Samsung Galaxy S7 & S7 edge: Χωρίς υποστήριξη για Quick Charge 3.0

Σε αγορές όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ, τα Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge φοράνε επεξεργαστή Snapdragon 820, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν άνετα να έχουν υποστήριξη Quick Charge 3.0, την τελευταία τεχνολογία γρήγορης φόρτισης.

Ωστόσο, άλλα μοντέλα του Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge φορούν επεξεργαστή Exynos 8890, που δεν υποστηρίζει Quick Charge 3.0 και για να κρατήσει μια ισορροπία, η Samsung μεταξύ της έκδοσης με Snapdragon 820 και Exynos, η Samsung επέλεξε να βάλει υποστήριξη Quick Charge 2.0, ανεξάρτητα με τον επεξεργαστή που φοράνε. Να σημειωθεί ότι το Quick Charge 3.0 βρίσκεται στο LG G5 που φορά επίσης τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 820.

Το Quick Charge 2.0 φορτίζει το κινητό 75% πιο γρήγορα από τα κινητά που δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία γρήγορης φόρτισης. Σε μόλις 30 λεπτά, η 3900mAh μπαταρία του Motorola DROID Turbo μπορεί να πάει στο 60%. Από την άλλη, το Quick Charge 3.0, φορτίζει το κινητό έως και 4 φορές πιο γρήγορα. Μέσα σε 30 λεπτά μια μπαταρία μεγέθους 2750mAh πάει από 0% στο 80%, ενώ ένα κινητό χωρίς γρήγορη φόρτιση, στο ίδιο διάστημα φτάνει μόλις 12%.

galaxy s7 no qick charge 3.0, Samsung Galaxy S7 & S7 edge: Χωρίς υποστήριξη για Quick Charge 3.0

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Cabalerro

Για φετος την παρασταση εχει κλεψει το G5..κριμα που καθυστερει να το βγαλει στην αγορα..καντε υπομονη και μην βιαστειτε να παρετε το s7..δευτερο καλυτερο κινητο αυτη την στιγμη μετα το G5 ειναι το NEXUS 6P(προσωπικη αποψη παντα)..

Kostas

και καλυτερα που δεν εβαλε Quick Charge 3.0 γιατι με την γρηγορη φορτιση η μπαταρια δεν κραταει ουτε στο μισω απο την απλη φορτιση.και μια αλλη ρυθμιση που εβαλε με την εκδοση marshamallow και δεν την ανεφερε κανενας ειναι στις επιλογες μπαταριας να απενεργοποιησης την γρηγορη φορτιση.ισχυει για s6, s6 edge,και s6 edge+ οποτε ο γνησιος φορτισης μπορει να δουλεψει και σαν κανονικος

Thanosgr13

Cabalerro +1

Dimitrinho

Ναι ρε Samsung δώσε πονοοοοο

shadgr

Είναι όντως εκνευριστικό να βγαίνουν διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου πράγματος και ο ίδιος να έχεις το ‘κατώτερο”..
Όπως συμβαίνει με τους φακούς των φωτογραφικών σε πολλές εταιρείες..
Ή όπως έκανε η apple με τους επεξεργαστές στο 6S..
Ότι και να έκανε πάντως θα την κράζανε..
Ανυπομονώ να δω το G5 από κοντά. Πάντως χθες που πήγα στο πλαίσιο, το S7 που είχε ήτανε πανέμορφο. Καμία σχέση με το σκέτο S6.. Την τρίτη θα φέρουν και το S7 edge.. Για να το δούμε και από κοντά.. Πάντως δεν νομίζω να φύγω από το 6S Plus μου!!

Βαγγέλης

Shadgr το 6s plus σου θα αναβαθμιστεί χαλαρα μέχρι το 2020 το s7 ειναι ίσως το ομορφότερο κινητό που εχει βγεί μεχρι τώρα αλλα με το ζόρι θα πάρει αλλες 2 εκδόσεις του android,διαλέγεις και παίρνεις,εγώ επιλέγω τις value for money συσκευές

alex

Μια ερωτηση, μηπως αυτο ευθυνεται και στο οτι η samsung δεν εβαλε υποδοχη usb type-c αλλα micro usb?

Thanos

Εύχομαι το s8 με usb c, 64gb minimum και μόνο snapdragon.

panosz75

Το hardware fragmentation σε όλο του το μεγαλείο.

enki

δεν ειναι τοσο απαραιτητο το quick charge 3.0..το 2.0 μια χαρα ειναι…ποιο g5!!πιαστε το στα χερια πρωτα και μου λετε για g5..

dark_master

Το πρότυπο Quick fast charge 3.0 βασίζεται περισσότερο στους αλγόρυθμους φόρτισης χωρίς να επιβαρύνεται η μπαταρία με τις αλλαγές φορτίου. Διατηρείται σε χαμηλότερο επίπεδο από αυτό του 2.0
Η επαγωγική μέθοδος που χρησιμοποιήσε πέρυσι η Samsung στο S6 είναι πολύ χειρότερη. Ανεβάζει τα φορτία της μπαταρίας μέχρι το 60% και μετά τα ριχνει γυρνώντας τη φορτιση σε επίπεδα κανονικής φόρτισης.
Για αυτό και λένε μέχρι το 60% και όχι μέχρι το 100%

Για μένα η έλλειψη type C είναι μεγάλο μειονέκτημα.Μπορεί τώρα να μη φαίνεται τόσο αλλά θα φανεί στο μέλλον.

JimK

To Quick Charge 3.0 σε σχεση με το 2.0 δεν εχει πολυ μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα φορτισης. Η διαφορα ειναι στο efficiency και στο ποσο στρεσαρεται η μπαταρια, πραγμα που θεωρω πολυ σημαντικο, ειδικα οταν μιλαμε για συσκευη με μη αποσπωμενη μπαταρια οπως το s7.

Παντως επειδη το επιασα στα χερια μου και σχηματισα μια αποψη μαζι με διαφορα review που εχω διαβασει, καταλαβα οτι προκειται για ενα s6(s) με καλυτερη καμερα (του s6 ηταν ηδη πολυ καλη), λιγο καλυτερη μπαταρια, συν αδιαβροχοποιηση, συν καρτα μνημης, πλην ir blaster.

ChrisG

δεν ξέρω τι λένε κάποιοι αλλά εγώ έχω Note 4 με exynos 5433 έχω γρήγορη φόρτιση με μπαταρία 3220 mah και σε 35-40 λεπτά φορτίζει απο 10% πλήρως.Πόσο γρήγορα θέλουν παραπάνω κάποιοι;στην γρήγορη φόρτιση η μπαταρία δεν κρατά όσο στην κανονική.είναι για πρόφταση που λεμε.άσε που ψιλοζεστένεται και λογικό.για να ανεβάσεις τους χρόνους με ποιότητα και αντοχή στην μπαταρία εκτός απο cpu θέλεις και την ανάλογη τεχνολογία στην μπαταρία,όπου σε αυτόν τον τομέα οι εταιρείες είναι πίσω.

Panos7GR

Δεν είναι τόσο απαραίτητο βρε παιδιά το Quick Charge 3.0! Ακόμα τo Quick Charge 2.0 κάνει την δουλειά του και είναι μια χαρά. Να σας πω και κάτι; Τι να τις κάνετε τις HD και FHD (για παραπάνω δεν το συζητώ καν) αφού η ανάλυση που μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι ακόμα 480p;; Βασικά κι εδώ που τα λέμε τι να κάνετε γενικά τις LED τηλεοράσεις; Και με τις CRT τηλεοράσεις με MPEG-4 αποκωδικοποιητή (γιατί ήρθε και η Digea) μπορείς να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου τηλεοπτική εκπομπή! Δεν έχετε καταλάβει κάτι αγορίνες μου. Το θέμα δεν είναι πόσο πιο χρήσιμο είναι το μεν και το δε, στην συγκεκριμένη περιπτωση Quick Charge 2.0 vs Quick Charge 3.0, αλλά το τι λεφτά δίνεις και τι τεχνολογία αγοράζεις. Δίνεις τα ζεστά σου λεφτά σε μια εποχή που βγαίνουν δύσκολα για να πάρεις το καλύτερο κινητό για πολλούς του 2016 (μεχρι στιγμής πάντα) το Galaxy S7 και λες κρατάω ότι τελευταίο τεχνολογικά στα εμπορικά smartphones. Αντ’αυτού τι γίνεται; Αγοράζεις πανάκριβα ξαναζεσταμένη περσινή τεχνολογία. Κι εδώ είναι που κερδίζει η LG και γι αυτό οι περισσότεροι αναφέρουν το G5. Εκεί τουλάχιστον ξέρεις τι αγοράζεις και όχι Kinder Εκπληξη και να φαντάζεσαι “το S7 που παράγγηλα… Συνέχεια »

Mary

Η αντικειμενικότητα των σχολίων με ξεπερνά!

Όταν κάποιο χαρακτηριστικό λείπει απο την ναυαρχίδα της lg γίνεται χαμός απ το κράξιμο εδώ μέσα, όταν λειπει απο iPhone γίνεται το ελα να δεις, όταν λείπει κάτι απο Sony(η αγαπημένη σας) λέτε θα κλείσει και όταν λείπει κάτι απο κινεζικές ναυαρχίδες λέτε θα πάνε απατες!

Όταν όμως κάτι λείπει απο τα κινητά της Samsung λείπει γιατί δεν χρειαζόταν και ειναι καλύτερα που λείπει και δεν ξέρω τι άλλο.

Σωστά άλλωστε στο κινητό χρειαζόμαστε αναγνώστη καρδιακών παλμών, το quick charge 3.0 τι να το κάνουμε; … … …

C2byalex

Ο mr κωστας σαν να αργησε το unboxing video του s7 κ γενικα εχω βαρεθει να βλεπω unboxing k reviews απο αμερικανακια …… μας ειχες καλομαθει κωστα

JohnWave

@C2byalex, συμφωνώ απόλυτα. Μου λείπει η εποχή που βλέπαμε τα ωραία hands on από τον Βλαχάκη.

Όσο για την έλλειψη quick charge 3.0, στο S6 με γρήγορη φόρτιση πάω από το 0% στο 80% σε 50 λεπτά. Αν είχα 3.0 θα πήγαινα στα 30 λεπτά. Ok θα ήθελα ακόμα μικρότερο χρόνο αλλά δεν χαλιέμαι από την άλλη που δεν το έχω. Σίγουρα δεν αποτελεί σημαντικό κριτήριο αγοράς για τις ανάγκες μου.

Cabalerro

Nexus 6p….350€ λιγοτερα απο s7 edge…και αμετρητα updates…δεν βαρεθηκατε ρε samsungακιδες να περνετε τις ναυαρχιδες και στην καλυτερη να περνετε update μετα απο 6 μηνες…σας εχει γραμμενους η samsung…
Ασχετο το skroutz τι απατη που ειναι…!!!αξιολογησεις αφηνει οποιες θελει,οποιες το βολευουν,οποιες εταιριες του δινουν μιζα και δεν μιλαω για αξιολογησεις με βρισιες…κανονικες θετικες αξιολογησεις του προιον…
Αφησα θετικη στου nexus 6p την αφησαν 1 μερα και μετα την εβγαλαν….απιστευτοι( ε δεν γινεται το nexus να εχει παραπανω απο το s7 που πρεπει να φυγει)..μου το εχουν κανει και με htc…οποτε μην τις περνετε πολυ στα σοβαρα παιδια..
Παρεπιμπτοντως να πω για να μην παρεξηγιεμαι οτι το s7 για καποιον που δεν τον ενδιαφερουν τα updates και δεν εχει προβλημα να μενει με την 6 και ας εχει βγει 8 ειναι παρα πολυ καλο και ομορφο εργαλειο…αλλα παιδια σαν το nexus δεν εχει…γρηγορο τερμα και απιστευτη υποστηριξη απο την google…
Δεν υποστηριζω καμμια εταιρια ουτε πουλαω nexus!
Πρωην κατοχος iphone 6,iphone 6plus,iphone 6s,htc m9,samsung s6,lg g4…σαν το nexus δεν εχει απιστευτο value for money.. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ G4(all aroung smartphone με τα ραδια του,τα ir blaster,μπαταριες,micro sd)..

παπαροκας tiamat

O cabalero εχει δικιο για το σκρουτζ! Εκανα κριτικη με 1 αστέρι,μου την απεσυραν με αιτιολογια μη σωστης διατυπωσης!
Την ξαναδιατυπωσα και εβαλα 2 αστερια! Μου την ξανααποσυρανε.

Λεω για δοκιμασε να τη ξαναστειλεις την ιδια με 4 αστερια αυτη τη φορα!! Την ξαναεστειλα και την κρατησαν κανονικοτατα!!

Μεγαλη μουφα το σκρουτζ πλεον! Παμε για best buy

panosz75

@παπαροκας:
Να υποθέσω ότι μιλάς για το Best Price κι όχι για το Best Buy;

παπαροκας tiamat

Έχεις δικιο panos!

ChrisG

μάλλον κάποιοι δεν καταλαβαίνουν.ο αναγνώστης καρδιακός παλμός μου είναι απαραίτητος διότι ασχολούμαι με την ποδηλασία,αλλά σε γενικές γραμμές είναι απαραίτητος για να βλέπεις την φυσική κατάσταση.το QG3 τι να το κάνω;έχω αποσπώμενη μπαταρία και η μπαταρία των 3220 Mah καλύπτει άνετα τις ανάγκες μου.κακό θα κάνει πα΄νω απο ένα όριο γρήγορης φόρτισης παρά καλό εφόσον δεν έχει αναπτυχθεί περαιτέρω η τεχνολογία των μπαταριών.πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν φωτιά;δεν είπαμε να είναι και iphone να σε βγάζει το λάδι.αλλά 35 λεπτά δεν είναι γρήγορα;το ποιός θα πάρει exynos ή snapdragon επαφιεται στα γούστα του.άλλωστε η samsung σου το λέει όχι όπως η apple με το chipgate.θέλεις αυτό ή αυτό;ζυγίζεις παίρνεις ή δεν παίρνεις.

vladimiros

@παπαροκας tiamat
Για να περασει η ωρα σου για σενα παιζει να εκανες κριτικη για το Ζ5 η κανα Iphone 6 και εβαλες μονο ενα αστερι,σε πηραν χαμπαρι γιαυτο δεν το δεχτηκαν..με αυτα που λες σιγα μην σε επερναν στα σοβαρα.για πες με τι ονομα σχολιαζες χαχα!

JohnWave

@Cabalerο συμφωνούμε γενικά αλλά ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό :

To Nexus 6P για πολλούς είναι απαγορευτικό λόγο διαστάσεων. Προσωπικά όταν ήθελα να πάρω smartphone τον προηγούμενο μήνα, το έβγαλα εκτός εξαρχής γι’ αυτό το λόγο. Σε όλα τα άλλα με κάλυπτε. Επίσης να ξέρεις ότι πολλοί από εμάς που πχ κατέχουμε το S6 δεν το αγοράσαμε όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Προσωπικά το αγόρασα όταν η τιμή του έπεσε στα 390€. Ήθελα κινητό ως τις 5.2 ίντσες,amoled οθόνη και άψογη κάμερα , οπότε η Samsung με το S6 αποτέλεσε μονόδρομο για μένα για αυτόν τον τριπλό συνδυασμό μεγέθους/οθόνης/κάμερας.

Cabalerrro

@Johnwave εχεις και εσυ δικιο εαν θες κατι πιο μικρο σε κινητο…
Εννοειται οτι μονο η δικη μου αποψη δεν ειναι σωστη..

Ανακιν

Χαχαχ έχεις δίκιο @mary τι να κάνουμε από την στιγμή που μας προσφέρει περισσότερα αυτή θα υποστηρίζουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.