Samsung Galaxy S6, επιβεβαιώνεται QHD οθόνη

Ενώ υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσο πρέπει να μπαίνουν QHD οθόνες σε smartphones, σχεδόν όλοι οι Android κατασκευαστές σιγά σιγά κάνουν τη στροφή προς αυτές, το πρώτο μεγάλο όνομα που έκανε το βήμα ήταν η LG με τη ναυαρχίδα LG G3. Όσο για τη Samsung, περιμένουμε να ανακοινώσει το Samsung Galaxy S6 κάπου την περίοδο που θα πραγματοποιηθεί MWC στη Βαρκελώνη τον Μάρτιο.

Το Samsung Galaxy S6 εμφανίστηκε με κωδική ονομασία SM-G920A και το User Agent Profile επιβεβαιώνει ότι θα δούμε ανάλυση οθόνης 1440x2560px (QHD), κάτι το οποίο βέβαια είναι σχεδόν αναμενόμενο.

Επιπλέον περιμένουμε να έρθει σε δυο εκδόσεις, μια με Snapdragon 810 (ο οποίος όμως αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα) και τον πρώτο 64-bit Exynos 7420, αλλά και διαφορετικές οθόνες, μια κανονική και μια κυρτή και στις δυο πλευρές. H νέα ναυαρχίδα φημολογείται ότι θα έχει 5.5 ιντσών οθόνη με 534ppi, 16 Megapixel κάμερα και 5 Megapixel δεύτερη κάμερα, 3GB RAM και Android Lollipop.

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους τα μεγάλα ονόματα καθώς περιμένουμε Sony Xperia Z4 Samsung Galaxy S6, LG G4 και HTC One M9, ενώ μην ξεχνάμε ότι έχουν να αντιμετωπίσουν και την Xiaomi που πήγε στα 4GB RAM με το Xiaomi Mi Note Pro.

samsung galaxy s6 qhd οθόνη, Samsung Galaxy S6, επιβεβαιώνεται QHD οθόνη

samsung galaxy s6 qhd οθόνη, Samsung Galaxy S6, επιβεβαιώνεται QHD οθόνη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alxgiann

Δεν ξέρω τι θα γίνει και πόσο τελικά θα επηρεάσει η QHD οθόνη την αυτονομία και απόδοση, αλλά το LG flex2 με τα χαρακτηριστικά (και την τιμή που διέρρευσε πρόσφατα) θα βάλει πολύ δύσκολα σε όλους. Ακόμα και εγώ που έλεγα ότι δεν ξαναπαιρνω Android (περιμένω για Win 10) αρχίζω και το σκέφτομαι.

Enzo

Περιμένω το S6 για να αλλάξω σιγά σιγά το ΝΟΤΕ3 που έχω τώρα, με την προυπόθεση βέβαια ότι περα από κορυφαίο, θα ειναι και σχετικά συμμαζεμένο (κοντά στις 5 ίντσες). Έτσι και το S6 βγει όντως στις 5,5 ίντσες δεν με βλέπω να το παίρνω. Μπαίνει στα λημέρια του ΝΟΤΕ 4 το οποίο δεν παίζεται.

Marios

Eγώ διαβασα ότι το s6 θα βγεί με 5.2″ οθόνη.
Νομίζω είναι πιο λογικό!

Doc77

Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ,οι οθόνες υπέρ υψηλής ανάλυσης ,10 πυρήνες ,άχρηστες εφαρμογές,με συσκευές τεράστιες και μπαταρίες μισής μέρας σε σκληρή χρήση . Τελικά μήπως εγώ είμαι ο παράλογος ?

Andrew

@Doc77 Και γώ μαζί σου. Ούτε γω πιάνω το νόημα για κινητό >5” και FHD οθόνη, ούτε για 8core cpu’s… Η τουλάχιστον, ας υπήραν και οι επιλογές για 4-5” κινητά με normal specs και σωστή υποστήριξη, κι ας υπήρξαν παράλληλα με ότι κυκλοφορεί σήμέρα. Είμαι χρηστης Nokia Lumia 925 και τρέμω την μέρα που θα μου χαλάσει η θα πρέπει να το αλλάξω, γιατί δεν θα βρίσκω κινητό στο σωστό μέγεθος…

Tom

Doc77 οχι μια χαρα τα λες. Όλοι οι άλλοι ειναι παράλογοι που αν το κινητο δεν εχει 500+ ppi και 5.5 ίντσες οθονη το θεωρούν πίσω απ τον ανταγωνισμό. Ο κοσμος ψωνίζει με spec sheets δυστυχώς οι αρκετός κοσμος τέλοσπαντων.

TzFilosofos

Πολυαναμενομενο το Galaxy S6 αλλα αν οντως εχει οθονη 5.5 ιντσες θα παει απατο οπως και το S5 γιατι πολυ απλα θα συμφερει να παρεις το Note 4 του οποιου θα εχει πεσει μεχρι τοτε και η τιμη. Για μενα το μονο που θα πρεπει να αλλαξει σε σχεση με το S5 ειναι το design, να βελτιωσει το fingerprint reader και λιγο ισως τα bezels γιατι απο θεμα spec μια χαρα κινητακι ητανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.