Samsung Galaxy S6: Το iFixit δείχνει πόσο δύσκολα αλλάζει η μπαταρία

Τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα από την Παρασκευή 17 Απριλίου. Εκτός από το premium design με τη χρήση μετάλλου, οι σημαντικές αλλαγές που έκανε φέτος η Samsung είναι η μη αποσπώμενη μπαταρία και η απουσία υποδοχής για κάρτες microSD.

Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε για πρώτη φορά πως είναι από μέσα η φετινή ναυαρχίδα και σήμερα το γνωστό iFixit παίρνει στα χέρια του το Samsung Galaxy S6 και το ξεβιδώνει. Στην πίσω και μπροστά πλευρά τα Galaxy S6 έχουν γυαλί και το iFixit επισημαίνει ότι είναι αρκετά δύσκολο να ανοίξει.

Στο tear down video δείχνει πως μπορεί να ανοίξει το Samsung Galaxy S6 αλλά και την δυσκολία να αλλάξει η μπαταρία και όπως φαίνεται οι παλιές καλές μέρες που η μπαταρία άλλαζε με μια απλή κίνηση, πέρασαν ανεπιστρεπτί.

samsung galaxy s6 tear down, Samsung Galaxy S6: Το iFixit δείχνει πόσο δύσκολα αλλάζει η μπαταρία

samsung galaxy s6 tear down, Samsung Galaxy S6: Το iFixit δείχνει πόσο δύσκολα αλλάζει η μπαταρία

samsung galaxy s6 tear down, Samsung Galaxy S6: Το iFixit δείχνει πόσο δύσκολα αλλάζει η μπαταρία

samsung galaxy s6 tear down, Samsung Galaxy S6: Το iFixit δείχνει πόσο δύσκολα αλλάζει η μπαταρία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Το premium μου μέσα! Στο s5 πήρα μπαταρία καινούργια 15ευρώ και είναι κομπλέ , εδώ άραγε τι θα χρεώνουν; ξέρουμε κόστος αντικατάστασης σε iPhone!

theo

χωρίς να ξέρω σίγουρα, θεωρώ ότι θα σε χρε’ωσουν κανενα 30ρι για εργατικά + κόστος μπαταριας κανενα 20ρι 30ρι το λιγότερο.

Darth

@jonjon το να αλλάξεις μπαταρία στο iphone δεν είναι τπτσε σχέση με αυτο…… (Στο 3gs μονο θέλει ενα 15 λεπτό σε όλα τα άλλα μέσα σε 5 10 λεπτά γίνεται δουλειά) …….

εδώ λογικά………. μπαταρία 15 κόστος + αλλαγής κανα 45 50 ευρω(δλδ ενα 65 70 στο νερό) (και όχι άδικα γιατί τεχνικός θα φα ει στο νερό μια ώρα και βάλε…..αν βάλεις στην υπόψη ότι όταν βάλεις καινούργια αυτοκόλλητα θα πρέπει να το βαλεις και σε πρεσσα…τοτε μια ώρα το λιγότερο θα παρει στον τεχνικο…….. ετσι να προσευχεσται να μιν χαλάσει μπαταρία σε αυτό )

rostropol

Αυτά τα εντόσθια κολλημένα όπως είναι μου λένε πως σε καμμία περίπτωση δεν θα έδινα 749 ευρώ,δεν τα αξίζει με τίποτα.

Στυλιανός Βασίλης

χρονια πολλα premium και βλακιες αυτα τα κανουνε γιατι δεν εχουνε τι να δειξουνε αλλο και να κερδιζουνε οι ετεριες εγω πιστευω οχι μονο εγω αλλα και οι υπολοιποι εγω θελω να εχει χαμηλη ατινοβολια SAR στο κεφαλι σωμα πιο πολυ στο κεφαλι να ειναι χαμηλη η ακτινοβολια να μην εχει σαρωτη δακτυλικου αποτυπωματος να εχει οπος η LG ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ αλαξει η LG βλεποντας SAMSUNG KAI APPLE το δικο του μαμα KNOCK ON KNOCK KODE να εχει αποσπωμενη μπαταρια και να δεχετε καρτες μνημες μας υποχρεωσαν αγοραστε καρτες μνημης να εχει και κοανονικη sim περνεισ καινουριο κινητο κοψε την καρτα 5 ευρω εκτος αμα την κοψουν την ιδια δεν εχει καρτα μνημης ψαχνεις για μγαλυτερο χωρο αποθηκευσησ επιπλεον λεφτα θελεις και σιμ αλλαγι και αμα χαλασει η μπαταρια να μπεις σε αυτο το λουκη αμα ειναι μες την εγγηυση δωρεαν αυτα πααινουνε μετα απο την εγυηση να πληρωνεις και αμα ειναι να πληρωσεις παραπανω εγυηση δεν παθενει τιποτα και οταν φυγει η εγυυση να χαλασει ευτυχως δεν με εχει τιχει μονο να αλλαξω sim εχουμε οικονομικι κριση να παρεις κινητο με μεγαλο αποθηκευτικο χωρω να πληρωνις την σημ να πληρωνεις αμα παθει κατι η μπαταρια uni bady… Συνέχεια »

keysmith

Για αυτό τα κινέζικα θα ανεβαίνουν σε ποσοστά μέρα με την μέρα.
– Γιατί είναι δικαρτα
– Γιατί παίρνουν κανονικές mini-SIM
– Γιατί αλλάζει η μπαταρία
– Γιατί παίρνουν πάντα sd
– Γιατί στοιχίζουν αρκετά πιο λίγο (αν και δεν είναι το ίδιο ποιοτικά συχνά)

Οσο για τα ακριβά (καλά) επώνυμα. Οποιος θέλει ακριβό αυτοκίνητο θα έχει και ακριβό σερβις/ανταλλακτικά.. Νομίζω είναι σαφές..

mech.al.

Ηταν τοσο δυσκολο να ακολουθισουν τα χναρια του lumia 830 με μεταλλικο σασι, καρτα μνημης και αποσπομενη μπαταρια;;; Ειπαμε πρεμιουμ κατασκευη, αλλα οχι και να το τερματησουν!

Chris.g

Πώς στο καλό τις χαλάτε τις μπαταρίες δεν μπορώ να καταλάβω…ότι smartphone είχα πρώτα τα πέταγα μετά από 2 χρόνια χρήσης γιατί σου σπάγανε τα νεύρα είτε επειδή κολλαγαν κτλ.Κανένα δεν ήθελε μπαταρία καινούργια.Αλλά οοοοχχχχιιι ο Ελληνας θα κραξει για την μπαταρία παρόλο που θα πάρει το s7 σε ένα χρόνο!!!

dimitris L.A

Ρε παιδιά αν δεν ξέρουμε μην λέμε οτι να ναι, στην αντικατασταση μπαταρίας χρεωνεσαι μονο την μπαταρία και τπτ άλλο, εκτός αν πας σε κανένα μαγαζάκι της γειτονιάς και θα θέλει ο τύπος να βγάλει κέρδος. Ημαρτον πια!!! Αλλαγή μπαταρίας σε σαμσουνκγ είναι 39.50€ τελική ουτε εργατικά που λέτε μερικοί ουτε τπτ.

Γιώργος

Πάντως δεν είναι και τόσο δύσκολη η αλλαγή. Στο 8:58 φαίνεται ξεκάθαρα ότι η μπαταρία μπορεί να αφαιρεθεί και πριν την πλακέτα.

Pavlos

Συγγνώμη αλλά μου θυμίζει κάτι ραδιοφωνακια που είχαμε παλιά .Σαν ψευτοκατασκευή μου φαίνεται

RigoMS

Είναι η φασαρία στα κωλοαυτοκολητα αλλιώς κομπλέ…που σαι ρε Νοκια!;

Darth

@ Chris.g γιατι samsung μέχρι τώρα είχε παράδοση στης άθλιες ποιοτικά μπαταρίες….. (μόνο στο s5/note3 δεν ειδα να φουσκώνει) σε s4, s3, s2 grand κλπ κλπ με το κιλό της πουλάμε στο μαγαζί….. (κυριολεκτικά)

+ πάρα μα πάρα πολλά άτομα δεν εχουν λόγο να αλλάξουν κινιτο μετά από 2 χρόνια……….. (αν δεν κάνεις updates μια χαρά η συσκευη πάει αν μπεις στο λούκι των updates σινιθος μετά πάω λίγο σέρνεσαι σαν φίδι)

οσο για συσκευη……. εξω ποιοτικό φαινετε…… μεσα σαν ενα ραδιοφονακι των 5 ευρω (το s4 ηταν πολυ καλυτερα)

ΝΙΚΟΣ

Δεν θα ταν πιο ευκολο να φορεσει γάντια αντι για καπότες?

Solon

Εγώ από ότι είδα στο video η μπαταρία μπορεί να βγει μετά το πλαστικό πλαίσιο συγκράτησης κατευθείαν αφού βγάλεις τις βίδες. Δεν είναι ανάγκη να αποκολλήσεις την οθόνη από το πλευρικό πλαίσιο. Στο βίντεο βλέπουμε πλήρη αποσυναρμολόγηση και όχι αλλαγή μπαταρίας.
Προσωπικά το θεωρώ εύκολο, την ίδια ακριβώς διαδικασία είχα κάνει και στο iPack μου παλαιότερα. 5 λεπτά υπόθεση είναι. Αποκόλληση της πλάτης, αφαίρεση των 13 βιδών που συγκρατούν το πλαστικό πλαίσιο και μετά αλλαγή μπαταρίας. Σιγά τα ωά.

kostas

Αυτό δεν είναι galaxy s6 αυτό είναι iGalaxy 6s

Darth

@Solon οχι………… μπαταρία ναι μπορεί ο connectoras της ομάς είναι κάτω από το πλαστικό που αφαιρείτε μετρ την οθονη………….
@kostas δεν το λες…. το iphone ανοίγει χωρίς πολλά πολλά (δύο βίδες είναι όλο και όλο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.