Samsung Galaxy S6: Αλλαγή σχεδίων για τον επεξεργαστή

Πριν λίγες ημέρες πληροφορίες ήθελαν το Samsung Galaxy S6 να μπει σε μαζική παραγωγή με chipset Exynos, ωστόσο η Qualcomm έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν της την κριτική της Samsung σχετικά με την υπερθέρμανση του Snapdragon 810, προέβη στην κατασκευή μιας ανανεωμένης έκδοσης του chipset, ειδικά σχεδιασμένο για την Κορεάτικη εταιρεία.

Πρόκειται λοιπόν για ένα ένα SoC Snapdragon 810 το οποίο θα έχει τις ίδιες επιδόσεις, αλλά θα κατασκευαστεί με σκοπό να αποφευχθούν τα προβλήματα υπερθέρμανσης όπως ανέφερε στο παρελθόν η Samsung.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών δεν προτίθεται να λήξει τόσο σύντομα, μιας και ο Snapdragon 810 έχει ήδη ανακοινωθεί σε κορυφαίες συσκευές όπως το LG G Flex 2 και το Xiaomi Mi Note Pro, οι οποίες δεν έχουν αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα υπερθέρμανσης.

Άγνωστο παραμένει ωστόσο το γεγονός εάν η ανανεωμένη έκδοση του Snapdragon 810 θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για την Samsung, ή θα είναι διαθέσιμη και στους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Galaxy S6 Snapdragon 810, Samsung Galaxy S6: Αλλαγή σχεδίων για τον επεξεργαστή

Πηγή

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Όποιος τα λεφτά! Θέτει και τούς κανόνες.

Τομ

Πάντως το note 4 και το A5 με έχουν ψησει λίγο για το s6. Το A5 είναι ακριβό κινητό για την κατηγορια αλλά είναι αν τόσο ελαφρύ λεπτό και ποιοτικό που είναι απόλαυση. Επίσης έχει πολύ καλή οθόνη και κάμερα. Κρίμα για αυτά τα λεφτά αν είχε τον 6αρι τον snapdragon και όχι τον 4 θα ήταν επιτυχία. Τώρα θα πάει απατο αλλά είναι καλό κινητάκι. Καλά για το note τα λόγια είναι περιττά. Λέτε αυτή να είναι η χρονιά που και η ms αλλά και η Samsung θα μας ξανακάνουν πραγματικά ανυπόμονους για τις νέες εκδόσεις των πιο δημοφιλών προϊόντων τους; μακάρι. Μακάρι να βγει ένα Samsung που να μην έχω άλλη επιλογή από το να το θέλω. Όλα μα όλα τα κινητά μέχρι στιγμής από το galaxy s3 και μετά δεν με έχουν πείσει. Όχι ότι το δικό μου ειναι το καλύτερο απλά δεν είδα κάτι να πω ναι αυτό θα με καλύψει σε όλα και το θέλω. Αλλού με χαλάει η εμφάνιση(lg g2) αλλού η τιμή (iPhone 6) αλλού η κάμερα (HTC one) αλλού το λειτουργικό (lumia 930) το μέγεθος (note 4) η το brand (Sony z3). Ένα s6 με καλή ποιότητα και όμορφο κάτι που το… Συνέχεια »

Solon

Τα ίδια λέγανε για υπερθέρμανση και στον Snapdragon 800 και τελικά αποδείχτηκε μούφα. Προσωπικά πιστεύω πως κάτι άλλο κρύβει η ιστορία με τις παλινωδίες της Samsung για τον επεξεργαστή και αυτά που ακούγονται είναι απλά για να τρώει κουτόχορτο το κοινό. Αν είναι δυνατόν να βάλαν τσιπ σε μαζική παραγωγή χωρίς να ελέγξουν πρώτα αν έχει πρόβλημα υπερθέρμανσης σε υψηλές επιδόσεις! Ρε παίδες τι νομίζετε ότι είναι οι επεξεργαστές, πασατέμπος να τα βγάλεις στη αγορά χωρίς έλεγχο; Αυτά τα προϊόντα κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια σε σχεδιασμό και έρευνα. Πριν βγουν στην αγορά περνάν από ένα σωρό τεστ και ακόμα και κατά την διαδικασία μαζικής παραγωγής γίνονται συνεχώς έλεγχοι και τα κομμάτια που για κάποιον λόγο δεν πληρούν τις προδιαγραφές αποσύρονται.

Theo65

Εγώ παιδιά έχω το note 4 με τον οχταπυρινο exynos 5433 και βλέπω ότι τρέχει μπάλα ούτε ζεσταίνεται καθόλου ούτε κολλήματα και με μεγάλη διαφορά με τον snapdragon. Η Samsung τον έχει πετύχει τέλεια.

GiorgosM

Sd 800 και ξερό ψωμί… τι και αν έχει 2Κ οθόνη (wqhd )το ταμπλετακι μου samsung tab Pro 8.4 με τον “απλόν” 800 πετάει, απίθανη συσκευή που την σταμάτησε η σαμσουνγκ για να βάλει το δικό της enyxos και τις Amoled οθόνεςτης και τα ταμπλετ σέρνονται….

nikolas

Το καλυτερο θα ηταν να βγαλει και εκδοση με exynos ο οποιος να υποστηρηζει τα Lte δικτυα κινητης τηλεφωνιας,οπως η MediaTek.Αμα ειναι τοσο καλο το τηλεφωνακι σε εμφανιση οπως το s4 με υλικα του s5 θα ειναι τελειο.Ελπιζω ν βγαλει και note edition καπακι στα χρωματα του κινητου.Αμα κανει κατι καλο φετος…θα ανεβουν παρα πολυ οι πωλησεις οπως με το περιφημο s3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.