Samsung Galaxy S5, πίσω σε πωλήσεις από το Galaxy S4 και iPhone 5s

Η Samsung πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου τα οποία δεν ήταν και τα καλύτερα. Τότε απέδωσε την πτώση κερδών στις χαμηλές πωλήσεις των φθηνών smartphones που έχουν σκληρό ανταγωνισμό από κινέζικες εταιρείες.

Σύμφωνα όμως με την εταιρεία ερευνών Counterpoint και την έρευνα που πραγματοποίησε σε 35 αγορές, το 8 μηνών iPhone 5s πούλησε 7 εκατομμύρια συσκευές για τον μήνα Μάιο ενώ η ολοκαίνουρια ναυαρχίδα της Samsung, το Samsung Galaxy S5 5 εκατομμύρια, ενώ το Samsung Galaxy S4 σε ένα μήνα κατάφερε να πουλήσει 7 εκατομμύρια πέρσι.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι το Samsung Galaxy S5 έπεσε κάτω από το Galaxy S4 επειδή η Samsung απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των καταναλωτών σχετικά με την ποιότητα οθόνης και την πλαστική κατασκευή.

Αντιθέτως, οι αριθμοί της Counterpoint δείχνουν ότι η premium τιμή της Apple στη ναυαρχίδα της, δεν βλάπτει τις πωλήσεις, αλλά τα πηγαίνει πολύ καλά ακόμη και με την 4 ιντσών οθόνη που έχει να αντιμετωπίσει Android συσκευές από 3 έως 7 ίντσες.

Σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της Counterpoint, το brand Galaxy έχει επηρεαστεί αρνητικά από τις οικονομικές συσκευές που κυκλοφορούν.

Η Samsung αρνήθηκε να σχολιάσει την ανάλυση της Counterpoint αλλά τον Απρίλιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Samsung είχε αποκαλύψει ότι περιμένουν το S5 να ξεπεράσει τις πωλήσεις του προκατόχου του.

Εμείς πάντως να πούμε ότι οι φήμες τη θέλουν να παρουσιάζει τον επόμενο μήνα το Samsung Galaxy F /Alpha το οποίο αναμένεται με QHD οθόνη και μεταλλική κατασκευή. Προς το παρόν, περιμένουμε να δούμε και τα στοιχεία από την ίδια τη Samsung για τις πωλήσεις της ναυαρχίδας της.

samsung galaxy s5 χαμηλές πωλήσεις, Samsung Galaxy S5, πίσω σε πωλήσεις από το Galaxy S4 και iPhone 5s

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης

Αν δεν αλλάξει τώρα το υλικό ή ακόμα και το σχεδιασμό,φτύστε με…

i love rihanna

Τι να κανουμε αμα ο καθε ασχετος που δεν ξερει ουτε browser να ανιγει πηγενει και περνει iphone λογο της φημης της εταιριας χωρις να εχει ιδεα τη περνει κανοντας το μονο για να νομιζουν ολοι πως ειναι καποιος φυσιολογικο ειναι!

Samsung_not

Πρώτη φορά βλέπω εταιρεία να αγνοεί τους καταναλωτές της, παρά τα όλα σημάδια της αγοράς που ήθελε μια ποιοτική σε υλικό συσκευή. Πάντως δεν καταστράφηκε ακόμη προλαβαίνει να κάνει το comeback. Θα δείξει τι θα γίνει και με το Galaxy F

Theo

Καλα να παθει. Καθε χρονο ανεβαζει τις ιντσες χωρις λογο. Που θα πανε αλλο? Ξερω ποσα ατομα που δεν τους αρεσει οτι χρονο με τον χρονο μεγαλωνουν τις ιντσες οσο κινηταρα κι αν ειναι. Επιπλεον πρεπει επειγοντως να αλλαξει υλικο κατασκευης γτ αποδειχθηκε οτι ο κοσμος κουραστηκε να χρυσοπληρωνει κατι το οποιο δεν θεωρειται prenium. Ακομη να μαθει να δινει αναβαθμισεις κι οχι κουτσουρεμενες του στυλ δεν δινω τπτ στο s4 απο το s5. Επισης αυτο με το galaxy εχει οντως καταντησει αηδια. Ολα μα ολα ειναι galaxy. Ημαρτον. Μην τρελαθουμε. Ποσοι εδωσαν περυσι 740 ευρω για να το αποκτησουν κι αυτη μενει ακαθακτη. Ασε μας ρε σαμσουνγκ. Καλα να παθεις λοιπον και χειροτερα. Αυτο απο εναν φανατικο σου !!

Vasilis

χαχαχα….είμαι κάτοχος iPhone 5s , και εχω και ενα galaxy fame για δεύτερο….ρε παιδιά λες και είναι ενα galaxy s5 σε compact έκδοση…εντωμεταξύ βλέπω παντού γύρω μου σχολιαρόπαιδα με galaxy που όλα μοιάζουν μεταξύ τους…για κάποιον που εχει δώσει για ενα ακριβό galaxy 400 και πλέον € καταντά μεγάλη ξενέρα…..
Τουλάχιστον στο iPhone δεν ισχύει αυτό…

Ravisher34

Αυτο που ολοι οι android users ειναι hackerades και οσοι εχουν iphone ειναι τρεντουλες..Ελεος δλδ..

Γιάννης σε λέω

Λογική η πτώση.

Xaris

Καλύτερα δεν χρειάζεται να το έχουμε πολλοί!

manolis

Είναι λογικό να συμβεί αυτό. Εγώ έχω το s4 και πραγματικά είναι τόσα πολλά τα galaxy στην αγορά που μοιάζουν όλα μεταξύ τους. Και το πιο τραγικό είναι ότι αναβαθμίζει το s4 χωρίς να δώσει χαρακτηριστικα από το s5. Τόσο καιρό έχει κυκλοφορήσει το s5 και ούτε καν το νέο touchwiz δεν έχουν δώσει στο s4 . Κοροϊδία

nikmour

@Vasilis έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτός που σκάει ένα σκασμό λεφτά θέλει να φαίνεται (εκτός να κάνει και την δουλειά του), και στους έξω. Όλα τα galaxy είναι σχεδόν ίδια…

nikos

Αν και έχετε απόλυτο δίκιο ότι όλα τα galaxy μοιάζουν αλλά όχι να μιλάνε και οι apple 🍎 fans!Που βλέπω στο δρόμο άτομα με iPhone αλλά δεν ξέρω αν είναι το 4 ή το 4s γιατί είναι ολόιδια!Και το 5 με το 5s εκτός από το fingerprint scanner και το true tone flash δεν διαφέρουν σε τίποτα οπότε το να μιλανε οι κάτοχοι iPhone είναι τουλάχιστον γελοίο!

Darth

αν αλλάξει λίγο σχεδιασμό (το βαρεθήκαμε)
να φτιάξει λιγο το ΑΘΛΙΟΤΑΤΟ software της
να στείλει το knox counter ώστε να κερδίσει πίσω τους power users
να αλλάξει λίγο τα πλαστικά σε καλύτερης ποιότητας πλαστικά έστω …………………

τότε θα την δουν όλοι με αλλο μάτι…… μεχρι τότε όμως σιγα σιγα θα χάνει κόσμο και πωλήσεις ότι και να κάνει…
ειδικά τώρα που κινέζικα κινιτα έχουν γίνει αξιόπιστα και δεν χάνουν σε τπτ
να ξυπνήσει πριν είναι αργά και καταλήξει το mobile τμήμα της σαν την Nokia (ποιος θα έλεγε πριν μερικά χρονια ότι nokia δεν θα υπάρχει σήμερα )

Stelios

Μπόρουμε να πούμε απλως οτι εχουμε μικρά ποσοστά τραυματισμών….

Οποίος κατάλαβε κατάλαβε.

JohnWave

Aναρωτιέμαι το εξής : Εκεί στη Samsung δεν ήξεραν ότι υπάρχει μεγάλο hype για μέταλλο ; Δεν ήξεραν ότι το να αυξήσουν κι άλλο το μέγεθος δεν θα είχε θετικό αντίκτυπο στους καταναλωτές ; Κατά το σχεδιασμό της πλάτης δεν ρώτησαν 50 άτομα να πουν τη γνώμη τους; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Η λογική λέει ότι και το οικονομικό τμήμα και το τμήμα έρευνας και το τμήμα marketing της Samsung έχουν πολύ μεγαλύτερη γνώση από εμάς. Πως γίνεται να μην προβλέπουν ότι δεν θα πάει καλά το πράγμα ; Είναι όπως λέμε για τη LG. Έφτιαξε πέρυσι ένα super κινητό και ο κόσμος παραπονέθηκε μόνο για 2 πράγματα : Την έλλειψη υποδοχής κάρτας μνήμης και το glossy πλαστικό. Διόρθωσε το 1ο , βελτίωσε το 2ο αλλά πήγε το μέγεθος στο Θεό ενώ παράλληλα έβαλε μια ανάλυση όχι αναγκαία που πιο πολύ πρόβλημα δημιούργησε ( υπερθέρμανση και μείωση αποδοτικότητας ) παρά καλό έκανε. Άλλο παράδειγμα λάθος κινήσεων, η HTC. Φτιάχνει ένα πάρα πολύ καλό κινητό, το One το 1ο, για το οποίο ο κόσμος παραπονιέται για την κάμερα των λίγων 4mp. Τίποτα άλλο δεν ζητά. Μόνο αυτό. Έρχεται λοιπόν η HTC με το M8 και αντί να βάλει καλύτερη κάμερα, την αφήνει… Συνέχεια »

giannogeorge

Τις προάλλες βρέθηκα σε παρέα κ βλέπω το κινητό ενός φίλου.. Κοιτάζω με έκπληξη.. Πήρες το Galaxy S5,του λέω! Όχι, είναι το Galaxy Grand 2, μου απαντά! Παιδιά, μιλάμε ΟΛΟΪΔΙΟ με το S5 εξωτερικά.

Επίσης, όπως και να το κάνουμε, παίζει τεράστιο ρόλο αυτό που εγώ αποκαλώ κοροϊδία και τελικά, από ό, τι βλέπουμε και πολλοί καταναλωτές.. Δεν είναι δυνατόν να σου παρουσιάζει την δήθεν ναυαρχίδα και μετά από ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ την ίδια ναυαρχίδα σε καλύτερη έκδοση. Ε, πώς να το κάνουμε, δεν είναι. Και σε πολύ λίγο, αααααάλλη έκδοση της ίδιας συσκευής, για να ανταγωνιστεί λέει, το επερχόμενο iPhone.. Καλά μυαλά.

George

Είμαι ευχαριστημένος από την εταιρεία. Τώρα αυτοί που κράζουν μαλλον δεν ξέρουν και στην τελική τι θέλουν

Χάρης

Παρολα αυτα οι αμερικάνοι ειναι τυχεροί. 370 Ευρώ στο ebay έχει.

Samsung_not

@George δεν είναι σωστο να λες οτι αυτοι που κραζουν δεν ξέρουν τι θέλουν. Δεν μετράει ουτε η γνώμη μου ουτε η γνώμη σου ατομικά αλλά μετράνε οι γνώμες συλλογικά. Και απο οτι βλέπω σε όλα τα άρθρα κατα πλειοψηφία υπαρχουν παραπονεμενοι. Και βλέπεις και τα αποτελεσματα των πωλήσεων. Μακάρι να είσαι εσύ ικανοποιημένος δεν υπάρχει καλυτερο αίσθημα αλλά οι περισσοτεροι δεν είναι.

giannogeorge

@George με 24% πεσμένα έσοδα ως στιγμής για την Samsung, μάλλον είναι πάρα πολλοί αυτοί που “δεν ξέρουν τι θέλουν”.

Τομ

Θελει ανανεωση η samsung οντως. Θελει τα προιοντα της να σηκωσουν το βαρος του ονοματος της. Με αλλα λογια αν θελει να ειναι premium εταιρια πρεπει να τυλιγει τα προιοντα της σε ενα premium πακετο. Τα προιοντα της τα θεωρω ανωτερα ολων στα κινητα (σε συνολικη εικονα) αλλα το περιτυλιγμα οχι. Καλο αλλα οι εποχες επιτασσουν αλλα πραγματα.

Γιάννης σε λέω

Samsung Galaxy S5 χάλια σχεδιαστικά
Sony Xperia Z2 πρόβλημα με την καταγραφή βιντεο 4Κ
HTC one M8 χαμηλή ανάλυση κάμερας
LG G3 μετά από ώρα συνεχούς χρήσης υπερθερμενεται.

Ρε μας δουλεύετε οι εταιρίες??? Το πιο ασήμαντο πρόβλημα είναι αυτό του Ζ2 κατά τη γνώμη μου. Ποιος νοιάζεται τόσο για βίντεο 4Κ? Να γιατί κοιτάμε Huawei, Xiaomi και Oppo. Σου προσφέρουν σχεδόν τα ίδια ή και ακριβώς τα ίδια ισχυρά specs με τις παραπάνω εταιρίες με πολύ λιγότερα χρήματα. Ακόμα και αν παρουσιάσουν κάποια ελάχιστη δυσλειτουργία θα ξέρεις ότι έδωσες μόνο 300 με 400 € και δε θα σε νοιάζει τόσο σε σύγκριση με τα 600άρια και 700άρια των παραπάνω που με τόσα χρήματα έχεις την απαίτηση να είναι όλα τέλεια.

Targaryen

Δεν υπαρχουν σοβαρα παραπονα απο s3,s4 και σε οπιοδηποτε site,blog ακομα και στο δρομο να εβγενες ακουγες ενα πραγμα.Να ξεχωρισει λιγο η ναυαρχιδα σε σχεδιασμο απο τα φτηνα και να βαλει μεταλλο.
και εκει η Samsung στον κοσμο της

Killbillgr

25 Δεκέμβριου ανακοίνωση galaxy S6 λέει ο ποιητής για ενημέρωσε μας καλύτερα Κώστα

Dimokritos

Συμφωνώ με τον johnwave.θεωρώ ότι ένα κινητό δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 5 ίντσες.το htc one που ήταν πανέμορφο το έκαναν 5 ίντσες και τεράστιο.άποψη μου είναι ότι το καινούργιο one έπρεπε πάλι να έβγαινε σε 4.7 ίντσες και σε μικρότερες διαστάσεις.η lg με το g3 θα μπορούσε να παραμείνει στις 5.2 και να έκανε πιο compact το κινητό.

Aroulis235

@giannogeorge το σχόλιο για το grand 2 δεν το καταλαβαίνω. Μια χαρά δικό του design έχει. Ούτε το copy-paste του S3 ούτε το hansaplast του S5. Τώρα πας να συγκρίνεις δέρμα με χρωματιστό hansaplast? Πιο πολύ σε Note 3 φέρνει. Κατά τα άλλα, πάρα πολύ καλό το κινητό. Πάντως συμφωνώ για τις πολλαπλές εκδόσεις των ναυαρχίδων της sammy. Είχε βγάλει 5 μοντέλα του S4. Συν τα 3 μοντέλα του επερχόμενου note 4(exynos, 805, exynos octa(3G). Κάποιοι λένε “καλά κάνει η sammy, κινητά για όλες τις ανάγκες”αλλά μέχρι ένα σημείο. Οπότε +1 από μένα.

prideous

Προς το παρόν το καλύτερο κινητό για εμένα είναι το lumia 930…
Από Σεπτέμβριο θα έχουμε note 4 και iPhone 6

giannogeorge

@Aroulis235 Τι να σου πω, πραγματικά μπερδεύτηκα όταν το είδα, στ’ αλήθεια νόμιζα πως ήταν το S5, πριν μου πει ότι ήταν το Galaxy Grand 2. Καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά προσωπικά μου θύμιζε το design του πάρα πολύ. Γενικά, δεν είναι δυνατόν να βγάζει δέκα παρτίδες Galaxy που να μοιάζουν τόσο μεταξύ τους.

VasiliSII

Ενα εχω να πω. Το Alpha και οχι F θα σας αφήσει με ανοικτό το στόμα. Θα έχει μεταλλική κατασκευή, ραδιο και θα είναι παρα πολύ λεπτο. Ισως ομως να μην έχει τον Snapdragon 805…αυτα.

Zach

Το πρόβλημα μου με τα γκαλαξι δεν ειναι το πλαστικό αλλά το φθηνό πλαστικό. Θες πλαστικό κυρία μου ? βαλε κάτι πιο ποιοτικό ξέρω γω σαν λουμια όχι αυτό το απαισιό ασημένιο στα πλάγια που ξεφλουδίζει.

ΜΑΝΟΣ

@VasiliSII Στην Samsung δουλευεις;

marios

καλά το Ζ2 είναι δεν συγκρίνεται ούτε με s4 ούτε με s5 αφού έχει καλύτερα χαρακτηριστικά

mixalis

Αν θες καλή κάμερα και καλή ποιότητα κατασκευής πας στο Ζ2 .

AtiX

Μα καλά μέσα σε ένα τεχνολογικό site ακόμα ορισμένοι να καταλάβουν την φούσκα που έχουν δημιουργήσει οι εταιρίες με τις “ναυαρχίδες” τους??? Σκας 600+ και είσαι “top” για τέσσερις μήνες… Ημαρτον…

Γιάννης

Κάτοχος Note 3 και έχω και το iphone 5S για δεύτερο , μπορεί το 5S να είναι πίσω σε οθόνη , μπαταρία και κάμερα αλλά σε ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλό , γι’ αυτό τρέχει να βγάλει τώρα η Samsung το Prime/Alpha για να καλύψει το κενό.

dimitris

Ωραίο το s5 αλλά αν συνηθίσεις iPhone δύσκολα ξεκολας. Το πήρα με επιδότηση αλλά το πουλάω.αν ενδιαφέρεται καποιος να το αγοράσει σε τιμη ευκαιρίας επικοινωνήστε.ούτε τις ζελατινες Δεν έχω βγάλει bucharin2004@mail.ru

giorgos1978

παιρνουν αυτο που τους αξιζει..οταν κοστιζει to z2 350 euro που ναι κορυφαιο σε ποιοτητα και λειτουργιες και το καινουργιο z3 περιπου στα ιδια λεφτα με το s5(420-460euro) που ναι και πιο παλιο τοτε ολοι καταλαβαινουν γιατι χανουν πωλησεις…ας ριξουν τις τιμες οπως η sony και η lg και τοτε πολυ ευκολα θα κανουν πιο υψηλες πωλησεις….ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος απο πολλες αξιολογες εταιριες.καιρος να αλλαξει συμπεριφορα η samsung…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.