Samsung Galaxy S5, 5 features που λείπουν από το HTC One (M8)

Πριν από λίγο καιρό είχαμε παρουσιάσει τους 5 λόγους για τους οποίους η HTC θεωρεί ότι η ναυαρχίδα της HTC One (M8) είναι καλύτερη από το Samsung Galaxy 5S. Το μεταλλικό design, τα στερεοφωνικά ηχεία, η εύκολη χρήση, η Duo camera και το after sales service ήταν αυτά που σύμφωνα με την HTC, το κάνουν να ξεχωρίζει.

Τώρα ήρθε η σειρά του Samsung Galaxy S5 να δείξει τα features τα οποία λείπουν από το HTC One (M8).

High-resolution camera
Όταν μιλάμε για την ποιότητα της εικόνας γνωρίζουμε ότι τα megapixels δεν είναι το παν αλλά είναι σημαντικά. Αλλά τελικά η 16MP camera του Samsung Galaxy S5 ξεπερνα σε ποιότητα ανάλυσης την UltraPixel του HTC One (M8).
, Samsung Galaxy S5, 5 features που λείπουν από το HTC One (M8)
IP 67 certification
Λίγες σταγόνες νερού μπορεί να μην τρομάζουν το HTC One (M8) αλλά σίγουρα δεν έχει την αδιάβροχη προστασία του Samsung Galaxy S5 το οποίο έχει IP 67 πιστοποίηση που σημαίνει ότι είναι ανθεκτίκο σε σκόνη και νερό, μπορεί να αντέξει σε βάθος ενός μέτρου για περίπου μισή ώρα.
, Samsung Galaxy S5, 5 features που λείπουν από το HTC One (M8)
Fingerprint sensor
Αν και δεν έχει την τέλεια εφαρμογή, ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος δεν παύει να είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο λείπει από το HTC.
, Samsung Galaxy S5, 5 features που λείπουν από το HTC One (M8)
Αφαιρούμενη μπαταρία
Η αφαιρούμενη μπαταρία μπορεί να μην λειτουργεί προτρεπτικά ή αποτρεπτικά στο να αγοράσεις μια συσκευή αλλά σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο. Ειδικά όταν κάνεις συνεχή χρήση της συσκευής μέσα στην ημέρα και έχεις τη δυνατότητα να αντικαταστήσεις τη μπαταρία με μια δεύτερη είναι κάτι που διευκολύνει πολύ και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς συνέχεια τον φορτιστή.
, Samsung Galaxy S5, 5 features που λείπουν από το HTC One (M8)
USB 3.0 θύρα
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Samsung είναι πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση USB 3.0 σε smartphones. Μετά το Galaxy Note 3, αποφάσισε να συμπεριλάβει το νέο USB standard στο Samsung Galaxy S5. Αυτό σημαίνει ότι έχει καλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων και γρηγορότερη φόρτιση μέσω USB από υπολογιστή. Από την άλλη, το HTC One (M8) έχει USB 2.0 connection.
, Samsung Galaxy S5, 5 features που λείπουν από το HTC One (M8)
HTC One M8 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά
Samsung Galaxy S5 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
john

Ειναι πολλα ακομα αλλα τελος παντων…
Κατοχος galaxy s5!

JohnWave

>High-resolution camera : Σημαντικό αν συνδυάζεται με καλό φακό.
>IP 67 certification : Αδιάφορο
>Fingerprint sensor : Αδιάφορο
>Αφαιρούμενη μπαταρία : Αδιάφορο
>USB 3.0 θύρα : Ενδιαφέρον

sdaoulas

>Αφαιρούμενη μπαταρία : Αδιάφορο
Θεωρω οτι αστειευεσαι.

nikos

το fingerprint sensor είναι ότι πιο αδιάφορο υπάρχει στη συσκευή!

σπυρος

Εγώ θα παω το μεγαλυτερο + που δεν έχει αναφερθεί από την HTC απέναντι στα προτερηματα του s5… το one είναι πιο γρήγορο με τα ιδια ακριβως specs…. bye Samsung

dimpep

Δεν έχει διαφορά στην φόρτιση από φορτιστή τοίχου το USB 3.0 σε σχέση με το 2.0. Όταν δίνει 2Α ήδη ο φορτιστής του SGS4 με USB 2.0 τα ίδια θα παίρνει και το 5άρι. Το USB 3.0 αφορά μόνο γρηγορότερη μεταφορά δεδομένων, και αυτό ακόμα με αρκετά προβλήματα όπως αναφέρουν χρήστες του Note 3

doc77

Καθε συσκευη εχει τα θετικα και αρνητικα της…..οτι λοιπον ποθουμε αγοραζουμε…..δεν βρισκω το λόγω συγκρισης ουσιαστικο αφου το γουστο και οι αναγκες του καθενός μας ειναι υποκειμενικες…..

Γιάννης

Η αφαιρούμενη μπαταρία είναι το μοναδικό ουσιαστικό πλεονέκτημα του S5 ενάντια στον ανταγωνισμό (η αδιαβροχοποίηση χρήσιμη αλλά όχι deal breaker, τουλάχιστον όχι ακόμα). Προχθές είχα την ευκαιρία να το δω από κοντά και ειλικρινά είναι ό,τι πιο άσχημο έχω δει σε smartphone. Ever. Δε με χάλασε τόσο η πλάτη – χαντζαπλάστ όσο το φτηνο-νίκελ περίβλημα. Πραγματικά απαράδεκτος σχεδιασμός για ναυαρχίδα €750! Νομίζω πως η Samsung, μια εταιρία που σίγουρα δεν ξεχωρίζει για το καλό της design, ξεπέρασε για άλλη μια φορά τον εαυτό της. Κρίμα γιατί το πρώτο Galaxy Ace και το S2 ήταν αξιοπρεπέστατα σχεδιαστικά.

Τομ

Galaxy s5: camera, μπαταρια, οθονη.
Htc one: εμφανιση, ui.

Για μενα καπως ετσι πανε. Θα μπορουσα να γραψω πολλα αλλα αυτα ειναι τα σημαντικοτερα

JohnWave

@sdaoulas, όχι δεν αστειεύομαι. Μου είναι αδιάφορο το αν η μπαταρία στο κινητό μου μπορεί να αφαιρεθεί ή όχι. Οι λόγοι :
1) Δεν έχω ανάγκη να χρησιμοποιώ 2η μπαταρία στο κινητό
2) Αγοράζω κινητό κάθε 1 – 1.5 χρόνο οπότε δεν μένω με μπαταρία στα τελευταία της.
3) Αν ένα κινητό κολλήσει δεν χρειάζεται πλέον μπαινοβγάλσιμο μπαταρίας αλλά ένας απλός συνδυασμός πλήκτρων.

Nio

Εγω θα το ξεχωριζα για την καμερα κ την οθονη. Αντε κ λιγο για το usb3 που εμενα μου αρεσουν αυτα. Δεν θα το επαιρνα ομως ποτε γιατι ο σχεδιασμος του ειναι οτι χειροτερο εχω δει ποτε. Η samsung πρεπει να τους βαλει ολους φυλακη. Ναι, γιατι δεν μπορω να εχω ενα καλο κινητο και να μην μπορω να το βλεπω να το χαιρομαι………

perdika

@τομ πιστευω οτι τουλαχιστον το σ5 στο θενα ui φετος είναι οτι καλυτερο μιας και η σαμσουνγκ ασχοληθηκε κυριως με αυτο και με τα του λογισμικο αποψη μου :p επειδη τα συγκρινα καμια σχεση πλεον παει να ανταγωνιστεί γερα και το ios η σαμσουνγκ

Mimis

Συμφωνώ απόλυτα με τα παιδιά από πάνω.
@JohnWave @Nio @Γιάννης +100
Ακριβώς όπως τα λέτε είναι!

tiamat

δε λεει το σημαντικοτερο! ΣΟΥΠΕΡ ΑΜΟΛΕΝΤ με 4 (η’ 5 δε θυμαμαι τωρα) διαφορετικα στησιματα στις ρυθμισεις αναλογα με το πως ΕΣΥ θες να κανεις τα χρωματα να μοιαζουν!!! .. και πλεον οι αμολεντ της εχουν μεγιστη φωτεινοτητα που θα τη ζηλευαν ακομα και οι lcd

αλλα και οι 2 ναυαρχηδες ειναι αδυναμες για τα φετινα δεδομενα.

**one plus one**

****never settle****

Tom

Περδικα ναι ετσι ειναι. Το κινητο οταν το χρησιμοποιησα λιγο με την ταχυτητα την οθονη και την γενικοτερη εμφανιση μου αφησε θετικη εντυπωση το ιδιο και η καμερα του. Γενικα φετος το GS5 φαινεται οριακα καλυτερο στα χαρτια απο το προκατοχο αλλα νομιζω στην πραξη θα ειναι αρκετα καλυτερο. Ειτε αυτο λεγεται λογισμικο η καμερα η φωτεινοτητα οθονης στον ηλιο η εμπειρα θα ειναι αρκετα καλυτερη.

Τομ

@tiamat Δες το review του marques brownlee για το oppo το καινουριο. Διαμαντακι και αυτο.

Costas

Για να μην ακούγονται ανακρίβειες είμαι κάτοχος note 3 με USB 3 και φορτίζει στο μισό χρόνο από ότι με τον φορτιστή που έχει μόνο USB 2.
@dimpep

Σε πολλά σημεία είναι ανώτερο το s5 Στο design μου αρέσει πιο πολύ το htc, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα το καθενός.

tiamat

@tom δε το συζηταω οτι το oppo ειδικα στην premium εκδοση με το ανθρακονημα ειναι στολιδι με απιστευτη τεχνολογια και τιμη αλλα επειδη εχω βαρεθει να εχω κινητα παντοφλες σκεφτομαι για πρωτη φορα να αγορασω κατι μικρο δυνατο και πρακτικο . τεσπα οι μεγαλες εταιρειες απογοητευσαν και αμα απογοητευσει και η lg πρεπει να δουμε με αλλο ματι τη κινα γιατι απ’οτι φαινεται εκει ειναι το μελλον

Tom

Ουτε γω θελω παντοφλα. Χαιρομαι που υπαρχουν και αλλοι που κουραζονται απο το μεγεθος. Δυστυχως high end android σε λογικο μεγεθος με το μικροσκοπιο

Mitsos

Συμφωνώ απόλυτα με τον JohnWave. Όσον αφορά το ποιο είναι καλύτερο, θα έλεγα LG G3 μετά βεβαιότητας……

momo

Ασχημη ποιοτητα κατασκευης,μπαταρια δεν εχω αλλαξει ποτε στην ζωη μου οποτε μην λετε βλακεις αδιαφορο ειναι….fingerprint sensor αδιαφορο εκτος αν ηταν σαν του μηλου…χαλια χαλια ONE all the way..

ριοστ

Για μένα τα πλεονεκτήματα του S5 είναι στον αδιάβροχο σχεδιασμό και την κάμερα. Ακόμη όμως είναι πολύ λίγα προστά στο Μ8

Johnny

@Mitsos δεν μπορεί να μιλάς για ένα μη ανακοινωμένο κινητό και να είσαι και βέβαιος ότι είναι το καλύτερο.

Κι εγώ περιμένω με ανυπομονησία να δω τι μας επιφυλάσσει η LG με το G3 (διότι το LG G2 μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και ήταν ότι πιο καινοτόμο στα smartphones το 2013) αλλά το να το βγάλουμε και βασιλιά πριν να το δούμε με τα μάτια μας είναι εντελώς άκυρο.

Δεν είσαι βέβαια ο μόνος που κάνει αυτό το λάθος.Πολλές φορές έχω δει σχόλια από διάφορους που λένε κάτι σαν: “Όταν βγει το LG G3/Note 4/iPhone 6 θα είναι το καλύτερο”

Και για το s5 κάτι τέτοια ακούγαμε και όταν τελικά ανακοινώθηκε απογοήτευσε πολλούς…

Φιλικά

Theo

@Johnny Να αγιασει το στομα σου φιλε μου. Ο αλλος λεει το g3 ειναι οτι καλυτερο ενω δεν εχει κυκλοφορησει. Μην ξεχναμε οτι το g2 ανακοινωθηκε 5 μηνες μετα το s4 που κυκλοφορουσε και ο snap800. Μιλαμε για 2 διαφορετικες συσκευες με διαφορετικο επεξεργαστη. Ο αλλος λεει για iphone 6 θα ειναι οτι καλυτερο εμφανησιακα λες και το ξερουμε ή το εχουμε δει. Ξεκολλατε.

dimpep

@Costas

Πόσα mA βγάζει ο φορτιστής του Note 3? Γιατί ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από αυτό και μόνο.
Επίσης το USB των φορτιστών δίνει μόνο τάση, δεν έχει καμία σχέση το πρότυπο. Αν δεν κάνω λάθος 2Α βγάζει ο φορτιστής του τηλεφώνου, και τα τραβάει όλα το note 3, γιαυτό και φορτίζει γρηγορότερα. Δεν έχει να κάνει με το 3.0

dark_master

1 Κάμερα. Ναι είναι καλύτερο όταν πας να κάνεις crop. Λόγω των MP όμως έχει κ μεγαλύτερο μέγεθος ή φωτογραφία. Αν δεν πρόκειται να εκτυπώσεις σε τοίχο τα παραπάνω MP είναι άχρηστα.Επίσης υστερεί σε ταχύτητα κλείστρου.
2 IP67 Ναι είναι πολύ καλό. Όμως για τ δικά μου θέλω δεν μου λέει κάτι γιατί είναι μόνο για γλυκό νερό και το One είναι κ αυτό splash proof με μικρότερο όμως δείκτη.
3 αποσπωμενη μπαταρία: Πλέον τα κινητά δεν κολλάνε.Αν είναι να μείνω από μπαταρία παίρνω κ ένα mobile charger. Επίσης η αποσπωμενη έχει 6 μήνες εγγύηση ή ενσωματωμένη 2 χρόνια.
4 Fingerprint. Το είχα από το HTC P6500. Το έβαλε η HTC στο Max Δεν το δούλεψα ούτε τότε ούτε θα το δουλέψω κ τώρα.
5 USB 3.0 η Qualcomm θα βγάλει quick charge 2.0 καλώδιο μέσα Στους επόμενους 2 μήνες για όλα τα μοντέλα με τον 801. Το οποίο φορτίζει 80% σε 45 λεπτά.Επίσης ξεχνάτε όλοι ότι σημαντικό ρόλο παίζει κ η ταχύτητα της εσωτερικής μνήμης ή της εξωτερικής μνήμης.

Costas

@dimpep

2A είναι ο φορτιστής του note 3.
Δεν είναι κακό πριν γράψουμε ότι να ναι να διαβάζουμε να ενημερονόμαστε.
2 ποστ έγραψες και τα 2 άκυρα.

Διάβασε λίγο να δεις τι πραγματικά ισχύει και άσε τις θεωρίες.
USB 3.0 provides up to 900mA output current, higher than the 500mA of USB 2.0

Μιχάλης

Το USB 3 του νοτε 3 και σ5 βοηθάνε μόνο στην γρηγορότερη μεταφορά αρχείων και φόρτιση από υπολογιστή και όχι από πρίζα. Εγώ λέω να περιμένω να δω το iPhone 6 και να διαλέξω η αυτό ή το HTC one m8 που θα είναι όμορφα σχεδιαστικά αλλά και σε όχι τραγικά μεγάλο μέγεθος . Αλλά το κακό με τα iPhone είναι ότι δεν πέφτει η τιμή τους με τίποτα και είναι πανάκριβα

tech21man

Johnwave μεγαλο ξωτικο εισαι…

Αδιαφορη η αποσπωμενη? Ενα περιεργο κολλημα να φας τι θα κανεις θα περιμενεις να ζεσταθει για να κλεισει? Ακομη και αν δεν κουβαλας δευτερη. Μια βλαβη να σου βγει (ναι εισαι που εισαι γκρινιαρης γιατι οχι και γκαντεμης) στην ενσωματωμενη τι θα κανεις? Στο S5 απλα θα …αλλαξεις μπαταρια.

Ο ορισμος της μπαταριας θα επρεπε να περιλαμβανει και το αποσπωμενη αλλα τελος παντων.

Enzo

Ως κάτοχος ΝΟΤΕ 3 έχω κι εγώ να πω ότι η φόρτιση γινεται πάρα πολύ γρήγορα (δεν ξέρω που οφείλεται, πάντως ειναι γεγονός).

Όσο για το S5, υπερτερεί σε πολλές μικρες λεπτομέρειες έναντι το ανταγωνισμού που συνολικά το κάνει καλύτερο. Άλλον τον βολεύει η αποσπώμενη μπαταρία, άλλον η κάμερα, άλλον το USB 3 (τα δακτυλικά και ο παλμογράφος, άχρηστα κατ εμέ).

DiChatz0707

Αμα κολλησει λεει ο αλλος…Δηλαδη δε θα το χαν σκεφτει οι εταιρειες αυτο το ενδεχομενο θες να πεις; Δε ξερω για τις αλλες, στο Νοκια Ν8 που εχω γω με ενσωματωμενη μπαταρια, αν κολλησει κλεινει απλα κρατωντας πατημενο το power button για 10 δευτερολεπτα, και υποθετω οτι καθε εταιρεια θα εχει κατι αντιστοιχο…Μη λεμε κι οτι θελουμε.
P.S.: 10 χρονια τωρα με κινητα με αποσπωμενες μπαταριες, ποτε δεν αγορασα/κουβαλησα 2η μαζι και ουτε μου χρειαστηκε. Ποιοι ειστε σεις που τις αλλαζετε καθε τοσο δε καταλαβαινω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.