Samsung Galaxy S7: Φήμες για full μεταλλική κατασκευή από μαγνήσιο

Με τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 edge, η Samsung έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα στα υλικά κατασκευής που βάζει στις ναυαρχίδες της. Άφησε πίσω το πλαστικό και πήγε σε μεταλλικό frame και γυαλί, δίνοντας μια πιο premium αίσθηση στα high-end Galaxy. Το ίδιο λέγεται ότι θα κάνει στο Samsung Galaxy S7 χρησιμοποιώντας full unibody μεταλλική κατασκευή.

Οι πληροφορίες που έρχονται από την Κορέα αναφέρουν ότι η Samsung έχει αναπτύξει ήδη κάποια δείγματα του Samsung Galaxy S7 στα οποία έχει χρησιμοποιήσει εξ ολοκλήρου κράμα αλουμινίου χωρίς την προσθήκη γυαλιού όπως έκανε στα Galaxy S6. Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, αυτή θα είναι η πρώτη ναυαρχίδα της Samsung κατασκευασμένη ολόκληρη από μέταλλο.

Το κράμα μαγνησίου επιλέχθηκε διότι είναι πολύ ελαφρύ και παράλληλα ισχυρό και ανθεκτικό. Το μαγνήσιο λέγεται ότι είναι 2.8 φορές πιο ισχυρό από το αλουμίνιο ενώ ζυγίζει 6% λιγότερο. Επίσης, το μαγνήσιο θερμαίνεται πιο δύσκολα από το αλουμίνιο, ένα χαρακτηριστικό πολύ χρήσιμο για τα smartphones οι οθόνες και τα chipsets των οποίων παράγουν αρκετή θερμότητα. Να πούμε ότι και η Apple φέτος χρησιμοποίησε πιο σκληρό αλουμίνιο series 7000 στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, για να αποφύγει νέο bendgate.

Το Samsung Galaxy S7 αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2016, μέχρι τότε έχουμε αρκετό καιρό για να μάθουμε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά του.

Samsung Galaxy S7: Φήμες για full unibidy μεταλλική κατασκευή από μαγνήσιο, Samsung Galaxy S7: Φήμες για full μεταλλική κατασκευή από μαγνήσιο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Υπάρχει και carbon-ceramic , που χρησιμοποιούν στα Ρολόγια κάποια χρόνια τώρα! Μπορεί να κάνει 1500 το κινητό , αλλά δεν βαριέσαι θα είναι premium.

nikmour

Αφού αντιγράψαμε την apple full για ms τώρα

Άρης

To θεμα ειναι να μην γρατσουνιεται γιατι το γιαλλι ναι μεν σπαει αλλα δεν γρατσουνιεται…

VasilisA3

Σε άλλα site αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο υλικό είναι 65% πιο ελαφρύ από το αλουμίνιο. Τι να ισχύει άραγε. Όπως και να έχει το full metal Body είναι καλύτερο κατά την γνώμη μου. Ίσως να μην είναι όμως τόσο λαμπρό σαν το S6.

Darth

οσο η τιμές ειναι σε επίπεδα αστα να πανε… δεν θα αλλάξει τπτ….

Ekimolaos

Θέμα με την RAM να μην έχει πάλι μόνο και όλα ok… Και πιο λογικές τιμές φυσικά.

One

Ρε παιδια δεν αντιγράφει την Apple αλλα τους Κινέζους που αντιγράφουν την Apple. Οι κινεζοι της τρωνε τους πελάτες και όχι η Apple. Αλλα τις τιμες των Κινέζων να μη περιμένετε καθολου να τις αντιγράψει… γι’ αυτό και οι κινεζοι θα συνεχίσουν να αντιγράφουν καλύτερα.

n za

Θα ψάχνει μετά γιατί τρίτη σερί χρόνια, έχει μείωση κερδών κ πτώση πωλήσεων. Τα fashion κινητά τα έχει μονοπώλιο η Apple ,όλα τα υπόλοιπα τα είχε η samsung ,αλλά με τη στροφή σε αυτή την ανούσια έκφραση (το premium δηλαδή) έχασε εκατομμύρια πελάτες που έφυγαν κ φεύγουν για Κίνα. Καλό το γυαλί κ το unibody αλλά οι περισσότεροι θέλουν καλή μπαταρία, μνήμη, sd,μικροτερηδόνα τιμή αποσπωμενη μπαταρια.ΟΚ μέταλλο αλλά τι να το κάνω σε μια ελλειπή πανακριβη συσκευή?

KostasB

Μου αρέσει που δίνεται για παράδειγμα την Apple και το iPhone 6S για το αλουμίνιο σειράς 7000 και δεν λέτε για το Samsung Galaxy S6 Edge Plus που είναι με το ίδιο αλουμίνιο φτιαγμένο.

Xristos

Πεστα ρε @nikmour

ourttttt

@”Επίσης, το μαγνήσιο θερμαίνεται πιο δύσκολα από το αλουμίνιο, ένα χαρακτηριστικό πολύ χρήσιμο για τα smartphones οι οθόνες και τα chipsets των οποίων παράγουν αρκετή θερμότητα”

Όταν ένα στοιχείο, στην προκειμένη περίπτωση μέταλλο, θερμαίνεται δύσκολα τότε σημαίνει ότι έχει μεγάλη θερμοχωρητικότητα άρα χρειάζεται είτε μεγαλύτερη ενέργεια να το θερμάνουμε είτε περισσότερη ώρα, για τον ίδιο λόγο όμως για να χάσει την ενέργεια που αποθήκευσε σε μορφή θερμότητας θέλει επίσης πολύ ώρα ή πολύ μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας (ΔΤ).

‘Αρα λοιπόν, αν το μαγνήσιο είχε μεγάλη ειδική θερμότητα και θερμαίνονταν δύσκολα, τότε θα ήταν χειρότερος επαγωγός της θερμότητας και όχι καλύτερος, στην πραγματικότητα όμως, έχοντας 2 ελεύθερα ηλεκτρόνια στην εξωτερική του στοιβάδα έναντι τριών του αλουμινίου, έχει μικρότερη ειδική θερμότητα άρα μπορεί να απαγάγει γρηγορότερα την θερμότητα από τον επεξεργαστή στο περιβάλλον, με κορυφαίο υλικό για αυτήν την δουλειά τον χαλκό ο οποίος έχει ένα ηλεκτρόνιο στην εξωτερική στοιβάδα του..

Νομίζω χρειάζεται λίγο καλύτερη διατύπωση… αν και το ουσιαστικό θέμα είναι ότι το κόστος του αλουμινίου σε σύγκριση με κάποιο κράμα μαγνησίου είναι πολύ μικρότερο, άρα να ακόμα ένας λόγος να ανεβεί και άλλο η τιμή του με όχι και τόσο μεγάλο όφελος για μας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.