα έρθει! 🙂

zan

με επεξεργαστη α-ξ-ι-ν-ο-ς

σάκης

Δε λέω τούμπανο το κινητό από χαρακτηριστικά, μου αρέσει και η εμφάνιση, άλλα ως κάτοχος samsung galaxy s και έχοντας την εμπειρία της άθλιας υποστήριξης της εταιρίας από άποψη software updates, δεν νομίζω να ξαναπροτιμήσω την εν λόγω εταιρία. Ξέρω, υπάρχουν και οι custom roms, άλλα εάν κάποιος θέλει να πηγαίνει by the book θα βλαστημήσει στο περίμενε.

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το επόμενο μου κινητό, το βέβαιο είναι πως θα είναι android, τώρα μένει να βρεθεί μια εταιρία που σέβεται τους πελάτες της στο after sales support και δίνει αναβαθμίσεις ανεξαιρέτως σε όλους τους χρήστες της και στην ώρα της.

Υ.Γ. Κοινώς θέλω ένα κινητό με λογισμικό android και πολιτική υποστήριξης ios… υπάρχει κάποιο; :-p

Γιώργος

Εxynos και ξερός!
Τούμπανο το κινητό! Μπράβο στην samsung!

Ηλιας

μαλλον το επομενο κινητο μου

Γιωργος

Κορυφαιο κινητο απο HW αλλα ειναι τεραστιο. Πως το κουμανταρεις αυτο στο χερι σου. Ξερει κανεις μηπως η Samsung προετοιμαζει και κανα αλλο μεταξυ 3,5 και 4 inches περα απο το galaxy S?

μητσάκος

@σακης ναι σακη η htc ειναι απο τις λιγες εταιριες που παρεχει αψογη υποστηριξη στις συσκευες της.αυτο ειναι και το δυνατοτερο της χαρτι σε συνδιασμο με την υψηλης ποιοτητας κατασκευη αυτην την περιοδο που εχουν αρχισει και βγαινουν τα διπυρηνα και η htc επελεξε να μεινει προς το παρον με εναν πυρηνα!εγω εχω το desire και ειμαι τρελα ευχαριστημενος συν του οτι παροτι εχει βγαλει ενα καρο καινουριες συσκευες απο οταν πρωτοκυκλοφορησε το desire θα του δωσει και την 2.3 και το νεο htc sense U.I
Oποτε για μενα htc και ξερο ψωμι λαμβανοντας παντα τα παραπανω υποψιν ,γιατι για μενα εχει μεγαλυτερη σημασια η υποστηριξη παρα ο διπυρηνος επεξεργαστης.ειναι αναλογο με το τι ψαχνεις απο μια συσκευη.

fred

Μαλλον το επομενο μου κινητο

akis

ευχαριστώ για την ενημέρωση αλλα δεν θα πάρω… 😛

έρχεται το iphone 5 !!!

SpirosK

εγώ με το που κυκολοφορήσει , θα το αγοράσω , είναι τέλειο και αυτή η οθόνη ουαου!!! 😀

Κώστας Λ

Να δούμε και τιμή!!!

Στέλιος
SotisDiv

Κώστα και κάτι πολύ σημαντικό που μου προκάλεσε αίσθηση όταν το διάβασα.
Ο νέος επεξεργαστής της Samsung φέρει Ελληνική ονομασία και συγκεκριμένα η λέξη Exynos προκύπτει απο τις λέξεις EXYpnos (Έξυπνος) και prasiNOS (Πράσινος) για την οικολογική της συνείδηση και στρατηγική.

Ένα κομμάτι απο το Δελτίο Τύπου:

«Samsung Electronics has given a brand to its mobile AP(application processor) as ‘Exynos’ to focus on semiconductor brand marketing.

‘Exynos’ originates from the Greek words “smart (exypnos)” and “green (prasinos)” to associate Samsung’s “smart and green” strategy.

Samsung plans to lead the semiconductor market with the high-performance and energy-efficient semiconductor through launching ‘Exynos’.

Dual-core AP ‘Exynos’ will be released next month.»

Γιώργος

Κώστα ξέρεις ποια κινητά έχουν το wifi που πιάνει έως 32 χιλιόμετρα? Αυτό έχει τέτοιο wifi?

giannis

Ακόμα δεν έχουμε κάτι πιό σίγουυρο για το πότε και πόσα έ?Θέλω τόσο πολύ να το περιμένω αλλά έχω μείνει χωρίς smartphone και δεν ξέρω αν μπορώ να περιμένω.Αν ήξερα ότι σε ένα μήνα ακριβώς θα είναι εδώ και με 600 και κάτω θα έκανα υπομονή τώρα δεν ξέρω αν μπορώ.Εσύ Κώστα τί λές?

Κώστας Λ

Εγώ έχω μια αναβάθμιση το Μάιο κι θα περιμένω μέχρι τότε να το πάρω. Εν τω μεταξύ έχω ρωτήσει φίλους που έχουν το προηγούμενο μοντέλο και μου λένε να το πάρω με κλειστά μάτια. ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ!!!

Stratis

Εμενα με προβληματιζει η “αποδοση” του στο συνολο! ειδικα η διαφορα των 2 επεξεργαστων… ειμαι φαν της Nvidia (στα pc) τωρα σε smartphone ειδα οτι τα πηγε αρκετα καλα…Eπισης Atrix και το Lg ειναι δυνατες επιλογες!

Γιώργος

Στα χαρακτηριστικά λέει πως έχει Θύρα HDMI αλλά στα βίντεο δεν την είδα πουθενά.

Jason Matsoukas

Και ο αντάπτορας hdmi σε πιο port πάει; Έχουμε κάποια φωτογραφία;

sovarotis mhden

Ακόμη και στις μέρες μας, κανείς (καταναλωτής, site, reviews, κλπ) δε σχολιάζει όσο πρέπει (ή και καθόλου) τον παράγοντα ακτινοβολία.

Αν κι εγώ έχω κάποια παράπονα απ’ τη Samsung, δεν παύει να είναι η εταιρεία που σέβεται περισσότερο την υγεία του πελάτη με πάρα πολύ μικρούς δείκτες SAR. Το IPhone3GS είχε επίσης σχετικά μικρό SAR ενώ το τελευταίο είναι “ψηστήρι”. Δυστυχώς η πλειοψηφία προτιμά να έχει εφαρμογές (στην πλειοψηφία τους άχρηστα χαζολογήματα) παρά ασφάλεια για το χρήστη και την οικογένεια του.

To Galaxy S έχει χαμηλότατο δείκτη. Ελπίζω το ίδιο να ισχύει και για το II.

Νίκος

Κατα πρωτον 599 η τιμη στα 16γκιγκαμπάιτ και κατα δευτερον ερωτηση…λεει το σιτε της σαμσουνγκ..:Μπορείτε επίσης να καταγράψετε τις σκέψεις σας ή να στείλετε μια σημείωση στους φίλους σας λέγοντας απλά “αποστολή”!…Εγω λοιπον ακουσα οτι δεν θα υπαρξει ΑΚΟΜΑ στην Ελλαδα με ελληνικες εντολες..τωρα..;;;ειμαι πολυ μπερδεμενος..προκειται να τα αγορασω..γι’αυτο ρωταω!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.