Samsung Galaxy S III vs. HTC One X, Δείγμα βίντεο από νυχτερινή λήψη [Full HD]

Δοκιμάσαμε τις κάμερες 8 Megapixel με δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD 1920×1080 pixels των Samsung Galaxy S III και HTC One X σε νυχτερινή λήψη. Από το αποτέλεσμα παρατηρούμε ότι το HTC One X ζορίζεται να εστιάσει και μπερδεύεται από τα φώτα των αυτοκινήτων και το Galaxy S III τα χάνει όταν του μετακινείται με πρόσωπο τα μπροστινά φώτα των αυτοκινήτων και πρέπει να πιέσουμε το δάχτυλό μας στην οθόνη για να εστιάσει.

Όλες οι ρυθμίσεις είναι στο αυτόματο, ο σταθεροποιητής εικόνας ανοιχτός και το LED flash σβηστό.

Samsung Galaxy S III
Μέγεθος αρχείου: 113.7 MB
Διαστάσεις: 1920×1080
Τύπος: MPEG-4
Codecs: H.264, AAC
Κανάλια ήχου: 2
Total bit rate: 17.076 kbps

HTC One X
Μέγεθος αρχείου: 65.2 MB
Διαστάσεις: 1920×1088
Τύπος: MPEG-4
Codecs: H.264, AAC
Κανάλια ήχου: 2
Total bit rate: 10.124 kbps

, Samsung Galaxy S III vs. HTC One X, Δείγμα βίντεο από νυχτερινή λήψη [Full HD]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

40 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DiChatz0707

To HTC το καθαρισες απο εκεινα τα σημαδια ή σου στειλαν καινουριο;;;

Antonis

Και τα δυο μικροφωνα σου γαργαλανε τα αφτια. Κατανταει πολυ εκνευριστικο.

Γιώργος

Λοιπόν , Κώστα , έχουμε και λέμε , η ποιότητα video του S3 είναι πολύ καλύτερη , δεν κολλάνε καθόλου τα χρώματα(καταλαβαίνεις τι εννοώ) εκτός από την ώρα που μετακινείς την κάμερα , αλλά έχει έναν ήχο περίεργο ως αφύσικο.
Το HTC One X έχει αρκετά κακή ποιότητα βίντεο , κολλάνε σχεδόν συνέχεια τα χρώματα , αλλά ο ήχος είναι πιο φυσικός από ποτέ!
Συμπέρασμα :
– Αυτός που θέλει καλή εικόνα παίρνει το S3
– Αυτός που θέλει καλό ήχο παίρνει το One X

Alexboom

λιγοτερα fps το ΗΤC, αλλά μου φαίνεται είχε και λιγότερο lag apo to SAM…επίσης το HTC κάνει κάτι zoom θολώματα όταν πάει να το stabilarei…Κώστα το ίδιο ανταποκρίνονται και στο 720p?

Teo

Γιατι εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στα ΜΒ..?

Alexboom

η ποιότητα των βίντεο είναι ίδια…μέτρια…το ONE είναι πολύ πιο ομαλό και δεν lagarei όπως το GALAXY…δεν ξέρω όμως γιατί κάνει αυτά τα θολώματα, σα να επιστρέφει απο ΖΟΟΜ ή σα να υπήρχε αστάθεια…ίσως λόγω της κίνησης δε μπορεί να σταθεροποιηθεί ο φακός…απο την άλλη το GALAXY ενώ ανταποκρίνεται καλύτερα στην σταθεροποίηση, κανει πολύ lag…κι άργησε πολύ να σταθεροποιηθεί όταν άλλαξε κατεύθυνση η κάμερα, κακό αυτό, ενώ στην αρχή πήγαινε καλά, εαν πάντα εξαιρέσουμε το lag…ο ήχος είναι καλύτερος στο ΟΝΕ όσον αφορά στο δρόμο…πολύ ποιό ποιοτικός και ξεκάθαρος…αυτά παρατήρησα

MANOS

Παλικαρια από που και ως που Lagαρει το S3? Μην λέμε ότι θέλουμε. Μήπως το PC/Tablet/κινητό σας είναι αδύναμο και δεν μπορεί να παίξει σωστά το μεγαλύτερο BitRate που τραβάει? Εγώ στον Desktop δεν βλέπω πουθενά Lag παρα μονο ένα ελάχιστο και (ασήμαντο) στο HOX…
Ο ήχος είναι πιο καθαρός στο HTC αλλα εξίσου χαμηλότερος.
Σαν σύνολο θεωρώ καλύτερο το S3 γιατί το συνεχές autofocus του HOX είναι αρκετά εκνευριστικό.

mike

καμια σχεση με το 4ς στο video,κωστα κανε μια συγκριση με iphone.

karkavelas

Φίλε μου mike συγγνώμη,
αλλά μιλάμε για smartphone κινητά όχι για κλανιες.:P
Δεν θέλω να παρεξηγήθεις, απλά δεν πάω την apple με τίποτα.

djfapples

κ καμια κοντριτσα με το xperia s k p

Teo

@karkavelas +1 και απο μενα..!
@ ΜΑΝΟΣ..πεστα ρε φιλε γιατι εδω θα μας βγαλουν και στραβους ορισμενοι !

Demis

λοιπόν:
το s3 έχει ένα είδους lag(απώλεια σε fps)………..+ ποιότητα είναι κάπως……..(μου θυμίζει την κλασσική κιτρινίλα και χιονακια στης νυχτερινές λήψεις των παλαιών κινητών) + ήχος είναι λες και σε arm μορφή γράφτηκε…….

το one έχει πολύ καλύτερη ποιότητα(contrast κλπ) και ήχο (αν και εδώ πάλι υπάρχει κάτι που σου τρώει τα αφτιά)
τα θολώματα είναι μια λειτουργία σαν face detection (έπρεπε να μπει το focus στο άπειρο για να γίνει σωστή λήψη)

Θανάσης

εμένα μου άρεσε περισσότερο το HTC One X αρκεί να διορθώσουν λίγο την εστίαση…

stefanos

παιδια με 54 δευτ. βιντεο εκανε 100+ mb?

karkavelas

Τα MB είναι περισσότερα, επειδή έχει περισσότερα καρέ το Samsung απ’ότι το Htc λογικά.
Παρεμπιπτόντως για μένα, πιο καλό βίντεο έχει τραβήξει το htc.

stefanos

ναι σε αυτο συμφωνω φιλε μου karkavelas αλλα δεν παυει να ειναι ειναι βιντεο ενος λεπτου
!!!!θα τραβηξω με το s3 μου να δω!!!

Tony Cool

Δεν ξερω αν φταινε οι ρυθμισεις παντως μου φανηκε οτι το htc χαροπαλεψε ασχημα.

iceman(the original)

αν αυτα ειναι τα “αποτελεσματα” των….”θηριων”, τοτε με το n8 μου αισθανομαι…. “αυτοκρατορας”….. παντα φιλικα :)…..

helpertrik

μονο απ το μεγεθος αρχειου μπορουμε να καταλαβουμε πως το galaxy τραβηξε καλυτερα το βιντεο

Γιώργος Τσ.

– – – – – S E X – S E X – S E X – – – – – – Και τώρα που τράβηξα την προσοχή σας, ακούστε την άποψή μου: (xDDDD) Λοιπόν για να έχετε ΠΛΗΡΗ άποψη, ΟΛΟΙ σας θα πρέπει να κατεβάσετε τα βίντεο στο pc σας, και να μην τα βλέπετε στο YouTube γιατί κολλάει αρκετά, ειδικά στα 1080p….Πχ εμένα στα 720, το galaxy φαίνεται αρκετά καλό, χωρίς lag, ενώ το HTC, δείχνει να χάνει μερικά frames….(γι’αυτό άλλωστε είναι και πολύ λιγότερα mb) Αρχικά η εικόνα είναι λίγο πιο ποιοτική σαν σύνολο στο Galaxy, από το HTC, το οποίο δείχνει πιο σκοτεινό…Όμως είναι λίγο πιο sharpy, στο HTC, και σου δίνει την εντύπωση πως είναι πιο καθαρή… Όσον αφορά τον ήχο, όλα είναι σχετικά γιατί δεν έχουμε όλοι τα ίδια ηχεία και τα ίδια αυτιά….Πάντως το Galaxy, ακούγεται πιο φυσικό, λες και είσαι δίπλα, και έχει πιο πολύ μπάσο ενώ το HTC, είναι σαν να βρίσκεσαι σε απόσταση 30+ μέτρων…. Τέλος, όσοι είστε δυσαρεστημένοι με την εστίαση, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε(λογικά θα γίνεται, όπως και στο neo v μου), ώστε να μην έχετε προβλήματα και να έχετε καθαρή εικόνα, αρκεί να μην “τραβάτε” πράγματα που… Συνέχεια »

azriel84

Samsung S III: Πολύ ομαλή και φυσική κίνηση, ζωντανά χρώματα. Λίγο blury σαν εικόνα και ο ήχος άστα να πάνε…

HTC One X: Εκνευριστικό συνεχές focus, πιο sharp εικόνα με έντονα χρώματα, όχι τόσο ομαλή κίνηση. Ήχος σαφώς ανώτερος.

Αυτή η μικρή “θολούρα” να το πω του S III προσωπικά δεν μ’αρέσει. Προτιμώ αυτό το sharp του One X. Για του λόγου το αληθές, παρατηρήστε την κόκκινη πινακίδα στο βάθος της εικόνας πίσω απ’το περίπτερο στο πρώτο μισό του βίντεο, τα φώτα του δρόμου και πολύ περισσότερο, την άσφαλτο προς το τέλος του βίντεο πως φωτίζεται και φαίνεται καλύτερα(;) στο One X. Αν γινόταν να έχουμε αυτό το sharpness και τον ήχο του One X με την ομαλότητα στην κίνηση του S III θα ήταν το καλύτερο…

Δεν δοκιμάζεις και ένα 4S να δούμε τι ψάρια πιάνει στο σκοτάδι;

alexis

Nομιζω οτι αυτη η συγκριση ειναι περιττη.Ακομα και μια DSLR σε ελλειψη φωτος(δηλαδη σκοταδι και λιγο φως)η ποιοτητα του βιντεο ειναι πολυ κακη.Σε αυτες τις καμερες ναι μεν μπορεις να ρυθμισεις το shutter speed,to Iso και να βάλεις ενα φωτεινο φακο που θα βελτιωσει την εικόνα αλλα ειδικα οταν μιλαμε για κινητα με ελλαχιστες ρυθμισεις στο κομματι του βιντεο,με σενσορες μικρους και ειδικα βραδυ ειναι ανωφελο.Ιδη σε αλλα τεστ που εχετε δημοσιευσει το Galaxy S3 και σε βιντεο και σε φωτογραφια (σε φυσιολογικες συνθηκες)κερδιζει εστω και ελαχιστα το HTC One X.Αν θελει καποιος να τραβαει φωτος και βιντεος το βραδυ ας παρει καμια nikon

Penny

λοιπον.. εγω ειδα και τα 2 βιντεο σε 1080p και κατα την γνωμη μου.. τα χρωματα στο one x μου αρεσαν περισσοτερο ειναι πιο εντονα και πιο ζωντανα.. οσο για τον ηχο.. δεν μπορεσα να βγαλω μια τελική αποψη και για τα 2 κινητα οποτε.. για μενα αν εξερεσεις αυτες τις θολουρες του one x (σαν zoom που ηταν) ειναι μακραν καλητερο.

pgetsos

συγκρισεις με xperia,iphones κτλ… κανε μια συγκριση με το 808 ρε κωστα 😛

evan

Ανοιξα και τα 2 βιντεο σε Premiere κτλπ να δω τι παιζει! Βασικα μη τα βλεπετε απο youtube! Το ΗΤC εχει 20fps και γιαυτο τα αμαξια με υψηλη ταχυτητα τα θολωνει! Απο χρωματα μη τα μπερδευουμε (το Galaxy εχει ανεβασει ISO και γιαυτο δεν εχει ευκρινεια αρα χρωματα γιοκ ενω το ΗΤC εχει πιο φωτεινο φακο και το βλεπουμε εαν δουμε την πινακιδα του Parking αριστερα.) Απο white balance το S3 κερδιζει (αλλα ειναι κατι που φτιαχνεται) Το ασπρο κτιριο μονο ασπρο δεν ειναι στο HTC οποτε καλα ως εδω! Σχολια του στυλ κολλαει η εικονα η θολωνει ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ,οταν δοκιμαζουμε την καμερα την δοκιμαζουμε σε σταθερο αντικειμενο και οχι σε κινουμενο μιας και δεν φτιαχτηκαν να κατεβουν στους Ολυμπιακους αγωνες ωστε να τραβανε τους αθλητες να τρεχουν. Για τετοιο φωτισμο ειναι πολυ καλα αποτελεσματα και το λεω με μεγαλη σιγουρια. Για καλυτερο αποτελεσμα θα επρεπε ο Κωστας να κλειδωσει την εστιαση στο κεντρο του δρομο και οχι να αφησει το focus να παζει αλλα δεν ηταν αυτος ο σκοπος του βιντεο. Τωρα εαν σκοπευετε να τραβατα κινουμενα αντικειμενα μεσα στο σκοταδι με κινητο τοτε καλυτερα μια ψηφιακη 100 ευρω και ενα τριποδακι 20 ευρω και εχεις και τα χερια… Συνέχεια »

makis88

κανε και ένα συγκριτικό με 808pureview να δούμε πως τα πάνε όλα μαζί!

azriel84

Αυτά είναι, θέλουμε και άλλες “καλλιτεχνικές” φωτογραφίες :)))

lordoftheriffs

Αναμεσα απο τα 2 καλυτερο το S3, ομως αν δειτε βιντεο απο Xperia S το βραδυ, θα εκπλαγειτε. Πολυ καλυτερη ευαισθησια σε χαμηλο φως (πιθανως λογω Exmor R) και 30 καρε παντοτε.

LENON

ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΧΗΜΟΠΟΛΗ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΤΡΑΒΑΓΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΣΧΗΜΙΑ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ(ΕΝΑ ΠΑΛΙΟΔΡΟΜΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΛΙΟΦΟΡΤΗΓΑ). ΓΡΑΨΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΓΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!!

ιωαννακι

Το βιντεο του HOX ειναι μακραν καλυτερο, κατα την αποψη μου… Πιο φυσικο, πιο ομαλο, πιο sharpy εικονα. Το μονο προβλημα ειναι το auto-focus που σου τρωει την ψυχη. Ομως δεν ειχε κανενα προβλημα να εστιασει αμεσα οταν αλλαξες κατευθυνση, σε σχεση με τον γαλαξια, ο οποιος αργησε αρκετα.
xxx

γρηγορης

οπως και ο ηχος ετσι και τα βιντεο δηλαδη οσο πιο μεγαλο το αρχειο τοσο πια καλυτερη πιοτητα ….. και δεν δεν λαγκαρη το σ3 μιπος το πσ σας `εχει low profile καρτα γραφικον???? λεω εγω τρ

γρηγορης

την ιδια ωρα βαλανε να τραβανε ή ειναι το ενα μετα το αλλο γτ βλεπω το ιδιο βιντεο

nikos

ανετη νίκη του ONE X.μονο στην εστιαση εχει θέμα αλλα καθαρη νίκη!

Γιώργος

Το HTC ONE X δεν έχει θέμα με την εστίαση, απλώς τα καρε(fps) είναι πολύ λίγα, ενώ του s3, είναι αρκετά για να τραβήξει τέλεια εικόνα. Αργεί όμως αρκετά στην αλλαγή εικόνας… Ο ήχος είναι διαφορετικός, το s3. Βγάζει δυνατό ήχο και καλό μπάσο, αλλά ενώ το one x,πιο premium ήχο, αλλά χαμηλής έντασης και με λιγότερο από μπάσο…
Υ. Γ. Έχω κι άλλο σχόλιο πάνω…

karkavelas

Ποιο s3 μωρέ.Θα μας τρελάνετε;
Οne X καθαρότατη νίκη.
Στο s3 ίσα ίσα που φαίνονται τα χενον φώτα των αμαξιών,για να μην αναφέρω το μοβ χρώμα που είναι στο απέναντι κτήριο και δεν φαίνεται καν.
Ανοίξτε να μάτια σας και να είστε αντικειμενικοί.

karkavelas

Όσο για την εστίαση που κάνει συνέχεια είναι επειδή πρέπει να βγάλεις απο τις ρυθμίσεις το face detection.

givrgos

καμια σχεση το galaxy με το htc…To galaxy ειναι το καλυτερο σε ολα εκτος απο τον ηχο,σε σχεση με το htc που εχει beats audio Samsung galaxy s3 4ever

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

Από το πρώτο Galaxy S μέχρι τα νεότερα Galaxy S21 series, πάμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή στο παρελθόν της σειράς και πως φτάσαμε στο σήμερα.

News Android Android Smartphones HTC

Galaxy vs One: Ποια σχεδιαστική αλλαγή ήταν πιο σημαντική;

Η παρουσίαση του Galaxy S6 με κατασκευή από μέταλλο και το γυαλί ήταν μια μεγάλη σχεδιαστική αλλαγή για τη σειρά Galaxy. Στροφή στη σχεδίαση είχε πραγματοποιήσει και η HTC με τον ερχομό του πρώτου One. Παρακάτω παραθέτουμε εικόνες με τις διαφορές στον σχεδιασμό, από το Galaxy S5 στο S6 και από το One X στο […]

Smartphones Android Smartphones Samsung Samsung Galaxy S 5

Samsung, γιατί να αφήσετε το Galaxy S III κα να πάτε στο S5 [videos]

Αφού ολοκλήρωσε το επιθετικό marketing όπου μας έλεγε για παράδειγμα γιατί να προτιμήσουμε το Samsung Galaxy S5 αντί του iPhone, η Samsung στράφηκε στα δικά της κινητά. Βέβαια χρησιμοποιεί πιο ήπια πολιτική και εξηγεί γιατί πρέπει να πάμε από το Samsung Galaxy S III στο φετινό S5.

Software Samsung Samsung Galaxy S III Samsung Galaxy S III mini

Samsung, επιβεβαιώνει ότι Galaxy S III και S III mini δεν παίρνουν KitKat

Εχθές είπαμε για τη λίστα των συσκευών οι οποίες θα αναβαθμιστούν σε Android KitKat και η οποία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι χθες πληροφορίες έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη. Είπαμε ότι μάλλον η ευρωπαϊκή έκδοση Samsung Galaxy S III (GT-I9300 non-LTE) δεν θα μπορέσει να αναβαθμιστεί.