Samsung Galaxy S5, χρήση δαχτυλικού αποτυπώματος απο third-party εφαρμογές

Η Samsung ετοιμάζεται να δώσει πρόσβαση στον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων του Samsung Galaxy S5, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να τον χρησιμοποιήσουν στις εφαρμογές τους. Για τον σκοπό αυτό, συμπεριέλαβε το Pass API στο νέο S5 development kit, μαζί με πληροφορίες για την ανάπτυξη εφαρμογών για τα Gear 2 και Gear Fit.

Η εφαρμογή της PayPal αποτελεί την πρώτη εφαρμογή η οποία κάνει χρήση του API, επιτρέποντας πληρωμές για τον χρήστη μέσω του δαχτυλικού του αποτυπώματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με την Samsung, η Apple δεν επιτρέπει μέχρι στιγμής στους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone 5S. Αντίθετα, χρησιμοποιείται μόνο για δικές της εφαρμογές, όπως το App Store και το iBooks, αλλά και για το ξεκλείδωμα της συσκευής.
, Samsung Galaxy S5, χρήση δαχτυλικού αποτυπώματος απο third-party εφαρμογές

Πηγή 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Denis

Δε μου αρέσει και μονο η ιδεα πως της καθε καρυδιάς καρύδι προγραμματιστής θα εχει πρόσβαση σε τόσης λεπτής φύσης δεδομένα ασφαλείας.
Ξέρουμε αν οι συγκεκριμένες πληροφορίες παραμένουν στη συσκευή ή περνάνε και στους server της καθε εταιρείας εφαρμογής;

Costas

ΔΕΝ πρόκειται ΠΟΤΕ να πάρω κινητό με αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων!!! Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά.

Κωστας

Παιδιά χωρις πλάκα ισως απο τα πιο ασχημα κινητα που εχουν βγει ποτε!δεν το περιμενα τοσο χαλι

Lsantas

Βασικα οποιος θελει και οτι ωρα θελει εχει στην οθονη του υπολογιστη του τα στοιχεια σου και δεν μιλαμε μονο για NSA. Ο εφοριακος ο αστυνομικος και ολοι οσοι δουλευουν σε οποιαδηποτε τραπεζα τα ξερουν ολα… Απο τραπεζικους λογαριασμους δαχτυλικα αποτυπωματα αφμ τι ωρα πηγες για κατουρημα.. Δεν νομιζω οτι πρεπει να μας ανησυχει το δακτυλικο αποτυμωμα μιας και μονο ποιο ευκολη την ζωη θα κανει. Αντι να θυμασαι 5828394 κωδικους κανεις ενα τσακ και τελος.

jimo

δηλαδη ελεος android το ποιο μη ασφαλες λειτουργικο στον κοσμο και να εχει και τα δακτυλικα αποτυπωματα μου !!!??? χαχαχαχαχαχ

οχι ρε παιδια οχι ειπαμε παμε γυρευοντας !!!

Γιάννης

O ακυρος ^^^^^^^^^

Denis

Κωνσταντίνε θεωρώ πως αυτό θα έπρεπε να είναι το πρώτο που θα είχαν τονίσει
παρ’όλ’αυτά το πέρασαν στο ντούκου φοβούμενοι την αναγκαστική σύγκριση με την Apple η οποία αντικειμενικά ήταν πιο ξεκάθαρη στο τρόπο λειτουργίας της δυνατότητας αυτής

Constantine

Το οτι μενει η πληροφορια του αποτυπωματος στην συσκευη δν παει να πει οτι και παλι εισαι ασφαλες…γενικα τπτ δν εινα ασφαλες εφοσον εισαι συνδεδεμενος στο δικτυο, μπορει εσυ να εγκαταστησεςι μια εφαρμογη αμφιβολου ποιοτητας (που το Android ειναι γεματο απο τετοια) που να περιεχει ενα spyware λογισμικο και μεσο αυτης της εφαρμοφης δουρειο ιππο το spyware να αρχιζει να δουλευει πισω στο παρασκηνιο χωρις να το αντιληφθεις και να μαζευει ευαισθητα δεδομενα.

Thodoris

Ούτε σε apple, ούτε σε android συσκευή θα εμπιστευόμουν τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Και οι δύο πλατφόρμες έχουν παρουσιάσει κενά ασφαλείας κατά καιρούς, και ως γνωστόν, πρώτα έρχεται το χακάρισμα και μετά η διόρθωση.

sosimple

Κοιτα να δεις ρε, εχουν γραφτει σε facebook, tweeter, hotmail, paparamail, 800 site, google, εχουν δωσει τα στοιχεια τους ολα, μιλανε στα κινητα/σταθερα λεγοντας τα παντα και γνωριζοντας οτι παραμολουθουνται, εχουν κατεβασει τονους σπασμενα για να μη πληρωσουν μια και φοβουνται μη τους κλεψουν το δαχτυλικο αποτυπωμα, χεχε…

Lefteris

Sosimple, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου και σίγουρα πολλοί άλλοι ακόμα…

GT

sosimple συμφωνώ απόλυτα μαζί σου απλά το θέμα έγκειται στο κατά πόσο ένας απλός developer θα μπορεί να εκμεταλλευθεί αυτά τα δεδομένα. Το ότι η NSA κ.α. μας έχει φακελώσει εδώ και καιρό και ότι δεν περίμενε το fingerprint είναι δεδομένο, αλλά όταν το android είναι πηγή έμπνευσης για τα malware (90% των malware είναι για android) , υπάρχει σίγουρα θέμα κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα οποιοσδήποτε βγάζει εφαρμογή στο play store….

Δημήτρης

Οι πολλές σειρές CSI έχουν αποβλακώσει.Η ΝSA μας μάρανε και μας κατευθείαν στο μυαλό.Ο sosimple έχει ναι μεν δικιο αλλα υπάρχει μια τεράστια διαφορά.Το ότι είσαι φσκελωμενος απο ένα σωρό υπηρεσίες και εταιρίες είναι δεδομενο.στην προκειμένη περίπτωση όμως(γιατι τα περί μη προσβασιμότητας είναι κολοκυθια τούμπανα.οτι κλειδώνει,ξεκλειδώνει.παντου μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση)ρισκάρεις το μεταφρασμένο σε αλγόριθμο δακτυλικό σου αποτύπωμα να πέσει στα χέρια κακόβουλου ιδιώτη.και αν έχει κιόλας το know how να ξανά κάνει τον αλγόριθμο δακτυλικό αποτύπωμα.αυτο σημαίνει απο αγορές εξ ονόματος σου που θα σε χρεώσουν,πρόσβαση σε αυστηρα προσωπικά δεδομένα μέχρι και να φυτέψουν το αποτύπωμα σου σε χώρο κακουργηματος-εγκλήματος.αλλο πράγμα λοιπόν τα στοιχεία σου που μπορεί να τα έχεις φορα παρτίδα(κακως)και αλλο πράγμα αυτο.

Nick13

ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΤΙΡΙΑ ΜΕ ΤΑ samsung ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΔΑΧΤΥΛΑΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΝΥΧΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΣΑΚΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΑΚΤΥΛΙΚΩΝ …… ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ !!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.