Samsung Galaxy S5, Χωρίς οθόνη QHD και άλλες καινοτομίες σύμφωνα με τους NYT

Η ιστοσελίδα των New York Times επιβεβαιώνει από τις πηγές της ότι το Samsung Galaxy S5 θα ανακοινωθεί επίσημα στις 24 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου Unpacked 5 event όμως… Θα πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση του τωρινού μοντέλου S4 στα σημεία και δεν θα πρέπει να περιμένουμε οθόνη με ανάλυση 1440×2560 pixels ή αναγνώστη ίριδας.

Αν ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες το νέο Samsung Galaxy S5 μας ακούγεται ως ένα ενδιάμεσο βήμα πριν το επόμενο Galaxy S6?!.

Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S5, Χωρίς οθόνη QHD και άλλες καινοτομίες σύμφωνα με τους NYT

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Τι καταλαβαίνουμε απο τα παραπάνω;;; Ότι θα δούμε πάλι το ίδιο με σ4 !! Α ρε γέλιο πάλι θα καινοτομισει……

giorgio

ακομα δεν ειδαμε το 5 και ξερουμε οτι θα ειναι τουμπανο το 6??Κωστα ας μην προτρεχουμε χωρις λογο..

ultra

Θέλω να πιστεύω ότι οι πηγές των New York Times θα διαψευσθούν.
Αν όχι, ο μόνος λόγος είναι να πάρουν μερίδιο από τις πωλήσεις των S800 (LG G2/Nexus 5).

Bill

Αν είναι έτσι τότε θα χάσει έδαφος η Samsung τώρα που πάει καλά τη στιγμή που η Sony και LG ανεβαίνουν…το μόνο καλο αν ισχύουν τα παραπάνω είναι ότι θα πέσει η τιμή του 4!

Gino

Eχει δικιο οτι προτρεχεις με αυτη τη λογικη ολα τα τα μελλοντικα ειναι τουμπανα κατσε να βγει αυτο και βλεπουμε..

nikos

αμα ειναι ενα νεο σ4 ολοι θα πανε στην lg

obi

Κώστα συγνώμη αν παίρνω μέρος στην παραπάνω κουβέντα,
αλλά έχουν δίκιο τα παραπάνω σχόλια.
Αν το σκεφτείς καλύτερα,
θα δεις ότι για την αντικειμενικότητά σου δεν είναι ωραίο δειγμα να χρησιμοποιείς χωρίς λόγο ‘λυρικές’ εκφράσεις …τύπου τούμπανο.
Μπορεί μετά απο 1 χρόνο να έρθει τούμπανο πραγματικά το s6, ποιον θα πείθεις τότε;…
Ωραίο δεν είναι πόσο μάλλον αν προτρέχεις.
Σε ένα χρόνο που λέει ο λόγος, δεν ξέρουμε πού θα είναι η κάθε εταιρεία.
Φιλικά, συγκρατημένα και αντικειμενικά.

Antonis

Εγώ επειδή βλέπω μια αλλαγή της Samsung ως προς τον τρόπο παρουσιάσεις των Galaxy S έτσι δεν περιμένω κάτι γιατί όπως βλέπω θα έχει και δεύτερο μέρος η παρουσίαση οπότε εκεί πιστεύω να δούμε κάτι.

antonis

οποτε να περιμενουμε οθονη fhd 5,2 snapdragon 800 3gb ram camera 13mp η 16mp και πλαστικο με “δερματινο πισω” καπακι και παρομοια σχεδιαση και τιμη εκινησης φυσικα 700+? θα πεσει χοντρο κραξιμο θεια σαμμυ……………

Vagelis

Κώστα, ξερεις με τι λειτουργικό θα κυκλοφορήσει; ( 4.4 κιτκατ;)

Alex

Καλά βρε παιδιά χαλαρώστε εννοεί οτι αν είναι αυτό το ενδιάμεσο,το “καλό” θα είναι το επόμενο.Είναι σαν το facelift και την πλήρη ανανέωση στα αυτοκίνητα ένα πράγμα.
Τέλοσπάντων Κώστα πιστεύεις οτι όντως μπορεί να έχουν πέσει έξω τόσο καιρό,όσοι μιλάνε για QHD οθόνη??
Γιατί νόμιζα οτι ήταν λίγο πολύ διασταυρωμένο αφού τα περισσότερα ξένα sites/blogs το είχαν δεδομένο.

Χρήστος

εγω λεω οτι με τον exynos θα εχει QHD αναλυση

sosimple

Πολυ λογικα μου ακούγονται τα παραπάνω spec. Μονο που δε θα επρεπε να λέγεται s5 αλλα s4.5 Οπως και το s4 στην πραγματικότητα ηταν s3.5 Ουσιαστικά δηλαδη τωρα βγαινει το s4 🙂

NINAKOS

Μια χαρα τα λεει ο κωστας απορω τι δεν καταλαβενεται με αυτην την “προταση”που εγραψε… δεν επρεπε να το σβησεις κωστα επειδη θελουν καποιοι αλλιως το κειμενο να ειναι γραμμενο, απλο αυτο που ειπε και κατανοητο ελεος…. και συμφωνω και επαυξανω ΤΟΥΜΠΑΝΕΙΡΟΣ

mitsos 789

Αυτα τα αρθρα ποτε δε βγαινουν.πιο πολυ φαινεται οτι προκειται για το γνωστο εμπορικο πολεμο. Πρωτα θα δουμε κ μετα κρινουμε. Παντως δεν τους εχω τοσο χαζους.Κανενας δεν αλλαζει συνταγη πετυχημενη.

kostas

Λοιπόν έχουμε και λέμε τη πρέπει να κάνει για να μένει μέσα στης πολήσεις έως να παρουσιάσουν οι υπόλοιποι τα δικά τους ; πετάει ένα αναβαθμισμένο ς4 και Σεπτέμβρη ρίχνει στην μάχη τα βαριά χαρτιά της και δεν την πατάει όπως πέρσι .απλή λογική.

tasos

Δηλαδ΄γ το Nokia lumia 1820 QHD θα είναι ανώτερο του galaxy s5…..

Sot11

@kostas αν κάνει όντως αυτο που λες απο την μια ακούγεται λογικό αλλα απο την άλλη ως γνωστό τον Σεπτέμβρη βγαίνει και το iPhone οπότε τότε να δεις πως την πατάει! (Δεν λέω ότι θα ειναι καλύτερο το iPhone αλλα σίγουρα λόγω μόδας το προτιμούν περισσότεροι)

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Δηλαδη θα βγαλουν τωρα αυτο που επρεπε να βγει περυσι?

virus

Πάντως Κώστα ούτως ή άλλως κάθε galaxy s δεν είναι ένα ενδιάμεσο βήμα για το επόμενο galazy s; Προφανώς και κάθε galaxy s που βγαίνει στην αγορά θα είναι η ναυαρχίδα της samsung για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να έρθει το επόμενο.
Δηλαδή τι, το S5 δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας επειδή δεν έχει 2k ανάλυση ή αναγνώστη ίριδας; Στο κάτω κάτω πολύ που τα χρειάζεται κανένας.
Προσωπική άποψη πάντα και φιλικά!

forneverarrow

Εμένα μια χαρά κίνηση μου φαίνεται. Ακόμα και το S4 τέρας είναι και καλύπτει οποιαδήποτε ανάγκη σήμερα. Τι παραπάνω θέλετε δηλαδή? Καμιά οθόνη 3D 50″ στο 400hz για να ικανοποιηθείτε ή κανένα 12πύρηνο επεξεργαστή στα 128bit?? Λέμε για τις εταιρίες ότι το παρακάνουν αλλά είμαστε και εμείς οι καταναλωτές άξιοι της μοίρας μας νομίζω. Αλλά ξέχασα, πως θα πουλάμε μούρη σε φίλους και γνωστούς ότι έχουμε μεγαλύτερο σκορ στο Antutu αν δεν βγει κάτι τουλάχιστον 50% ισχυρότερο κάθε χρόνο?

Και κάτι που ακούγεται γραφικό, αλλά πιστεύω ισχύει: ΔΕΝ μας αναγκάζει να το αγοράσουμε κανείς!!!

tomtik

Κάποια δεδομένα από τα οικονομικά αποτελέσματα των apple Samsung.Δεν πιάσανε σε πωλήσεις τον μέγιστο προβλεπόμενο αριθμό συσκευών ( η Απλ 51 αντί 55 εκατ.) το ίδιο οι Κορεάτες.Στην Αμερική ο χρόνος που ο μέσος χρήστης αλλάζει συσκευή πάει από 21 στους 25 μήνες.Έχουν πιάσει το μέγιστο στις πωλήσεις τους.Οπότε πρέπει να βρεις εναν τρόπο να πείσεις τα κορόιδα να τα σκασουνε χοντρά για μια συσκευή με ακριβότερη και με μικρές διαφορές στο hardware από το προηγούμενο μοντέλο. Στην Απλ ο φτηνιαρης ο τσιπης,που γύρναγε μεγαλύτερο ποσοστό κέρδος από κάθε προηγούμενο τηλεφωνο, δεν έπιασε.Επίσης τουλάχιστον 5 εκατομμύρια χρήστες 4s,5 δεν πείστηκαν να αγοράσουν το 5s.Φτάνεις και το peak στις πωλήσεις, έχουμε πρόβλημα. Η Σαμσουνγκ σωστά εστιάζει στο λογισμικό,το κατάλαβε αργά, και το νέο s5 ή μάλλον S4s, θα έχει “καινοτομίες” στο λογισμικό. Η Απλ αφού δεν βρίσκει 55 εκατομμύρια μαλ. τόσο εύκολα που θα δώσουν 1000$ minimum για το επαναστατικό iPhone 6 με μισή ιντσα παραπάνω οθόνη, αφού έπιασε την κορυφή στις προβλεπόμενες πωλήσεις, για να συνεχίσει την ανάπτυξη της, πρέπει να ανοίξει/δημιουργήσει μια νέα αγορά.Η μουσική μας τελείωσε, το smartphone έπιασε κορυφή.Άντε να κάνει ρολογακια. Από φθινόπωρο ετοιμάστε τα 600ρια σας για iwatch/itime. Το νέο Samsung galaxy S4s του Φλεβάρη,… Συνέχεια »

Μιχάλης

Tomtik αν κατάλαβα καλά απο αυτο που γραφεις στο τέλος σύμφωνο μαζί σου . Το 2014 είναι η χρόνια των wearables . Και γιατι αυτο? Επειδή τα smartphones πλέον έχουν σχεδόν τελειοποιηθεί και δεν χρειάζονται παραπάνω αναβαθμίσεις . Έτσι οι εταιρίες θα εστιασουν στα wearables που απο ότι φαίνεται θα είναι η κανουργια πηγή κερδών τους

ddr2

@tomtik
Ωραια αναλυση, συμφωνω μαζι σου.
Η αγορα εχει κορεστει κι ψαχνουν για νεες κοτες με χρυσα αβγα.
Αλλα…..δεν θα ειναι ουτε τα ρολογακια, ουτε τα γυαλακια…
(μακαρι να ξερα τι θα ειναι ).

Nio

Καλα λες ρε Κωστα αναβαθμισμενο στα σημεια… Δεν βλεπουμε καμια καινοτομια. Τι δηλαδη, λιγο ψηλοτερα χρονισμενοι πυρηνες, 0,2 ιντσες μεγαλυτερο κ 2 παραπανω megapixels θα κανουν την διαφορα??? Δεν λεω οτι θα υπαρχουν πιο τουμπανα απο αυτο αλλα σιγα τα αυγα. Το θεμα ειναι να τα εχει αυτα σε 5 χιλιοστα παχος με αλουμινιο κ ελαχιστα περιθωρια……

Emmanuel

Υπομονη, ερχεται η oppo με το find 7 και οπως και περσυ ετσι και φετος…παμε για το 7αρι το καλο και Αντε γεια!!

Tony Cool

Emmanuel η μόνη έξυπνη κίνηση που (μάλλον) θα κάνει η samsung σε σχέση με την oppo ειναι οτι θα κρατήσει την ανάλυση στο fhd. Πολύ καλύτερη διάρκεια μπαταρίας και δεν θα ζορίζεται και τοσο η cpu. Κατά τα άλλα (εμφάνιση,ποιότητα κατασκευής κλπ) μακάρι να έπαιρνε παράδειγμα η sammy.

petris

τώρα είναι η ώρα για το τούμπανο

giannnis

Αν ισχύουν αυτά που αναφέρει το άρθρο,όχι επειδή θέλει το s5 να είναι κατά κάποιο τρόπο ενδιάμεσο για s6 αλλά γιατί πιθανότατα σχεδιάζει να βγάλει μια premium galaxy συσκευή (galaxy f ) ,γιατί στόχος της ,όπως αναφερόταν σε ένα άρθρο, στο μέλλον θα ήταν να ξεπεράσει την Apple και γενικά να έχει υψηλές πωλήσεις στις premium συσκευές που έχουν και το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους. Διότι μπορεί να είναι πρώτη η Samsung σε πωλήσεις αλλά τα iphone πουλάνε περισσότερο σε σχέση με τα galaxy s1,2,κλπ.

ΥΓ 1: Προσοχή δεν λέω ότι τα galaxy s δεν είναι καλές συσκευές. Ίσα ίσα εμένα μου αρέσουν περισσότερο αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα iphone.
ΥΓ 2. Δεν κοστίζουν παντού 1000 ευρώ τα iphone.

mitsos 789

Η κορυφαια εταιρεία στον κοσμο δεν ξερει τι κανει κ ξερουμε εμεις οι…ειδικοι εδω μεσα…Ναι μη φαμε…

sotiris

Το μεγαλύτερο επίτευγμα κάθε εταιρείας είναι να είναι γνωστές στον κόσμο. Κάτι που έχουν καταφέρει η apple και η Samsung στα smartphones. Πιστεύω ότι βάση του marketing η Samsung κινείται σωστά βγάζοντας πληθώρα μοντέλων, έτσι πιάνει μεγαλύτερη γκάμα πελατών. Νομίζω ότι η apple θα ακολουθήσει αυτή τη χρονιά, το 2014 θα είναι χρονιά πολλών μοντέλων από όλες της εταιρείες. Λεφτά να έχετε να αγοράζετε.!

taz

εγω γλυκοκοιταζω το VIVO XPLAY 3S τερας απο οποια πλευρα κ να το δεις αλλα δυστηχως δε θα ερθει ευρωπη….

gt

Εγω να μαστε καλα θα το παρω.

Κώστας

Κάτι μου λέει θα έχουμε το παρόμοιο σενάριο με το περσινό,QHD και snapdragon 805 μάλλον θα τα δούμε στο νοτ4 εκτος αν βγάλει άλλη παραλλαγή του s5 πχ.f κάτι μου λέει πως φέτος θα γελάω εγω γιατι πέρυσι την πάτησα έδωσα το νοτ2 για χάρη του s4 και ακόμα το φυσάω και δεν κρυωνει και μην μου πείτε γιατί!κλάσης ανώτερο το νοτ2 στους περισσοτερους τομείς.με το που ήρθε το νοτ3 το παστρεψα το άτιμο το s4 έχασα κάποια φράγκα το φυσάω ακόμα αλλα χαλάλι για το νοτ 3 φέτος θα γελάω ακόμα και QHD να βάλουν και να μου πουν πάρε αυτό και δωσμας το νοτ3 χωρίς χρηματική επιβάρυνση θα έλεγα ούτε με σφαίρες ρε ούστ άλλη εμπειρία χρήσης τα νοτ.

taz

Κωστας respect κ γω σαν κατοχος του νοτ 3 ειναι παρα πολυ ευχαριστημενος….ερχομενος απο νοτ 2..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.