Samsung Galaxy S5 LTE-A, έρχεται Ευρώπη χωρίς QHD οθόνη;

Αν και είχε ακουστεί ότι το Samsung Galaxy S5 LTE-A δεν θα κυκλοφορήσει εκτός Κορέας, τελικά η συσκευή με ονομασία μοντέλου SM-G901 φαίνεται πως θα έρθει Ευρώπη. Το SM-G901 πέρασε από το GFXBench και φαίνεται ότι θα έχει μια κύρια διαφορά από το κορεάτικο, δεν θα έχει QHD οθόνη.

Το κορεάτικο Samsung Galaxy S5 LTE-A έχει ανάλυση οθόνης 1440 x 2560 pixels (Quad HD) ενώ το SM-G901 φαίνεται ότι θα έχει 1080 x 1920 pixels (Full HD).
Επιπλέον, η οθόνη του SM-G901 λέγεται ότι θα είναι στις 5.2 ίντσες, ελαφρώς μεγαλύτερη από την 5.1 ιντσών του Samsung Galaxy S5 LTE-A και του κανονικού Samsung Galaxy S5.

Εκτός από την διαφορετική οθόνη, η συσκευή αναμένεται να έχει τον ίδιο 2.5 GHz Snapdragon 805 επεξεργαστή, 16 MP εξωτερική κάμερα, 2 MP κάμερα στην μπροστινή πλευρά. Ωστόσο η RAM είναι μόνο 2 GB RAM και η ενσωματωμένη μνήμη στα 16GB.

Ωστόσο, κρατάμε τις επιφυλάξεις μας πάντα για τα benchmark tests.

samsung galaxy s5 lte-a ευρώπη, Samsung Galaxy S5 LTE-A, έρχεται Ευρώπη χωρίς QHD οθόνη;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λεωνίδας

Ok, ωραία η samsung, αλλά είναι χαζό όλα τα μοντέλα της να τα βγάζει σε χίλιες δυο εκδόσεις. Έλεος πια…

giannogeorge

A little too late.

Solon

Δεν με πειράζει καθόλου που δεν θα έχει QHD. Σε αυτό το μέγεθος δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, ίσα ίσα που θα έχει και μεγαλύτερη οθόνη και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, αλλά τα 2gb RAM και τα μόλις16gb flash memory με ενοχλούν. Υποβιβάζει πολύ το μοντέλο της ειδικά με την μικρή RAM.

inblex

Εγώ σταμάτησα να νοιάζομαι απο τοτε που βγήκανε οι 720p οθόνες. Δεν με ενδιαφέρει και πολύ η ανάλυση, και να σας πω προτιμώ 1080p παρα 2Κ. Πολύ απλα μια 2Κ οθόνη θα κανει τον επεξεργαστή να τρέχει full load περισότερο απο μια 1080p. Αρα θα φεύγει παραπάνω μπαταρία γρηγορότερα.
Παντός δεν θα με χαλούσε ενα S5 LTE-A. Με μεγαλύτερη οθόνη αλλά το ίδιο μέγεθος τα κενά θα είναι μικρότερα.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό που παιζει με τον επεξεργαστή. Αφού η adreno 420 είναι στον 805 και όχι στον 801. Τι παίζει εκεί….???

dark_master

@index συμφωνώ μαζί σου. Ο λόγος που το βγάζουν είναι πιστεύω καθαρά λόγω επιδόσεων και για να προλάβουν το G3 που ακολουθεί και αυτό με τον 805.
Μην ξεχνάμε ότι πολλοί κοιτάνε μόνο τους αριθμούς.

Όσον αφορά την Ram δεν μπορώ να πω ότι και με τα 2 θα έχει πρόβλημα λογικά. Δεν έχω δει κινητό που να χρειάζεται τα 3 ακόμα (εκτός και αν το bloatware κάνει πάρτυ).
Αν πάντως ισύουν τα χαρακτηριστικά βλέπω το Note 4 να έρχεται με 3 GB Ram. Όχι ότι με χαλά. Καλό θα ήταν οι αναβαθμίσεις να γίνονται επί της ουσίας και όχι λόγω εντυπώσεων (πχ QHD οθόνες)

nick2010

με 2 ram και 16 storage ????

Αστο σαμυ, μη το βγαζεις καλύτερα…

vasvas

φιλε dark 3gb εχει το note 3 λες να μην εχει το 4?

dark_master

@vasvas το αναφέρω γιατί είχαν ακουστεί φήμες για 4GB Ram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.