Samsung Galaxy S5, δείτε γιατί έχει καλύτερη οθόνη από το S4

Η 5.1 ιντσών οθόνη του Samsung Galaxy S5 δεν είναι απλά η ίδια οθόνη με το Samsung Galaxy S4 σε μεγαλύτερο μέγεθος. Μετά από εργαστηριακά τεστ που έγιναν στην οθόνη αποδείχθηκε ότι είναι η καλύτερη οθόνη που έχει περάσει από τεστ και στις εικόνες που ακολουθούν φαίνεται γιατί είναι καλύτερη από εκείνη του προκατόχου του.

Η οθόνη του Galaxy S5 έχει υψηλότερη φωτεινότητα, χαμηλότερη ανακλαστικότητα, καλύτερες γωνίες θέασης, καλύτερη αναλογία αντίθεσης και ακόμα καλύτερη διαχείριση ενέργειας.

Η μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης του Galaxy S5 είναι 351 nits, η οποία είναι 22% υψηλότερη από το Galaxy S4 και 13% από το Galaxy Note 3.
, Samsung Galaxy S5, δείτε γιατί έχει καλύτερη οθόνη από το S4

Η ανακλαστικότητα του panel στο χαμηλότερο σημείο της είναι 4,5% βελτιωμένη για εξωτερική ορατότητα, καθιστώντας τη τόσο καλη όσο μια 698 cd / m² super bright LCD. Και για να είναι μια LCD τόσο φωτεινή απαιτείται μεγάλη κατανάλωση ενέργειας.
, Samsung Galaxy S5, δείτε γιατί έχει καλύτερη οθόνη από το S4

Αν και η πυκνότητα των pixel του Galaxy S5 έχει μειωθεί στα 432 ppi από τα 441 ppi του Galaxy S4 η ευκρίνεια είναι πολύ καλύτερη.

, Samsung Galaxy S5, δείτε γιατί έχει καλύτερη οθόνη από το S4

Όσον αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας, η οθόνη του Galaxy S5 είναι 27% πιο αποτελεσματική από την προκάτοχό της. Το Galaxy S5 χρειάζεται 18% λιγότερη ενέργεια για το ίδιο επίπεδο φωτεινότητας και αυτό χωρίς τη χρήση της λειτουργίας Ultra Power Saving Mode.

Η γωνία θέασης είναι επίσης καλύτερη, επειδή το S5 έχει πολύ μικρότερη μείωση 22% σε φωτεινότητα σε περιστροφή 30 μοιρών. Μια τυπική LCD θα χάσει 55% με την ίδια γωνία.

, Samsung Galaxy S5, δείτε γιατί έχει καλύτερη οθόνη από το S4

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

Αν και ημουν κι εγω απο αυτους που εκραξαν τις πρωτες 2 εβδομαδες το gs5, τελικα αρχισα και βλεπω το κινητο με αλλο ματι. Εκανε ακριβως αυτο που επρεπε η σαμσουνγκ, βελτιωσε στα σημεια το s5 εκει που υστερουσε το s4. Οθονη, καμερα, λογισμικο. Αυτο που ακομα δεν μπορω να χωνεψω ειναι πως εβγαλε το s4 με τοσο λεπτα bezel και το s5 τα ξαναμεγαλωσε. Γτ ρε σαμσουνγκ ;

nikos

Η απόδειξη ότι τα ppi και η ανάλυση δεν παίζουν κανένα ρόλο στην ποιότητα της οθόνης μετά από ένα σημείο.Για αυτό το λόγο θεωρώ πλεονασμό την QHD οθόνη σε αυτές τις ίντσες.Υπάρχουν αλλά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν στις οθόνες όπως αυτά που αναφέρονται στο άρθρο(φωτεινότητα,γωνία θέασης,κατανάλωση ενέργειας κ.τ.λ.).

Μιχάλης362

@Theo Όντως είναι μεγάλα τα Bezels αλλά οφείλεται και στην αδιαβροχοποίηση της συσκευής!

Lefteris

Παιδιά τα bezel είναι ίδια με του s4! Η οθόνη μεγάλωσε, οπότε θα έπρεπε να μικρυνουν τα bezel για να είναι ίδιο σε μέγεθος με το s4. Αλλά πιστεύω έγινε για το λόγο που λέει ο Μιχάλης.

Giorgos

Η συσκευη ειναι μια χαρα, η τιμολογηση μου τη δινει…

Xaris

@Theo και εγώ μια από τα ίδια
ουσιαστική αναβάθμιση στην οθόνη και όχι αύξηση της ανάλυσης
κάμερα isocell με μεγαλύτερο αισθητήρα και όχι απλά περισσότερα MP
2gb ram αντί για 3
αδιάβροχο κτλ.

thomas22888

Lefteris καμιά σχέση αυτό που λες , τα bezel του s5 ειδικά τα πλαϊνά είναι διπλάσια

Theo

Τα bezel στο s5 είναι σχεδόν τα διπλάσια από αυτά του s4. Ειδικά το άσπρο χρώμα στο s5 είναι αηδία. Όταν βλέπω ένα s4 στο δρόμο το καταλαβαίνω απο τα κοψίματά του και κακά τα ψέματα είναι όμορφο από μπροστά. Όπως βλέπω από τις φώτο το s5 φαίνεται λες και είναι κανένα grand, ace τεράστιο, κάποιος κλώνος φθηνός της σαμσουνγκ τέλοσπαντων. Το ομορφότερο είναι αυτό που είναι μαύρο μπροστά και μπλε από πίσω.

john

Αν δειτε εκει που εχει τα μπεζελ απο κατω
Εχει τσιμουχα και γι αυτο το λογο ειναι πιο μεγαλα απο το s4…
Δειτε φωτο και θα το προσεξετε στο μαυρο χρωμα φαινετε…

Onoufrios

Έλεος βρε παιδιά.Κάθε μέρα με το S5 ασχολούμαστε.Μια με την οθόνη μια με το ένα μια με το άλλο.Πλύση εγκεφάλου για να μας πείσουν ότι πρέπει να αγοράσουμε αυτό το έκτρωμα το οποίο θυμίζει ελβετικό τυρί στην πλάτη του.

dimitrisdim

351nits ? Λίγα μου φαίνονται χωρίς βεβαια να έχω δει την οθόνη … Σε σχέση όμως με τα Lumia 925 (600nits ) και 1520(660nits) …! Μου φαινετε ότι η νοκια είναι ένα χρόνο μποροστα σε θέμα οθονών στο συγκεκριμένο θέμα …

Jimo

Ολα τα παραπανω η οθόνη του iPhone τα είχε απο το iPhone 4 σχετικά με την φωτεινωτητα και γωνία θέασης! Τωρα άρχισε τα τα καταλαβαίνει η samsung. !

ΚωσταςD.

Καλο το οτι βελτιωσε την αμολεντ… και 351 nits ειναι μια χαρα διαβαστε καλα το αρθρο δεν εχει προβλημα και στους εξωτερικους χωρους… τωρα για τα 600nits που λετε της νοκια μονο κατω απο τον ηλιο θα χρειαστει να να χρησημοποιησετε. Σε ενα αρθρο που διαβασα προσφατα το φως της οθονης των smartphone ειναι τοξικο για τα ματια οποτε δεν χρειαζεται να εχουμε την φωτεινοτητα στο τερμα παρα μονο οταν χρειαζεται… γραψτε στο google: Προσοχή! Τοξικό για το μάτι το φως
των smartphones

Υ.Γ. τι ειχε η οθονη; λολ του iphone; αυτη θα τρεχει για ολεντ οχι η σαμσουνγκ

Λευτέρης

Τις πρώτες μέρες όλοι βγαίνανε και κράζανε το s5 και τώρα αλλάζουν γνώμη! Ελα μωρή Samsung!

Billeiro

Δες που φτασαμε.η samsung δε μπορει να φτασει σχεδιαστικα την lg!! Το g2 ειναι πολυ πιο ωραιο και με απειροελαχιστα bezel…και με τα μισα χρηματα βεβαια

Τομ

Παιδια ελεος που τα παντα πια κρινονται απο τα bezel.. Μαθαμε ενα σχεδιαστικο στοιχειο και το επαναλαμβανουμε συνεχεια για ολα τα κινητα για τα bezel λεμε. Και το HTC One μεγαλ bezel εχει αλλα ειναι το πιο ομορφο κινητο ever ξερω γω. Το iphone τα ιδια. Δεν ειναι τα παντα στον σχεδιασμο ενος κινητου τα πλαισια. Στα του θεματος πολυ σημαντικο αυτο που εκανε samsung καθως χρειαζοταν οπωσδηποτε η παραπανισια φωτεινοτητα. Επισης μην κοιτατε αυτα που λενε οι εταιριες τα lumia μπορει να ισχυριζονται 600+ Nits αλλα δεν τα βγαζουν. Και η samsung για το S5 μου φαινεται ονομαστικη φωτεινοτητα 500 nits λεει αλλα στην πραξη βγαζει παρακατω. Οτιδηποτε γυρω στα 400 nits ειναι μια χαρα για μενα. Δηλαδη το GS5 αν πηγαινε λιγο παραπανω θα ηταν ακομα πιο ιδανικο αλλα σε σχεση με το GS3 που εχω πχ η διαφορα θα ειναι χαοτικη. Και γενικα 350 nits νομιζω ειναι ικανοποιητικα. Βεβαια η samsung και παλι θα ειναι πισω απο HTC/Sony/Apple που χρησιμοποιουν πιο φωτεινες LCD. Αντε να δουμε και το λογισμικο ποσο γρηγορο θα ειναι για το GS5. Εγω πριν δυο βδομαδες ελεγα οτι μπορει να το κραζουμε το κινητο αλλα οσο το μαθαινουμε θα μας αρεσει. Και που… Συνέχεια »

jonjon

@Τομ+1 ακριβώς το μόνο πού σχολιάζουμε είναι το σχεδιαστικό κομμάτι και τίποτα άλλο.

Tom

Ακριβως jonjon και συγκεκριμενα τα πλαισια. Εγω δεν βρισκω ενα κινητο που μπροστα ειναι μονο οθονη ομορφο αλλα περι ορεξεως.

Εγω θελω να δω οθονη, ταχυτητα και διαρκεια μπαταριας στο GS5 καθως και την καμερα. Σε αυτα τα θεματα αναμενεται μεγαλη βελτιωση και επισης η εμφανιση ειναι καλυτερη απο το GS4 που απο τις πωλησεις του μαλλον αρεσε στον κοσμο.

manolinio7

Εγω σαν κατοχος NOTE 2 θα περιμενω το NOTE 4 κι αν δεν ικανοποιησει τις προσδοκιες μου θα τσιμπισω το 3 στη μιση τιμη.. μετα τα NOTE το χαος παιδες οταν τα χρησιμοποιησετε για καποιο χρονικο διαστημα δεν ξανα γυριζετε πισω…

sosimple

Τοσο φοβερο ειναι το s5, και τοσο θετικη γνωμη εχουν ολοι γι αυτο, που εχει βουηξει ο τοπος για αντικαταστατη του με πολυ βελτιωμενα χαρακτηριστικα, πριν ακομα κυκλοφορησει..
Αυτο ειναι σιγουρα ρεκορ..

billeiro

Φιλε tom εγω οταν παιρνω κινητο θελω οσο το δυνατον μεγαλυτερη οθονη σε οσο το δυνατον μικροτερο σασι.εκει ειναι το μελλον απο ολες τις αποψεις.το g2 μου το κανω κουμαντο με το ενα χερι παρα τις 5.2 ιντσες του.εσυ τωρα αν θες να κουβαλας παντοφλες ειναι δικη σου υποθεση

billeiro

So simple τα ειπες ολα.με το ζορι πρεπει να κανουμε τους εαυτους μας να μας αρεσει το s5 δε γινεται αλλιως.μας δημιουργουνται τυψεισς απο το marketing της samsung.ειχα το s4 και το θεωρω αψογο τηλεφωνο αλλα για μενα αυτη τη στιγμη το g2 ειναι κορυφη απο ολες τις μεριες.

Τομ

Billeiro αυθαιρετα συμπερασματα; Ποιος σου πε οτι μου αρεσουν τα μεγαλα κινητα; Τωρα εχω 4.8 ιντσες και μου φαινεται πολυ μεγαλο. Το μελλον δεν ειναι οι τεραστιες οθονες ετσι εχεις πειστει εσυ για καποιο λογο. Εγω επειδη παει προς τα εκει το android δεν νιωθω και υποχρεωμενος να το ακολουθησω. Και παλι ομως μιλουσαμε για ομορφια πιστευω.

Sosimple να το ξανασυζητησουμε αυτο οταν δουμε τις πωλησεις; Αλλα φανταζομαι θα θεωρεις οτι οι πωλησεις δεν μετρανε επειδη ο κοσμος ειναι προβατα.. Οσοι hateαρεται επιτυχημενα προιοντα προτιματε να κανετε τραβηγμενες παραδοχες παρα να δεχτειτε οτι απλα δεν σας αρεσει ενα προιον επειδη.. ΑΠΛΑ δεν σας αρεσει. Με αλλα λογια ολος ο κοσμος που παιρνει galaxy και iphone ειναι χαζος προβατα και καποια ανωτερη δυναμη τον αναγκαζει να παιρνει κατι χειροτερο, αλλα εσεις ειστε οι αντικειμενικοι κριτες προιοντων που δεν σας επηρρεαζουν αυτες οι δυναμεις.

George

Αν ηταν στα ελληνικα θα καταλαβαινα περισσοτερα

nektaria b 89

Οι πωλησεις θα δείξουν τι αρέσει στον κόσμο κ όχι οι δικές μας εκτιμήσεις η για την ακρίβεια η δική μου. Εμένα προσωπικά δε μου αρέσει καθολου πχ το one, όταν σε πολλούς αρέσει, ειδικά το κάτω μέρος του που είναι χαμένος χωρος. Ο χρόνος θα δείξει. Όσο για το note 3 που γράφετε κάποιοι, το έπιασα λίγο στα χέρια μου κ νομίζω είναι ότι πιο κορυφαίο υπάρχει. Ίσως έχεις δίκιο φίλε, αν το χρήσιμοποιήσεις, δε γυρίζεις πίσω.

jonjon

@Τομ μόλις έπαιζα μαζί τού στο public συντάγματος , αφήνει καλή αίσθηση στο χέρι ελαφρύ , λεπτό έχουν κάνει κάποιες αλλαγές στο μενού και επίσης γρήγορο πολύ.υγ: note 2 έχω:-)

max91

Κώστα το xperia z2 πόσα nits έχει επειδή με ενδιαφέρει αυτή η συσκευή.

Κώστας Βλαχάκης

max91, Δεν γνωρίζουμε ακόμα. Όταν έρθει Ελλάδα και το πιάσουμε στα χέρια μας θα το μετρήσουμε. Όπως θα μετρήσουμε και το Galaxy S5.

Δήμος

Καλύτερες γωνίες θέασης……….όποιος δεν έχει δει το z1 compact της sony δεν ξέρει τι παει να πεί γωνίες θέασης….βλέπεις ταινια και οπως και να κοιτάξεις νομίζεις οτι είσαι στη σωστή γωνία

billeiro

Tom εγω ειχα 3gs,iphone 4 και οτι μπορεις να φανταστεις απο android συμπεριλαμβανομενων συσκευων της samsung οπως s4 και ativ s.επισης εχω και ipad τα οποια δεν αλλαζω.κρινωα Αντικειμενικα με το τι προσφερει καθε συσκευη και τι μου χρειαζεται.δεν επηρεαζομαι απο hype οπως λες και διαφημιστικες καμπανιες.παρ ολα αυτα θεωρω το s5 αστοχια της samsung.μεχρι τωρα η εταιρια αυτη ηταν ενα βημα μπροστα απο τις υπολοιπες εταιριες τοσο τεχνολογικα οσο μαι σχεδιαστικα.τωρα ομως το εχασε αυτο αν δεν το καταλαβες.εβγαλε ενα κινητο με επεξεργαστη 6 μηνων τουλαχιστον και με πολυ μεγαλο σασι κατα τη γνωμη μου.εσυ ομως προσπαθησε να πεισεις τον εαυτο σου οτι ειναι ο,τι καλυτερο και ο,τι πιο μοδατο και τραβα αγορασε το με φουλ τιμη στα 750 ευρω.δικαιωμα σου να σε πειθει η καθε εταιρια και επιπλεον να επηρεαζεσαι απο τις πωλησεις.και τι εγινε αν πουλησει εκατομυρια κομματια (πραγμα που δεν πιστευω να γινει αυτη τη φορα με αυτο το κινητο).εμενα μου αρεσει?οχι

gadgetakias09

Πραγματικα +1 στον @τομ καλυτερα απο ποτε μια απάντηση για τους υποτιθέμενους ψαχμενους που ειναι ον στην τεχνολογια και επειδη δεν τους αρεσε κατι ισον μαπα. Και απο τι το κοβω sosimple ειναι μεχρι στηγμης ο ποιο ακυρος κρίνει ενα σ5 που πιστευω οτι θα πεταει φωτιες

billeiro

Απο μενα -1στον δηθεν γκουρου της τεχνολογιας gadjetakia09 και σε ολους τους δηθεν που υποτιθεται οτι αγοραζουν με το τσουβαλι συσκευες ενω στην πραγματικοτητα αλλαζουν συσκευη ανα 5 χρονια και σχολιαζουν για ενα s5 των 750 ευρω και πλεκουν το εγκωμιο του ενω δεν θα το αγορασουν ποτε.

kostas

NAI EXEI ΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΘΟΝΗ! ΞΥΠΝΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.