Samsung Galaxy S5, αντέχει στο νερό όσο το Sony Xperia Z2;

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S5 τα οποία έχουν συζητηθεί είναι η IP67 πιστοποίηση που σημαίνει ότι η συσκευή είναι ανθεκτική σε νερό και σε σκόνη. H IP67 πιστοποίηση σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει για περίπου μισή ώρα σε ένα μέτρο βάθος. Από την άλλη το Sony Xperia Z2 έχει IP58 πιστοποίηση που σημαίνει ότι αντέχει στο νερό για πανω από μια ώρα σε 1,5 μέτρo βάθος.

Να σημειώσπουμε ότι το Sony Xperia Z2 έχει unibody design ενώ το καπάκι του Samsung Galaxy S5 είναι αποσπώμενο.

Τι γίνεται όμως όταν το Samsung Galaxy S5 ξεπερνά το μισάωρο κάτω από το νερό; Στο τεστ που έγινε στο παρακάτω video τελικά το Samsung Galaxy S5 φαίνεται πως μπορεί να αντιμετωπίσει την IP58 πιστοποίηση του Sony Xperia Z2 καθώς κατάφέρνει να αντέξει για περίπου μιάμιση ώρα κάτω απο το νερό.

, Samsung Galaxy S5, αντέχει στο νερό όσο το Sony Xperia Z2;
Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Ψέματα από εγκάθετους της Samsung 😉 πέραν της πλάκας έχουν κάνει δουλειά.

lorentzos

πρεπει να εχουν παθει μεγαλο ταρακουλο οι Κορεατες με το S5 στις πωλησεις. καθε βδομαδα και διαφημιση για το τη κανει το S5. σε λιγο θα μας πουν οτι φτιαχνει και καφε αυτο το χαζοκουτι που εφτιαξαν για να το αγορασουν. αμα πια….

Antidote

Εντάξει…άλλο πάνω απο μια ώρα σε 1,5 μετρό βάθος και άλλο 1 ώρα και είκοσι λεπτά σε 10 εκατοστά. Καμία σχέση το GS5 με IP58.

john

Εβλεπα το βιντεο και μετα ειδα ενα αλλο που εβγαλε στη λιστα στο youtube εκανε τεστ την καμερα του σ5 και του ζ2 σε βιντεο 4κ και μετα απο λιγο η καμερα του ζ2 εκλεισε λογο υπερθερμανσης ενω του σ5 δουλευε κανονικα…

basilis

Χαζό κουτί λέει ο άλλος αν δεν σου αρέσει μην το παρεις κινητά υπάρχουν για κάθε γουστα αυτη είναι η προταση της δεν μας υποχρεώνει να το αγοράσουμε

Μάνος

Επηδει έχω στα χέρια μου το σ5 δοκιμαστικά το μόνο ελάττωμα για μένα είναι που δεν ράδιο.Όλοι εκφράζετε χωρίς να έχετε ιδέα από την συσκευή

lorentzos

χαλαρωστε φαν. με note 3 ειμαι. αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να βλεπουμε αντικημενικα πως εχουν τα πραγματα. και δεν εθιξα εσας ουτε σας προσβαλα προσωπικα εκτος και αν ειστε μετοχη στην εταιρεια. το note 3 σε ποσες διαφημισεις επαιξε και τη πωλησεις εχει κανει. οταν βλεπεις μερα παρα μερα διαφημισει για να σου αποδιξει οτι ντε και καλα αυτο ειναι το σουπερ τηλεφωνο, συγνωμη αλλα δεν πειθει, σας αρεσει δεν σας αρεσει..

giannaras

Lorentzo φίλε κάτοχος note3 8 μήνες για δύο ώρες είχα σήμερα s5 φίλου ένα θα σου πω είμαι σε πολύ μεγάλο δίλημμα απόψε για το τι θα κάνω αύριο δεν ξέρω ίσως μέχρι το πρωί να μου έχει περάσει βλέπεις παθιαζομαι χα χα

patentas

Εγω πάντως απ’οτι ξέρω όσο πιο βαθια πηγαίνουμε στην θάλασσα τόσο πιο πολύ αυξάνεται η πίεση. Ο φίλος εδω το έβαλε στα 5 εκατοστα!!
Και τα ρολόγια και τα πάντα όταν λένε μέτρα σε νερό, λένε το βάθος.
Άλλη πίεση εδω, οπότε άκυρο κατα κάποιο τρόπο όσον αφορά το IP58

spirios

Τι λετε μωρε εδω ο αλλος εκανε crash test το s5 και το περασε κατω απο αυτοκινητο και επεζησε αυτα ειναι αηδιες !! χαα χααχα χαχα

tsagarogiorgis

Οκ.. Λενε για το samsung οτι αντεχει 1.5 ωρα στο νερο … Γιατι δεν λενε ποση ωρα αντεχει το sony?

polidoroshan

Ρε παιδιά έλεος με την ορθογραφία πια…αφήστε τις Σαμσουνγκιες, καλά είναι εκεί που ειναι και πιάστε κάνα βιβλίο, κάνα συντακτικό,γλωσσάρι του δημοτικού.

john

Ξυπνηστε το s5 ειναι το καλυτερο απ ολα οτι και να λεμε ειναι περιτα…

εγω εχω το s5 ενταξει ας ερθει καποιος να μου πει εγω με το κινητο μου μπορω να κανω περισοτερα πραγματα απο σενα…

οτι λειτουργιες εχουν ολα τα αλλα μαζι εχει και το s5 και ακομα παραπανω πραγματα…
Εγω ετσι το βλεπω οταν περνω ενα κινητο…

basilis

Δεν μπορείς να το λες κουτί μερικοί έχουν σκάσει 769 εύρο όπως και εσύ με το νοτε (τηλεόραση ειναι) Δεν θα σου άρεσε επίσης έχω LG Αλλά είμαι φαν της samsung και έκανα βλακεία που δεν περίμενα το σ5.

A.N.

@john
μπορείς πάντα να δοκιμάσεις να τραβήξεις φώτο με 20.7 MegaPixel αν και πολύ αμφιβάλω ότι θα σου κάνει το χατίρι μπορείς επίσης να συγκρίνεις οθόνες με το ζ2 η και το ζ1
η να συγκρίνεις τις μπαταρίες (στην περίπτωση που εξαιρέσουμε την εμφάνιση η οποία είναι κάτι υποκειμενικό )

j

@polidoroshan ++++++++++

john

Το z2 μπορει να εχει πιο πολλα megapixel αλλα δεν παει να πει οτι εχει και καλυτερη καμερα απο το s5…
Οθονη ειναι καππου στα ιδια και μπορει και λιγο καλυτερη του s5 και απο μπαταρια παιζουν ρολο οχι μονο τα mah αλλα και το τηλεφωνο τη καταναλωσει κανει μπορει να ειναι ποιο μεγαλη αλλα να κραταει το ιδιο…
Η μπαταρια του s5 φορτιζει πολυ γρηγορα απο το 20% εφτασε στο 60% σε 20 λεπτα…
Γυρω στην 1 ωρα κανει να φορτισει οταν ειναι αδεια τελειως…

sokinfragoul

Βλακες στην σονυ που τα φτιαχνουν γυαλινα,χωρις να αφηνουν τον χρηστη,ακομα και τεχνικο να βαλει χερι ε??ενω οι μαγκες στην samsung βλανε μια φλατζα και καταφερανε το ιδιο σωστα;;αυτοι εκει στην samsung δεν παιζονται.

dimitris

@polidoroshan +1

Τωρα οσον αφορα το αδιαβροχο η αληθεια ειναι πως εχω το G2 εδω και 2 εβδομαδες και δεν θα το αλλαζα προς το παρων με αλλο, αλλα λογω της δουλειας μου θα με βοηθουσε ενα αν οχι αδιαβροχο εστω ανθεκτικο σε υγρασια κινητο. Οταν ειχα το 5s ειχα βρει μια θηκη σαν ζελατινα που σφραγιζε το κινητο και το εκανε εξισου ανθεκτικο σε νερο αλλα για lg δεν βρηκα κατι!!!

nthegrpap

Ούτε υπερ της Samsung μιλάω ουτε υπερ της sony.
ΆΚΥΡΟ το τεστ. . .ο λογος? δεν ηταν στο 1,5 μέτρο. .
Αλλά σε μια πιατέλα 15 εκατοστών.
Απλη φυσική που κάναμε στο δημοτικό. . .
(((ΚΆΤΟΧΟΣ ΤΟΥ NOTE 3)))

manolinio7

Ασχημο πολυ το s5, μεγαλα bezell δεν αξιζει η αναβαθμιση απο s4 ουτε απο θεμα hardware και πολυ κατωτερο σχεδιαστικα.. με απογοητευσε φετος η σαμσουνγκ, πιστευω να μην κανει την ιδια βλακεια με το νοτε 4 το οποιο με καιει και ποιο πολυ..

mixalis

To Z2 από τη sony όπως όλα δείχνουν υπερτερεί έναντι του s5 και τοΖ2 είναι πολύ πιο όμορφο και έχει κάμερα που είναι σαν έχεις κανονική φωτογραφική μηχανή

greg

ολοι λετε για τα bezel του s5 ειδα σημερα το z2 και το μονο που εχω να πω ειναι οτι ειναι κακασχημο και ειθελα να το παρω το πισο μερος δεν λεω ωραιο ειναι αλλα τι να το κανεις …

Τομ

Για μενα το Z2 δεν ειναι ιδιαιτερα ομορφο. Παραειναι ατσουμπαλο. Μεγαλο τετραγωνο με μεγαλες γυαλινες επιφανειες. Ενω τεχνικα ειναι αρτιοτατο. Και σε οθονη και σε καμερα και σε speccs.

NINOS

Εγω πιστευω πως η samsung βγαζει καλα κινητα, δε λεω, αλλα οι τιμες ειναι τσιμπιμενες και ετσι πολυ προτιμουν αλλες μαρκες οπως htc η και καποια κινεζικα που ισως εχουν λιγο κατωτερα τεχνικα χαρακτηριςστικα.Οσο αφορα τη sony δεν ειχα ποτε μου sony, αλλα ξερω ατομα που εχουν και το μετανιωσαν,γιατι κολλανε.

Ioannis.ch

Εχουμε χασει τη μπαλα πλεον…
για κινητα ενδιαφερομαστε παιδια
με καλες τιμες και αξιοπρεπη χαρακτηριστικα
οχι για υποβρυχια-μαστιχα

gianna

το Ζ2 έχει απίστευτη κάμερα που ενσωματώνει φακό G Lens και τον αισθητήρα Exmor RS for mobile CMOS, προσφέροντας λήψη βίντεο σε ανάλυση 4K (3840×2160 pixels/30p). Μάλιστα, η λειτουργία SteadyShot, εγγυάται πως τα videos που αποθανατίζει ο χρήστης με το Xperia Z2 θα είναι πιο ζωντανά από ποτέ.

Takis

@ΝΙΝΟS ,ίσως και μετά από απαιτητική χρήση να κολλάνε κάποια xperia του 2011 ,και μερικά του 2012 που είχαν βγεί ελλατωματικά. Γνωρίζω πολύ κόσμο που τους πρότεινα xperia του 2013 και του 2014 και είναι κατευχαριστημένοι.
Όλοι εσείς που λέτε ότι είδατε το Z2 από κοντά ,που πήγατε???? ,Ρώτησα σήμερα στο sony center και μου είπαν ότι την άλλη εβδομάδα θα το έχουν.
Επίσης όσοι λέτε ότι δεν είναι καλό το Ζ2 είσαστε είτε κάτοχοι samsung είτε φανατικοί ,σας χάλασε που το Ζ2 είναι ανώτερο του σ5 και κοιτάτε να το θάψετε.
Στο θέμα μας θα συμφωνήσω με τον nthegrpap ,διότι το κινητό είναι σε βάθος 10 εκατοστών και όχι μισού μέτρου που αντέχει ,επίσης είναι ΙP 68 ,δηλαδή ανθεκτικό σε πιτσιλιές και όχι κάτι άλλο ,το Z2 από την άλλη είναι IP 58 δηλαδή αδιάβροχο για όσο γράφει παραπάνω.
Όπως είπε ο Ιωάννης.ch ,είναι κινητά και όχι μαστίχα υποβρύχιο.

John

Εδώ πάντως στο συγκριτικό το S5 κερδίζει σε κάμερα…

https://www.digitalversus.com/mobile-phone/samsung-galaxy-s5-vs-sony-xperia-z2-camera-duel-n33967.html

Και η οθόνη του ανακηρύχθηκε καλύτερη σε κινητό…

https://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/samsung-galaxy-s5-s-screen-dubbed-the-best-performing-smartphone-display–1238524

Σχεδιαστικά πάντως το S5 δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και το Ζ2 σαν βατραχοπέδιλο. Προτιμώ το LG G3 και από τα δύο.

thanasis

τώρα τι θέλουν να συγκρίνουν το Ζ2 με το S5;; δεν γίνεται, αρχικά το Z2 όπως και να το κάνουμε έχει ανώτερη στεγανοποίηση δεν γίνεται να μου λες ότι αντέχουν το ίδιο σε ένα μπολ νερό χωρίς πίεση αλλά εκτός απο αυτό ούτε απο μεριά κάμερας το sony με 20,7Mp έναντι 16 η την άνεση που προσφέρει το λογισμικό με 3GB RAM έναντι 2 το Ζ2 υπερτερεί καθαρά σε πολλούς τομείς

Γιάννης

Την “ανώτερη στεγανοποίηση” τι να την κάνουμε? Κινητό αγοράζουμε όχι υποβρύχιο.

george

τελικά στην Ελλάδα υπάρχει πολυυυυύ χρήμα! Ολοι μιλάνε για s5 και i phone,τα μαγαζιά γεμάτα με αξεσουαρ γι’αυτά,μέχρι και τα jumbo! Θα ήθελα να ξέρω αν όλοι αυτοί εργάζονται ή είναι με το χέρι απλωμένο στους γονείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.