Samsung Galaxy S III search, Ο πόλεμος της πατέντας έχει παράπλευρες απώλειες

Στην αρχή έγινε γνωστό ότι θα επηρεάσει μόνο το αμερικανικό μοντέλο, αλλά αναφορές από το Android Central και το forum των XDA Developers κάνουν λόγο για το ότι το διεθνές μοντέλο του Samsung Galaxy S III έχει χάσει μερικά από τα χαρακτηριστικά που επέτρεπαν στον χρήστη να κάνει αναζήτηση σε όλα τα στοιχεία του τηλεφώνου και όχι μόνο στο web (universal search).

Μετά από την εγκατάσταση ενός update Over The Air, το πεδίο του search στο τηλέφωνο δεν κάνει αναζήτηση στις επαφές και τις εφαρμογές. Το πρόβλημα είναι ότι η αλλαγή έχει προκύψει λόγω κατηγορίας της Apple ότι η λειτουργία της γενικευμένης αναζήτησης παραβιάζει πατέντες που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της Siri στο iPhone. Τελικά, δεν υπάρχει πόλεμος, χωρίς παράπλευρες απώλειες και αυτός της πατέντας μόλις έχει αρχίσει.

Εάν είστε κάτοχοι Samsung Galaxy S III και σας έχει έρθει το update, αφήστε μας ένα σχόλιο για το αν αντιμετωπίσατε το πρόβλημα.

, Samsung Galaxy S III search, Ο πόλεμος της πατέντας έχει παράπλευρες απώλειες

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

43 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Ωχ, το βλέπω να ‘ρχεται…:)))

iwolf

ε ΌΧΙ..
apple εχεις πάρει το χρυσό μετάλλιο της πιο σιχαμμένης και ανηθικης εταιρίας…
δεν πρόκειται να ξαναγοράσω τίποτε απο εσένα..τέλος εισαι για το π@ος..

Πανος Σομπολος

@iwolf ρε φίλε πλάκα κάνεις ? Έχει κουραστεί και έχει δουλέψει κόσμος γι αυτές τις πατέντες το βρίσκεις λογικό να έρχεται ο κάθε Σοκοζουκι και να τις χρησιμοποιεί τσάμπα ?
Και στην τελική αν εχεις τα τομπολινια σαν εταιρία και είσαι μάγκας φτιάξε δικιά σου να μην έχεις ανάγκη κανένα…
Η google αγόρασε την Μοτο δηλαδή για να χαρίσει τις πατέντες στο χαμόγελο του παιδιού ?
Είναι δυνατόν να κράζουμε κάποιον επειδή θέλει να πληρωθεί για τη δουλειά του ?

greeceandroid

Και φυσικά για να ξανααποκτήσουμε το “Universal” search μπορούμε να εγκαταστήσουμε αυτό εδώ που μας προσφέρει ανάλογη χρηστικότητα:
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.veveo.ui.SmartSearch

Επίσης υπάρχει και ο τρόπος εδώ για να επαναφέρει κάποιος το παλιό search, αλλά απαιτεί root
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1762570

Spirakos

αμάν αυτη η Apple , χτυπάει τον αντίπαλο στην καρδιά μιλάμε για να φανεί αυτή καλύτερη !

azriel84

Σιχαμένη βρωμερή Apple, μόνο εσύ έχεις όλες τις πατέντες, μόνο εσύ μοιράζεις μηνύσεις…τι; πως είπατε; έχει φάει και έχει πληρώσει και η Apple γιατί καταπάτησε άλλες πατέντες;;; ε όχι δεν το πιστεύω. Ζητάνε άλλες εταιρίες λεφτά για τις πατέντες τους; Δεν τις μοιράζουν δωρεάν αριστερά δεξιά;

GrandeJim

χθες που ζήτησα στο voice να κάνει κλήση την έκανε κανονικά!Εφαρμογή μετά το update δεν έχω δοκιμάσει να ανοίξω..θα δοκιμάσω μετά την δουλεία (μη γίνουμε και ρόμπα :p)!

Demis

@Πανος Σομπολος υπάρχουν λογικές πατέντες πάνω στης οποίες δούλεψαν και ξόδεψαν εκατομμύρια (για αυτές πληρώνουν όλοι χωρίς να πουν κιχ) υπάρχουν και πατέντες τύπου slide to unlock και ορθογώνια συσκευή με οθόνη αφής κλπ κλπ (patent troll κοινός) της οποίες δημιουργούν εταιρίες σχεδόν από τον αέρα…… και της εφαρμόζουν επάνω στους ανταγωνιστές (όχι σε όλους πρόσεξε) ώστε να κόψουν της πωλήσεις τους (με λίγα λόγια βρόμικος πόλεμος) υπάρχουν άρθρα ολόκληρα για αυτά και υπάρχουν και εταιρίες στην Αμερική που το μόνο που κανουν είναι pantent trollin (σιγά σιγά apple καταντάει από εταιρία τεχνολογίας εταιρία panent trolling)

+ πρόσεξε apple ποτέ μα ποτέ δεν ζήτησε λεφτά για πατέντες αυτές ούτε μεσο δικαστήριον ούτε ευθέως απλός δεν τις παραχωρεί καθόλου και όποιος χρησιμοποιi αυτές μέσω δικαστηρίων απαγορεύει την συσκευή (είναι ακόμη χειρότερο από panten troll αυτό στους pantent troll πληρώνεις και τέλος apple δεν θέλει λεφτά θέλει να εξαφανίσει ανταγωνιστές με κάθε βρόμικο τρόπο……… )

για αυτό το λόγο και ει ναι και η ποιο σιχαμερή εταιρία….. (ακόμη μετανιώνω που έδωσα κάποτε λεφτά για 3gs)

anonis

Επίσης να κάνει μήνυση στη mikrosoft και στις εταιρίες που θα βγάλουν τηλεοράσεις με φωνητικές εντολές..Α…και γιατί όχι …και σε αυτούς που χρησιμοποιούν φυσικές φωνητικές εντολές!!!

Γιωργος Π.

Εγώ το έχω τρισιμισι βδομάδες και μου έχει κάνει αυτόματα 2 αναβαθμίσεις(πριν 2 βδομάδες η τελευταία).στην αναζήτηση μου βγάζει κανονικά και τις εφαρμογές κΑΙ τΙΣ ΕΠΑΦΕΣ.να περιμένω δλδ στις επόμενες μέρες update;
Γίνεται κάποιος αν δεν θέλει την αναβάθμιση να μην την περάσει;γιατί μέχρι στιγμης δεν με ρωτούσε.

MEDS

Όλο αυτό το κύκλωμα με τις “πατέντες” πάει πολύ μακριά. Είναι και καλά για να ενισχύεται ο ανταγωνισμός αλλά μόνο το αντίθετο προσφέρει. Το πόσο άδικη είναι η εφεύρεση της πατέντας φαίνεται από τις πατέντες που έχει αγοράσει η Shell και η BP, όπου έχουν ξοδέψει δισεκατομμύρια για να πατεντάρουν μηχανισμούς που δε χρησιμοποιούν πετρέλαιο μόνο και μόνο για να συνεχίσουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο …γενικά.

Ante_Geia

Έλεος ότι να ναι είναι αυτή η εταιρία ..!!! Τες πα όταν το άνοιξα για πρώτη φορά μου ήρθε κάτι αλά τις εφαρμογές και τις επαφές τις βρίσκει !!! Τώρα δεν ξέρω αν ήταν αυτό πάντως δεν μου έχει έρθει τίποτε άλλο και νομίζω ότι αυτό θα μείνει μόνο για τις US … Δεν είναι χαζή η Samsung να το μοιράσει σε όλο τον κόσμο έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον ..!!! Samsung Galaxy S3 bleu

Ante_Geia

Α και κάτι άκυρο παιδιά …!! Για να συνδέσω ένα USB Stick στο GAlaxy s3 πρέπει να το κάνω root πρώτα !!! Παιδιά όποιος μπορεί να απαντήσει ???

GrandeJim

Όχι φυσικά..έναν αντάπτορα θες από mini usb σε θηλυκή θύρα usb
Επί του θέματος τώρα, όντως δε μας έχει έρθει ακόμα αυτή η ενημέρωση λίγο που το έψαξα!

Panos7GR

Στην Αμερική πάντως από ότι έχω διαβάσει στο net έχουν ήδη σταματήσει οι διανομές HTC One X και Samsung Galaxy Nexus έπειτα από μηνύσεις της Apple για καταπάτηση πατεντών της. Η HTC σε πρώτη φάση έχει κερδίσει την “μάχη”, αλλά η Google για να μην μπλέξει με μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες ετοιμάζει update που θα “εξαφανίζει” τις πατέντες που λέει η Apple ότι καταπατά.

Άμαν πια!!! Το θέμα έχει παραξυλωσει τον τελευταίο καιρό… Αφού η Apple είναι τόσο “λυσσαρα” και δείχνει τα νύχια της σε κάθε τι που της θυμίζει μια από τις πατέντες της γιατί δεν δέχεται να τις νοικιάσουν κι άλλοι κατασκευαστές για να τις χρησιμοποιούν στις συσκευές τους; Πολύ απόλυτη είναι.

Η γνώμη μου πάντως δεν αλλάζει για το θέμα των πατεντών. Κανονικά δεν θα έπρεπε να πατενταρονται πολύ γενικευμένες ευρεσιτεχνίες. Πχ το slide to unlock ανήκει στην Apple και συνεχώς το “χτυπάει” στους ανταγωνιστές της. Θα μου πείτε η Google έχει το Face unlock όμως έχει αδυναμίες γιατί για παράδειγμα σε σκοτεινό μέρος δεν το αναγνωρίζει. Κάποια στιγμή πρεπει να βάλει και λίγο νερό στο κρασί τής…

azriel84

H Apple έχει το slide to unlock, η Google το Face Unlock (δουλειά της είναι να το κάνει να δουλεύει σωστά, όχι της Apple) και ένας φίλος απλά έχει φορτώσει συγκεκριμένο theme στο SII του και κρατάει ένα κουμπί πατημένο για 1-2 sec και ξεκλειδώνει το τηλέφωνό του. Σε ένα απλό forum και ήδη είπαμε 3 διαφορετικούς τρόπους ξεκλειδώματος. Επαγγελματίες σχεδιαστές λέτε να μην μπορούν να σκεφτούν και άλλους; Η εξέλιξη έρχεται μέσα απ’την διαφορετικότητα όχι απ’το αναμάσημα ίδιων ιδεών…και εδώ να τονίσω το μέγα foul της Apple με το copy-paste των notifications του Android έτσι; Δεν είναι όλα ρόδινα στο Cupertino…

Teo

Κι εμενα λειτουργούν κανονικά όλα ακόμα.. (σ ευχάριστο apple που με αφήνεις να παίζω με τις πατέντες σου μέχρι και σήμερα).
Απλά τραγική..!
Ευτυχώς που με φώτισε ο θεός και δεν έχω δώσει ούτε euro σε αυτή την εταιρία γιατί θα το σκυλομετανιονα πολύ.

syngi

Μου αρεσει που λετε οτι ευτυχως δεν εδωσα λεφτα στην Apple και οτι σαν καταλωτες ειστε δυσαστερημενοι με το πολεμο πατεντων! Δηλαδη να υποθεσω οτι χαιρεστε οταν μια εταιρια σας γραφει και δεν σας δινει αναβαθμισεις για τις συσκευες σας ! Δεν θελω να γινω καυστικος απλα μου φαινεται πολυ περιεργο να μην θες να δωσεις λεφτα σε μια εταιρια για ενα θεμα που δεν σε επηρεαζει ως καταναλωτη τοσο αμεσα οσο με σχεση αλλα θεματα. Ετσι λοιπον για να ακουγετε και η διαφορετικη αποψη χαιρομαι που εδωσα λεφτα στην “κακια” apple και σκυλομετανιωσα που ξοδεψα 200 ευρω στο sony neo v.

GiannisWST

Ρε παιδια το θεμα των πατεντων εχει αρχισει να ενοχλει και τους αμερικανους γιατι κ η γοογλε και η ms αμερικανικες ειναι εξαλλου περα απο το πολυεθνικο χαρακτηρα τους.

Οκ να μην ζημιωθει κανενας για κατι που εφτιαξε απο την αρχη. Αλλα δε μπορω να διαβαζω για τις πατεντες της apple γιατι μερικες δεν ειναι καν δικες της αλλα αυτη πρωτη ανανεωσε ή εφτιαξε την πατεντα καλυτερα με κλεμμενη ιδεα απο αλλους.

Το θεμα ειναι αν μια πατεντα περιοριζει την εξελιξη της τεχνολογιας πρεπει να απελευθερωνεται. Αν ηθελαν στην apple να καταπολεμησουν το και καλα κλεμενο android να αλλαζαν το file system και να ειχε τα ιδια δικαιωματα και την παραμετροποιηση με το android. Κανενας δε θα αλλαζε τοτε το iphone του, ουτε και εγω. Αλλα πως να το κανουμε δεν ειναι ιδια. Δεν ηθελαν ποτε τετοια χαρακτηριστικα στην apple. Τωρα φτασαμε στο σημειο να ζηταει η apple 2,5 δισ στην samsung επειδη δεν εκανε καλες πωλησεις. Αυτα μονο σε μενα φαινονται τραγικα?

azriel84

Παιδιά ξεχωρίστε κάτι στο μυαλό σας: Υπάρχει η ΙΔΕΑ και υπάρχει και η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ της ιδέας. Τα κινητά πρέπει να ξεκλειδώνουν. Αυτό είναι μια γενική σταθερά και ιδέα. Αλλά το ΠΩΣ θα ξεκλειδώνουν, ε ΑΥΤΟ πατεντάρεται από τις εταιρίες. Αν εγώ έχω Spotlight search ή slide to unlock στο μηλόφωνό μου, το έχω γιατί κάποιος έστρωσε τον κώλο του, το σκέφτηκε και το έφτιαξε. Δεν μπορεί να έρχεται ο κάθε ταϊβανοκινεζοκορεάτης και να βάζει το ίδιο στο κινητό του. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι σαν ιδέα! Σαν ίδια υλοποίηση! Πήρε 4 χρόνια στην Google να σκεφτεί το Face Unlock. Μπράβο, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Και μεταξύ μας, είναι και πιο uber cool τρόπος να ξεκλειδώνεις το κινητό σου. Αλλά είναι διαφορετική υλοποίηση. Στην αντίπερα όχθη, η Google ΟΦΕΙΛΕΙ, αν το έχει πατεντάρει, να μηνύσει την Apple για το εξόφθαλμο κλέψιμο του notifications system στο iOS 5. Γιατί η Apple, είχε notifications, ήταν απλά τραγικά και αντί να δουλέψει σε μια άλλη υλοποίηση, έκατσε και αντέγραψε την υλοποίηση της Google. Απαράδεκτο. Εγώ όμως γέλασα χαιρέκακα. Γιατί όταν μετά από 4 χρόνια, αποφάσισε η Apple να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα, κανείς δεν είπε τίποτα. Κιχ δεν ακούστηκε απ’τις νομικές υπηρεσίες της Google. Γιατί… Συνέχεια »

jim1234

Θεωρω οτι η apple το εχει παραξυλωσει ολη η apple ειναι πατεντα σε λιγο θα μας απογορευσει και τα μηλα .Η google τοτε τι πει για nonification ή για τους ”νεους” χαρτες του ios6(3d google maps kai navigation) ή την απαντηση σε κλησεις με αμεσο μηνυμα (του ics) ακομα και η siri πρωτα βγηκαν οι ανδροιδ φωνιτικες εντολες υψηλου επιπεδου (gingerbread) και μετα αυτη !!!

GiannisWST

Τελικα θα γελαω με τους τυπαδες στην γοογλε γιατι δεν ειναι καλοι στα νομικα. Οπου παιζει πατεντα με τετοιο ανταγωνισμο δεν υπαρχει θεμα, παντα καποιος θα καταπατα. Ειχα παντα iphone και αλλαξα με android, ακομα εχω το ipad αλλα θετικος δεν ειμαι ουτε εγω οπως πολλοι παραπανω για το σημερινο προσωπο της apple. Να φτιαξει καλυτερη τεχνολογια, να γινει πιο πρακτικη γιατι τωρα δεν ειναι οπως ηταν το διαστημα 07-10, με τον ανταγωνισμο να κανει περισσοτερα. Ιδεα δεν υπαρχει αν ο καθενας βγαζει 20 πατεντες -επειδη εχει τα λεφτα- για το ιδιο θεμα με ολες τις υλοποιησεις που παιζουν προκειμενου να μην τους προλαβει κανενας αλλος ή προκειμενου να τους κατηγορησουν στο μελλον αν βγαλουν λεφτα οι ανταγωνιστες. Γιατι αυτο κανει τωρα η apple… Το siri ηταν εφαρμογη που γουσταρε και αγορασε ο jobs αν ειναι να καταληξουμε η φωνητικη αναγνωριση να γινει πατενταρισμενη οσοι προγραμματιστες εχουν ιδεες βελτιωσης τετοιων τεχνολογιων δε θα τις αναπτυξουν ποτε. Κυριολεκτικα γελαω με το ολο θεμα γιατι θυμαμαι απο εποχη πρωτου galaxy s (της πρωτης android συσκευης που δοκιμασα) την φωνητικη αναγνωριση που ειχε στο maps ή στον dialer. Δε λειτουργουσε καλα αλλα ποιος να προεβλεπε τι θα γινοταν τοτε. Τεσπα εγω μονο αρνητικα… Συνέχεια »

azriel84

Δεν υπάρχει αντικειμενικό δίκαιο. Είτε είναι σωστό το σύστημα των πατεντών είτε όχι. Όχι αυτή η πατέντα μας βολεύει και την υποστηρίζουμε ενώ η άλλη όχι. Και από πότε η Apple πατένταρε 20 υλοποιήσεις για μια ιδέα; Μόνο τις δικές της υλοποιήσεις πατεντάρει.

John

Έχω δουλέψει 3 λογισμικά σε smartphone. iOS, Android (2.2) και το OS thw RIM. Όποιος δει καθαρά και χωρίς ”χαλινάρια” μπορεί να καταλάβει ότι αυτό που λέμε κινητό τηλέφωνο άλλαξε με την Apple και το iPhone. Από εκεί και πέρα, καθαρά για λόγους ανταγωνισμού και κατ’επέκταση κερδών, δημιουργήθηκε το αδελφάκι του iOS το Android. Το ui του iOS είναι αυτό που ”πουλάει” περισσότερο, και αυτό φαίνεται στο ότι η RIM που δεν το αντέγραψε έχει μείνει πείσω σε πωλήσεις ενώ έχει πολύ ποιοτικές συσκευές. Θεωρώ λοιπό απολύτως λογικό η Apple να κατοχυρώνει τις πατέντες που της πήραν χρόνια για να τις φτιάξει και αυτές οι πατέντες άλλαξαν τη ροή της ‘ιστορίας΄΄ του κινητού τηλεφώνου. Δεν δηλώνω και δεν είμαι Apple fan boy. Απλά δεν ταυτίζομαι και δεν πορώνομαι με καμία εταιρεία, με αποτέλεσμα να μπορώ να δω καθαρά ορισμένα πράγματα. Αν το δούμε απολύτως λογικά, κάποιοι άνθρωποι έκατσαν και σκέφτηκαν, ξενύχτησαν, κουράστηκαν για να σκεφτούν και να υλοποιήσουν ορισμένες ιδέες. Δεν μπορεί να έρχεται ο κάθε ανταγωνιστής και να αντιγράφει έτσι απλά τον ”κόπο” του άλλου. Δεν είναι fair play αυτό. Το σωστό είναι να κάτσει η κάθε εταιρεία και να σκεφτεί δικές τις πρωτοποριακές ιδέες και να τις υλοποιήσει… Συνέχεια »

Panos7GR

Azriel84 σχετικά με το προηγούμενο σχόλιο μου τρόποι για να ξεκλειδώσει το κινητό σου υπάρχουν πολλοί είτε σε Custom ROMs, είτε σε launcher είτε ακόμα και στο Stock Android, αλλά πάντα μα πάντα οι περισσότεροι καταλήγουν στο slide to unlock είτε είναι οριζόντιο, είτε είναι κάθετο το slide που κάνεις. Και πάντα όσες και να είναι οι επιλογές καταλήγεις σε αυτό γιατί είναι απλό και γρήγορο. Το Face unlock της Google αν το ρυθμίσεις σωστά είναι πολυ καλό και εντυπωσιακό, αλλά έχει το μειονέκτημα στα μέρη με χαμηλό φωτισμό όχι γιατί φταίνε οι αλγόριθμοί τις Google αλλά η φύση τής κάμερας (λογικό, ε;). Πάντως σε αυτό το θέμα το S3, που είχα την τύχη να το έχω μερικές μέρες στα χέρια μου, θυμάμαι να έχει 3 ή 4 διαφορετικούς τρόπους ξεκλειδωματος (αν υπάρχει κανένας χρήστης του, ας πει). Τέλος όσων αφορά αυτό το θέμα το είπα σαν ένα παράδειγμα για το πόσο απόλυτη είναι η Apple και καλό θα ήτανε να το σταματήσουμε γιατί το θέμα αφορά το search και είμαστε off topic. Επειδή έχουμε συνομιλήσει ξανά για το θέμα των πατεντών σε άλλο άρθρο ξέρω πάνω-κάτω τις απόψεις σου, όπως κι εσύ τις δικιές μου. Αυτό που θέλω να… Συνέχεια »

Enzo

Όλο αυτό που γίνεται με την apple ειναι ενδεικτικό του πόσο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός. Και ο σκληρός ανταγωνισμός ευνοεί εμάς του καταναλωτές. Μόνο αυτό κρατάω από την όλη υπόθεση.

Πάντως εγώ από τότε που πήρα το SIII έχουν γίνει 2 updates αλλά το universal search δεν έχει επηρεαστεί.

minas

ο καθένας λέει λίγο ότι νιόθι για την εταιρία που αγαπά..αλλά για να λέμε κ καπια πράματα σωστά ο sj έλεγα ότι ήθελε ο κάθε άνθρωπος να έχει έναν υπολογιστή.βεβεα άμα κρίνουμε με της σημερινές τιμές που έχουν τα apple θα πω νάνε καλά η microsoft που το υλοπίησε αυτό..τώρα βεβα με τα κινητά με βάση τα παλιά λεγόμενα ότι του πήρε την όλη ιδέα κ αυτά μάλλον γιαυτό γίνετε όλος αυτός ο πόλεμος της πατέντας και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν προχωράμε έτσι μπροστά..το μόνο σίγουρο είναι ότι όλη έχουν βασιστή σε αλλονών πατέντες αλλά κανένας από αυτούς δεν προσπαθούσε να καταστρεψης τους αντιπάλους..και εκεί μπένι κ to μεγάλο ΕΓΏ κ μένουμε στα λόγια χωρίς εξέλιξη..

azriel84

@Panos7GR Δεν έχεις τελείως άδικο και απολύτως σεβαστή η σκοπιά που βλέπεις τα πράγματα. Κάποια μικρά σχόλια μόνο. Σίγουρα η ανάπτυξη έρχεται ΚΑΙ με την εξέλιξη κάποιου προϊόντος ή υλοποίησης. Αλλά έχει διαφορά να εμπνεύσει μια ήδη υπάρχουσα τεχνολογία κάποια άλλη και άλλο ένα απλό copy paste με 1-2 αλλαγές έτσι για το θεαθήναι. Και αυτό ισχύει και για το Universal search και για τα άλλα off-topic που συζητούσαμε και για την Apple και τούμπαλιν. Έφερες ένα ωραίο παράδειγμα με το τραίνο. Η διαφορά είναι η εξής: Οι μηχανές. Αν κάποιος είχε πατεντάρει την μηχανή των 30χλμ/ώρα αυτό ανάγκασε κάποιον άλλο να σκεφτεί κάτι άλλο ώστε να φτιάξει τη μηχανή που σήμερα πάει με 394χλμ/ώρα. Όπως και τα αεροπλάνα. Αν κάποιος είχε πατεντάρει την έλικα, κάποιος άλλο σκέφτηκε τον κινητήρα jet για να μην πληρώνει δικαιώματα κάτοχο της ελικοπατέντας. Η αλήθεια πάντως είναι κάπου στη μέση όσον αφορά την εξέλιξη. Για την άλλη σου αναφορά, επειδή λες ακριβώς ότι είπε πριν 2-3 μέρες η Google, ότι δηλαδή, αν μια τεχνολογία γίνεται πολύ δημοφιλής πρέπει αυτομάτως να απελευθερώνεται για μην κόβει την εξέλιξη, θα παραθέσω copy-paste τα λεγόμενα του macuser.gr: Αναλογιστείτε, τέλος, και το εξής: με το ίδιο σκεπτικό η αναζήτηση… Συνέχεια »

panseit

Παιδιά αν θέλετε ρίξτε και μια ματιά εδώ.

https://www.pcworld.com/article/259842/court_documents_show_apple_looked_to_sony_for_iphone_design_inspiration.html

Και η Apple έχει εκμετεαλλευτεί πατέντες.Και μάλιστα πάρα πολλές.

Vasilis

Τι παπαριές και πατέντες απο πότε είναι πατέντα το search στο τηλέφωνο δεν λέω αν είναι κάτι καινοτόμο να κάνει πατέντα αλλα όχι και για το search του τηλεφώνου σου.
Πάλι καλά που δεν έχει πατεντάρει και το κλάσιμο με το αριστερό πόδι γιατί συνήθος όταν θέλω να κλάσω σηκώνω το αριστερό πόδι, μην πληρώνω και μυνήσεις του κόλου τώρα.
ΑΜΑΝ πια…

Panos

Καλά η Apple τί είδους πατέντες είναι αυτές που έχει; Για να καταλάβουμε δηλαδή… Έχει πατεντάρει πράγματα που οι άλλοι έκαναν πρίν από αυτή… Ακόμα και το iOS ό,τι κάνει, το έκαναν και τα Windows Mobile πρίν εμφανιστεί, απλά τους προσέθεσε λίγες πινελιές και έβαλε ένα artistic flavour. Αυτό είναι αντικείμενο πατέντας; Για την apple ναι, για την δικαιοσύνη όχι πάντα. Επειδή το γραφείο πατεντών έκανε δεκτή μια αίτηση και εκδόθηκε πατέντα, δεν σημαίνει ότι αυτός που πήρε την πατέντα είναι και ο νόμιμος ιδιοκτήτης της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ταπεινωτική ήττα στο UK για το slide to unlock. Το δικαστήριο είπε “δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε ότι η τεχνολογία είναι δική σας, όταν υπήρχε σε κινητά πρό iphone” και η Apple συνέχιζε να λέει “δε θέλουμε να μας αντιγράφουν”… Αυτό πάλι με το search τί είναι! Χρόνια τώρα, σε όλα τα λειτουργικά υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης στα πάντα! Δεν είναι λογική εξέλιξη να γίνει και στα κινητά; Φιλάρα azriel84 η Google δεν είδα να κάνει μήνυση στην MS για το Bing ούτε για τα Maps… Δεν είπε κανείς στην Apple να ανοίξει τον κώδικα του iOS… άρα είναι λογικό άλμα να απαιτείς πρώτα η google να ανοίξει τον κώδικα της αναζήτησης. Αν… Συνέχεια »

azriel84

Όση σχέση έχουν τα Windows με το Linux, άλλη τόση έχουν και τα Windows Mobile με το iOS/Android, μην λέμε ότι θέλουμε τώρα…

Αλήθεια ποιο κινητό είχε slide to unlock πριν το iPhone; Ενημερωτικά ρωτάω, δεν ξέρω. Και όπως τον ήπιε η Apple στην Αγγλία, έτσι τον ήπιε και η Motorolla (Google) στην Γερμανία, να τα δούμε λίγο πιο σφαιρικά τα πράγματα έτσι;

Φυσικά να έχουν και τα κινητά universal search. Αλλά με άλλο κώδικα. Ας βρούνε τρόπο οι αντίπαλοι προγραμματιστές να το κάνουνε. Και btw, μόνο στο SIII υπάρχει αυτό το πρόβλημα, δεν είδα άλλες ICS ή JB συσκευές να αλλάζουν. Αν κάνω λάθος, please ενημερώστε με.

H Google δεν έκανε μήνυση στην MS γιατί το Bing και τα Maps μπορεί να είναι ίδια ιδέα αλλά έχουν άλλη υλοποίηση. Άλλο κώδικα. Και προφανώς είναι και υποδεέστερα γι’αυτό και δεν την αγγίζουν. Οι ανταγωνιστές, όπως λες, να βγάλουν μια καλύτερη μηχανή αναζήτησης απ΄το Google για να μην το αντιγράψουν αλλά οι ανταγωνιστές μπορούν κάλλιστα να αντιγράψουν το copy to unlock ή το universal search όπως παρουσιάστηκε στο iOS έτσι; Όπου μας βολεύει δηλαδή, gg.

akis

Καταρχήν η apple δεν κάνει μηνύσεις για γραμμές κώδικα που είναι σαφές αν κάποιος το έκλεψε και μπορεί να χαρακτηριστεί σαφης κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας αλλά για 1002 γενικά και αόριστα πράγματα του τύπου στρογγυλά εικονίδια , κουμπί στο κάτω μέρος της συσκευής και φωνητική κλήση… τρέχα γύρευε. Βασικά εγώ θα πρότεινα μια ιδέα που θα μπορούσε να μας βγάλει όλους από όλη αυτή την ταλαιπωρία, δεν θα ήταν καλύτερα τα android να κυκλοφορούσαν από το εργοστάσιο , χωρίς τις υποτιθέμενες πατέντες τις apple και μετά ο κάθε χρήστης να κατέβαζε με δικιά του ευθύνη ένα patch που θα έδινε στο android όλα αυτά που χρειάζεται να έχει…
όπως κάνουμε με τα linux που εγκαθιστάμε ξεχωριστά τα mp3 codec και το ntfs file system driver?

anideos

@azriel84 “Φυσικά να έχουν και τα κινητά universal search. Αλλά με άλλο κώδικα. Ας βρούνε τρόπο οι αντίπαλοι προγραμματιστές να το κάνουνε. Και btw, μόνο στο SIII υπάρχει αυτό το πρόβλημα, δεν είδα άλλες ICS ή JB συσκευές να αλλάζουν. Αν κάνω λάθος, please ενημερώστε με.” Λυπαμαι αλλα κανεις λαθος. Το android ειναι γραμμενο σε διαφορετικη γλωσσα απο το iOS και συνεπως οι εφαρμογες που παιρνει το καθενα ειναι διαφορετικες και ΔΕΝ ειναι ο ιδιος κωδικας. 2ον το προβλημα υπαρχει για το SIII γιατι χρησιμοποιει την φωνητικη αναζητηση τυπου Siri κατι που νομιζω οι αλλες συσκευες ICS και JB δεν εχουν. Τελος νομιζω οτι κανενας χρηστης εφοσον δεν εχει μετοχες η καποιο αμεσο οφελος συνδεμενο με καποια εταιρια δεν θα επρεπε να υποστηριζει τις πατεντες. Οπως ειπε και καποιος πιο πανω οι πατεντες δεν ειναι για να βγαζουν λεφτα οι εταιριες αλλα χρησιμοποιουνται περισσοτερο για να ελεγχουν την αγορα και να παρουσιαζουν τα δικα τους προιοντα ως τα καλυτερα.Οι πατεντες κρατανε την τεχνολογια στασιμη μην επιτρεποντας εξελιξη, τροποποιηση και διαμορφωση μιας ιδεας απο καποιον αλλον εκτος του αρχικου δημιουργου. Για τον χρηστη θα ηταν καλυτερα νομιζω να ειχε πανω στο κινητο του, στο αυτοκινητο του, στο σπιτι του την καλυτερη… Συνέχεια »

azriel84

@anideos Ωραία, άρα το θέμα που υπάρχει είναι πάλι μόνο της Samsung που πάλι κάτι αντέγραψε στο TouchWiz ενώ δεν υπάρχει στο ICS και το JB, problem solved. Δεν είναι θέμα μετοχών, είναι θέμα πεποιθήσεων νομίζω. Και εγώ σαν καταναλωτής, θέλω να έχω ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Να συνδυάσουμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά από κάθε πλατφόρμα. Έτσι όμως θα βρεθούμε με κινητά καρμπόν, χωρίς διαφορετικότητα. Widgets η Google; Widgets και το iPhone. Tiles τα WP; Άντε tiles όλοι. Και τι θα γίνει; Θα έχουμε όλοι παρόμοια κινητά με άλλη μάρκα απλά πάνω. Το πρόβλημα είναι πως τα βλέπουμε όλα απ’την σκοπιά των καταναλωτών. Και από αυτή την οπτική, έχετε όλοι απόλυτο δίκιο, όλοι θέλουμε το καλύτερο για τις συσκευές μας. Μόλις όμως τα δούμε απ’την πλευρά των δημιουργών, τα πράγματα αλλάζουν. Δεν καθόταν ο άλλος ατελείωτα μερόνυχτα, να τον μαστιγώνει ο δυνάστης ο Jobs για να φτιάξει κάτι και μετά να δει τη δημιουργία του στο Galaxy S. Αυτό είναι λάθος και κλέψιμο. @akis Θα διαφωνήσω, αν διαβάσεις τις κατοχυρωμένες πατέντες της Apple, όπως και όλων των εταιριών φυσικά, περιγράφουν λεπτομερώς τι πατεντάρουν καθώς και τι κάνουν οι πατέντες τους. Άλλες τις νοικιάζουν και εισπράττουν $$ απ’τα δικαιώματα (Nokia, Microsoft), άλλοι τις… Συνέχεια »

azriel84

Θεωρώ πως το σημερινό άρθρο του AllThingsD τα λέει όλα:

https://allthingsd.com/20120725/apple-google-warned-samsung-against-copying-us/

Panos

Για το multitouch, ΔΕΝ ήταν το ios που πρωτοτύπησε:
Mitsubishi DiamondTouch (2001)
Microsoft PixelSense (2007)
NORTD labs Open Source system CUBIT (multi-touch) (2007)
Elan eFinger
Apple iPhone (January 2007)

η προχθεσινή πατέντα τί πατεντάρει, πέραν αυτών που ΟΛΑ τα σύγχρονα λειτουργικά έχουν;;;

azriel84

Τώρα συγγνώμη, θες και τα λες αυτά; Καμιά απ’τις 5 συσκευές που αναφέρεις δεν είναι smartphone. Συγκρίνουμε τα multitouch τραπέζια με τα smartphone;

Όπως είπα, όταν πήγε να πατεντάρει γενικά την multitouch τεχνολογία πήρε τα @@ της. Αυτό που πατένταρε το 2007 η Apple ήταν το UI και ο τρόπος με τον οποίο εφάρμοσε την multitouch τεχνολογία σε ένα smartphone.

Panos

και ποιος είπε ότι μια τεχνολογία περιορίζει την χρήση της σε συγκεκριμένη εφαρμογή…
Ναι τα συγκρίνω τα τραπέζια με τα smartphone από τη στιγμή που και τα δυο έχουν ίδιο user interface.
Είναι σαν να μου λες ότι αν η OLED τεχνολογία πατενταρίστηκε από την samsung για τα κινητά, δεν ισχύει για τηλεοράσεις και οθόνες υπολογιστών…
Επίσης η apple δεν καινοτομεί, αντιγράφει ιδέες και τις ενσωματώνει σε ένα προϊόν. Αυτό είναι γενικά αποδεκτό από όλους πλην της ίδιας και των φαν μπόυζ…Αν δεν πείθεσαι, ονόμασε μια καινοτομία της apple να σου βρω άλλες που είχαν προϋπάρξει.
Απλά με το iphone έπεσε στη συγκυρία να παρουσιάσει ένα ωραίο προϊόν, σε μια ώριμη αγορά, που ενσωμάτωνε αυτά που έκαναν άλλες συσκευές αλλά με πιο ωραίο τρόπο, έχοντας και το momentum της επιτυχίας του ipod

Vasilis

azriel84 λές ότι σου κατέβει μου φαίνετε αν είναι multitouch είναι multitouch τι θα πει δεν είναι σε smartphone…
δηλαδή αν κάπιοιος πατεντάρει την ρόδα θα πρέπει να πει και για πιο όχημα είναι… τι μηχανή, τι φορτηγό ρόδα είναι.
Αστα να πάνε ο φανμποισμός είναι η καινούργια μόδα πάνε οι ΙΜΟ είναι ξεπερασμένη μόδα.

akis

Θα συμφωνήσω ότι η κάθε εταιρία μπορεί να διαθέσει τις πατέντες της όπως εκείνη θέλει , να τις πουλήσει να τις δώσει δωρεάν η να τις κρατήσει για τον εαυτό τις από την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν είναι παράνομο, ναι υπάρχει ένα σύστημα πατεντών που το αν λειτουργεί σωστά η όχι είναι ένα άλλο θέμα .
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς που γνωρίζουμε 5 πράγματα παραπάνω είναι να ενημερώνουμε τον απλό κόσμο για την πολιτική τις κάθε εταιρία “πολλοί από αυτούς που πήραν iphone δεν ήξεραν καν ότι είχε κλειδωμένα bluetooth, κανείς δεν τους το είχε πει, εκ των υστέρων το μάθανε” και μετά να αποφασίσει ο κόσμος για το ποια εταιρία θα διαλέξει.

ΥΓ Σε καμιά περίπτωση δεν φαντάζομαι τι θα συμβεί στον κόσμο αν πετύχουν οι μονοπωλιακές τακτικές της apple, σε εμένα προσωπικά μοιάζει εφιάλτης.

akis

Φαντάζομαι τον μέσο ανυποψίαστο χρήστη στο μέλλον , όταν θα προσπαθεί να συνδεθεί από το iphone σε κάποιο ασύρματο δίκτυο και να του βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να συνδεθεί γιατί θα πρέπει o router η το access point να είναι της apple και μετά να αναρωτιέτε ο φουκαράς και να λέει: -μα γιατι; χωρίς να συνειδητοποιεί ότι εκείνος οδήγησε τα πράγματα σε αυτό το σημείο με τις επιλογές που έκανε , άθελά του βεβαία.

Teo

@ akis +1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.