Το Samsung Galaxy S III θα είναι η απάντηση στο iPhone 5;

Τι κι αν ακόμα δεν έχουμε δει ούτε στις προθήκες των καταστημάτων το Galaxy S II, η Samsung δείχνει έτοιμη να απαντήσει στο επερχόμενο iPhone 5 με την επόμενη γενιά του superphone της. Ο Ρώσος tech blogger Eldar Murtazin ανέφερε μέσω του twitter ότι η δικαστική μάχη μεταξύ της Apple και της Samsung γίνεται για τις ομοιότητες των iPhone 5 και Galaxy S III, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο!

, Το Samsung Galaxy S III θα είναι η απάντηση στο iPhone 5;

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο μεγάλων εταιριών φαίνεται ότι κρύβει από πίσω του πολλά περισσότερα απ’ όσα γνωρίζουμε. Η σημερινή αναφορά του E. Murtazin, γνωστού για την πρόβλεψη του περί της μετάβασης της Nokia στα Windows Phone 7, ανάβει φωτιές σχετικά με τις προθέσεις της Samsung για τον χώρο των smartphones.

Σύμφωνα με τις φήμες, η κορεάτικη εταιρία σκοπεύει να λανσάρει κάθε νέα της hi-end συσκευή ανά 6-8 μήνες, ξεκινώντας από αυτό το φθινόπωρο με την κυκλοφορία του Samsung Galaxy S III. Αν η σημερινή φήμη αποδειχτεί αληθινή τότε κατά την κυκλοφορία του Galaxy S III, δεν θα έχουν περάσει περισσότεροι από 5-6 μήνες διάθεσης του Galaxy S II στην αγορά.

Οι αναβαθμίσεις που φέρεται να έχει το νέο μοντέλο αφορούν μια ακόμη μεγαλύτερη οθόνη 4.5 ιντσών, η οποία όμως θα συνδυάζεται με νέο σχεδιασμό edge-to-edge ώστε να μην απαιτεί ιδιαίτερα μεγαλύτερο σώμα συσκευής. Ταυτόχρονα η ανάλυση της θα ανέβει αισθητά, φτάνοντας την αναλογία pixel προς ίντσα σε μεγέθη Retina.

Αυτά που φαίνονται να απουσιάζουν από το Galaxy S III είναι τα πλήκτρα, τα οποία θα αντικατασταθούν από gestures που θα ξεκινούν από το κάδρο της οθόνης και θα καταλήγουν μέσα σε αυτή, κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει ήδη στο BlackBerry Playbook.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και το απαραίτητο boost στον επεξεργαστή, με τις πρώτες προβλέψεις να κάνουν λόγο για ταχύτητα που θα πλησιάζει τα 1.8 GHz ανά πυρήνα.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την φημολογούμενη άρνηση της Samsung να προμηθεύσει την Apple με οθόνες τεχνολογίας Super Amoled Plus η οποία δίνει την δυνατότητα της edge-to-edge κατασκευής, μπορούν να μας δώσουν το νόημα της δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο κολοσσών.

Αν οι φήμες ευσταθούν τότε θα πρέπει να περιμένουμε την κυκλοφορία δύο παρόμοιων συσκευών μέσα στο φθινόπωρο με την Samsung να ρισκάρει την εμπορική τύχη του Samsung Galaxy S II, όπως έκανε με αυτή του Galaxy Tab 10.1V, με στόχο να βρεθεί και πάλι ένα βήμα μπροστά από την Apple.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fotis

Δηλαδή ίδιο λειτουργικό με galaxy s2 και λιγότερη διάρκεια μπαταρίας.

Retrob

Χαζομαρούλες είναι αυτά τα rumours.
Θυμάμαι και πέρυσι μόλις είχε βγει το galaxy s που έλεγαν ότι ήταν έτοιμο το galaxy s ii και θα κυκλοφορούσε μετά το καλοκαίρι ..

NikosVolos

Αυτη η κοντρα που παιζει παντως ειναι προς οφελος μας,ετσι μονο θα αρχισουν να βγαζουν καλυτερες συσκευες!

Βαγγέλης

Η κοντρα αυτη Νικο ειναι ναι μεν προς οφελος αλλα ταυτόχρονα στις πλάτες του καταναλωτή που χρηματοδοτεί την κάθε Samsung αγοράζοντας κινητα που άμεσα θα αντικατασταθούν.

nick

οκ μπορεί να μην βγει σε 4-5 μήνες αλλα θα βγεί στο τέλος του χρόνου και πολύ φοβάμαι ότι το LG Optimus 3D που θέλω μέσα σε 7 μήνες θα θεωρείται παλιό και αργό.άντε μακάρι να υπάρξει υποστήριξη και να καταφέρουν τα τωρινά dual-core να πάρουν το 2.4 που θα δουλεύει και με τους δύο πυρήνες όπως το honeycomb

vasilis.

μιλουσα προχτες στο msn με τον darky και εναν ακομα απο το crew και μου εκανε εντυπωση οταν ειπε οτι το προβλημα ειναι στο software(κατι που και εγω ο αδαης εχω τονισει) και οχι στο hardware.
επισης ειπε οτι δεν υπηρχε αναγκη για διπυρινους επεξεργαστες στα κινητα.
νομιζω οταν μιλα ο γκουρου,…

NikosVolos

Βαγγελη,πες μου μια εταιρεια που δεν παραγει με σκοπο…την αμεση αντικατασταση μιας συσκευης.Αλλα θα βγουμε off-topic…
Εχω ξαναπει την γνωμη μου παντως για την Samsung οσο αναφορα την κοντρα αυτη,μια χαρα τα καταφερνει και μονη της…bye-bye S Amoled Plus για Apple!!!

maria

Θα ήθελα πλάκα πλάκα να δω συνεργασία Apple – Samsung. Έτσι ως απάντηση σε Νοkia – Windows.

an0nymouS

Δεν νομίζω να σκοτώσουν τόσο γρήγορα το GS2 ..θα είναι fail.. δεν θα πουλήσει το gs2 έτσι, ποιος ο λόγος δλδ να πάρει κάποιος το gs2 τώρα που θέλει.. και να μην περιμένει 5 μήνες για να πάρει το 3.. δεν νομίζω να βγεί τόσο γρήγορα.. παρά μόνο του χρόνο τέτοιο καιρό..

αλλιώς σκοτώνουν το gs2.. επίσης την apple απ ότι φαίνεται θα την προμηθεύει η toshiba με οθόνες..

Προσωπικά, δε νομίζω ότι το Samsung Galaxy S III θα έρθει Ελλάδα πριν από το 2012. Μπορεί να παρουσιαστεί το φθινόπωρο (δεν το νομίζω), αλλά και το Samsung Galaxy S II παρουσιάστηκε 13 Φεβρουαρίου και θα έρθει Ελλάδα στα μέσα Μαΐου, δηλαδή 3 μήνες μετά! Οπότε δε νομίζω ότι θα το δούμε στα ράφια το 2011…

Απλός, λογικός συλλογισμός, χωρίς να γνωρίζω κάτι περισσότερο από εσάς.

tom not

Έχω 11 μήνες το htc desire.Πείτε μου ένα ισχυρό πλεονέκτημα που έχει π.χ. το galaxy ii ή το desire hd ώστε να με κάνει να πουλήσω το κινητό και να αγοράσω ένα νέο.Μη πέφτουμε στις παγίδες του marketing.Ενας που θέλει να μπει για τα καλά στον κόσμο του android μπορεί να αγοράσει ένα desire π.χ. σε ελκυστική μειωμένη πλέον τιμή γνωρίζωντας όλα τα κουσούρια τοu.

fred

θα γινει ωραια μαχη βασικα.απο την μια κανει καλο για εμας αυτος ο ανταγωνισμος,απο την αλλη δεν κανει καλο στην τσεπη μας!!

panagviths

καλα το χουν καψει…αντι να βρουν ενα τροπο να βγαλουν ”καλες” μπαταριες μας πριζουν με νεα κιν. καθε εξαμηνο,λες και μας χρειαζονται!!!σιγα μην δινουμε καθε εξαμηνο 600ευρω λες και μας περρισευουν…για να παρουμε ενα κιν με λιγα mhz παραπανω τα οποια καμια εφαρμογη δεν εκμεταλευεται σωστα!!!ΑΘΛΙΟ MARKETING

maria

Έχει δίκαιο ο Παναγιώτης. Ας βγει το Samsung iii και να έχει ΜΟΝΟ καλύτερη μπαταρία. Γιατί στο SG II δεν νομίζω να έχει και μεγάλη διαφορά. Εξάλλου, τι να κάνουμε τον ταχύτερο επεξεργαστή αφού σχεδόν καμία εφαρμογή δεν θα τον χρειάζεται; Και σιγά μην μας πείσει η Samsung να πάρουμε το SG iii επειδή θα είναι η οθόνη 0.2 ίντζες μεγαλύτερη ή θα έχει κάποια pixels η φωτογραφική παραπάνω. Λες και θα χάσει η βελανιδιά βελόνι αν μείνουν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ως έχουν….

Φωκίων

Αυτά απασχολούν όλους όσους βλέπουν το κινητό ως μόστρα ή ως παιχνίδι. Αν γνωρίζεις πώς λειτουργεί η τεχνολογία και το βλέπεις ως εργαλείο, ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό που έχεις και δεν αγχώνεσαι. Επιλέγεις τη συσκευή σου με την προοπτική να την κρατήσεις μέχρι να πάψει πλέον να σε καλύπτει ή να αρχίσει να φαίνεται αργή (μίνιμουμ ορίζοντας 2 ετών). Όταν περάσει αυτό το διάστημα, κοιτάς τι παίζει στην αγορά και επιλέγεις ένα νέο high-end μοντέλο με προοπτική να το κρατήσεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ άλλα δύο χρόνια. Αν σκοπεύεις να το αλλάζεις συχνά, δεν έχει καν νόημα να αγοράζεις high end. Άστους να σκίζονται να βγάζουν μοντέλα. Σημασία έχει τι θα υπάρχει στην αγορά όταν εσύ είσαι έτοιμος να αλλάξεις, όχι το αντίστροφο.

tolis

4.5 ιντες?? WTF?!?!?! Εχει παρατραβηξει το αστειο με το μεγεθος των οθονων! 3.7-4 ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΕΣ!!! ΞΕΚΟΛΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕ!!! Αμα ειναι να κουβαλαω τσαντακι για να βαλω το κινιτο μου αντε γεια! Ασε μου αμα σου πεσει το πιθανοτερο να σπασει στη μεση και να αρχισεις τα ”γαλικα”!! Και με τα megapixels εχω αρχισει και εκνευριζομαι. Αφου ΠΟΤΕ δεν προκειτε να φτασουν την ποιοτητα των φωτογραφικων μηχανων !! Και αμα βγαλουν το GS III 5-6 μηνες μετα το GS II ενα απο τα δυο θα παει ΑΠΑΤΟ!

pater-666

και εγω εκανα την μεταφορα απο Htc Desire σε Samsung Nexus S αλλα το εκανα αφου ειχα το Desire ένα χρόνο και παραπάνω και πιο πολυ λογω της οθόνης του..ερωτευτηκα αυτήν την καμπύλη..χαχαχα…στο θέμα μας τώρα.. όντως δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος κατά την ταπεινή μου αποψη ουτε για Gs3 ουτε για dual core με 1.8Ghz άκουσον άκουσον…. ας επενδύσουν καλύτερα σε γρηγορότερες/καλύτερες μπαταρίες και οχι σε 4-8 πύρινα μηχανάκια….
ευλογισον….

panagiotisXII

Ο φιλος Φωκίων εκανε το ευστοχοτερο σχολιο που διαβασα τους τελευταιους μηνες σχετικα με το επερχομενο galaxy s II (και στην περιπτωση μας το ΙΙΙ που μεταξυ μας μου φαινεται ψιλομουφα και φημημ να χαμε να λεγαμε). Αν ολοι σκεφτομασταν με αυτον τον τροπο αι αντιμετωπιζαμε ετσι τις εταιριες τοτε και αυτες δεν θα επελεγαν αυτη την οδο και θα παιρναμε πιο ποιοτικες συσκευες σε μεγαλυτερο βαθος χρονου οπως γινοταν παλιοτερα. Απο τη στιγμη που καποος παι πηρε το galaxy s τα Χριστουγεννα πχ θα τρεξει να παρει το 2 τωρα, λογικο ειναι και οι εταιριες να βγαζουν συνεχεια καινουργια. Μην αφηνουμε λοιπον τις εταιριες να μας παρασερνουν σε εναν ατερμονο αγωνα να αποκτησουμε κατι που δεν χρειαζομαστε:)

Κώστας

Και χ…….. η Samsung αν χρειαστεί να πληρώσει λίγα εκατομμύρια στην Apple 😛
Ο πιο κερδοφόρος τομέας της Samsung (αν δεν το ξέρετε) είναι τα καράβια 😛

https://www.shi.samsung.co.kr/Eng/default.aspx λεφτά δεν έχει μήπως? 😛

Panagiotis

Δεν χρειαζεται πιστευω το GS3……..και το 2 ΑΡΚΕΙ!!!!!!!παντως κριμα για την apple…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.