Galaxy S8: Φεύγουν τα κουμπιά χάρη στους αισθητήρες πίεσης;

Για το μη ανακοινωμένο Samsung Galaxy S8 οι φήμες είναι πολλές και σε καθημερινή βάση. Πρόσφατα ακούστηκε ότι θα έρθει με υποστήριξη για S Pen, ενώ διάφορες φήμες κάνουν λόγο για bezel-less οθόνη και αισθητήρα αποτυπωμάτων ενσωματωμένο σε αυτή.

Μέσα από το Twitter και τον δημοσιογράφο David Ruddock έρχονται οι νέες πληροφορίες που μιλούν για αφαίρεση των hardware navigation keys. Αναφέρεται ότι θα αντικατασταθούν από soft keys που έχουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης.

Αν θεωρήσουμε ότι ισχύουν τα παραπάνω (τα οποία δεν είναι επιβεβαιωμένα), αυτό θα δώσει στη Samsung τη δυνατότητα να μειώσει τα bezel. Επίσης, θα μπορούσε ως ένα βαθμό να επιτραπεί η παραμετροποίηση για το ποιες λειτουργίες θα έχουν τα κουμπιά.

Για να υπάρχουν soft keys που ανταποκρίνονται στα διαφορετικά επίπεδα πίεσης, ολόκληρη η οθόνη του Galaxy S8 θα έχει 3D Touch-like features. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι ήδη ενσωματωμένο στο Android Nougat, για να το χρησιμοποιήσουν οι κατασκευαστές. Τέλος, ο ίδιος αναφέρει ότι ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων θα μεταφερθεί στην πλάτη.

Η ανακοίνωση του Samsung Galaxy S8 αναμένεται στην MWC 2017, που ξεκινά τέλη Φεβρουαρίου. Υπάρχουν βέβαια και οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για Μάρτιο με Απρίλιο.

samsung galaxy s8 soft keys, Galaxy S8: Φεύγουν τα κουμπιά χάρη στους αισθητήρες πίεσης;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VHoll

Είμαι κάτοχος του S7 Edge και για 6 μήνες περίπου πριν είχα συσκευή όπου ο αισθητήρας ήταν στην πλάτη. Αυτό που είμαι σίγουρος για εμένα (γιατί ΟΚ είναι υποκειμενικό) είναι ότι δε θα ξαναπάρω συσκευή με αισθητήρα στην πλάτη.

Ειδικά στο αυτοκίνητο είναι πανεύκολο για εμένα να το ξεκλειδώσω απλά ακουμπώντας τον αισθητήρα στο εμπρός μέρος… και γενικότερα. Στην πίσω πλευρά δε με βόλεψε καθόλου. Ελπίζω να μη συμβεί…

VasiliS7Edge

VHoll όταν είσαι στο αυτοκίνητο δεν χρειάζεται καν να κλειδώνει η συσκευή σου (smart lock). Αλλά σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι βολικό το σημείο. Ας ελπίσουμε ότι βρει τρόπο θα ενσωματωσει τον αισθητήρα στο μπρος πάνελ αν και το βλέπω για το S9 αυτό.

VHoll

Το γνωρίζω όμως όπως είπες κι εσύ γενικά είναι βολικό μπροστά. Δε χρειάζεται να σηκώσεις το κινητό όταν είανι στο γραφείο κτλ κτλ για να δεις κάτι. Για να δούμε…

Samwise

@VHoll Καλύτερα για να κοιτουν το δρόμο αυτοί που χρησιμοποιούν τα κινητά τους την ώρα που οδηγουν.

Alexikakos

Καλα ειμαστε σοβαροι?
Λετε οτι δεν θα βολευει ο αισθητηρας πισω γιατι δεν θα μπορει να το ξεκλειδωσει καποιος την ωρα που οδηγει. μην σωσετε και το σηκωσετε ποτε. Αληθεια τοση απαθεια δεν βλεπετε τι γινεται γυρω σας στους δρομους. Χανονται καθε μερα ζωες κι εσεις τον χαβα σας? Ελεος τοσα ατομα εχουν χασει την ζωη τους αλλα εχουν μεινει αναπηρα και αλλα εχουν κομμενα ποδια χερια απο ατυχηματα κι εμεις εδω συζηταμε το ποσο ευκολα θα μπορει καποιος να σηκωσει το τηλεφωνο στο αυτοκινητο. Ολες οι εταιρειες πρεπει υποχρεωτικα να ρυθμισουν τα τηλεφωνα τους οταν ειναι στο αυτοκινητο εκ κινησει να μην μπορουν να παρουν τηλεφωνο. Ολες μηπως και σωθουν καποιοι απο τους ασυνειδητους που κυκλοφορουν εκει εξω.

VHoll

Και οι δύο σας θα πρέπει να μάθετε να συζητάτε σε επίπεδο λογικής.
Το σχόλιο μου δε πάει να πει ότι χρησιμοποιεώ το κινητό τη στιγμη που οδηγώ. Θα μπορούσατε να σκεφθείτε για παράδειγμα ότι θέλω να το ξεκλειδώσω για ορίσω μια διαδρομή στο χάρτη όταν είμαι σταματημένος, λέω εγώ τώρα όπως και πολλές άλλες περιπτώσεις.

Σας τρώει τόσο πολύ να “κράξετε” σε κάθε θέμα που έχετε χάσει την δυνατότητα να συμμετέχετε σε μια συζήτηση…

ELEONORA

@VHoll,εχεις τοσο δικιο!!Ο αλλος επλασε και σεναριο,οτι θα ξεκλειδωνεις το κινητο και θα σκοτωνεις κοσμο.Επισης,@alexikakos,δεν χρειαζεται δακτυλικο αποτυπωμα για να απαντησεις σε κληση!!!!

vasilisS7edge

Εμένα μου αρέσει που έχετε ένθερμη άποψη πάνω στο θέμα αυτό. Μπράβο εχετε απόλυτο δίκιο, ποτε δεν ασχολούμαστε με το κινητό όταν οδηγούμε.

lneam

Ολοι εχουν το δικαιωμα να πουν την γνωμη τους και να αναλυσουν το θεμα. Οσο και να ειναι “σκληρα” τα λογια εαν αναφερονται στο προιον ή στην εταιρεια (= οχι ανθρωπος) νομιζω πως ειμαστε εντος οριων.
—–
Το να κρινουν σε προσωπικο επιπεδο και να μιλανε ασχημα στους αλλους, το θεωρω λαθος των moderator που δεν διαγραφουν το post και μετα απο 2-3 παραπτωματα να κανουν “banned” τον χρηστη, σε πρωτη φαση π.χ. για 1 εβδομαδα. Ισως ετσι να υπηρχε ενα πολυ καλυτερο επιπεδο.
—–
Ελπιζω να μπορουσε να φτασει αυτο το ποστ στον Κωστα Βλαχακη, ωστε να παρει θεση στο προβλημα

Humble opinion

Φτάνει πια με τις αλλαγές! Η εταιρεία οφείλει να σεβαστεί τις συνήθειες που η ίδια δημιούργησε τόσα χρόνια, σε όλους εμάς τους εθισμένους στα κινητά της. Ή αφήνετε τα κουμπιά ως έχουν, Ή τέλος, δεν ξαναγοράζουμε!

One

Καλα τα λεει ο Alexikakos κατι πρέπει να γινει από ολες τις εταιρείες γιατι το κακο εχει παραγίνει.

Γουγλης

@Humble opinion

Να μην ξανά αγοράσετε κύριε! Να πάτε αλλού!

Αποστολος

Γεια σου humble αρχηγε!!!!!!!!

Alexikakos

Στην Ελλαδα ζουμε και ολοι ξερουμε τι γινεται με την οδηγηση και το κινητο. Οχι οτι αλλου δεν γινεται αλλα τουλαχιστον σε ανεπτυγμενες χωρες αν σε πιασουν την εβαψες. Εδω θα σταματησουν τον αλλον μια φορα στα 10 χρονια κι αν.
Και προφανως οι εταιρειες κατι πρεπει να σκεφτουν για αυτο. Δεν ξερω τι αλλα μεχρι τοτε οτιδηποτε δυσκολευει την χρηση καλο ειναι. Ελπιζω να συνενοηθουν ολες οι εταιρειες και να ρυθμιζουν τα κινητα να μην μπορουν να απαντησουν κανουν κλεισεις οταν καποιος οδηγαει. Αυτο βεβαια αν το δουμε θα το δουμε δυστυχως οχι συντομα.
@ VHoll
Οταν εισαι σταματημενος και οχι σε φαναρι αλλα στην ακρη του δρομου και εκει που επιτρεται να σταματησεις αφου θα κανεις αυτη την διαδικασια θα εχεις ακομα 3-4 δευτερολεπτα να το ξεκλειδωσεις.
@ELEONORA
Για να απαντησεις οχι αλλα για να παρεις και για να στειλεις μηνυμα ναι.

Ιωάννης jb

Κανένα όνομα αυτήν η εταιρία θα αλλάξει??
Τι s8 κ s9 κ s129??
Τραγικό

John

Όταν μια εταιρεία βγάζει επιτυχημένα προϊόντα δεν έχει νόημα να αλλάξει την συνταγή. Πχ. sony playstation , Samsung S Όταν βγάζει αποτυχίες πχ. Sony mobile τότε θα αλλάξει κωδικούς αναγκαστικά.

bezilys

@John κάτσε δηλαδή θεωρείς την σειρά z αποτυχία ??!

petros

bezilys@ σύμφωνα με τις πωλήσεις που εχει κανει δεν το λες και επιτυχία , εξαίρεση λιγο το Z3 compact

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.