Samsung Galaxy S5, Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά σύμφωνα με τον Eldar Murtazin

Στις 24 Φεβρουαρίου η Samsung έχει προγραμματίσει το Unpacked 5 event στη Βαρκελώνη και ο Ρώσος blogger Eldar Murtazin το γνώριζε νωρίτερα και επιβεβαιώθηκε. Σήμερα με νέο tweet του επανέρχεται και μας κάνει γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S5 που λέγεται ότι θα ανακοινωθεί εκεί στο Unpacked event.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Eldar, το πολυαναμενόμενο Galaxy S5 θα έχει οθόνη 5.24 ιντσών τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση 2560×1440 pixels (560 ppi), τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 805, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB ή 64GB, κάμερα 16 Megapixel (ISOCELL) και μπαταρία 3200 mAh.

Samsung Galaxy S5 specs Eldar Murtazin, Samsung Galaxy S5, Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά σύμφωνα με τον Eldar Murtazin

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick Zagkanas

3200 mah??? Επιτέλους μια καλή μπαταρία από τη Samsung!!! Ελπίζω το design να αλλάξει γιατί δε τη βλέπω και τη Samsung!!!!

True

Αν ειναι οντως 3200 αντι 2900 π ελεγαν τοτε θα ειναι πολυ καλη αλλα οχι και τελεια με ετσι οθονη αναλυση οθονης!

manolis

Μην νομίζεται ότι η μπαταρία είναι τεράστια για τα χαρακτηριστικά του κινητού. Με οθόνη <5" και τέτοια ανάλυση που θα έχει, η μπαταριά θα είναι στα ίδια επίπεδα με το s4 εκτός και αν η 4.4 κάνει όντως δουλειά με την κατανάλωση… Υπομονή μέχρι να το πιάσουνε οι χρήστες στα χέρια τους και τότε θα βγουν σωστά συμπεράσματα γιατί άμα περιμένουμε από τα review που θα βγούν σωθήκαμε…

Panagiotis G

δεν είπανε ότι ο 805 θα γίνει διαθέσιμος προς το καλοκαίρι;

Darth

@Panagiotis αυτό ανακοίνωσε η qualcomm μαιο κάπου……
τώρα μπορεί η sam να έκανε καποια ειδική συμφωνία ποιος ξέρει

Qualcomm has revealed on the hush-hush for a Japanese publication that the first Snapdragon 805 device will arrive in May this year

The Snapdragon 805 processor is sampling now and expected to be available in commercial devices by the first half of 2014.

petris

σαν συσκευή θα τη δούμε ή μόνο παρουσίαση χαρακτηριστικών.

o.k.man

Ο επεξεργαστής Snapdragon 805 είναι τετραπύρηνης αρχιτεκτονικής ARMv7A Krait 450 CPU χρονίζεται στα 2,5 GHz, ενώ υποστηρίζει τέσσερα 32 bit κανάλια LPDDR3 μνήμης RAM με αποτέλεσμα ταχύτητα διαμεταγωγής 25,6 GB/δευτερόλεπτο. Η GPU είναι η Adreno 420, χρονισμένη στα 500 ΜΗz και υποστηρίζει ανάλυση οθόνης έως και 2160p (4K).
Με τέτοιο επεξεργαστή και με τα άλλα specifications καταλαβαίνετε τι γκαζίδια θα ρίχνει αυτό το σούπερκινητό!

dark_master

όντως θα είναι ένα γρήγορο κινητό αν κ κρατάω τις επιφυλάξεις μου για την ανάλυση της οθόνης. Σε τέτοιο μέγεθος είναι άχρηστη. Διαφορά θα δείς σε οθονες μεγαλύτερες από 60″.

arg

τουμπανο, αλλα το iphone ειναι καλύτερο πώς να τα κάνουμε dld 😛

σπυρος

Πολύ καλό κινητό!!! Αλλά θα είναι κριμα μετά από έναν ακριβώς χρόνο να έχει προβλήματα με τις αναβαθμίσεις όπως ο προκάτοχος του….

giorgio

@σπυρος εντελώς.. με το S3 να παραμένει στην 4.1.2 μετά από την άθλια 4.3, δεν ξέρει τι να περιμένει κανείς. Είναι το μόνο που με προβληματίζει για αγορά νέα συσκευής από την Samsung. Αυτό και τα χρήματα 😉

Kostas K.

Aν το είπε ο συγκεκριμενος…ειναι λόγος να μην ισχύει..:P

Enlil Enki

Δηλ με Exynos 6 δεν θα κυκλοφορησει που ελεγαν?

petris

να μην κολλάει γίνεται? Γενικά όλα τα ανδροιντ κολλάνε και σκαλώνουν ή σε νεxus μόνο είναι καλά?

Αντρέας

Ρε τι λέτε εδώ στο ζ1 που ξέρουμε πόσο καλή μπαταρία έχει και πάλι είναι λίγη και για ς5 3200. Εγώ αν ισχύουν αυτά θα ήθελα μια μπαταρία 3700.

Αντρέας

Και επίσης το vivo 3s έχει 4000

Makis

Ο/Η petris

Και τα nexus έχουνε τις ψιλομαλακιούλες τους…Εμένα το 4, μου έχει κάνει restart σε skype, τουλάχιστον 3-4 φορές…Γιατί βρε παιδιά και τα PC δεν κολλάνε, κρασάρουνε κλπ…υπολογιστές είναι…

Θάνος

Δεν φταίει το κινητό για τα ρεσταρτ στο Skype petris είναι γνωστό ότι έφταιγε η εφαρμογή

Chris

Το βλέπω το 1000κο…

Nikolakis

Αν μεινει σε 32bit , που δε το νομιζω, θα μεινει πισω στον ανταγωνισμο που ηδη η apple αναψε φώτια.
Αν και δε το πιστευω, ισως να εχει μια πρωτη εκδοση 32bit και να βγαλει μια τουρμπο 64ντο καλοκαιρι,
ξεκινησα με ace2 και μετα s4, ολα τα samsung εχουν θεμα με την μπαταρια, την διαχειριση τους και βγαζουν ελαττωματα,,,, ολα ωραια αλλα πολλα λεφτα ζηταει γενικα η Σαμυ και δε σου αφηνει αισθημα σιγουριας για οτι πληρωνεις,
Μονο η apple το εχει πετυχει αυτο.

GiannisG

Αν ενσωματώσει κάποια τεχνολογία stamina όπως η sony στα xperia,μια χαρά θα είναι η μπαταρία.Το z1 με βαριά χρήση και μου κρατάει σίγουρα δύο μέρες,μπορεί και τρεις.

μιχαλης

Δεν γίνεται με βαρια χρήση να σου βγαζει 2-3 μερες . Όλα τα κινητά όταν τα αγοράζεις , η μπαταρία τους κρατάει απο 4-7 ώρες το πολύ . Συνήθως καμια 5. Δεν φταίνε οι εταιρίες για αυτο αλλα αλλοι λόγοι . Όμως το καλό με τις ναυαρχίδες της Samsung είναι ότι μπορείς να βαζεις μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας ή να έχεις δυο στην τσέπη σου και να αλλάζεις . Μόνο για αυτο το σκέφτομαι να πάρω το s5

Giannisg

Δοκίμασε το z1 και θα καταλάβεις τι εννοώ.Οι 2 μέρες που λέω είναι στάνταρ,δεν έχω μετοχές στη Sony για να το υπερασπίζομαι.Τώρα το να έχω ένα κινητό με 5,24” στη μία τσέπη και μία μπαταρία έξτρα στην άλλη αν τυχόν με πουλήσει,το βρίσκω το λιγότερο υπερβολή.Πάντως αν βγουν καλά τα reviews από τους χρήστες (τα μόνα που εμπιστεύομαι),το s5 είναι λόγος να αλλάξω κινητό.

μπαμπης

5,3 INCHES Οθονη !!!Αυτο μαγκα μου δεν θελει μαντηλακι για να σκουπιζεις την οθονη ,αλλα ενσωματομενο υαλοκαθαριστηρα αυτοκινητου, ετσι οπως το παει η samsung σε κανα χρονο θα σου δινει για τα τηλεφωνα της δωρο βαση στηριξεις για τον τοιχο !!!!ΕΛΕΟΣ ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ!!!!

Solon

+1 μπάμπης.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι αυτά που θα έπρεπε να είναι.
Ούτε τα 64bit φέρνει, ούτε 8 πυρήνες (άσχετο αν χρειάζονται οι 8 πυρήνες, το θέμα είναι ότι είναι η ναυαρχίδα της Samy και θα έχει να αντιμετωπίσει τα κινέζικα οκταπύρηνα), ούτε στα γραφικά θα είναι ποιο δυνατός από τον νέο Tegra που θε κυκλοφορήσει καλοκαίρι.
3-0 λοιπόν στα specs για τους ανταγωνιστές του.
Επιπλέον με 5.25 οθόνη χάνει και στην φορητότητα. Ίσως η έκδοση Mini στα 4.5 να είναι πολύ καλύτερη επιλογή. Εμένα πάντως αν δεν μπει μεταλλικό σασί θα με αφήσει αδιάφορο.

Solon

+1 μπάμπης.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι αυτά που θα έπρεπε να είναι.
Ούτε τα 64bit φέρνει, ούτε 8 πυρήνες (άσχετο αν χρειάζονται οι 8 πυρήνες, το θέμα είναι ότι είναι η ναυαρχίδα της Samy και θα έχει να αντιμετωπίσει τα κινέζικα οκταπύρηνα), ούτε στα γραφικά θα είναι ποιο δυνατός από τον νέο Tegra που θε κυκλοφορήσει καλοκαίρι.
3-0 λοιπόν στα specs για τους ανταγωνιστές του.
Επιπλέον με 5.25 οθόνη χάνει και στην φορητότητα. Ίσως η έκδοση Mini στα 4.5 να είναι πολύ καλύτερη επιλογή. Εμένα πάντως αν δεν μπει μεταλλικό σασί θα με αφήσει αδιάφορο.

nikolakis

Ο φιλος Solon εχει δικιο.
Το επομενο smart για αγορα θα φοραει μονο το ερχομενο θηριο TEGRA CHIP..

sosimple

Ο αλλος λεει με βαρια χρηση το z1 του βγαζει 3 μερες χαχα.. Λοιπόν εγω σου εχω μια ελαφρια χρηση: Παιξε asphalt 8 για 3 ωρες.. Αν δεν μεινεις απο μπαταρία στις 2.5 ωρες μπες και γραφτό. Το πολυ στις 3 ωρες θα κλεισει. Δεν αμφισβητω τις 3 μερες. Απλά η χρηση που κάνεις λέγεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΙΑ. Οποτε μη παραπληροφορεις τον κόσμο. Το g2 εχει βγαλει 100 ωρες χρησης με 2.5 συνολικες ωρες αναμενη οθονη. Αυτο λέγεται ελαφρια χρηση. Στο παράδειγμα που δινω παραπανω δυσκολα θα βγαλει πανω απο 3 ωρες.
Επισης αυτες οι τεχνολογιες τυπου stamina ξερεις τι ακριβως ειναι: Κλειδωνουν πχ το cpu στα 800 mhz, μειωση φωτεινότητας συν αλλα παρόμοια. Συνχαρητηρια που πηρες ενα cpu των 2000 για να τον τρεχεις 600-900. Ειναι σαν να αγορασες μια πορσε 300 αλογων με τελικη 300 χλ και να εχεις βαλει κοφτή στα 100χλ και να υπερηφανεύεται οτι καιει μονο 8 λιτρα στα 100 χιλ.
Στο θεμα. Αν ισχυουν τα παραπανω που λογικα μου ακούγονται μιλαμε απλα για ενα ελαφρος εξελιγμενο g2. Μεγαλο ρολο θα παιξει το design. Αν βαλει κανενα αλουμινιο (δε το πολυβλεπω) θα ξεσκιστει στις πωλήσεις αλλιως απλα θα πουλησει καλα οπως το s4.

tazos

Αν ισχύουν αυτά https://www.entertaintheking.com/tech-news/2014/2/6/samsung-galaxy-s5-leaks-could-confirm-fingerprint-scanner-3d-feature-and-name
θα το πάρω με κλειστά μάτια!
Κώστα(Βλαχάκη),ξέρεις τίποτα? Γιατι απογοητευοαι με αλλα που ακουω! Αν τα έχει αυτα ποσο θα κοστίζει βέβαια..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.