Samsung Galaxy S5: Δείτε πως είναι μέσα

Κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα μένει μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του Samsung Galaxy S5 στις 11 Απριλίου και έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα εσωτερικά του μέρη. Χθες είδαμε πως είναι από μέσα το Sony Xperia Z2 και τώρα είναι η σειρά του Samsung Galaxy S5. Η ναυαρχίδα της Samsung χρησιμοποιεί κάτι περισσότερο από ένα απλό Qualcomm Snapdragon 801 chip.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έρχεται με RF chip (Radio Frequency Chip) από την Qualcomm, Audio Codecs και πολλά άλλα τα οποία περιλαμβάνουν:

• QFE1100 (Envelope Tracking Power Amplifier PMIC),
• WFR1620 (RF Receiver),
• WTR1625L (RF Transceiver),
• MSM8974AC (Snapdragon 801 (BB/AP SoC)),
• WCD9320 (Audio Codec) and
• PMC8974 (BB/AP Power Management)

Πιθανότατα η μεγαλύτερη αλλαγή υπάρχει στον αισθητήρα της κάμερας. Το Galaxy S4, το Galaxy S3 καθώς και το Note 3, χρησιμοποιούν αισθητήρες κατασκευασμένους από την Sony. Στον αντίποδα το S5 είναι το πρώτο κινητό, στην πρόσφατη ιστορία της Samsung, που ενσωματώνει τον δικό της αισθητήρα με τεχνολογία ISOCELL. Η τεχνολογία ISOCELL, υπόσχεται να γίνει το επόμενο «big thing» στην mobile φωτογραφία. Τα πλεονεκτήματα που φέρει έχουν να κάνουν με 30% μειωμένο Crosstalk καθώς και 30% αύξηση στην χωρητικότητα του pixel.

Η Samsung δεν έχει στραφεί ολοκληρωτικά στην τεχνολογία ISOCELL, πράγμα που σημαίνει ότι περιμένουμε περαιτέρω βελτίωση στο μέλλον σε αυτό τον τομέα. Μόλις ένα μήνα πριν η Samsung αποκάλυψε ένα νέο Stacked 13 Megapixel Chip το οποίο είναι προγραμματισμένο για μαζική κυκλοφορία πριν το δεύτερο μισό του 2014. Έχουμε πολλά να αναμένουμε λοιπόν από την Samsung , αλλά αυτή τη στιγμή μπορούμε να δούμε το full Teardown του Galaxy S5.
, Samsung Galaxy S5: Δείτε πως είναι μέσα, Samsung Galaxy S5: Δείτε πως είναι μέσα, Samsung Galaxy S5: Δείτε πως είναι μέσα, Samsung Galaxy S5: Δείτε πως είναι μέσα, Samsung Galaxy S5: Δείτε πως είναι μέσα, Samsung Galaxy S5: Δείτε πως είναι μέσα, Samsung Galaxy S5: Δείτε πως είναι μέσα, Samsung Galaxy S5: Δείτε πως είναι μέσα, Samsung Galaxy S5: Δείτε πως είναι μέσα, Samsung Galaxy S5: Δείτε πως είναι μέσα, Samsung Galaxy S5: Δείτε πως είναι μέσα

Πηγή: (1), (2)

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
user

Sony xperia Z2 με μνήμες samsung και samsung galaxy s5 με κάμερες sony… και μετά απορώ γιατι υπάρχουν fanboys όταν οι εταιρίες από κάτω κάνουν συμφωνίες και μοιράζονται κέρδη (το ίδιο ισχύει και για samsung-apple).

Lefteris

Το s5 είναι το πρώτο κινητό της σαμμυ χωρίς σονυ αισθητήρα. Πέρα από αυτό σίγουρα έχεις δίκιο!

lorentzos

πολυ διαφημιση για το τιποτα, καθε μερα τη κανει το s5 πως ειναι το s5 κανει αυτο κανει εκεινο κανει το αλλο. Οτι κανουν και τα αλλα κανει και αυτο και δεν ειναι εμφανισιμο που να χτυπιουνται κατω οι Κορεατες.

Onoufrios

Μέσα κούκλα,έξω ΠΑΝΟΥΚΛΑ

Vaggelis

@lorentzos @Onoufrios

Το λέτε, αλλά εσείς δεν το έχετε δει από κοντά. . . 😉

grigoris-l

@user +1000

Δημήτρης Κ.

Είμαι ο μόνος εδώ που φοβάται τα πολλά τσιπάκια??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.