Samsung, Βάζει μπρος τις μηχανές για την κατασκευή του Galaxy S IV

Μέσα στο μήνα έχει δώσει εντολή η Samsung να ξεκινήσει η παραγωγή των οθονών 4.99 ιντσών Super AMOLED ανάλυσης FHD 1920×1080 pixels με 440 ppi που θα συνοδεύουν το επόμενο μοντέλο Galaxy S IV. Αυτό προκύπτει από πηγές που επικαλείται κορεάτικη ιστοσελίδα που βρίσκεται κοντά στο θέμα συμπληρώνοντας ότι η μέθοδος κατασκευής θα είναι FMM (Fine Metal Mask) που παραπέμπει σε οθόνες PenTile.

Πάντως κρατήστε ότι στην ίδια ιστοσελίδα οι πηγές της σχολιάζουν ότι ένας μικρός αριθμός premium μοντέλων smartphones με οθόνη FHD θα διατεθούν φέτος στην αγορά ενώ το μεγάλο μπαμ με οθόνες 5.5 ιντσών FHD θα γίνει το επόμενο έτος.

Galaxy S IV, Samsung, Βάζει μπρος τις μηχανές για την κατασκευή του Galaxy S IV

Galaxy S IV, Samsung, Βάζει μπρος τις μηχανές για την κατασκευή του Galaxy S IV

Πηγή: 1, 2

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

αν είναι πράγματι έτσι εμφανισιακά τότε εχω να πω μπράβο άλλαξαν design και με ηχεία μπροστά

DaRoTh

Eμφανισιακα ειναι αδιαφορο αν ειναι οντως ετσι!!!
Ασε που θυμιζει λιγο απο HTC…

pandelis

προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να ασχοληθούν στο να βελτιώσουν τις μπαταρίες-αυτονομία του κινητού και όχι στις super-dooper-full HD οθόνες,,,

εγώ έχω ένα galaxy s3 με HD ανάλυση , η οθόνη καταναλώνει περίπου το 30+% της μπαταρίας , φανταστείτε μια Full HD οθόνη τι κατανάλωση θα έχει,επίσης το μάτι αν θυμάμαι καλά μετά τα 305PPI τα βλέπει όλα ίδια οπότε τα 440 PPI ψιλό άχρηστα…

moneymilk

Η μέγιστη ανάλυση που μπορεί να διακρίνει το μάτι φθάνει τα 150-200 dpi!!!! και εμείς………

MANOS

Αν είναι PenTile όπως λέει η “πηγή” τότε τα πραγματικά ppi θα είναι λιγότερα από 440 οποτε κάτι δεν στέκει…Από κεί και πέρα το μονο σίγουρο είναι ότι δεν θα φαίνονται τα pixel με γυμνό μάτι σε τόσο μεγάλη ανάλυση στις 5″

Το γράφω για να προλάβω τους απανταχού “HATERS” που θα πεταχτούν να κράξουν την PenTile.

spyros

Οχι 5″ γαμωτο, που θα παει αυτη η κατασταση; Οσο για το design αν και homemade θα ηθελα να το δω πανω στο iv. Η ιδεα των μπροστινων ηχειων ακουγεται δελεαστικη. H μπαταρια, θα συμφωνησω, πρεπει να πλησιαζει τα 3000 mAh.

P@NOS

Μην ξεχνάμε ότι το NOTE 2 pen tile φοράει αλλά με διάταξη R-G-B,…οπότε μαλλον και το S4 ίδιο θα είναι.

Xaris

Εκτός και αν η διάταξη των pixel είναι σαν του Νοte 2 που δεν είναι Pentile.

kotsios1998

Αηδεια αυτό το render και δεν πιστεύω να αρέσει και σε κανενα

chris

ρε παιδια μπορει να μου πει καποιος γιατι 4.99 και οχι 5?

kotsios1998

Chris είναι μόνο και μόνο για σκοπούς διαφημισης. Εγω προσωπικά πιστεύω ότι 5 ίντσες θα είναι και θα το πουλάνε για 4.99

spyros

Ειναι ο λογος που τα προιοντα δεν κοστιζουν 5€ αλλα 4.99€, για να ακουγεται πιο κοντα στις 4″

Άγγελος

Και 4.999999999999 ίντσες να ήταν η διάφορα ειναι μηδενική απ’τις 5 ίντσες

Billys

Μακαρι να ειναι ετσι ! Ειναι σαν ενα φουλ ανανεωμενο ΟΜΝΙΑ i900.

@moneymilk , 300-310ppi 😉

tedd

Pentile??? Ultra fail…

Stavros

Θα γεμίσει ο κόσμος με παντοφλες, αν και πιστεύω ότι θα πέσουν πολύ οι πωλήσεις στα συγκεκριμένα μοντέλα, σε πόσους θα αρέσει να κρατάνε κάτι τόσο μεγάλο στο χέρι?

Wolf

Φίλε stavros μια χαρά είναι οι 5 ίντσες… μικρό υπολογιστή κρατάς στο χερι σου και η κοινή λογικη λέει οτι οσο μεγαλύτερη οθονη αντέχεις τόσο ευκολότερη γίνεται η δουλειά σου..! Εγω προσωπικά το s3 το χειρίζομαι άνετα με το ενα χέρι και δεν ειμαι και κανενας παιχτης του μπάσκετ..! Ασε που μου φαίνεται και μικρο πλέον αφου ζαχαρωνω το note..! Τώρα προς ολους τους κομπλεξικους που κράζουν τα μεγαλα τηλέφωνα με σχόλια του τύπου “παντόφλες” κτλπ.. απλα μην τα αγοράσετε ρε μάγκες.. δεν απευθύνονται σε εσάς αυτες οι συσκευές..! Υπάρχουν στα 20-50 ευρώ ενα σορό μικρες συσκευές να παίρνετε τα τηλέφωνα σας και να στέλνετε τα μηνύματα σας άμα έχει χαλάσει το 3310 σας..!

ChR

”M7”
”M7”
”HTC ONE”
”HTC ONE”
(^_^)

Πραγματικά φέτος την άνοιξη έχει να πέσει μάχη…

Αποστόλης Ρόδος

Αν και μοιάζει αρκετά στο βαρετό πλέον design της προηγούμενης γενιάς είναι σαφώς πιο ωραίο… ας περιμενουμε να δούμε την πραγματικότητα και βλέπουμε τι πουλιά θα πιάνει.

Teo

@Wolf ..πες τα ρε φιλε..!
δεν υπάρχει λόγος να χαλάτε τι ζαχαρένια σας..Αγοράστε μικρές συσκευές..Δεν θα σας πούμε τίποτα.Κι εγώ έχω το S3 και ήδη μου φαίνεται λίγο και θα κινηθώ προς NOTE μεριά.

andreas kor

Ωραιο δειχνει (αν ειναι οντως αυτο)…Επισης το οτι μεγαλωνουν οι ιντσες δεν σημαινει οτι μεγαλωνει απαραιτητα και το μεγεθος του κινητου…!! Απλα υπομονη μεχρι να το δουμε απο κοντα!

Vagelis

Αν και πρόκειτε για render μου αρέσει απίστευτα αυτός ο σχεδιασμός, ειδικά το κάτω τμήμα. Εν αναμονή λοιπόν του μεγάλου μπαμ του χρόνου.. 🙂

fa

σιαγά το μπαμ! Το μπαμ έγινε στη CES 2013 με το xperia Z!

giannhs

Παντωσ εγω που εχω s3 και note 2 τα σπανε η οθονες..ενταξει οπωσ και να το κανουμε η μεγαλη οθονη ειναι εργαλείο. …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.