Samsung Galaxy S III Mini vs. Sony Xperia P, Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Εχθές ανακοινώθηκε το Samsung Galaxy S III Mini και σύγκριση με το Sony Xperia P είναι αναπόφευκτη. Το S III Mini ανταγωνίζεται στην κατηγορία των smartphones με οθόνη 4 ιντσών με διπύρηνο επεξεργαστή και αναμένεται να κοστίζει 370-399 ευρώ. Το Xperia P κυκλοφορεί ήδη και η επίσημη τιμή του σήμερα είναι 399 ευρώ ενώ μπορείτε να το βρείτε και πιο χαμηλά. Ποιο επιλέγετε και γιατί;

, Samsung Galaxy S III Mini vs. Sony Xperia P, Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

50 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tsabino

ρε παιδια. το P θα παρει Jelly Bean?? :S:S

εγω νομιζω οτι θα προτιμησω το P. Το ειχα ερωτευθει αρχικα. δεν ξεπερνιεται!! χεχε 😀

Θανάσης

το P είναι όμορφο σίγουρα…. και εγώ το σκέφτομαι και άσε τη Samsung να παινεύεται 😀

Nikos

Το xperia P ειναι πολυ όμορφο κινητο αλλα δυστυχώς εχει χάλια αυτονομία, τραγική θα έλεγα η 1300 μπαταριά μαζι με την τοσο φωτεινή οθόνη (που ειναι τέλεια κατω απο τον ήλιο) το κάνουν να μην μπορεί να βγάλει ουτε μια ολόκληρη μέρα.

Max91

Το Xperia P ΦΥΣΙΚΑ.. επειδη ειναι πολυ πιο όμορφο, επειδή εχει καλύτερη ανάλυση και τρίτον έχει βραβευτεί ως το κινητό με την πιο φωτεινή οθόνη (ψάξτε το να δείτε).

MEDS

Για όσους ενδιαφέρονται για το μάρκετινγκ, το “Galaxy SIII mini” βγήκε όχι για να καλύψει το οποιοδήποτε κενό, αλλά για να κρατήσει ψηλά τη τιμή του SIII. Δεν είναι τυχαία η κοστολόγηση του mini.

Στο θέμα μας, το SONY έχει καλύτερη κάμερα, όλα τα άλλα είναι ίδια. Θα επέλεγα Samsung λόγο αξιοπιστίας.

enigma

razr i με 4,3in οθόνη στις ίδιες εξ.διαστάσεις….Ανάμεσα στα 2 συγκεκριμένα xperia p και ας το φορτίζω συνέχεια….

Demis

το xperia p βέβαια το έχω δει από κοντά απίστευτη οθόνη πάρα πολύ καλή ποιότητα κατασκευής

η μόνη έλλειψη είναι sdcard άλλα όποιον βολεύουν 16 gb είναι κομπλε..

αα και να αναφέρω ότι το gps κλειδώνει στιγμιαία σε σχέση με gs2 που δοκιμάσαμε……. (cold start)

α ναι έχει πολύ καλή camera……….

+ το βρίσκεις καινούργιο στα 300 ευρώ δεν βρίσκω λόγο να προτιμήσει κάποιος το sii mini πέρα από μόστρα λόγου ονόματος…….(έχουμε μπόλικους που παίρνουν κινητό για μόστρα.)

Dimitris F.

Xperia P γιατί έχει καλύτερη ανάλυση οθόνης και καλύτερη κάμερα

keysmith

Και τα δύο είναι ακριβά για αυτό που προσφέρουν. Με λίγο χειρότερα χαρακτηριστικά αλλά 150€-200€ πιο κάτω παίρνεις “παρόμοιας” εμπειρίας κινητά.. Αυτά ας τα πάρουν οι θέλοντες το όνομα (SIII). Τουλάχιστον η Κάμερα θα έπρεπε να είναι 8mp στα SIII. Οχι πως έχει επί της ουσίας διαφορά (φωτογραφικές κινητών είναι) απλά θα “χτυπούσε” καλύτερα. Τιποτα παραπάνω. Το μονο πρόβλημα του SIII είναι η τιμή.

Αντίθετα το P έχει 2 προβλήματα να λύσει α) μικρή στα χαρτιά μπαταρία (δεν ξέρω τι θα αλλαζε αν ήταν 1500, δλδ 150mah παραπάνω, θα κράταγε καμια ώρα παραπάνω? αλλα και εδώ θα “χτυπούσε στο μάτι” καλύτερα το 1500) και β) κυριότερα ότι δεν παίρνει SD (τα 16 που έχει είναι αρκετά δεν λέω, αλλα η “αίσθηση ότι” αλλάζεις SD είναι άλλη φάση (πχ πάς διακοπές και το σκίζεις στο HD video).

Βέβαια κάθε γκρίνια για τα χαρακτηριστικά είναι άνευ ουσίας. Μονο η τιμή είναι το θέμα και έχουμε και ΔΝΤ 🙂

JohnWave

Ανάμεσα στα 2 στην περιοχή των 400 ευρώ προτιμώ φυσικά το P λόγω
>πιο όμορφου σχεδιασμού,
>μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνης
>καλύτερης κάμερας.

Το ότι δεν έχει βέβαια Super Amoled οθόνη είναι ένα σημαντικό μείον για μένα αλλά το Galaxy SIII είναι τόσο άσχημο που ακόμα και τα καλύτερα χαρακτηριστικά να είχε δεν θα το έπαιρνα.

Αλλά τι συζητάμε τώρα ! Από 360 έως 410 ευρώ πωλείται αυτή τη στιγμή το H u a w e i A s c e n d P1 που έχει :
>Super Amoled οθόνη 4,3” 540Χ960
>επεξεργαστή Dual-core 1.5 GHz Cortext-A9,
>μπαταρία 1670 mAh
>υποδοχή κάρτας μνήμης ως 32GB
>πάχος μόλις 7,7 χιλιοστά
>8άρα κάμερα με 1080p video recording
>τρομερό dolby ηχείο

Θεωρώ τρελό κάποιος που διαθέτει 400 ευρώ να πάρει κάποιο από τα 2 υπό σύγκριση κινητά και να μη χτυπήσει το Ascend P1.Δεν υπάρχει σύγκριση.Μάλλον ο Βλαχάκης δεν το έβαλε στο συγκριτικό γιατί έχει 4,3” ίντσες και όχι 4.

Κωνσταντίνος

Εγώ υποστηρίζω τη Samsung αλλά πραγματικά δεν αξίζει να δώσω 400€ για αυτό το πράμα!!! Επιλέγω το Xperia P επειδή έχει καλύτερη κάμερα, καλύτερη ανάλυση οθόνης αλλά μου την σπάει το θέμα με το hardware της Sony.

vasiliS3

Στο groupon ειχε το S3 το ειχε 469 απο 669 μετα απο 3 μηνες κυκλοφοριας. Καντε υπομονη μεχρι τα Χριστουγεννα και θα το παρετε γυρω στα 229 πιστευω.

techviewGr (Iphonias)

P δαγκωτο ετσι δεν το συζηταμε…

Jim P

Τα πράγματα είναι απλά, Xperia P διότι
Καλύτερη κάμερα, backpanel αλουμινίου, ομορφότερος σχεδιασμός, το Back Key στα αριστερά και όχι στα δεξια όπως όλα τα Samsung. και με την νεότερη αναβάθμιση extended battery life τα σπάει.

makis88

Δεν μ’αρέσει καθόλου το timescape interface της sony… δεν θα αγόραζα κανένα απο τα 2, αλλά για ποια επίσημη τιμή του xperia p στα 399 λέμε? Στα 304 είναι στο skroutz! Πάνω κάτω ένα “κατοσταρικάκι” δεν είναι και μικρή διαφορά! Απο 354 επίσης βρίσκει κανείς το 32άρι xperia s που τα καταπίνει και τα 2.

Kostas K.

Όταν κυκλοφορεί Galaxy Nexus με 369 ευρώ στο Πλαίσιο θεωρώ κλεψιά να δώσω 400 για να πάρω κάτι από αυτά τα 2 επειδή το Samsung χρησιμοποιεί το brand name του S3 για να κυκλοφορήσει αυτό το πράγμα που δυστυχώς πολλοί θα το πάρουν λόγω ονόματος και μόνο για να έχουν ένα Mini s3 το οποίο έχει γίνει και αυτό της μόδας οπός το Iphone και η Sony δεν ξέρω και εγώ τι σκεφτόταν όταν κοστολόγησε τόσο ένα κινητό με 1305 mah μπαταριά, χωρίς Micro sd και novathor επεξεργαστη…

KostasB

Γνωρίζει κανείς να μας πει για τις διαφορές στον επεξεργαστή; Ποιες οι διαφορές του U8420 με τον U8500; Μήπως έχει διαφορά και στα γραφικά;

giorgos

εγω παντως δεν θα επερνα σε καμια περιπτωση sony ξανα. αν σκεφτεις οτι ειχα το sony xperia s και κλεω ακομα τα χρηματα που εδωσα.!ουτε αυτονομια μπαταριας ειχε ουτε και και καλη καμερα (πολυ αργο autofocus ) 4 φορες στο service το πηγα!! και τελικα το πουλησα 250e.λογο χαμηλης μεταπωλησης.. οποτε νομιζω οτι s3 ειναι πολυ καλυτερο απο ενα xperia αυτης της σειρας..

kimkim

To LG nexus.

djfapples

πιστευω την οθοναρα κ την καμερα τoυ p δεν την εχει το mini

Kostas

Αν έρθει το Lg Nexus όπως λένε κάποιες φήμες στα 350-400 ευρώ θα κλάψουν πολλες εταιρίες για την τιμη που δίνουν τα κινητά τους

thodoris

Eγω προσωπικα εχω ηδη διαλεξει…sony xperia p και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Πανεμορφο και πρωτιστως αξιοπιστο.Δεν το μετανιωσα ουτε μια στιγμη.

γιωργος22

Το Sony πιστεύω πιο κάλο!
Άλλα σε αυτά τα λεφτά υπάρχει και το galaxy nexus 😉

Κωνσταντίνος

SONY P με κλειστά μάτια!

Λευτέρης

Το gs3 mini ειναι πολυ ομορφο αλλα γενικα δεν προκειται να δωσω λεφτα στην samsung και επειδη τρελαινομαι για sony το P στα σιγουρα θα διαλεγα!

noe

ως κατοχος και εγω ενος xperia p εχω να πω οτι μετα την αναβαθμιση του σε ICS η αυτονομια του βελτιωθηκε αισθητά. Πριν ειχε οντως θεμα. Γενικα δεν το εχω μετανιωσει καθολου που το πηρα . Σημερα εχει 327 € ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!

Daroth

Φίλε Γιώργο εσύ που λες ότι είχες Sony Xperia S κ το κατακρίνεις μάλλον από κανένα πλανόδιο θα το πήρες η μπαταρία του προσωπικά μιας κ έχω κ εγώ Xperia S μου πάει μέχρι κ 2μέρες full χρήση κ μιλάμε βαράει μόνιμα σύνδεση σε WiFi. Κλπ! Όσο για την κάμερα που λες μια από τις καλύτερες κάμερες που υπάρχουν διαθέτει κ είναι μια χαρά!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ Λ.

Συγνώμη που είμαι εκτός θέματος αλλα θα ήθελα να σχολιάσω για το xperia s.Σαν κάτοχος του θα συμφωνήσω με τον Daroth όσον αφορά την μπαταρία και την κάμερα.Η μπαταρία είναι πάρα πολύ καλή σε αυτονομία(είχε θέμα μόνο όταν πρωτοκυκλοφόρησε,αλλά το διόρθώσανε αμέσως με τα πρώτα update),και η κάμερα όντως έχει λίγο αργό focus αλλά είναι εκπληκτικής ποιότητας.Γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με το κινητό αρκεί να μην μας κάνει κανένα αστείο η sony με την jb γιατί μετά μαύρη λίστα.Όσο για το θέμα σίγουρα xperia p γιατί είναι πιο όμορφο και έχει καλύτερη οθόνη.

ΓΙΩΡΓΟΣ Λ.

Πότε πήραν ρε παιδιά αυτά τα δύο κινητά jb?

NtheGrPap

Desire X…… κανενα απο τα 2.

Charis

Κωστα σε παρακαλω κανε κανενα unboxing και τιποτα hands on να μας πορωσεις λιγο..

Demis

@NtheGrPap Πλάκα κάνεις έτσι? το desire είναι σε όλα χειρότερο απο το p (εκτός από ποιότητα κατασκευής που μπορώ να την πω ίδια) σε όλα τα άλλα είναι πολύ πίσω…… ακόμη και το cpu του είναι χειρότερο…. φαντάσου το gpu του είναι χειρότερη ακόμη και από το γνωστό σε όλους το neo v (adreno 205 vs adreno 203 όπου το 203 δεν μπορεί να κάνει καταγραφή 720 video)(xperia p τραβάει 1080) μην συνεχίσω τώρα σε όλα τα άλλα…… δεν έχει δεύτερη camera κλπ κλπ κλπ και πάει λέγοντας…….. να μην αναφέρω ότι κοστίζει 350 ευρώ ενώ το xperia το βρίσκεις με 300

το desire x από xperia χάνει σε ολα και από το samsung αλλά από samsung κερδίζει σε ποιότητα κατασκευής (ολοι ξέρουμε ποιότητα κατασκευής samsung)

sifis

εγω πηρα απο τον οτε πριν μερικες μερες το xperia p και εχει android 2.3.7 .Ξερει να μου πει καποιος τι γινετε?το κανω συνδεση στο sony companion και μου λεει οτι εχω την τελευταια εκδοση κτλ.

JohnWave

@Demis σωστό το “όλοι ξέρουμε ποιότητα κατασκευής samsung” αλλά όταν το λέτε αυτό να εξαιρείτε πάντα τη σειρά Wave η οποία έχει τρομερή ποιότητα κατασκευής 🙂

Αντώνης

Sony xperia P…..

Σταυρος

Το sony xperia p φυσικά!! Έχει 2 βδομάδες που το πήρα και είναι σουπερ!! Η μπαταρία κρατάει 1.5 μέρα αλλά οκ φορτίζει σε 45 λεπτά και έχει τέλεια οθόνη και κάμερα!! Η βλακεία είναι ότι το πήρα 330 με τα μεταφορικά και τώρα έπεσε στο skroutz 20 euro!! Αξίζει πάντως!!!

Σταυρος

και κάτι ακόμα στα βίντεο που έβλεπα φαινόταν μικρό.. μόλις το πήρα όμως για πρωτη φορά είδα διαφορά από το παλιό με 3.5 ίντσες και δεν μπορούσα να το συνηθίσω :Ρ οι 4 ίντσες για εμένα είναι ό,τι πρέπει…!!

Demis

@JohnWave σύμφωνο λάθος μου που δεν το ανέφερα τα wave είναι αρκετά καλά σε αυτών των τομέα αλλά γενικός σειρές galaxy κλπ είναι…… άστα να πάνε…. είναι σε επίπεδο των φτηνών κινέζικών smartphone των 60 ευρώ (γιατί τα ακριβά κινέζικα βάζουν γυαλιά στους υπόλοιπους)

tsekboy

Απ αυτά που βλέπω, και γω xperia p ψηφίζω. ίσως το πάρω, ίσως περιμένω μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη όμως. Έριξα μια ματιά στα βρεττανικά site των HTC & Sony, και ειδικά η Sony ετοιμάζει αρκετά κινητά για τους επόμενους μήνες. Ε, 2-3 απο δαύτα, δεν θα ρθούν και κατα δώ μέχρι Δεκέμβρη?? Η HTC φέρνει one x+, δεν θα πέσει άλλο λίγο η τιμή του one s??? Οπότε λίγο υπομονη κι ελπίζω ο χρόνος να δουλέψει υπέρ της τσέπης. Είπαμε, έχουμε και το ΔΝΤ έτσι όπως τα κάναμε…

Steve

Είμαι κάτοχος ενός Xperia S και Galaxy SII. Σχετικά με το σχόλιο του Giwrgos πιο πάνω που γράφει “ειχα το sony xperia s και κλεω ακομα τα χρηματα που εδωσα.!ουτε αυτονομια μπαταριας ειχε ουτε και και καλη καμερα” θέλω να συμφωνήσω με τους Daroth και ΓΙΩΡΓΟΣ Λ. και να προσθέσω ότι η μπαταρία σε ‘μένα κρατάει 2 ολόκληρες μέρες με φουλ χρήση επίσης το κορυφαίο είναι ότι φορτίζει σε κάτι λιγότερο από 1 ώρα ενώ το SII χρειάζεται περίπου 4 ώρες και πρέπει να το φορτίζω ανελλιπώς κάθε μέρα οπότε θέμα μπαταρίας δεν τίθεται για το Xperia S. Η κάμερα του είναι απλά καταπληκτική και πολύ καλύτερη από του SII ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Όσον αφορά μεταξύ SIII mini και Xperia P κατά την γνώμη μου σαφώς καλύτερη αγορά είναι του Xperia P

angelo

θα πάρει το xperia p jelly bean;;; είναι επιβεβαιωμένο;;;;;

giorgos

προς ,Daroth, Steve ,ΓΙΩΡΓΟΣ Λ..σχετικα με το xperia s που ειχα. φιλε Daroth δεν κατακρινο την συγκεκριμενη συσκευη απλα την θεωρω λιγο υπερεκτιμενη για τα χρηματα που εχει. και οχι δεν την αγορασα απο καποιον πλανοδιο!ας ειμαστε λιγο πιο αντικειμενικη σε καποια πραγματα.. φιλε γιωργο & steve.δεν θελω να σχολιασω για την μπαταρια ουτε και για της κιτρινιλες της οθονης (οκ)!!η καμερα του πραματικα ειναι πολυ καλη για ληψης την ημερα. ομως δετε και αυτο.https://talk.sonymobile.com/message/171819#171819

mitsos

το sony xperia p φυσικα.Καλα πως εχει τυχει σε ολους να μας αρεσει αυτο το κινητο.Τι να σας πω TRAGIC!!!

κιτσος

το xperia P με την JB και τα μυαλά στα κάγκελα!!!

Ηλίας

Παιδιά έχει έρθει σε κανέναν η επίσημη έκδοση του ICS για το P?Η έστω αν έχει ακούσει κανείς κατι.Ολος ο πλανήτης έχει κάνει αναβάθμιση και εμένα ακόμα δεν μου βγάζει τίποτα.

Οσον αφορά το κινητό,το έχω περίπου 2.5 μήνες τώρα και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου.Είναι εξαιρετικά αξιόπιστο σε όλους τους τομείς.Η μπαταρία όντως κρατάει περίπου μια ημέρα με φουλ χρήση αλλα ο χρόνος που φορτίζει είναι εξωπραγματικός οπότε δεν έχει τύχει ποτέ να αντιμετωπίσω πρόβλημα.Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

sifis

τιποτα φιλε Ηλια.και εγω το εχω με 2.3.7 και το εχω 2 εβδομαδες,αλλα θα γινει λενε…

Ορφέας

Το p χωρίς δεύτερη σκέψη!Σώμα απο αλουμίνιο και οθόνη φοβερή!3 μήνες χωρίς πρόβλημα εκτος απο κάποια bugs στο λογισμικό,που είμαστε συνηθησμένοι πια!Η μπαταρία είναι όντως ενα πρόβλημα αλλά δυστυχως δεν ξέρω καποιο smartphone με πολη καλη αυτονομία…Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στο οτι θέλεο φορτιση κάθε μέρα,αλλά στο οτι οταν πας ας πούμε ενα ταξίδι και βάλεις ενα 3d παιχνίδι,σε 1-2 ώρες δεν θα έχεις κινητό να κάνεις τη δουλειά σ,αρα δεν μπορείς να αξιοποιήσεις πολλές απο τις δυνατότητες λόγω της μικρής μπαταρίας.

To Sony Xperia P. Τόσα χρόνια “Xperiakias”

marvel

καλησπέρα,ανάμεσα σε xperia p και galaxy s3 mini πιο θα προτείνατε?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.