Samsung Galaxy S6: Με 2,600mAh μπαταρία;

Από το λεγόμενο Project Zero ή αλλιώς Samsung Galaxy S6 περιμένουμε να γίνουν σημαντικές αλλαγές όσον αφορά στο design. Λέγεται ότι η Samsung αφήνει πίσω το πλαστικό για χάρη μεταλλικής κατασκευής που θα δείχνει μια πιο premium συσκευή ενώ λέγεται ότι θα είναι πολύ λεπτό με πάχος 6.9 χλστ., ίδιο με του iPhone 6. Το λεπτό πάχος όμως σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν θυσίες.

Όταν λέμε θυσίες εννοούμε κυρίως την μπαταρία που αφορά τους περισσότερους. Οι νέες πληροφορίες που έρχονται από τα κορεάτικα media σήμερα, αναφέρουν ότι το Samsung Galaxy S6 θα έχει 2600 mAh μπαταρία, δηλαδή μικρότερη από του Samsung Galaxy S5 που είναι στα 2800 mAh.

Αν και δεν είναι τίποτα επιβεβαιωμένο, ακούγεται λογικό να δούμε μια τέτοια μπαταρία αφού οι διαστάσεις του Samsung Galaxy S6 αναμένονται ίδιες με του Galaxy S5 μιας και η οθόνη θα είναι γύρω στις 5.1 ίντσες. Για να δώσει σημασία στο design και το λεπτό πάχος, είναι αναμενόμενο η Samsung να θυσιάσει λίγη μπαταρία. Ωστόσο, όταν κυκλοφορήσει θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάει η μπαταρία με την QHD οθόνη και τον Exynos 7420 (ή και τον Snapdragon 810 αν μπει τελικά).

samsung galaxy s6 battery, Samsung Galaxy S6: Με 2,600mAh μπαταρία;

samsung galaxy s6 battery, Samsung Galaxy S6: Με 2,600mAh μπαταρία;

samsung galaxy s6 battery, Samsung Galaxy S6: Με 2,600mAh μπαταρία;

samsung galaxy s6 battery, Samsung Galaxy S6: Με 2,600mAh μπαταρία;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KostasB

Έτσι όπως το πάει η samsung κάθε μέρα με τα leaks για project zippo το πάει… φωτιά και κάψιμο…

gkoutsos

αυτο το πραγμα να θυσιαζεται η μπαταρια για χαρη του παχους… θα μπορουσε να ειναι 1 χιλιοστο παχυτερο και να εχει π.χ 2900mah μπαταρια. παλι λεπτο θα ειναι στα 8mm…
βεβαια, με καλη διαχειριση ενεργειας απο τον επεξεργαστη, το software, την qhd οθονη κτλ. μπορει να διαρκει ισα ή και περισσοτερο απο το s5, αλλα και παλι γιατι αυτη η θυσια?
επειδη εχει φερει η apple τα στανταρ του τρομερα λεπτου κινητου στις προτιμησεις των καταναλωτων??

Sot11

Ααα δηλαδή ίσα ίσα θα το βγάζει το 5ωρακι!

AΠΟΕΛΑΡΑ

Λίγα πολύ λίγα τα 2600mah,αν βάλουν και QHD οθόνη ,3 ώρες θα κρατάει, εδώ το g3 μου με 3000 mah το φορτίζω 2 φόρες την ήμερα, λόγω τις ενεργοβόρα οθόνης του

βαγγος

gkoutsos ειναι θεμα μαρκετινγκ και οχι κατι σοβαρο για μας τους υπολοιπους το 1 χιλιοστο διαφορα…

gt-i9506

πρώτον έχει πολύ μεγάλα περιθώρια πάνω και κάτω δεύτερον δεν θα είναι αδιάβροχο αν βάλουν και την 2600άρα μπαταρία (όπως υπάρχει και στο s4) νομίζω θα χάσουν και άλλους πελάτες. Μετά το S4 η σειρά S όλο και χάνει έδαφος

gkoutsos

@βαγγος αυτο το μαρκεττινγκ ειναι που θα μας φαει ομως!
με κατι τετοια κολπα μαρκετινγκ, ο μεσος καταναλωτης (οχι εμεις που ασχολουμαστε με την τεχνολογια και ξερουμε 10 πραγματα παραπανω) τσιμπαει και στο τελος καταληγουν οι μισες εταιρειες να πονταρουν σε αυτα.
το ιδιο εγινε και με την πρακτικα αχρηστη qhd αναλυση σε κινητα με οθονη μεχρι 6 ιντσες.
αν ρωτησεις ομως τον ιδιο μεσο καταναλωτη, φυσικα και θα ηθελε η μπαταρια του iphone του να κραταει περισσοτερο και να μην το φορτιζει καθε μερα…

Miko

Αν βάλουν 2600 μπαταρία δεν θα είναι και τόσο καλό, αλλά να δούμε και την αυτονομία της συσκευής πριν τους μαστιγώσουμε. Πάντως συμφωνώ και εγώ… 8 χιλιοστά πάχος δεν είναι καθόλου άσχημο στο χέρι… το ΜΧ4 μου μια χαρά μου φαίνεται.
Παρεπιμπτόντως, το ηχείο στις φωτό θυμίζει κοπή Meizu/Xiaomi για όποιον έχει δει τα τελευταία μοντέλα αυτών των 2… σίγουρα μοιάζει πάρα πολύ με το ΜΧ4 μου (μόνο που το δικό μου έχει μια σειρά απο τρύπες και όχι 2).

Δημήτρης.Γ

αν δεν είναι και αποσπωμενη με 2600 mah μπαταρία μάλλον δεν θα είναι στις επιλογές μου αυτό το τηλέφωνο

Geo

ΟΚ είναι θέμα μάρκετινγκ αλλά υπέθετα ότι για τις πωλήσεις νοιαζόταν μόνο οι εταιρείες. Σαν τους πολιτικούς ρε παιδάκι μου έχουν καταντήσει, καμία επαφή με πραγματικότητα λες κι αποφασίζουν κλεισμένοι στα γραφεία τους, στον κόσμο τους. Πλέον γίνεται χαμός, όπου και να διαβάσω φόρουμς, παρουσιάσεις κλπ όλοι οι χρήστες διάρκεια ζωής ζητάνε. Πιο λεπτό κινητό παρουσιάζεται κάθε μέρα (τρομάρα τους) κι από κάτω δε βλέπεις 1 σχόλιο να λέει “ουάου,ανυπομονούσα” και τέτοια. Όλοι (οι πιθανοί αγοραστές) βρίζουν την εκάστοτε εταιρεία που θυσίασε 1μμ πάχους και έχασε 10 ώρες ζωής χωρίς ρεύμα. Και επίσης προς τον Miko και άλλους που εκφράζουν σχόλια της άποψης να δούμε τι θα γίνει με τα 2600 μιας και είναι καλύτερος ο επεξεργαστής όσον αφορά τη διαχείριση ενέργειας. Ε όσο καλός και να είναι…σίγουρα θα διαρκούσε περισσότερο το κινητό με τον ίδιο επεξεργαστή αλλά 2700mah μπαταρίας… Εταιρείες διαβάστε επιτέλους τι θέλουμε, όχι για κανένα άλλο λόγο, αν κάνετε ό,τι τέλουμε θα βγάλετε κέρδος. Ούτε 2600 μας αρκεί, ούτε 2604 ούτε 2840 ούτε 3000. Τα τελευταία 15 χρόνια η ισχύς 100πλασιάστηκε αλλά τα φορτίζαμε μια φορά την εβδομάδα τα μπρίκια. Εγώ θέλω αν όχι να 100πλασιαστεί η διάρκεια ζωής, άντε να 10πλασιαστεί. Χρήστες! Έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε,… Συνέχεια »

Miko

Συμφωνώ μαζί σου @Geo. Γι’ αυτό είπα οτι τα 8 δεν με χαλάνε καθόλου. Αλλά για το εβδομάδες θα πάρει λίγο καιρό ακόμα.. η τεχνολογία στις μπαταρίες δεν πηγαίνει το ίδιο γρήγορα όσο στα άλλα κομμάτια που απαρτίζουν ένα κινητό. Εγώ έχω 3100 στο ΜΧ4 και πάλι δεν μου φτάνει! :Ρ
Πιστεύω οτι σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για εβδόμαδα.

βαγγος

παιδια αντι ο ανταγωνισμος να μας βγει ζσ καλο σσ αυτη την περιπτωση κειον ειναι για τις εταιριες…απλα θελουν να σπασουν τα ρεκορ…και βλεεεπουμε για τους καταναλωτες…ενω θα επρεπε να κοιτανε αντικειμενικα τα πραγματα…να βαλουν ιδεες στο τραπεζι και να καινοτομησουν σε κατι πραγματικα χρησιμο!πραγμα που πιστευω πως θα πετυχει ηhtc με το m9 …μακαρι δηλδ γιατι αρκετα μ αυτη την πολιτικη…

παπαροκας tiamat

H samsung αντιγραφει ολα τα στοιχεια της apple. Ξεκαθαρο πια

z3r0

Ρε παιδιά τι είναι αυτά γύρω γύρω; ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιο το iPhone 6; Ρε πάμε καλά;
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιγράφει συνέχεια η Samsung την Apple και στη συνέχεια την ειρωνεύεται με τα κακόγουστα και άθλια διαφημιστικά της.
Δεν έχει designers η Samsung για να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό; Επειδή πουλάει πολύ το iPhone πρέπει να το αντιγράψουμε για να πουλήσουμε κι εμείς; Αυτή τη λογική έχουν οι Κορεάτες; Τελικά χρόνο με το χρόνο, η Samsung εξελίσσεται σε πολύ “μικρή” εταιρεία…

ΣΤΑΘΗΣ

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΕΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΜΗ ΤΟΣΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ.

Νίκος z1

Μη ξεχνάμε ότι είναι στα 14nm το soc και έχει superamoled οπότε σε σχέση με όλες τις άλλες υλοποιήσεις είναι λιγότερο ενεργοβορο. Άρα λογικά και στα 2600 να είναι θα τα πηγαίνει τουλάχιστον όπως και τα υπόλοιπα.

gkoutsos

και ιδια ή ακομα και καλυτερη διαρκεια να εχει απο το s5, με καλη εξοικονομηση ενεργειας, αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι ειναι ηλιθιο να θυσιαζει τη χωρητικοτητα της μπαταριας για 1mm λεπτοτερο σασι, λογω μαρκετινγκ…

Παύλος

Έτσι όπως φάινεται στην εικόνα το galaxy s6 μοιάζει σαν μια κακή αντιγραφή του iphone 6…από την samsung θα περίμενε κανείς ολική αλλαγή σχεδίου (όπως καταλαβαίναμε από το project zero) και όχι αντιγραφή άλλων υπαρχόντων μοντέλων… όσο αναφορά την μπαταρία θα είναι μέγα λάθος, καθώς όσο καλός και αν είναι ο επεξεργαστής στην διαχείρηση της ενέργειας, η ανάλυση της οθόνης θα απαιτεί (ειδικά αν είναι 2k όπως λένε) πολύ ενέργεια…. και φαντάζομαι ως αντίβαρο θα βάλει fast charge αλλά και πάλι…

george t

2600mAh ??? στην πυρά . Ας τους ενημερωσει καποιος οτι δεν παει πουθενα ετσι ! ουτε μεχρι το περιπτερο με τα δεδομενα ανοιχτα !

φωτης lgg3

Καλα ολα τα αλλα , απο που κι ως που αντιγραφη του iphone?Ειπε ενας μια κοτσανα και ολοι τη λεμε. ΚΑΜΜΙΑ αλλαγη με τα προηγουμενα, κανει μπαμ για samsung Αν μοιαζει σε κατι ειναι το meizu mx4.Αυτο που αντεγραψε η apple.

Stavros

Ποσό πιο τραγική ρε παιδιά η Samsung; Αυτό ειναι ίδιο το iPhone 6. Γελάει όλο το internet απο εχθές που διέρευσαν οι φωτό. Πράγματικα εύχομαι να μην ειναι αυτό γιατί θα πέσει πολύ γέλιο.

βαγγος

φωτη ….η 2η φωτο ειδικα τα λεει ολα!παιδια δεν πιστευω να ειναι αυτο ωστοσο το s6…τι διαολο project zero ειπαν…οχι να κρατησουμε τo ιδιο design και να αλλαξουμε ΜΟΝΟ τα υλικα κατασκευης και για να το κανουμε να φανει πιο high end…ασ μοιαζει μεiohone…οχι δεν πιστευω να επεσε σε τετοιο τραγικο λαθος η samsung…ασ ελπισουμε δηλδ…

JohnWave

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει τέτοια bezels την ώρα που όλες οι εταιρίες προσπαθούν να τα μειώσουν και από τη στιγμή που τα προηγούμενα S είχαν μικρότερα περιθώρια πάνω και κάτω. Το να αντιγράψει την Apple στο καμπυλωτό μεταλλικό περίγραμμα δεν το θεωρώ τόσο κουφό. Το να την αντιγράψει όμως το μεγάλο αρνητικό του iphone ( άθλια bezels ) είναι θεόκουφο.

SAMSUNG GALAXY S4

Εκτός το ότι μοιάζει γύρο γύροε το iphone ακόμα να βάλει στερεοφωνικά ηχεία αυτή ηSamsung! Έχω το S4 και πεδέυομαι με αυτό το ηχείο!έλεος πια μόνο για το brand και τπτ άλλο

spirios1992

Ξεκοληστε και ανοιξτε λιγο τα ματια σας…φετος η προοδος που κανει η samsung ειναι ο exynos τιποτα παραπανω…αν μας τα δωσουν ολα στο πιατο θα παρουμε φετος κινητο και ποτε ξανα! Στα 14nm μπορειτε να καταλαβετε τι ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ θα εχει??απλα μειωνει τη μπαταρία για να κανει “προοδο” σαυτο το κομμάτι του χρονου.. Καθαρη αποστραγγιση του πορτοφολιου ρε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.