Samsung Galaxy S6, με μεταλλικό frame και γυαλί στην πίσω πλευρά;

Εδώ και καιρό είναι αμέτρητες οι φήμες που θέλουν τη Samsung να κάνει ριζικές αλλαγές στην επερχόμενη ναυαρχίδα της Samsung Galaxy S6, την οποία μάλιστα αποκαλεί με την κωδική ονομασία Project Zero. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι θα είναι εξολοκλήρου από μέταλλο όπως η νέα σειρά Alpha, αλλά οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει μόνο μεταλλικό frame.

Το υπόλοιπο κομμάτι τόσο στην κανονική έκδοση όσο και στην Edge έκδοση του Samsung Galaxy S6 θα είναι από γυαλί ενώ θα έχει unibody κατασκευή που σημαίνει ότι η μπαταρία δεν θα βγαίνει. Αν και για πολλούς premium κατασκευή θεωρείται κυρίως το μέταλλο, να πούμε ότι πριν από τη Samsung πολλές εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει γυαλί στην πίσω πλευρά, όπως η Apple στο iPhone 4, η LG στο Nexus 4 και η Sony στη σειρά Xperia.

Ένας λόγος για τον οποίο η Samsung δεν επιλέγει full μεταλλική unibody κατασκευή για το Samsung Galaxy S6 ίσως είναι το ότι θέλει να ξεχωρίσει την ναυαρχίδα από την mid-range σειρά Alpha στην οποία ανήκουν τα Samsung Galaxy A3, Samsung Galaxy A5 και Samsung Galaxy A7.

Ωστόσο, θα περιμένουμε να δούμε πόσο καλά τα έχει καταφέρει τελικά η Samsung με το design του Samsung Galaxy S6, πιθανότατα κατά το Mobile World Congress (MWC) στη Βαρκελώνη 2-5 Μαρτίου.

Concept
samsung galaxy s6 μεταλλο και γυαλί, Samsung Galaxy S6, με μεταλλικό frame και γυαλί στην πίσω πλευρά;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
True

Το ακουσαμε και αυτο..!!χαχαχ αυτες οι φημες τι κανουν..σιγα μην βαλει γυαλι και ψηλοσει κ αλλο το κοστος παραγωγης!! ανετα πλαστικο θα ειναι απο πισω( και αντε να το κανει με οψη γιαλιου)

spyros

Αντε να δούμε! Αν δεν δω κάτι πολύ καλό φέτος με βλέπω μετά από 4 χρόνια συνεχόμενα που έπαιρνα samsung να πηγαίνω σε HTC,για πρώτη φορά. .

Tom

Η samsung περα απο την ποιοτητα των υλικων που χρησιμποιει θεωρω οτι εινα η καλυτερη κατασκευαστρια android. Ειναι η πρωτη που εκανε βηματα που επρεπε να γινουν, ειναι μια εταιρια που βγαζει παντα ολοκληρωμενα κινητα, παντα με καλες καμερες, οθονες, διαρκεια ζωης μπαταριας, και με καλη υποστηριξη.

Απλα καπου sony, HTC εβαλαν πιο premium υλικα, καπου η LG βρηκε μια σχεδιαστικη γλωσσα που αρεσει, και ετσι εμφανισιακα εχασε το παιχνιδι. Για αυτο πρεπει να το ξανακερδισει, το alpha εκανε την αρχη, δυστυχως ομως αποτελει ενα μετριο κινητο που καποιος το αγοραζει μονο αν του αρεσει και οχι κοιτωντας και συγκρινοντας, το note 4 ειναι ενα πολυ καλο βημα, αλλα πιστευω με μια καλη κινηση στην σειρα galaxy s που ειναι η πιο mainstream σειρα της, θα ξανακερδισει τις εντυπωσεις.

Σχετικα με την εμφανιση του OS, πιστευω το touchwiz εχει γινει και πιο ομορφο και πιο γρηγορο και πιο ελαφρυ.

Conx

+1 Tom

stelios

“Οπου ακους πολλα κερασια κρατα μικρο καλαθι”δυστχως η κυρία. Σαμσουνγκ εχει χασει καθε σχεση με οτι λεγεται ντιζαιν ,σχεδιασμος,πρωτοτυπία εδω και πολλα χρονια το ιδιο σχεδιο σε διαφορα μεγεθη και δυστυχως δεν ακουει δεν βλεπει τραβα τον δρομο προς την κατηφορα για να δουμε αν τολμήσει να μας δείξει καμμία σχεδιαστικη αλλαγη

kassandros

Κ εγώ συμφωνώ με τον Tom!

ilias Ch.

Εγώ παλι δεν τα συμπαθώ καθόλου τα Samsung. Όλα, μα όλα ακολουθούν την ίδια βαρετή σχεδιαστική γραμμή (όπως και αλλες εταιρίες όχι μονο η Samsung αλλά και η LG ας πούμε), και βγαίνουν πολλά μοντέλα, όπως παρα πολλά μοντέλα, που στο τέλος είναι remakes απο παλιότερα μοντέλα με ενα ελάχιστα αναμενόμενο design. Και απο τις οποίες εταιρίες πρεπει να σκασεις πάνω απο 200€ για να πάρεις εστο και ενα-δυο firmware updates. Απο Software δεν χρειάζεται να πολλα. Ήδη ξέρετε πως φοράνε τα πιο αργά, κομπλεξηκα και αργά UIs με πολλα τελείος άχρηστα features, τα οποία είναι απλα gimmicks για να δείχνεις στους φίλους σου τι μπορεί να κανει, αλλά και για marketing λόγους. @Tom, καλά τα λες, είναι παντα δυνατά, με καλες οθόνες, μπαταρίες, αλλά μιλάμε παντα για τα flagships. Το οτι το S5 για παράδειγμα έχει τον δυνατότερο επεξεργαστη, η την καλύτερη κάμερα δεν μου λέει κάτι, οταν υπάρχει μονο αυτό σαν καλη συσκευή, και οι αλλες επιλογές είναι μεταλλαγμένα Galaxy core ας πούμε. Εμένα μου αρέσουν τα Sony αρκετά, γιατί έχουν τα πάντα επανω. Το Z3 για παράδειγμα είναι ένας συνδιασμός απο αλλά flagship αλλων εταιριών. Έχει μακράν την καλύτερη κάμερα, πολύ μεγάλη μπαταρία, ενα απο τα καλυτερα… Συνέχεια »

νικος τασ

Εμενα με νοιαζει λιγο αν ενα smartphone εχει μια φλουδα αλουμινιο στην πλατη αλλα η πραγματικη ποιοτητα στην οποια μαλλον υπερεχει η samsung.Σημαντικο ειναι τα specs,η καθημερινη χρηση,η μπαταρια,το sar.Αυτο ομως που εχει τεραστια σημασια πια ειναι η τιμη.Οταν το δυνατοτερο smartphone της αγορας το meizu mx4 εχει 350Ε,τοτε εισαι κοροιδο να δινεις διπλασια κ τριπλάσια για iphone samsung htc .

Tom

Κοιταξε ναι μιλαω παντα για ναυαρχιδες. Για μεσαια κινητα, η motorola η η nokia για μενα η καλυτερες. Απο ναυαρχιδες ομως, οσο και να ψαξα τοσα χρονια, ποτε δεν ειχα την πληροτητα ενος galaxy σε αλλο κινητο. Για τα sony, παω πασο, στα χαρτια ειναι συσκευαρες και με ωραιο σχεδιασμο, αυτο που με φοβιζει στα sony εινια αυτα που δεν γραφονται στα χαρτια. Η θερμοκρασιες, τα bugs, το κακο λογισμικο καμερας που κανει το πολυ καλο hardware της καμερας να βγαζει μετριες τελικα φωτογραφιες, τα κακιστα major updates που εκει που περιμενεις fix update, τελικα δεν σου ερχεται ποτε, το σερβις (wait…ποιο;), οι θερμοκρασιες και ενα σωρο αλλα πραγματα. Στα speccs και στον σχεδιασμο τα sony ειναι αρχοντες, και υπο αυτην την εννοια αναρωτιεμαι πως δεν πουλανε και περισσοτερο, αλλα ειμαι παθων απο xperia οποτε δεν θα προτιμησω. Επισης η sony παει απο το κακο στο χειροτερο, κακη ιδεα να εμπιστευεις μια εταιρια σε μια κατηγορια προιοντων στην οποια δεν παει καλα και υπαρχυν σκεψεις για πωληση και ακουγνται διαφορα γενικα. Η εταιρια που θα ηθελα να βγαλει καποια στιγμη ενα τελειο κινητο ειναι η HTC. Μου αρεσε το one x, αλλα ειχε κακη μπαταρια, τα m7 και m8 μου… Συνέχεια »

Tom

EDIT: …την κινηταρα** το Oneplus…

giannhs

ε οχι και κινηταρα το oneplus μπροστα στα xperia κινεζικες μαλακιες φθηνιαρικα κινητα και οχι μονο μπροστα στα xperia αλλα και στα samsung και στα htc γενικα και οσο για το service που λες της sony θελω να δω αμα σου χαλασει το κινεζικο που θα το στειλεις για φτιαξιμο και αν στο κανουν

Γιώργος

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για ανερχόμενες εταιρείες στο Android τότε αυτές είναι Xiaomi , Lenovo και Huawei και βέβαια και μικρότερους αλλά αξιόλογους κατασκευαστές όπως η Oppo και η 1+. Βέβαια πάντα θα υπάρχουν άσχετοι από κινητά και θα λένε ότι πχ. το 1+1 δεν είναι καλό αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Sony και HTC είναι εταιρείες για όσους κοιτάνε το παρελθόν και όχι το μέλλον.

Τομ

Γιαννη για αυτο ακριβως δεν παιρνω κινεζικο κινητο και ουτε προκειται να παρω μεχρι να ερχονται με επισημη εκπροσωπιση στην ευρωπαικη ενωση. Ζουμε σε μια εποχη οπου το customer care εχει πολυ μεγαλη σημασια.

@νικοσ τασ. Μπαταρια, SAR και ποιοτητα κλησεων ειναι παρα μα παρα πολυ σημαντικοι παραγοντες. Για την ακριβεια ειναι οι πιο σημαντικοι παραγοντες αν σκεφτεις οτι σε καθε Price range καποια πραγματ θα ειναι δεδομενα. Πχ αν ψωνιζεις midrange μαλλον θα εχεις μια καλη οθονουλα καποια τιμια speccs και μια μετρια καμερα. Αν ψωνιζεις high αυτα πρεπει να ειναι ολα δεδομενα. Επομενως γνωριζοντας τι ψωνιζεις πρεπει να μπεις σε πραγματα που δεν διαφημιζονται τοσο αλλα στην καθημερινοτητα παιζουν φοβερο ρολο.

Η μπαταρια μολις εδω και καμια διετια αρχισε να αποτελει σημαντικο παραγοντα για τους κατασκευαστες. Ποιοτητα κλησεων και SAR δεν σχολιαζονται καν απο το 90% των κριτικων. Ομως πραγματικα αυτα τα 3 ειναι τα πιο σημαντικα πραγματα στην διαβιωση σου με ενα κινητο. Πολυ περισσοτερο απο την καμερα πχ, και επισης εφοσον πια ολα τα κινητα εχουν καλες οθονες, πιο σημαντικο και απο αυτο.

Impressive-Instant

Θα διαφωνήσω στο θέμα της Sony που αναλύει ο Tom. Τα Xperia μπορεί να μην είναι top σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα με (οθόνη, ήχος, κάμερα) αλλά σαν συνολικό πακέτο θεωρώ ότι βρίσκεται με άνεση στα κορυφαία. Σίγουρα το service είναι χάλια, ενώ στην κάμερα αν μάθεις να ρυθμίζεις στο manual τότε βγάζεις εξαιρετικές φωτογραφίες. Τέλος για το θέμα με τα updates, όντως μέχρι πέρσι υπήρχε ένα θέμα. Το 2014 όμως ότι updates έδωσε ήταν απροβλημάτηστα. Το μήνυμα μου δεν είναι ούτε για αντιπαράθεση ούτε για να αλλάξω την γνώμη κανενός, απλός να ακουστεί και η εμπειρία ενός χρήστη Xperia.

Thanos

Λόγω δουλειάς έχουν περάσει σχεδόν όλες οι ναυαρχίδες από τα χέρια μου και το μόνο που έχω να πω είναι ότι στο android κάνει κουμάντο η HTC.Με διαφορά..

Βασιλης

Οραιο το s6 αλλά τι να κάνουμε είναι ακριβό αν όλος ο κόσμος ηταν πλούσιος θα το αγόραζε τώρα που έχουμε κρισι κανεις δεν αγοράζει τέτοια κινητά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.