Samsung Galaxy S Plus vs. Samsung Galaxy S, Το ευρώ μας μετράει

Το ευρώ μας μετράει. Samsung Galaxy S με 249 ευρώ στα Media Markt ή με 30 ευρώ παραπάνω Samsung Galaxy S Plus στα Multirama (279 ευρώ). Ίδια οθόνη Super AMOLED 4 ιντσών, ίδια μνήμη RAM 512MB. Ταχύτερος επεξεργαστής για το Galaxy S Plus, ταχύτερη GPU για το Galaxy S. Δείτε την κόντρα σε αυτό το Excel και αποφασίστε.

Το Samsung Galaxy S στα Media Markt είναι σε προσφορά και ισχύει έως αυτή την Τετάρτη 9 Νομεβρίου ή εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Το Samsung Galaxy S Plus στα Multirama δεν γνωρίζουμε για πόσο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμο σε αυτή την τιμή.

, Samsung Galaxy S Plus vs. Samsung Galaxy S, Το ευρώ μας μετράει

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

53 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

Το να εχεις galaxy s και να βλέπεις το plus με διαφορά 30€ τρελενεσαι… Το θέλω

Moses

Ωραίο άρθρο Κώστα,
αλλά και τα 2 αυτά κινητά να μην έχουν LED flash ρε παιδί μου, πολύ με χαλάει. Αν αξίζει να δώσω το hd2 μου για κάποιο απο αυτά θα είναι για την οθόνη.

GiannisAnteNteee

Δεν νομιζω καποιος να εχει αμφιβολια οτι το S Plus ειναι ανωτερο….

kostashd2

Ο Samsung επεξεργαστής είναι καλύτερος αλλά το overclocking στα 1.4 θα έχει φέρει τούμπα τα πράγματα..

Frou-frou

Επειδή λόγω εργασίας έχω δοκιμάσει και τα δύο το plus θυμίζει galaxy s ii στην ταχύτητα και ειδικά στο browsing. To s μοιάζει πολύ αργό και παλιό απέναντί του.

PLUS. Δεν τίθεται θέμα ποιο είναι καλύτερο. Αξίζει τα 30 ευρώ με το παραπάνω. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει η προσφορά των Μultirama όμως γιατί η κανονική του τιμή ειναι στα 329.

Όσοι προλάβουν πάντως να το αποκτήσουν δεν θα χάσουν.

Jason Matsoukas

Όλοι λέτε ότι το Plus είναι καλύτερο λόγω γρηγορότερου επεξεργαστή, όμως λαμβάνετε υπ’όψιν και την κάρτα γραφικών;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Μονο σε καρτα γραφικων ειναι καλυτερο το απλο S..Η PowerVR SGX540 ειναι καλυτερη απο την Adreno 205.. Απο κει και περα ομως το Plus ειναι καλυτερο σε ολα τα αλλα… Απλα θεωρω απεριοριστη χαζομαρα απο την sammy να φτιαχνει τοσο καλο τηλεφωνο και να μην βαζει ενα ταπεινο φλασακι… δηλαδη ελεος..

fred

30€ ειναι μικρη διαφορα.ανετα το plus

Nick

Το plus θα φαει παγωτακι; (αναβάθμιση ice cream sandwich)???

nikos_nikos

Για όσους ενδιαφέρονται για “μαγειρέματα”, το plus δεν φαίνεται να έχει πολύ υποστήριξη απο xda.
Πάντως και τα δύο δίνονται σε πολύ καλή τιμή σε σχέση με αυτά που προσφέρουν
Τώρα, για την διαφορά στα γραφικά, υπάρχουν παιχνίδια που το plus δεν θα μπορεί να παίζει τόσο καλά όσο το απλό;Δεν το έχω ψάξει γι’ αυτό ρωτάω.
Τέλος είναι και τα 2 κινητά με πολύ χαμηλό Sar : 0,26 το απλό 0,34 περίπου το plus.Για πολλούς είναι και αυτός ένας σημαντικός παράγοντας.

Dimitris

Δοκιμασμένα και τα δύο………προτιμώ το plus….Πολύ πιό γρήγορο browsing, καλύτερο σε θέμα ταχύτητας στα παιχνίδια, μεγαλύτερη μπαταρία και αυτονομια το Plus!!! Δεν κολλάει με τίποτα, ακόμα και όταν η cpu δουλεύει στο 1,4Ghz για ώρα!!!
Αν το Plus θα αναβαθμιστεί και με το ice cream sandwich απλά τέλειο!!!!!
Για 30€ προτείνω ανεπιφύλακτα το Plus!!!!!!!!!

Το μόνο αρνητικό είναι που δεν έχει flash led!!!

Γιωργος Αγριανιτης

Παιδια…ποιο Galaxy S Plus μου λετε?MINUS ειναι καθαρο…
Το κανονικο εχει μακραν ταχυτερη gpu απο το “plus” και αν πας στα καλα παιδια του xda-developers και του περασεις ενα kernel κανεις lagfix και περασεις CyanogenMod 7.1(android 2.3.7)μετα πας την cpu χαλαρα πανω απο το 1.4 και την gpu οverclock στα 300+ mhz…εκει να δειτε επιδοσεις…;)
Στο smartbench 2010 περναγε και το 2X!!
Τι μου λετε τωρα….και αν πειτε για την μπαταριαοτι θα καιει πολλα εμενα προσωπικα ηταν μια χαρα!και αν γουσταρεις παιρνεις και μια extended απο e-bay και εισαι μαγκας μετα…ποιο plus μωρε,κοροιδευουν τον κοσμακη που δεν ξερει…

GeorgeTal

Αγόρασα ήδη το samsung galaxy s plus και φορτίζει στο μέσα δωμάτιο..!Περιμένω να το ξεζουμίσω.!!
Ερώτηση : Αν αναβαθμιστεί σε ICS αλλάζει το γραφικό περιβάλλον της συσκευής..?

ASDF

Είχε κάνει συγκριτικό το GSMarena και το plus είχε κερδίσει στα benchmarks, οπότε Plus και από εμένα.

Γαμώτο, για εμένα το Plus είναι ιδανικό. Καλή τιμή, καλό hardware, καλό software, camera, χάθηκε να έχει εκεί ένα LED Flash;

Min24

Παιδιά αφού το πλας είναι υπερσύγχρονησμένο στα 1.4 αν με την ίδια μπαταρία του πλας και τον ίδιο χρονσκο του s τότε εφόσον έχει καλύτερη κάρτα γραφικών και καλύτερο επεξεργαστή δεν θα είναι πόλη ποιο γρήγορο από το πλας.
και έχει και πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη. ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΠΟΥΛΆΝΕ ΣΑΝ ΈΞΤΡΑ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΑΠΛΌ ΚΑΙ ΕΎΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΕΙ Ο ΚΑΘΈΝΑΣ.
Αν τώρα κάποιος δεν ασχολείστε τα 30 εύρο δεν είναι μεγάλη διαφορά και πέρνεις ένα πολύ πολύ καλό κινητό με το μόνο βασικό μιον για εμένα η έλειψη φλας.

Labrini

Δεν έχει καθόλου φλάς η έχει και δεν ειναι λεντ;

Jason Matsoukas

Πολύς κόσμος παραπονιέται για το φλας στα κινητά, αλλά δεν έχω δει κανέναν να τραβάει με το smartphone φωτογραφία το βράδι, γιατί όποιος το δοκίμασε, είδε ότι είναι αποτυχημένες το 99%.

Το φλας σε smartphone θα χρησιμεύσει πολύ περισσότερο σαν φακός, παρά σαν φλας κάμερας. True story.

*εξαιρείται η περίπτωση dual led flash και xeon flash

Fotis

Το Galaxy S έχει πιο πολλές custom ROMs και λογικά περισσότερες μαμά αναβαθμίσεις.

GeorgeTal

Ερώτηση cVlachakis: Αν αναβαθμιστεί σε ICS αλλάζει το γραφικό περιβάλλον της συσκευής..?Θα μικρύνει δηλαδή το ωφέλιμο της οθόνης?

Jason Matsoukas

Ένα άλλο στα πολύ συν του απλού Galaxy S, είναι η ύπαρξη κάρτας ήχου Wolfson WM8994E και η υποστήριξη της από τον Voodoo kernel που απλά τα σπάει σύμφωνα με τα λεγόμενα όλων στο xda.

Γενικά θα προτιμούσα το απλό, ακόμα και αν είχε 30 ευρώ παραπάνω και συνοψίζω:

* Πολύ καλύτερο support από την κοινότητα. Mods, Themes, Kernels, Roms και γρηγορότερα updates.

* Ήχος από Wolfson WM8994E + Voodoo sound = Απίστευτη ηχητική εμπειρία 🙂

* Κάρτα γραφικών PowerVR SGX540, πολύ καλύτερη από την Adreon 205 (του S+) και πολύ καλή γενικώς! Την ίδια εποχή που είχε βγει Galaxy S και HTC Desire (Adreno 200), τα benchmarks το βγάζανε έτη φωτός μπροστά το S (και την PowerVR SGX540 κατά συνέπεια).

Dr.TZEF

Προσφατα πηρα το GalaxyS+ με επιδοτηση με σκοπο να αντικαταστησω το Desire S εχοντας υποψιν μου τα διθυραμβικα σχολια εδω στο Techblog και αλλου απο πολλους αναγνωστες. Ας αρχισω απο το τελος λεγοντας σας οτι τελικα κρατησα το Desire S και πουλησα το GalaxyS+! Μετα απο 4μερες στα χερια μου δυο πραγματα με εντυπωσιασαν,η οθονη του οσον αφορα τις ιδανικες της διαστασεις με το υπεροχο μαυρο και η μπαταρια του που κρατουσε σημαντικα περισσοτερο απο το DesireS.Καπου εδω ομως τελειωνουν τα σημεια που υπερτερει..Bλεπετε το HTC ειναι αισθητα ανωτερο σε ολα τα παρακατω: 1.Ποιοτητα κατασκευης,στιβαροτητα,αισθηση στο χερι…δεν εχεις την αισθηση του ψευτικου πλαστικου! 2.Sense 3.0,πραγματικα πολυ μπροστα,περνοντας στο Galaxy ενιωσα λες και εκανα αλμα στο χρονο……προς τα πισω!Εκτος του οτι ειναι υπερβολικα λιτη αντιγραφη του IOS με παιδικα γραφικα-widget-εικονιδια σαν την LG,δεν συνοδευεται απο αντιστοιχες ευκολιες που σου προσφερει η ΗTC με διαφορα widget που σου λυνουν τα χερια στις αρχικες οθονες,βλεπε widget για ολους τους λογαριασμους mail μαζι,widgetSMS,widgetΕπαφες κ.α (Βεβαια με τον Go Launcher αυτο σε μεγαλο βαθμο διορθωθηκε) 3.Στο Quadrant Benchmark το GalaxyS+ μου εδινε 1090-1208 και το Desire S 1668-1835 (παντως το Galaxy φορτωνε περιπου 1sec γρηγοροτερα τις σελιδες contra,gr και ploigos.gr απο το Desire S, που… Συνέχεια »

giorgaras

DR.TZEF καλα λες το desire s ειναι μακαραν καλυτερο απο galaxy s+ ιδιος σε ποιοτητα κατασκευης

Θανάσης

μπράβο στο παλικάρι “Dr.TZEF” που μπήκε στο κόπο να μας πει την εμπειρία του αναλυτικά!!!! μάλλον θα τη λάβουμε υπόψιν…

πασχαλης

optimus 2X η Galaxy plus??

Β βασιλης

Στα 279 το πλας το είδα.σημερα και στα public..

Frou-frou

Public και Μultirama είναι το ίδιο πράμα με άλλο όνομα πάνω κάτω και βιβλία στο Public. Είναι στον ίδιο όμιλο.

Silender

καμία σχέση τα 2 κινητά πασχάλη…

Optimus 2x, σε όλα τα επίπεδα υπερτερεί

argyris

παιδιά κάποιος που έχει το plus ας μας πει πως είναι οι foto το βράδυ χωρίς flash…

Nikolakis

Μεταξύ plus και Samsung Nexus (το παλιό) τι θα επιλέγατε??

Dr.TZEF

Οι φωτογραφίες σε ημίφως είναι πολύ καλές δεδομένης της απουσίας φλας.Μάλιστα είναι πιο φωτεινές από ότι θα περίμενε κανείς σε χαμηλό φωτισμο….βέβαια σε απόλυτο σκοτάδι δεν βγάζει τπτ.Πάντως το led flash μόνο σε λήψεις του 1ος μέτρου σε σκοτάδι έχει νόημα,σε μεγαλύτερες αποστάσεις μόνο το Ξένον φλας δίνει σοβαρές αξιοποιησιμες φωτογραφίες.Ελπίζω να σε καλυψα!

Dr.TZEF

Galaxy’s+ > Nexus s
1.super amoled
2.radio
3.video 720p rec
4.CPU 1.4ghz
5.μπαταρία

Nexus s. > Galaxy’s+
1.Θα πάρει σίγουρα το ICS 4.0

argyris

ευχαριστώ πολύ.χρήσιμα τα λεγομενά σου.αλλά ακόμα το σκέφτομαι.
ειμαι μεταξύ plus kai s.e. live.

πασχαλης

thanks silenter..και γω προς τα εκει κλινω περισσοτερο,λογω διπηρυνου κιολας.το μονο που με χαλαει ειναι οτι δεν εχουν εξελιχθει αρκετες ρομ για το κινητο..τωρα που εδωσε 2.3 ισως κατι γινει..

Silender

και μόνο ο Cyanogen σου φτάνει πίστεψέ με.

Τώρα έχεις και επίσημη δήλωση ότι θα “φάει παγωτό” το Optimus 2X από την LG(βέβαια δεν ξέρεις πότε με τους ρυθμούς της, αλλά θα έρθει επίσημα πλέον).

iceman

το galaxy z ξερει κανεις ποσο εχει;

Nognir

Στα μείον του plus (που για μένα είναι λίγο αποτρεπτικός παράγοντας) είναι η έλλειψη voodoo sound που πραγματικά μεταμορφώνει τον ήχο στα Galaxy S/Nexus S δίνοντας τους σωστό driver για το chipset ήχου. Ψάξτε youtube “galaxy s voodoo sound” και θα δείτε.

Εγώ που εξετάζω αγορά, λόγω αυτού θα είμαι ανάμεσα σε Galaxy S, Nexus S. Όποιο βρεθεί από αξιόπιστο* κατάστημα φθηνότερα.

*Εννοώντας πως θα φέρει προϊόν μη παραεισαγωγής.

petros7

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση;
Εσείς ποιό από τα παρακάτω κινητά προτείνετε;
Galaxy S plus
Optimus 2x
Xperia Neo
Αν θέλετε προτείνετε και κάποιο άλλο στα ίδια περίπου χρήματα 250-300 ΕΥΡΩ..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Johnny

Μήπως νέα μπορεί στη σύγκριση και το google nexus που από το πλαίσιο είναι επίσης στα 270€?

petros7

Johnny δεν είναι καθόλου άσχημη πρόταση από την στιγμή που θα πάρει και το ICS αλλά με χαλάει λίγο που δεν έχει ραδιόφωνο..

Ender

Καλημέρα.

Στο android 2.3 μπορώ να βλέπω και να γράφω σε word?

Eυχαριστώ.

evripidis

ημουν αναμεσα σε αυτα τα δυο κ μετα βρηκα κ το lg optimus 2x sta 300 ευρω
ηθελα να ρωτησω τα samsung εχουν καλυτερη οθονη απο το lg?αναμεσα στα 2 samsung το plus ειναι πιο γρηγορο στο browsing?

GiannisMix

@evripidis
Ριξε μια ματια εδω https://www.gsmarena.com/galaxy_s_ii_vs_galaxy_s_plus_vs_optimus_2x-review-602p2.php να σχηματισεις δικη σου γνωμη… 😉

andreas

μπορει καποιος να μου πει αν ξερει αμα το s plus αναβαθμιστει σε ICS γιατι στον πινακα αναβαθμισεων android δεν υπαρχει το κινητο καν σαν μοντελο!

Silender

Επίσημα ακόμη τπτ από Samsung μεριά

Ανεπίσημα από XDA μια χαρά παγωτό θα φάει.

giorgos

ΚΑΛΟ.

nikos

μια ερωτηση…εχω δει το galaxy s plus και προσφατα ειδα το galaxy ace (με το τελευταιο να εχει κ flash) κ τωρα ειμαι αναμεσα σε αθτα τα 2 για το ποιο να παρω….ξερω οτι το s plus ειναι ανωτερο σ πολλα πραγματα απλα για τα λεφτα τ δν μ φαιν εται ασχημο κ το αλλο!!!οποιος μπορει να μ βοηθησει να επιλεξω….ευχαριστω…..

nikos

παιδια εγω πηρα το s απο media 199 ευρω και ειναι τηλεφωναρα

Κώστας

Λοιπόν φίλε Νίκο πραγματικα μην κανεις το μεγάλο λάθος και επιλέξεις το ace και όχι το galaxy s(+)……..πραγματικα είναι μεγάλη χαζομαρα αυτο το κινητο……έχει άθλια οθόνη και άθλια γραφικά…..απορώ γιατι το έχουν στα 279 €….. Δεν τα αξίζει σε καμία περιπτωση…..ανεπιφύλακτα σου προτείνω το galaxy s(+)!!!Επσης φοβερό κινητο και σε χαμηλή τιμη είναι και το nexus s…!!!!!!εγω το αγόρασα και έχω μείνει παρα πολυ ευχαριστημένος…..μπορει η οθόνη του να μην είναι super amoled αλλα είναι s-LCD!!!!αρκετα καλη……επίσης είναι πολυ γρήγορο……!!!!!!τωρα η επιλογή δικη σου…….

kostas

Παιδια παντως εγω εχω δει πολλα βιντεο με ICS στο galaxy s plus..
Εχουμε μηπως κανενα επισημο νεο?
Αν τελικα παρει αναβαθμιση..θα ειναι κορυφη…!

2pac

παιδια το galaxy s plus στο skype δουλευει με τιν μπρωστα καμερα???? γιατι το s που ειχα δουλευε με τιν πισω μονο

Nikos

εγώ παιδιά πείρα το s plus αλλά ram μου γράφει μέσα στο κινητό 352 γιατη 512 δεν έχει ????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.