Samsung Galaxy S5, Με οθόνη Super AMOLED στα 560ppi;

Σύμφωνα με slides της παρουσίασης του CEO της Samsung, Kinam Kim, από το Samsung Analyst Day που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές εβδομάδες και που διέρρευσαν στο Internet, μαθαίνουμε ότι η Samsung πρόκειται του χρόνου να ανακοινώσει οθόνες τεχνολογίας Super AMOLED με pixel density που φτάνει τα 560ppi. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναμένεται, σύμφωνα με φήμες, στο Samsung Galaxy S5.

Με λόγο εικονοστοιχείων ανά ίντσα (pixel per inch, ppi) στα 560ppi μιλάμε για οθόνη ανάλυσης 2600 x 1440 pixels και διαγώνιο 5.3 ιντσών ή 2560 x 1440 pixels στις 5 ίντσες (3,7 εκατομμύρια pixels).

Αν και δεν έχουμε στοιχεία, ότι η εταιρεία προσανατολίζεται να παρουσιάσει μία τέτοια οθόνη σε κάποια από τις ναυαρχίδες της νέας χρονιάς, εντούτοις στο σχετικό slide, μπορείτε να δείτε ότι η εταιρεία κάνει λόγο για 560ppi μέσα στο 2014.

Samsung, Samsung Galaxy S5, Με οθόνη Super AMOLED στα 560ppi;

Samsung, Samsung Galaxy S5, Με οθόνη Super AMOLED στα 560ppi;

Samsung, Samsung Galaxy S5, Με οθόνη Super AMOLED στα 560ppi;

Samsung, Samsung Galaxy S5, Με οθόνη Super AMOLED στα 560ppi;

Samsung, Samsung Galaxy S5, Με οθόνη Super AMOLED στα 560ppi;

Samsung, Samsung Galaxy S5, Με οθόνη Super AMOLED στα 560ppi;

Samsung, Samsung Galaxy S5, Με οθόνη Super AMOLED στα 560ppi;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

όσο δεν βελτιώνει την ευκρίνεια η συγκεκριμένη panel τεχνολογία των amoled σε καταγαλανο ουρανό μου ειναι παντελώς αδιάφορα τα ppi και η ανάλυση.

HtcFun

Ας λύσουν επιτέλους και το θέμα με το “Burn in” και μετά να δούμε.
Επίσης 560ppi σημαίνουν οθόνες πάνω απο 5″…. Άντε να δούμε πού θα φτάσουν.
Πάντος βλέποντας κάτι Z Ultra και One Max το θέμα όχι απλά έχει κανταντήσει άβολο αλλά και καρακίτς!

Darth

τόσα και τόσα θέματα έχουν τα amoled, το ppi μας μάρανε…………

Dimos

Το τέλειο θα γίνει τελειότερο…Αν και είναι υπερβολή, δεν θα μας χαλάσει καθόλου..αναμένουμε!

djfapples

Aμα φτιαξουν λιγο κ το μπλεδιασμα στο ασπρο καλα θα πανε

Teodore88

Τελειο?!?!?! Που το ειδες το τελειο?!?!?!? εχω αρχισει κ με εκνευριζουν αφανταστα οι amoled! Εχω GS4 και παω για δευτερη αλλαγη οθονης! Στην πρωτη δεν ηταν ομαλη η αποδοση, ξεκινουσε απο κιτρινο κ τελειωνε σε μοβ, και στο δευτερο το γκρι το δειχνει ολο μοβ…!!
Ασε μας ρε Samsung….

φανης

560ppi και android 4.1? αχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχ

tetra82

@Alex Πάντως στο Note 3 με την φωτειν’οτητα στο αυτόματο (στην μέση) βλέπεις άψογα έξω)

Γιώργος Χαρίτος

Τους τελευταίους 6 μήνες έχω στα χέρια μου ένα Samsung Ativ S (Η οθονάρα της Samsung με λογισμικό, ευτυχώς, όχι της Samsung). Δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα στη λειτουργία της οθόνης. Η φωτεινότητα και η ευκρίνεια της είναι εκπληκτικές. Για τα χρώματα και το απόλυτο μαύρο τα ξέρουν όλοι πολύ καλά και από παλαιότερες εκδόσεις της τεχνολογίας αυτής. Έχει γίνει τρομερή βελτίωση στη γωνία θέασης της οθόνης. Το άσπρο της οθόνης (άσπρο του πάγου και όχι το κιτρινιάρικο άσπρο των lcd) είναι ελαφρώς χειρότερο από το άσπρο των οθονών retina. Συνολικά η συγκεκριμένη οθόνη μου δίνει το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα που θα μπορούσα να έχω από ένα smartphone (Μου αρέσει πάρα πολύ και η ips που ”φοράει” το LG G2). Μια τιμή του ppi ελάχιστα πάνω από το 300 είναι υπεραρκετή! Προσωπικά πιστεύω ότι η Samsung θα ήταν καλύτερο να ασχοληθεί με τη βελτιστοποίηση του software της, το οποίο κυρίως στις android συσκευές είναι πολλά μέτρα πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και να αναλώνει λιγότερους πόρους για τεχνολογίες που δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τους καταναλωτές!

tiamat

να ενημερωσω οτι οι πρωτες συσκευες με οθονες amoled νεας τεχνολογιας αναμενονται να ειναι το galaxy s5 και τα νεα ταμπλετ σε 10,1 και 12 ιντσες τα οποια θα παρουσιασει σε κατι λιγοτερο απο ενα χρονο απο τωρα.
ηδη εχει προβει σε αυτη την υπερ-αναλυση με το galaxy note 10,1 edition 2014 αλλα με lcd .απο την επομενη γενια του θα μπορουμε να το χαζευουμε με τους απιστευτους χρωματικους συνδιασμους των super amoled της samsung σε αυτο.

γενικα
η samsung εχει ξεφυγει και επειδη το ξερει και η ιδια εχει αρχισει **** με κλειδωματα και κακογραμμενες αναβαθμισεις γιατι νιωθει οτι παιζει εκτος ανταγωνισμου!

Μιχάλης

Κατευθείαν την γκρίνια. Σας προσφέρουν κάτι καλύτερο απο το τωρινό και γκρινιάζετε τι να πω ; Με στην την ανάλυση ίσα ίσα που θα είναι καλύτερο για μας διοτι θα είναι πιο ευανάγνωστα τα μικρά γράμματα . Δηλαδη δεν θα χρειαζόμαστε,να κάνουμε ζουμ στον browser για να μπορούμε να διαβάσουμε.

Kratos

@Μιχάλης δλδ θέλεις να μου πεις οτι σε μια 5″ οθόνη με σούπερ ντούπερ ανάλυση πάνω από FullHD δε θα χρειάζεται να κάνεις zoom για να διαβάζεις..? Ζηλεύω τα μάτια σου…!! Υποθέτω δλδ ότι μπορείς να διακρίνεις και τα pixels σε FullHD οθόνη πεντάρα…

Δεν λέω να μείνουμε στάσιμοι… Αλλά η ερώτησή μου είναι.: “Διαφορά θα δει ένα “μέσο” μάτι..??”
Γιατί για εμένα, αυτή είναι η ουσία…!

Darth

@Μιχάλης οπα καλά κατάλαβα? με 5 ίντσες μπορεις και διαβάζεις κείμενα απροβλημάτιστα?
ALIEN ALERT!!!

Panagiotis G

Samsung η εταιρεία που πουλάει άχρηστα spec στα κινητά γιατί δεν ξέρει να φτιάχνει σωστές και ελαφριές ROM

μακης

ειμαι κατοχος gs4 και gs3 η διαφορα στα χρωματα φαινεται και με το παραπανω,στο 3 υπαρχει αυτο το μπλε στο ασπρο κατι το οποιο στο 4 εχει αλλαξει παρα πολυ προς το πιο λευκο ενω τα χρωματα δε ειναι τοσο κορεσμενα οσο στο 3.. ωστοσο αλλαγες στην αποδοση της οθονης ειχε το 4 απο την αναβαθμιση σε 4.3 με αρκετες διαφορες στην αποδοση των χρωματων και παντα στις ιδιες ρυθμισεις…μάρεσει η αμολεντ και βλεπω και βελτιωση!!!

Makis o guru

Το θεμα ειναι πως οι oled( amoled) δειχνουν τα χρωματα κορεσμενα(δηλαδη εντονα χωρις την προσθηκη μαυρου ασπρου ή γκρι στο καθε χρωμα) εχωντας το καθε pixel μεση διαρκεια ζωης. Αντιθετα οι lcd βγαζουν πιο ρεαλιστικα χρωματα plus οτι καθε pixel εχει μεγαλη διαρκεια ζωης. Τωρα εσεις επιλεγετε οθονη εγω ειμαι στην lcd ips του iphone και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος. Το μονο θετικο στις amoled ειναι πως παριστανουν καλυτερα το μαυρο( λογω του οτ το καθε pixel χειριζεται ξεχωριστα απλα σβηνουν αντιθετα στις lcd αυτο γινεται με τεχνικες σκιασης. Παρ ολα αυτα οι lcd σε σχεση με τις amoled παριστανουν καλυτερα το λευκο )

george

Αν η οθονη εχει μικροτερη καταναλωση θα ηταν σημαντικο οχι αυτο εδω,αληθεια γιατ δεν βαζουν μια δευτερη μικρη μπαταρια ωστε να μπορουμε να κουμπωνουμαι ξεκουμπωνουμαι ευκολα μπαταριες,αυτο ειναι και απλο και χρησιμο

Makis o guru

Γιατι προφανως αν εσυ παρεις δευτερη μπαταρια η εταιρεια apple, htc κλπ δεν θα μπορεσει να σου πουλησει το επομενο μοντελο που ειναι π.χ. στα 2 χιλιαδες mAh. Κοιταχτε και με τις καρτες micro (sd) τι παιζει. Γιατι να πρεπει να αγορασω κινητο προκαθορισμενο στα 16gb η 32gb χωρις δυνατοτητα επεκτασης; θα μπορουσαν απλα να στο πουλανε και να δεχεται micro το κινητο οχι να πρεπει να δωσω + 120€ για να εχω +16gb.επιπλεον ως χρηστης iphone εχω να δηλωσω κατι. Κοιταχτε τις φημες για το iphone 6.λενε οτι θα εχει γυαλι απο τεχνιτο ζαφειρι και οτι θα φορτιζει ασυρματα…ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΛΕΤΕ;;περιμενω να δω κατι που να ξεφευγει απο τη σημερινη συμβατικη τεχνολογια κατι με ολογραμματα ας πουμε η ξερω γω, κατι σε πιο light οπως μια καλυτερη μπαταρια η μια οθονη 4k πφφ δεν εχει νοημα αυτα θα τα δουμε σα πααααρα πολλα χρονια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.