Samsung Galaxy S5 Prime, Πρώτες φωτογραφίες από το αλουμινένιο Galaxy;

Αυτό είναι το Samsung Galaxy S5 Prime, το πολυσυζητημένο premium Android smartphone της Samsung που φημολογείται ότι θα έχει οθόνη 5.2 ίντσες ανάλυσης 1440×2560 pixels και αλουμινένιο σασί; Αυτό υποστηρίζουν τα παιδιά από το PhoneArena διατηρώντας όμως και τις επιφυλάξεις τους.

Το Galaxy S5 Prime ακούγεται ότι προορίζεται (τουλάχιστον στην αρχή;) για την αγορά της Αμερικής και θα ενσωματώνει επεξεργαστή Snapdragon 805 με Adreno 430 GPU και η μνήμη RAM 3GB.

Samsung Galaxy S5 Prime, Samsung Galaxy S5 Prime, Πρώτες φωτογραφίες από το αλουμινένιο Galaxy;

Samsung Galaxy S5 Prime, Samsung Galaxy S5 Prime, Πρώτες φωτογραφίες από το αλουμινένιο Galaxy;

Samsung Galaxy S5 Prime, Samsung Galaxy S5 Prime, Πρώτες φωτογραφίες από το αλουμινένιο Galaxy;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
δημητρης

Αλουμινιο μονο περιμετρικα; μας δουλευουν εκει στην sammy ???

Tom

Ωραια πλαστικο και αυτο να μην ανησυχουμε δηλαδη.

Sot11

Απο μπροστά ειναι πιο ωραίο απο το s5 αλλα όλο το υπόλοιπο ειναι… Ειδικά το πίσω ειναι επιεικώς απαράδεκτο! Και επίσης πάλι αυτός ο χάλια αισθητήρας που πιάνει το δάχτυλο μόνο οταν το περνάς κάθετα, και το γυρω γυρω πάλι πλαστικό φαίνεται έλεος! Υποτίθεται οτι θα ήταν καλύτερο απο s5…

Darth

εγω γιατί βλεπω ένα κινιτο με πλαστικά με αλουμενενιο bezel?

+ ίδιο design πάλι με τα 545674586752555447 (+/- 10) galaxy

+ κάτι που αναρωτήθηκα αν το “απλοί” κοστίζει 760 το “premium” πόσα θα είναι 1000?

tolis

Εκει στη σαμυ βρισκονται σε κατασταση κρισης πανικου δεν εξηγειται αλλιως…αλλη μια ασχημια φτηνη βλεπουν τα ματακια μας!!!!!

Φωτης

Ρε παιδια τι σκοτώνεστε συνέχεια..Υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα βγει το note4..Καλα τα lg3 τα m8 htc k z2 αλλα τα note πάντα ειναι τα πιο τουμπανα..Κ τωρα που φήμες λενε οτι το νεο θα ειναι πιο μικρό σε ίντσες 5’5 η 5’6 ποιος ο λόγος να πάρεις lg g3..

Γιάννης

Πλάκα μας κάνεις ρε Samsung , αυτό το κινητό ονομάζεται “Prime”? Δέκα φορές καλύτερο είναι το G3. Ας ελπίσουμε το Note 4 να μην μας απογοητεύσει.

Μιχαλης

Ειναι παρά να παρά πολύ άσχημο . Πως ειναι έτσι πραγματικά ; Οι σχεδιαστές τι έχουν σπουδάσει ; Ζαμπονοκοπτικη με αυτόματο μηχάνημα ;

jonjon

Δεν ξέρω τι μπορεί να περιμένουμε; Εγώ λέω ότι μάλλον θα έχει καπάκι από αλουμίνιο. Πάντως αν τα νούμερα πωλήσεων-αποστολών αληθεύουν, σε δύο μήνες θα πουλήσουν ότι οι υπόλοιποι σε ένα χρόνο! Γιατί να αλλάξουν κάτι! Εγώ πάντως σεπτέμβρη ένα μπλε θα το πάρω.

fanis

αν αυτο το πραγμα ειναι prime εγω ειμαι ο παπας της ρωμης!!!

χρηστος σαμ

πλαστικουρα θα ειναι σταντε..απλα με καλυτερα specs και 2κ οθονη..απλα για να χτυπησει το g3 δηλαδη
μεγαλη κοροιδια απο σαμσουνκ σε οσους αγορασαν το απλο s5

Sot11

Συγνώμη τώρα που το θυμήθηκα, εκείνος ο κομπογιαννιτης ο σχεδιαστής δεν απολύθηκε; Τότε Αυτο γιατι ειναι έτσι πάλι;

Chris

Όπως και να έχει με το όνομα που εφτιαξε λογω διαφήμησης 10 φορές πιο τάπα θα πανε οι πωλήσεις του απο το G3 ακόμα και αν το δεύτερο είναι πολύ πιο μπροστά

nord

πόσο μου τη σπάει που προσπαθούν εδω μέσα κάποιοι με σχόλια να με πείσουν οτι αυτό που βλέπω είναι όμορφο κινητό…έλεος ρε παιδιά πάρτε το χαμπάρι είναι αδιάφορη κινέζικη πλαστικούρα με λειτουργία αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος αποτυχία που χρησιμοποιεί και το νέο MLS και συνολικό κόστος κατασκευής 270 euro…το μόνο καλό που έχει είναι η οθόνη..ψάξτε να βρείτε αλουμίνιο εσείς -.-

greg

Το έχετε φάει το κινητό πραγματικά το μόνο που θα πω είναι ότι το ποιο γερό κινητό αυτή την στιγμή είναι το s5 ελπίζω το g3 να σας ικανοποιήσει εγώ που έχω το g2 δεν έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από θέμα ποιότητας

stelios

@sot11 γιατι ειχαν ποτε τμημα σχεδιασμου φαινεται τουςνεχουν για να τους δινουν παχιλους μισθούς και να πιστεύουμε εμεις οτι εχου τέτοια, τμημα.Δεν μπορω να ασχοληθω αλλο με αυτην την εταιρεία σαμσουνγκ θα αγορασω ξανα μόνο αν αλλάξει αυτομτο γελοίο σχεδιασμο

Tom

Απο θεμα ποιοτητας ουτε LG ουτε Samsung δυστυχως. Στο εξωτερικο παντα ετσι γιατι τα εσωτερικα ειναι τουμπανα. Δυστυχως μετα απο την εμπειρια μου με το HTC σημερα αλλαξαν πολλα στον τροπο που σκεφτομαι.

Το ξερω οτι σας πρηζω με το HTC σορρυ.

coupraman

Ελεος ρε samsung πηρες ενα aluminum bumper απο το ebay κ το εβαλες στο απλο s5 (ειδικά στη 3φωτο)

Ventura07

ΑΠΛΑ ΑΣΧΗΜΟ

Emmanuel

Εγώ πάλι με 280€ πήρα το xiaomi mi3 με 64gb και δεν το αλλάζω με τίποτα. Πετάει και είναι και πανέμορφο για τα γούστα μου…

Γιάννης

@Sot11
Εδώ και μερικές ημέρες αποσύρθηκε (κατ’ άλλους προάχθηκε) ο σχεδιαστής…Τι ήθελες δηλαδή? Σε 4-5 ημέρες να σχεδιάσουν νέο κινητό? Ο σχεδιασμός και η μελέτη κρατάει αρκετούς μήνες και όχι κάποιες ημέρες.

Darth

@Emmanuel οτι καλυτερο εκανες παο καθε αποψη

George

Αυτό πάντως που κράζουν πως έχει το ίδιο σχεδιασμό με τα προηγούμενα Galaxies… Για την Apple και τα iPhones μπαα τίποτα… μεγάλες αλλαγές σε κάθε νέα κυκλοφορία!

tiamat

εγω βλεπω ενα s5 οπως επρεπε να ηταν απο την αρχη.

μκροτερα bezel απο το απλο s5 που σημαινει οτι θα εχει στις 5,2′ το ιδιο μεγεθος με το 5,1′ S5,
3 γιγα ραμ, 32 εσωτερικη και snapdragon805 βαση διαρροων… αν το καλοσκεφτειτε το s5 δεν εχει περισσοτερες αδυναμιες απο αυτα εκτος απο τη μικρη μπαταρια που μπορει και αυτη να την μεγαλωσαν.

τωρα το απο πισω το συνηθισα και δε με τρομαζει πια!!!! νικησα τις φοβιες μου σε κλινικο ψυχολογο!! χαχα..

Κωσταντίνος

Συμφωνώ με τον tiamat.Έτσι έπρεπε να ηταν το s5 απο την αρχή .Η Samsung κορόιδεψε πολλους με το s5.Άκου εκεί για ενα κινητό 750€…

Darth

@George και της δυο κράζουμε μιν φόβοι και η δυο είναι οτι ναναι αντί γι εταιρείες τεχνολογίες εταιρίες marketing κατάντησαν

@tiamat ακριβοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ομάς η sam έπαιξε ποιο έξυπνα βγαζει μια το s5 να ξεστοκαρει (αφου λε όνομα εχω θα πουλήσω) του βαζει μια κλασσική τημη 760 ευρώ και λέει για να κονομισω περισσότερα βγάζω ένα αλλο με ίδια χαρακτηριστικά όπως ανταγωνισμός (z2 κλπ) το χρεώνω ενα 250 ευρώ ποιο ψιλά και το ονομάζω Prime (και κλασσικά λόγο ονόματος θα πετύχει)

και μετά όλοι λένε για fail κινήσεις κλπ…… καμία σχέση ………… το μονο fail που είναι σε όλη την υπόθεση είναι η αγοραστές

Iakovos80

Η Samsung πρέπει να πάρει μαθήματα σχεδιασμού από την Apple. Βλέπει τι της έρχεται το φθινόπωρο και βγάζει ό,τι βρει για να κονομήσει. Θα τους πεθάνεις τους πελάτες σου!

antonis

αλουμινιο και samsung ειναι σαν τα mentos με την coca cola :p

Γιάννης

@Iakovos80
Όταν λες μαθήματα από την Apple εννοείς να συρρικνώσει όλες τις οθόνες τις στις 4″ και να βάζει περίεργες αναλύσεις τύπου 640×1136? Ή μήπως να ρίξει την ανάλυση της κάμερας στα 8 MP και από Quad core 2.5 Ghz να πάει σε Dual Core 1.3 Ghz?

Emmanuel

@γιαννης
Αυτά που λες ισχύουν, αλλά δυστυχώς για την google και το android που σε λίγο θα ζητάει Intel Xeon με 64gb ddr4 ram σαν minimum.

Sot11

Γιάννης μαθήματα σχεδιασμού λέει ο άνθρωπος, όχι hardware! Και το οτι τα samsung χρειάζονται quadcore στα 2,5 ghz και 3 gb ram για να δουλέψουν δεν ειναι και οτι καλύτερο…

Γιαννης

Όσο υπάρχουν κορόιδα και αμόρφωτοι τεχνολογικά χρήστες, καλά κάνει η samsung και τους κοροϊδεύει. Τα πρόβατα είναι πρόβατα!

παναγιωτης

Η samsung ειναι μια μεγαλη εταιρια στον χωρο της τεχνολογιας καθως και οι υπολοιπες εταιριες,lg,sony κτλ.τα smartphones ειναι μια μαχη προιοντων οπως οι tv,τα dvd κτλ.ως γνωστης λιγο,πολυ του marketing εχω να πω οτι η κινιση της sammy ειναι επορικα πολυ σωστη αν αναλογιστουμε οτι πρωτη η lg και μετα η sony εριξαν το πρωτο βελος στην υψηλη κατηγορια smartphones εξαμηνου με τα μοντελα g2 και z1 αντιστιχα,με καλητερο ισως σεβασμο προς τους πελατες της.η lg εβγαλε το g2 και μετα απο καποιους μηνες το g3,στην ψυχολογια του καταναλωτη εχει ως αποτελεσμα να ειναι σιγουρος οτι η συσκευη του παλιωσε μετα απο 6 μηνες.η sammy το σκεφτηκε ποιο στρατιγηκα και σου λεει.το χρονο θα σου δινω 2 φοβερες συσκευες,η μια το πρωτο εξαμηνο και η δευτερη το δευτερο με λιγο καλητερα specks και ισως υλικα κατασκευης λογο το οτι η τεχνολογια προχωρα αλλα θα δωσω το ιδιο ονομα και στης 2 συσκευες για να μην νιωθει ο πελατης της πρωτης συσκευης οτι η συσκευη του κ ο ιδιος ειναι σε δευτερη μοιρα.αυτο εννοω οταν μηλησα για εμπορικα και καταναλωτικα σωστο.με την ελευση του g3 θα μηλαμε για την ποιο τεχνολογικα εξεληγμενη συσκευη σε σχεση με των ανταγωνισμο.η ερωτηση για ολους… Συνέχεια »

Γιαννης

@παναγιωτης πολύ αγαθά τα παρουσιάζεις. Μακάρι να ήταν έτσι! Άκου από μένα άλλο σενάριο τώρα. Η samsung κατάλαβε(?) τι χαζομάρες έκανε με το S5, που το εξόπλισε με μια full hd οθόνη μόνο, ενώ η LG με το G3 ετοιμαζόταν να κάνει τη διαφορά με ακόμα καλύτερη ανάλυση οθόνης. Επίσης με τη μνήμη RAM, που την άφησε εγκλωβισμένη στα 2 GB. Το ερωτηματικό πάνω το έβαλα, γιατι προφανώς δεν κατάλαβε τι ηλίθια σχεδίαση έκανε με το S5 (επικεντρώνομαι στο πίσω μέρος της συσκευής)και θέλει τώρα να την επαναλάβει και με την prime έκδοση. Το βασικότερο και πιο κοντά στην αλήθεια σενάριο όμως, είναι ότι βγάζοντας αρχικά το απλούστερο S5, οδήγησε το προβατοποιημένο κοινό της να πάει να το αγοράσει με κλειστά μάτια δίνοντας 750€. Μαζεύει τα λεφτά απ τα σίγουρα πρόβατα, για να κυκλοφορήσει αργότερα μια πιο ολοκληρωμένη S5 συσκευή, ούτος ώστε να πουλήσει και σε φυσιολογικότερο, μη προβατοποιημένο κοινό. Το λάθος? Επαναλαμβάνει την ίδια άσχημη σχεδίαση με το απλό S5!

Tom

Γιαννη ο μεγαλυτερη μεριδα των αγοραστων δεν καθεται να ψιρισει τοσο. Εχει το χρημα και παιρνει ειτε galaxy η iphone. Δυστυχως ετσι παει. Τωρα αν αυτοι ειναι προβατα η απλα δεν τους νοιαζει τοσο δεν θα μαθουμε ποτε. Εμας που τα ψαχνουμε πολυ τα πραγματα και ξερουμε ενα δυο αληθειες παραπανω σχετικα με τις συσκευες παντα θα βρισκουμε λογους να απορριψουμε τις συσκευες που δεν γουσταρουμε. Και αντιστοιχα να θεωρουμε τις συσκευες που γουσταρουμε τις καλυτερες. Αυτο ομως καταληγει να ειναι το ιδιο με αυτο που κανουν αυτοι που δεν τους νοιαζει τοσο. Δηλαδη να παιρνουν αυτο που απλα τους αρεσει 😀 Αστειο ετσι; Anyway εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι αν σε καποιον αρεσει το S5 θα το παρει. Αν καποιος γουσταρει το LG και τα πλαισια του και τα ολα του επισης. Και οι δυο αυτοι ανθρωποι θα βρουν λογους να θεωρουν την επολογη τους σωστοτερη. Και μαλιστα αληθης λογους οχι ψεματα. Ομως η μεγαλυτερη αληθεια ειναι οτι απλα πηραν το προιον που πηραν επειδη το γουσταρουν. Εγω αν επαιρνα τωρα κινητο θα παιρνα το HTC M8 επειδη το γουσταρω. Δεν κλικαρει ολα τα κουτια *κυριως η καμερα* αλλα τι να κανω το ειδα και μου αρεσε.… Συνέχεια »

παναγιωτης

@Γιαννης,δεν τα παρουσιαζω αγαθα.στο ξαναλεω ειναι τακτικη το ολο θεμα.θα σου θεσω καποια ερωτηματα.την samsung στην παρουσα φαση την ενδιαφερει πιστευεις αν εχει μεταλο η πλαστικο το s5 κ το s5 prime?αν ειναι ασχημο η οχι?και σου απαντω ΟΧΙ και στα δυο ερωτηματα.την ενδιαφερει να μην μενει πισω στον ανταγωνισμο οπως την επαθε με το s4.στο μονο που συμφωνω ειναι για τα brand fun boys.οχι μονο της samsung αλλα και της lg.γιατι μετα το g2 εκανε funclub.και ισως ποιο φανατισμενο απ οτι παρατηρω ολο αυτο το διαστημα,οσο υπαρχουν funclubs η καθε εταιρια κοιματε ησυχη.οσο το αν εκανε χαζομαρα με το s5?το απαντησες μονος σου.απ την στιγμη που ο σκοπος ενος προιοντος ειναι η αγορα το μονο που σε νοιαζει ειναι η πωληση και απ οτι εχω ψαξει το s5 τα παει περιφημα χωρις να υστερει σε τιποτα απ τον ΥΠΑΡΧΩΝ ανταγωνισμο,και μηλαω για specks και εμπειρια χρησης.ομως οπως ειπα η τεχνολογια τρεχει γοργα(g3)και η samsung δεν θα πρεπει και δεν θα μεινει πισω.και αν εχεις στο μυαλο σου οτι φοβατε την lg,τοτε θα σου απαντησω πολυ απλα πως οχι,απλα της το χρωσταει για το g2 και αυτο ειναι μια επιδειξη ισχυος.σκεψου σαν εταιρια και οχι σαν καταναλωτης και τοτε θα… Συνέχεια »

Γιαννης

@Tom όπως έχεις καταλάβει, ένα από τα βασικότερα πράγματα που κοιτάω σε μια συσκευή είναι η εξωτερική εμφάνιση και η ποιότητα κατασκευής. Το Huawei Ascend P7 για παράδειγμα, σε θέμα εμφάνισης και ποιότητας κάνει σκόνη το S5, και όχι μόνο το S5 βέβαια. Σε θέμα hardware σίγουρα υστερεί, αλλά για τα specs εγώ προσωπικά δε θα έπαιρνα ένα κινητό με τη συγκεκριμένη εμφάνιση που θυμίζει τσιροτο, μηχανή που κόβει ζαμπόν, ποτιστηρι, και άλλα τέτοια εύστοχα που έχουν ειπωθεί το τελευταίο διάστημα. Το ΗTC M8 που ανέφερες είναι επίσης ένα πολύ εμφανισημο και ποιοτικά κατασκευασμένο από μέταλλο τηλέφωνο. Δε διαφωνώ ότι σε κάποιους η εμφάνιση του S5 μπορεί να μην αποτελεί εμπόδιο ή ίσως να τους αρέσει κιόλας ώστε να πάνε να το αγοράσουν. Αλλά πίστεψε με υπάρχει και αρκετό πρόβατο στην υπόθεση.

JohnWave

Εξακολουθεί ακόμα κι έτσι να μην μου αρέσει καθόλου από θέμα design όπως δεν μου άρεσαν και τα προηγούμενα galaxy με εξαίρεση το S2. Το αλουμίνιο δεν σώζει την κατάσταση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βγει ναυαρχίδα που να θέλω να αγοράσω.
>Τo S5 το έχω απορρίψει λόγω εμφάνισης,
>Το Μ8 το έχω απορρίψει λόγω του ότι το dial πχ βρίσκεται σχεδόν στο μέσο της οθόνης ( τραγικά bezels ) και λόγω κάμερας και λόγω σχήματος ( αυγοειδές )
>Το Z2 το έχω απορρίψει λόγω μεγέθους ( μεγάλα bezels -> μεγάλο μέγεθος κινητού ) και γιατί γενικότερα θεωρώ τα Sony προβληματικά κινητά.
> To P7 , παρά το εξαιρετικό του design το έχω απορρίψει λόγω προβληματικής GPU
> Το G3 θα το απορρίψω γιατί δεν αγοράζω 5.5άρια κινητά ( το G2 είναι το όριο μου σε μέγεθος)
> Το iphone και τα windows κινητά θα τα απορρίψω γιατί με βολεύει το android.

Τι απομένει ; Κανένα Oppo ή Xiaomi φαντάζομαι αλλά δεν τα μελετήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.