Samsung Galaxy S III, Ο αισθητήρας της κάμερας είναι ίδιος με του iPhone 4S;

Και μόνο ο τίτλος του άρθρου μπορεί να ξεσηκώσει θύελλα! Τα παιδιά από την ιστοσελίδα iFixIt που ξεβιδώνουν οποιοδήποτε κινητό και smartphone κυκλοφορεί στον πλανήτη, έπιασαν στα χέρια τους το Samsung Galaxy S III και το έκαναν βίδες! Η αποσυναρμολόγηση αποκάλυψε ότι ο αισθητήρας της κάμερας του Galaxy S III είναι κατασκευής Sony και μάλλον ο ίδιος με αυτόν που φοράει το iPhone 4S εδώ και οχτώ μήνες…

Υπήρξε update από την ιστοσελίδα Chipworks και δεν επιβεβαιώνουν ότι ο αισθητήρας είναι της Sony: “Clarification added June 4, 2012 – we have seen some reports suggesting that we found it to be the same sensor as found in the iPhone 4S. The bond pad arrangement is not the same as the IMX145 found in the iPhone4S nor is it the same as the IMX105 found in previous Samsung phones. The initial opinion (subject to more analysis) is that the sensor is new.
https://www.chipworks.com/en/technical-competitive-analysis/resources/recent-teardowns/2012/06/inside-the-samsung-galaxy-siii

, Samsung Galaxy S III, Ο αισθητήρας της κάμερας είναι ίδιος με του iPhone 4S;

, Samsung Galaxy S III, Ο αισθητήρας της κάμερας είναι ίδιος με του iPhone 4S;

, Samsung Galaxy S III, Ο αισθητήρας της κάμερας είναι ίδιος με του iPhone 4S;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
moisis xperia

SONY

MEDS

Αν αγοράζεις κινητό κάθε 2 χρόνια το λιγότερο, ούτε σε πιάνουν “κότσο” αλλά ούτε και χάνεις και τίποτα.

Γιώργος

Μα Sony; και οι δύο εταιρίες; μα πόσο κορόιδα θα μα πιάνουν πιά; γιατί τότε να μην πάρω κατευθείαν ένα Sony κινητό; αυτά γιατί δεν τα αναγράφει η συσκευασία;

Giorgos

Θα εχει ομως τα φιλτρα-φακους που εχει το iphone και τοσο διαφημιζε η apple, ή ειναι μονο θεμα αισθητηρα και μετα οτι βαλει η Sammy???

Demis

sony roules

όπως και να έχει sony έχει αρκετά ποιοτικές cameres στα κινητά

ping3

Μην μασάτε κουτόχορτο. Τόχω πει και άλλες φορές. Η τεχνολογία υπάρχει. Απλά μας την πασάρουν με δόσεις. Δεν μπορεί η Samsung να κατασκευάσει μια super 3D οθόνη για κινητά,μια κάμερα 12 και βάλε megapixel, μια gpu ισάξια μίας αντίστοιχης laptop, και και ….? Φυσικά μπορεί. Αλλά άμα δώσει τώρα την αιχμή της τεχνολογίας σένα κινητό της, τη θα δώσει του χρόνου,του παραχρόνου…..Να πουλάει συνέχεια θέλει. ‘Οποιος θέλει να αγοράζει έξυπνα ας το κάνει με διαφορά 2-3 ετών. Το s3 δεν είναι τίποτα περισσότερο απο μια αναβάθμιση cpu,οθόνης και software. Και για του λόγου το αληθές, κατεβάστε απ το play store (πρώην android market), την εφαρμογή super video. Kαι ωωω εκ του θαύματος έχετε pop up display αλλά s3 στο s2 σας. Το δοκίμασα, δουλεύει άψογα. Με λίγο ψάξιμο μπορείτε να βρείτε εφαρμογές για να έχετε όλα τα software upgrades του s3. Aυτα!

antonis

Όποιος δεν γνωρίζει επι του θέματος να μην λέει βλακειες. Ο αισθητηρας είναι Sony και αυτό γιατί η Sony κατασκευάζει το 95% της αγοράς αυτής. Οπότε λογικά Sony θα είχε

maglpl

Αντώνη μάλλον εσύ δεν γνωρίζεις ή δεν ξέρεις να διαβάζεις. Το άρθρο δεν λέει οτι και οι 2 είναι sony λέει οτι είναι ΙΔΙΟΣ με του 4s. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

VKwstas

Αν πάτε στο λινκ που έχει ο Κώστας για πηγή θα δείτε πως ο sensor είναι παρόμοιος με του iPhone 4s αλλά καινούριος.
Οπότε πριν αρχίσετε να βρίζετε θεούς και δαίμονες και προς αποφυγή γελοιοποίησης καλό θα ήταν να το ψάχνετε λίγο καλύτερα. Καλό είναι να διαβάζουμε και την πηγή σωστά (αυτό πάει και στο Techblog γιατί το update είναι εκεί από προχθες).

Φιλικά πάντα.

keysmith

sony φοράνε και οι nikon και οι pentax dSLR και compact.. Μονο η canon αντιστέκεται και panasonic που πουλάει σε olympus 4:3 (και έχει και compact αισθητήρες). Κάτι λίγα έχει και η Fuji και η samsung ακόμα! (Ναι βγάζει και η samsung (για compact) αλλα ποτέ δεν ήταν η αιχμή και δεν αυτοπροτιμήθηκε 🙂 Αυτοί είναι ολοι και όλοι 3-5! ναι μονο 5! (υπάρχουν και άλλοι μικροί αλλα δεν το λες οτι έχουν μεγάλο μερίδιο πχ sigma).
Μια χαρά να φοράνε τον ίδιο αισθητήρα, δεν θα τσακώνονται ποιος βγάζει καλύτερες φώτο. Αν και δεν φτάνει ο αισθητήρας. Πολύ δουλειά γίνεται στο λεγόμενο IQ (επεξεργασία του raw). Ενώ η nikon έχει ίδιο αισθητήρα με sony dslr βλέπει ότι τον δουλεύει καλύτερα (καλύτερο iq) και βγάζει καλύτερο αποτέλεσμα ιδίως σε jpeg (όχι όμως δραματικά).

GiannisWST

Ναι, ολα τα σαιτ αυτο λενε οτι και τα 2 εχουν το ιδιο αισθητηρα και προφανως ειναι της sony. Μη σας τρομαζει αυτο ομως. Μεταξυ των εταιριων παιζουν πολλα για το κοστος. Η sony δινει τσιπ και σε αλλους κατασκευαστες πχ nikon που αργησε να φτιαξει δικους της αισθητηρες και μερικες dslr εχουν αλλες δικο τους και αλλες σονυ αισθητηρα (ενω το ιδιο συμβαινει και με μερικες ακομα canon, δειτε καλυτερα αναλυτικα τις dslr για πληροφοριες). Ενω και η samsung παιρνει περιφερειακα στα κινητα και απο αλλους κατασκευαστες πχ αισθητηρες, τσιπακια, επεξεργαστες κλπ. Αυτο δε λεει κατι. Η αληθεια ειναι οτι ακομα δε μπορουν να το ταυτοποιησουν 100%, δηλαδη προφανως μοιαζουν τα τσιπ αλλα δε ξερουν πχ αν τελικα ειναι ακριβως τα ιδια. Τουλαχιστον αυτο λενε στο ifixit. Παντως και να ειναι ιδιος δε σημαινει οτι θα διαχειριζεται το ιδιο τις εικονες, επειδη η δυναμη του galaxy s3 ειναι μεγαλυτερη παροτι τα τσιπ αυτα ειναι ολοκληρωμενα ενδεχεται να κανει καλυτερη διαχειρηση χρωματων, ταχυτητας στη ληψη και το σιγουρο ειναι οτι θα εχει αλλα οπτικα απο το 4s. Ενω καποια σαιτ ειχαν πει μαλλον ουδετερα προς αρνητικα σχολια, οσο περνανε οι μερες και βγαινουν συνεχεια reviews και vs με αλλα κινητα,… Συνέχεια »

antonis

αγοράκι μου με δουλεύεις?

”Η αποσυναρμολόγηση αποκάλυψε ότι ο αισθητήρας της κάμερας του Galaxy S III είναι κατασκευής Sony και μάλλον ο ίδιος με αυτόν που φοράει το iPhone 4S εδώ και οχτώ μήνες…”

VKwstas

Και για του λόγου το αληθές από την σελίδα της chipworks.com
https://chipworks.com/en/technical-competitive-analysis/resources/recent-teardowns/2012/06/inside-the-samsung-galaxy-siii/

Summary of other silicon catalogued at the time of publication
Sony 8 Mp 1.4 µm back-illuminated primary (rear facing) image sensor. Our preliminary analysis shows this to also be a new sensor – more to come.

Clarification added June 4, 2012 – we have seen some reports suggesting that we found it to be the same sensor as found in the iPhone 4S. The bond pad arrangement is not the same as the IMX145 found in the iPhone4S nor is it the same as the IMX105 found in previous Samsung phones. The initial opinion (subject to more analysis) is that the sensor is new.

spyros

και ελεγα που θα αντιγραψει την apple η samsung..

mike

ο ιδιος με αυτο του 4s ειναι αλλα στη ποιοτητα παιζει σημαντικο ρολο και το λειτουργικο,γιατι εχει καλυτερη camera απο το xperia s,δειτε το παρακατω βιντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=kxMj-SCbx9c

paris lipas

εχετε φαση με τα ψηγεια σας

Apostolis

Ping3 το σχόλιο σου με κάλυψε απόλυτα… Και για μένα όλα αυτα ισχύουν ακριβώς έτσι.

GiannisWST

Μπραβο ρε βλαχακη που εδωσες παλι το σχολιο σου και διορθωσες το ποστ γιατι εμενα δε με ακουνε οταν ελεγα οτι δε το επιβεβαιωνουν ουτε τα αρχικα σαιτ. Υπαρχει κανενας που να διαβασε το ifixit και να εβγαλε συμπερασμα οτι οι αισθητηρες ειναι ιδιοι? ακομα και οι ιδιοι δε μπορουσαν να το επιβεβαιωσουν.

Αλλα ακομα και ιδιοι να ηταν υπαρχουν χιλια δυο πραγματα που μπορει να αλλαζουν και να κανουν το galaxy να τραβα καλυτερες ή χειροτερες εικονες.

Τις επομενες μερες θα ξερουμε.

greeceandroid

Το άρθρο μου θύμισε κάτι (λίγο άσχετο) που είχα διαβάσει πρόσφατα, ότι η Pagani Zonda χρησιμοποιεί σύστημα κλιματισμού από Rover 45. https://themgclub.org/showpost.php?s=a36705b43094784cd9d5a6e244cb772d&p=4437735&postcount=20

Φυσικά nothing wrong με κοινά parts είτε σε κινητά είτε σε αυτοκίνητα, είτε οπουδήποτε.

Απ ότι φαίνεται τελικά οτι ο αισθητήρας είναι απλά “παρόμοιος” με αυτόν του 4s. Ακόμα και ολόιδιος να ήταν πάντως, η ποιότητα των φωτογραφιών δεν σημαίνει ότι είναι η ίδια!

Marios

Εγω κραταω στα χεριαμου τοS3 εδω και λιγες μερες… Δεν πα να ναι το τσιπ οτι να ναι..!Τα αποτελεσματα ειναι κορυφαια. Σε συγκριση με το NOTE, που επισης εχω, η καμερα εχει ανεβει παρα πολυ ποιοτικα. Περα απο software που της εχουν βάλει και ειναι πολυ χρηστικα (burst photo-best photo-HDR), η καμερα ανοιγει σε λιγοτερο απο δευτερολεπτο και το lag για να τραβηξει ειναι στα 0ms!! Σαν οπλο βαραει….! Τι να κανω τα παραπανω mp απο τα 8…τι με νοιαζει τι τσιπ εχει…το συνολικο αποτελεσμα κανει την συσκευη και εκει πεταει. Οι συνεργασιες και η ανταλλαγη parts αλλωστε παιζουν μεσα στιε εταιρειες…Το κινητο ειναι πολυ μπροστα…και το λεει καποιος που ειχε ερωτα με το Note 🙂

Teo

@ Μάριος..ευτυχώς που τα έγραψες εσύ γιατί βαριόμουνα να τα πω εγώ..το κινητό το έχω στα χερια μου 7-10 μέρες..Εκτος του ότι είναι πολύ σφαίρα και δεν μασάει από τίποτα,η κάμερα του με έχει τρελάνει..γρηγορη,απόδοση,ποιότητα..έχω μείνει άφωνος.Μπράβο στη SAMY για αυτό το υπέροχο κινητό,το έχω ερωτευτεί όπως και οποιος μου το ζητάει να το πιάσει και να το δει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.