Samsung Galaxy S, Θα πάρει αναθάθμιση Android 2.3;

Αφορμή για αυτό το άρθρο στάθηκαν οι πληροφορίες που δημοσιεύει το Pocket-Lint.com σχετικά με συζήτηση που είχε με τη Samsung για την πιθανή αναβάθμιση του Galaxy S σε Android 2.3. H Samsung τα “μάσησε” και δεν έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση, είπε “ίσως, μπορεί και εφόσον”. Την ίδια ακριβώς ερώτηση είχαμε κάνει και εμείς σε στέλεχος της Samsung Europe, πριν από έξι μήνες.

, Samsung Galaxy S, Θα πάρει αναθάθμιση Android 2.3;

Τον περασμένο Ιούνιο, είχα βρεθεί στη Ζυρίχη με την Samsung Hellas για την επίσημη παρουσίαση του Samsung Galaxy S στην Ευρωπαϊκή αγορά. Στα πηγαδάκια του event είχα ρωτήσει υψηλόβαθμο στέλεχος της Samsung Europe (δεν θυμάμαι το όνομά του) για το πόσο καιρό θα υποστηρίζουν το Galaxy S με τις αναβαθμίσεις του Android, είχε προηγηθεί και το άρθρο μας “Χοντρό παιχνίδι με τις αναβαθμίσεις του Android και θύμα τον καταναλωτή.” Η απάντηση που είχα λάβει τότε με το ζόρι και off the record ήταν, “όχι πάνω από 10-12 μήνες”.

Η αίσθηση μου είναι ότι το Samsung Galaxy S θα αναβαθμιστεί επίσημα σε Android 2.3 μέσα στους επόμενους μήνες. Μακάρι να επιβεβαιωθώ και η Samsung να μην παρατήσει το Galaxy S όπως είχε κάνει με το Omnia HD. Επίσης απαιτούμε η HTC να δώσει τουλάχιστον πρόσβαση στο HTCSense.com μέσα από το μοντέλο Desire. -Οι δηλώσεις της Samsung στο Pocket-Lint.com-.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

43 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντίνος Κ

σύμφωνα με κάποια tweets, θα βγάλει κανονικά αναβάθμιση! 🙂
https://www.samsunghub.com/2010/12/09/galaxy-s-will-get-the-gingerbread-update/

mitsakos

Το galaxy s είναι σίγουρο ότι θα πάρει την 2.3 τώρα το πως είναι άλλο θέμα…

george

εδω εμεις με το milestone περιμενουμε ακομα την 2.2 και εσεις συζητατε για 2.3? τελικα απο εδω και περα φτηνα κινητα και αντι για αναβαθμιση αγορα καινουργιου κινητου. αφου ειναι προφανης ο λογος που σταματανε την υποστηριξη.ισως αγοραζοντας αλλα κινητα βαλουν και λιγο μυαλο. δηλαδη τι πρεπει να κανουμε? να δινουμε 500 ευρω καθε χρονο?

tomkar1

Η ιστορία θυμίζει κάπως τα Γιαπωνέζικα αυτοκίνητα πριν κάποια χρονια, που άλλαζαν μοντέλο κάθε τρεις και λίγο. Θύμα πάντα ο καταναλωτής

σάκης

Κάτσε να δώσει πρώτα επίσημα στην Ελλάδα την 2.2… γιατί η πλειοψηφία των πελατών δεν θέλει να ασχολείται με odin ή οτιδήποτε άλλο που πιθανότατα με κάποιο λάθος να βγάλει την συσκευή εκτός εγγύησης!

Υ.Γ. Αλήθεια τι δικαιολογία υπάρχει που δεν έχει βγει ακόμα στην Ελλάδα από την Samsung; Δε κάνεις καμιά ερώτηση στη Samsung Hellas; Πραγματικά απαράδεκτοι!!!

Fadasma

Υπάρχουν πάντα και οι custom ROMS. Ήδη έχουν βγει οι πρώτες beta με 2.3
Αυτό μάλλον εννοεί ο mitsakos.

Το θέμα με το Desire όμως είναι διαφορετικό και πιο σοβαρό.
Εκεί η HTC έχει επιλέξει να μην δίνει μια υπηρεσία της σε παλιότερα μοντέλα παρά μόνο σε αυτά που θα βγουν στο μέλλον χωρίς κανένα προφανή λόγο (πχ απαιτήσεις hardware).

Kwnstantinos K

ουτε που το πρόσεξα!χαχαχαχχα
έχεις δίκιο Κώστα! 🙂
Σόρρυ παίδες!

Manos Drakakis

Κατι ασχετο ξερετε αν θα παρει ανβαθμιση σε 2.2 το htc wildfire και htc desire

Nightmare

Άντε να έρθει η 2.2 και στην Ελλάδα…μας τα έχει κάνει τσουρέκια χριστουγεννιάτικα η Samsung!!
το 2.3 το είδα και το ερωτεὐτηκα, αν δεν πάρει το Galaxy S την αναβάθμιση θα είναι ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ!!!! άσε που εγώ πιστεύω πως θα χάσει πολλούς πελάτες αν δεν γίνει, εγώ προσωπικά θα χάσω την εμπιστοσύνη μου… δεν την βολεύει… ακόμα και το Optimus One θα την πάρει!!! δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης της. το Galaxy S είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της, πως την παρατάει έτσι…
για κάποιο μυστήριο λόγω συμφωνώ με τον Κωνσταντίνο Κ., και (θέλω να) πιστεύω πως τελικά θα το πάρουμε το Gingerbread!!!!!! Ας προσευχηθούμε όλοι!!!

vwgolf16

Το αστειο θα ειναι να μην αναβαθμιστει σε 2.3 το HTC Desire HD μου εκει να δειτε γελια 🙂

Fadasma

Κώστα στο HTCSense.com αναφέρομαι, που δεν θα το δώσει η HTC στο απλό Desire.
Το 2.2 το έχω ενεργοποιήσει κι εγώ στο desire μου εδώ και καιρό 😉

DJ_Teris

Παιδιά εγώ έχω ακούσει από έγκυρη πηγή ότι τελικά ο γαλαξίας δεν θα πάρει αναβάθμιση σε 2.3. Η samsung την έχει αποσύρει λέει την αναβάθμιση. Κρίμα πάντως κάνει μεγάλο κακό στην εικόνα της !

Αντώνης

Παιδεια εγω προσωπικα κουραστικα πραγματικα να ασχολουμε με το android και με της αναβαθμισης του..Εχει γινει απελπιστικη η κατασταση..και επειδη εγω περασα εναν χρονο γεματο αγχος και σκευη με το αν θα αναβαθμιστη το κινητο μου η οχι..Τωρα σκεφτομαι να αγορασω νεο τηλεφωνο .. μου αρεσει πολυ το desire hd αλλα σκεφτομαι τη περασα πιο παλια και με εκνεβριζη αφανταστα..ετσι 8α προτισιμω WP7

Ovios

Παιδια εγω στο Desire το απλο κατεβασα πριν κατι μερες την αναβαθμιση σε 2,29,405,2 που εχει και ενα λαθος στη μεταφραση εχει μια επιλογη που ειναι μονο στα αγγλικα anyway, πιστευω οτι αφου βγηκε αυτη η αναβαθμιση πιστευω οτι ειμαστε πολυ κοντα στο να βγαλουν το 2,3 ελπιζω…

Nikos

Για αυτο το λογο η επομενη μου αγορα θα ειναι το Samsung Nexus S με pure Android ετσι ωστε να μην περιμενω τη samsung και την καθε samsung να μου πει εαν περνει το κινητο το update. Αναροτιεμαι μερικες φορες. Το χρονο να βαλουν μπιχλιμπιδια, costume UI και bloatware στη συσκευη εχουν. Το χρονο να τα μεταφερουν στο επομενο update δεν τον εχουν ομως!

hraklhs

τρελαινομαι στην ιδεα οτι δεν θα παρει ο γαλαξιας την 2.3…
εχω το desire το απλο και σκεφτομουν να το πουλησω να παρω τον γαλαξια..αλλα ξενερωσα!!!αν οντως τελικα δεν την παρει τι να πω…σκετη απογοητευση η samsung στον τομεα των update!!!!!
δεν υποστηριζει την καλυτερη της συσκευη…ελεος!!!ουτε οι ιδιοι δεν εχουν καταλαβει μου φαινεται τη συσκευη εχουν φτιαξει και κανουν τα παντα για να την απαξιωσουν!!!!!

filippos

Arxika zitaw signwmi gia ta greeklish alla grafw apo to galaxy ki exei epilegmeno to aggliko leksilogio.an einai provlima sviste to.
Diavasa omws afto edw ki eksorgistika. Aparadekto gia tin samsung na apaksiei etsi mia apo tis kaliteres(an oxi tin kaliteri) siskeues tis. Einai isws to mono kinito apo afta pou exw parei pou me ikanopoiei sxedon pantou kai vlepw oti isws na min einai diathesimi i anavathmisi. Krima pragmatika.

Λαζαρος Ευθυμιαδης

Η αδιαφορια της σαμμυ στο αφτερ σειλς με οδηγησε να αγορασω το ipad. Απο τοgetitnow και δεν το μετανιωσα καθολου.επανερχομαι στην htc.

mitsakos

Όταν έλεγα ότι σίγουρα θα πάρει την 2.3 σίγουρα το έλεγα διότι ευτυχώς υπάρχει και το xda.Παρόλα αυτά η samsung δείχνει να κάνει θετικά βήματα αφού διέθεσε την 2.2.1 την οποία έχω βάλει στο κινητό μου και πετάει ούτε λαγκ ούτε τίποτα!

GamerFreak

Το galaxy pad θα πάρει;Είχα διαβάσει πως είναι αναβαθμισιμο στο 2.3 όταν πρωτοβγηκε στο επίσημο site της Samsung.Δεν πιστεύω να μας κάνουν καμια μπινια θα γίνει φονικό.

hraklhs

mitsakos
η αναβαθμιση που λες ειναι η επισημη και η ελληνικη…;
και ποτε ακριβωςτην περασες διοτι σε διαφορα που μαθαινω στο διαδικτυο αλλοι δεν την εχουν παρει ακομη!!!

hraklhs

cVlachakis
σε ευχαριστω για την απαντηση σου…
αλλα κινητα μεσαιας κατηγοριας οπως optimus one εχουν την 2.2. εδω και καιρο και ο γαλαξιας ακομη…κι εγω στο desire μου απο τις 3 Αυγουστου!!!
εαν δεν την διαθεσει μεσα στις γιορτες παω σε desire hd !!!

Menelaos Delioglanis

Αναμένοντας την επίσημη απάντηση απτην μαμά Samsung 🙂

mitsakos

η 2.2.1 δεν είναι η επίσημη ελληνική είναι επίσημη της samsung αλλά μέχρι τώρα είναι διαθέσιμη μέσω odin έχει βέβαια και την επιλογή για OTA αλλά θα δούμε γι αυτό…

σάκης

Ελπίζω Κώστα να έχουμε ευχάριστα νέα από τη Samsung Hellas και όχι αοριστολογίες, διαφορετικά… βλέπω να βγαίνει από μέσα μου το πνεύμα των Χριστουγέννων :-p

hraklhs

cVlachakis
αυτο ακριβως..!!! 6 μηνες κι ακομη να αναβαθμιστει…και το desire απο τα Μαη που κυκλοφορει μετα απο δυο μηνες πηρε την 2.2…μην προσπαθουμε να δικαιολογησουμε τα αδικαιολογητα!!!

sotos

γεια και χαρα σε ολους……ξερει κανεις αν μπορω να βαλω την 2.2 στο galaxy s ?

Panos

Μου κανει εντυπωση για την αναβαθμιση του galaxy s σε froyo. Για την ακριβεια, πριν περιπου 20 ημερες ανοιξα το kies και μου εμφανισε σε μηνυμα οτι υπαρχει δυνατοτητα αναβαθμισης. Εκανα λοιπον την αναβαθμιση και εχω Froyo κανονικοτατα. Περιμενα πως και πως να δω μια ανακοινωση στο site πιστευοντας οτι ολοι εχουν αναβαθμιστει αλλα απο οτι βλεπω ακομη περιμενουν το Froyo. Μονο σε εμενα εγινε? Το κινητο ειναι vodafone branded.

panagiotisXII

Οι κατοχοι vodafone branded galaxy s μπορουν κανονικα να αναβαθμιστουν σε froyo. Οι υπολοιποι που εχουμε “ξεκλειδωτες” συσκευες δεν μπορουμε ακομα. Δυστυχως εδω και παρα πολυ καιρο ειαμστε με customιες και ανεπισημες rom απο αλλες πηγες. Οσο για το αν θα παρουμε gingerbread 2.3 μου ακουγεται σαν κακογουστο αστειο. Με αυτη την τακτικη στο after sales η samsung δυσκολα θα ξαναδει να μπαινουν στους λογαριασμους της λεφτα απο την τσεπη μου. Μπραβο Κωστα παντως για την πρωτοβουλια σου, ελπιζω σε σενα να απαντησουν, οπως σε καλουν στα event τους και σου στελνουν τις συσκευες τους για να διαφημιστουν. Τωρα να τους δω.

fred

μακαρι να ειχαμε στο Desire το νεo HTCSense,δεν το βλεπω βεβαια!
κ μαλλον δεν θα αγορασω ξανα htc αν συμβει αυτο!!!

ΥΓ. για τον διαδοχο του γαλαξια γνωριζει κανεις τιποτα???

hraklhs

fred
κοιταξε εδω:
https://www.navimania.gr/showthread.php?t=25671
αλλα ειναι φημες προς το παρον…

fred

hraklhs
ευχαριστω πολυ

dext_er

Άσχετο! σε μένα πάντως το htc desire πήρε μέσα σε 2 εβδομάδες 2 αναβαθμίσεις με τελευταία το 2.29.405.5. Ας πει κάποιος οτι όντως θα βγει το 2.3 για το desire γιατί είναι κρίμα! από τα καλύτερα τηλ που είχα ποτέ μου!

fotis

Ρε το παλιοdesire k άλλη ενημερωση.λες να μας προετοιμάζουν για 2.3;

dext_er

Μακάρι! 🙂

Someone

Ελεος με την υποστιριξη, δεν υπαρχει μετα απο 10-12 μηνες, αφου το hardware ειναι παραπλισιο γιατι να μην παρει αναβαθμιση η σισκευη (symbian, android, windows). Η σχεση κατασκευαστη υλικου και λογισμικου περιοριζεται σε συμβολαιο περιορισμενου χρονου ως προς την υποστιριξη, δεν υπαρχει επανα-χρηματοδοτιση. Προσοχη σε τη αγοραζουμε, μην συμπεροφερομαστε σαν καταναλοτικα γουρουνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.