Samsung, Είχαμε χρυσαφί κινητά πριν η Apple ξεκινήσει να φτιάχνει κινητά

Η Apple έκανε μόδα τα χρυσαφί smartphones με την νέα απόχρωση του iPhone 5S και οι περισσότεροι που σκοπεύουν να αγοράσουν το νέο iPhone προσανατολίζονται προς αυτό το χρώμα. Μετά μας ήρθε η ανακοίνωση του χρυσαφί Galaxy S4 για την αγορά της Σαουδικής Αραβίας και τώρα η Samsung για να καταλαγιάσει τις κακιές γλώσσες περί αντιγραφής δημισιεύει post με χρυσαφί κινητά που έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν.

Samsung χρυσαφί κινητά, Samsung, Είχαμε χρυσαφί κινητά πριν η Apple ξεκινήσει να φτιάχνει κινητά

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

50 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Αληθεια ειναι. Τα θυμαμαι. Ειχε δοσεις κιτς πολυ πριν το καρα κιτσαριο της apple.

HtcFun

Η κίνηση μετράει. Την αμέσως επόμενη μέρα το θυμήθηκε ότι πρίν δεκαετίες έβγαζε χρυσά;
Πάντος όπως και να το δείς εμένα προσωπικά δεν ειναι επιλογή μου να κυκλοφορώ σαν τον ταμτάκο με τα χρυσά και αν δεν μαρέσει 1 φορά με το αλουμινένιο της apple, δεν θα μου άρεσε 1000 στην πλαστικούρα της Samsung.

machinegun

τωρα που το ειδα παιρνω τα λογια μου πισω για την samsung περι αντιγραφης.δεν το ηξερα αυτο.

Σπυρος

Επισης οταν η apple εφτιαχνε smartphone η samsung δεν ειχε καν….

azriel84

Αλήθεια λέει. Αφου έχω όλα τα Galaxy S (1,2,3) και τα Note (1,2) σε χρυσά! Και όχι στο απαλό σαμπανιζέ κιτς της Apple, αλλά στο κανονικό χρυσό, που είναι της μόδας, σαν τους κλαρινιτζίδες στα πανηγύρια! Άσε μας ρε Sammy 😛

Vasilis

Machinegun είναι πολλά πράγματα που πολλοί δεν ξέρουν για την ιστορία των smartphone, όχι μόνο για το χρυσό αλλά και γενικά για smartphone και touch.
Το σίγουρο είναι πως η Apple τίποτα δεν ανακάλυψε ούτε καν το όνομα iPhone που το έκλεψε από βραζιλιάνικη εταιρεία που βγάζει iPhone από το 2002 γιαυτό και δεν υπάρχει ονομασία iPhone στην Βραζιλία από όταν έχασε το δικαστήριο η Apple.
Ακόμα και για smartphone όταν εμείς είχαμε smartphone και touch (2005) η Apple δεν ήξερε τι είναι το κινητό.
Καλή εταιρεία σε μάρκετινγκ και λειτουργικό αλλά μην λέμε και ότι νάνε.

Darth

και όχι μόνο samsung… ένα παράδειγμα
https://www.gsmarena.com/nokia_8800_gold_arte-2620.php

αν και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αυτή η δήλωση γενικός

makis88

Δίκιο έχει!

νικος

νομιζω οτι αυτος ο γυρος πηγαινει στο μηλο.

HtcFun

Ένα θα πώ.
Αυτά που βλέπετε ήταν τα κινητά και οι δυνατότητες τους πρίν την apple ΤΕΛΟΣ!
Και όσον αφορά τις ναυαρχίδες όλων των εταιρειών καμία εταιρία που να έχει κυκλοφορήσει android/wp8 δεν έχει ΠΟΤΕ κινητό σε χρυσό χρώμα.

mourouzis2005

Δεν είναι δυνατόν να μαλλώνουν δύο εταιρείες για το ποια εφηύρε ένα χρώμα ή μια απόχρωση χρώματος στα κινητά τους.. Αυτά τα χρώματα υπήρχαν από πάντα. Και αν είναι δυνατόν να μαλλώνουν τα fanboys μεταξύ τους για τα χρώματα!

Vasilis_G

Χρυσό τηλέφωνο? Ο ΣΙΑΝΙΔΗΣ είμαι? ΚΑΡΑΚΙΤΣΑΡΙΑ τσακωνονται κιόλας για το ποιός ανακάλυψε αυτην την κακογουστιά πρώτος….έπεσε η Samsung στην παγίδα …και τα “ΣΚΑΤΑ” να βγεί η Apple και να πεί ότι τα ανακάλυψε αυτή (πράγμα καθόλου απίθανο εδώ έχει καπηλευθεί άλλα κι άλλα)
θα βγεί η Sammy με μια φωτογραφία απολιθωμένης κουράδας Κορεάτη να την διαψεύσει…..

Ας μας απαντήσει η Apple που καυχιέται για αυτήν την ανακάλυψη ο θεός να την κάνει…. Smartphone με χρώμα μήπως έβγαλαν άλλοι πρώτα? Γιατί αν καυχιέται για ένα χρώμα ας μας πεί και για τα υπόλοιπα του χρωματολογίου….που μας είχε πεθάνει στο ασπρό-μαυρο….ΒΑΛΤΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΕΛΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΙ ΜΕ “ΧΡΥΣΑ” ΤΗΛΕΦΩΝΑ…

dimisk

Θεωρώ ήσσονος σημασίας την απόχρωση ενός κινητού. Η ουσία βρίσκεται στο εσωτερικό του. Πάντως για την ιστορία, η Apple ονομάζει ‘gold’ το ένα από τα 3 χρώματα του iPhone 5s, αλλά ουσιαστικά μιλάμε για ΄σαμπανιζέ’.

Τελης Μπατακης

δηλαδή αυριο θα βγει η Lada και θα ανακοινώσει οτι ειχε κόκκινα αυτοκίνητα πριν τη ferrari και εγω θα ενθουσιαστώ και θα κραζω τη ferrari ήμαρτον!
Με την ιδια λογική οταν η apple έφτιαχνε λογισμικό οταν η samsung έφτιαχνε κονσέρβες με σαρδελες!
Και οσο για το κιτς,στη χωρα που ο Κιαμος ειναι πετυχημένος τραγουδιστής πρέπει να προσέχουμε με την χρήση του όρου

Vasilis_G

Αυτές τις λούμπεν μουσικές τις ακούς εσύ και οι όμοιοί σου… ΚΙΤΣ …

Nio

ΚΑΡΑκιτσ…. Δεν θα μου φανει περιεργο να το αγορασουν κ ολοι οι βοσκοι του κοσμου. Για να το δειχνουν στα προβατα τους.

machinegun

Vasilis με την βραζιλιανικη εταιρια το ειχα δει σε ενα αρθρο και εμεινα καγκελο,σαν πρωτο touch που ειχα πιασει στα χερια μου ητανε το chocola lg,δεν ξερω αν ητανε αυτο το πρωτο touch κινητο.χρονια δεν θυμαμαι παντως.

Kikirikou

Μπαμπά- Μαμά..?? Τ παιδάκια δν με παίζουν σχολείο.!! Samsung για ορίμασε λιγο…!

Sakis

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος με το χρυσαφί χρώμα το οποίο προσωπικά το βρίσκω και απαίσιο! Σε άλλους βέβαια μπορεί να αρέσει. Δεκτό.
Τι σημασία έχει ποιος το έβαλε πρώτος σε κινητό. Μπορεί να το έβαλε η apple, μπορεί η samsung, μπορεί η nokia, μπορεί η m’ekapses telecoms. Μιλάμε απλώς για ένα χρώμα. Με αυτή την λογική θα έπρεπε να ψάχνουμε ποιος έβγαλε πρώτο μαύρο, άσπρο, μπλε, γκρι και μπορδοροδοκόκκινο! Αν είναι δυνατόν! Ας πάρει ο καθένας την συσκευή που του αρέσει είτε για λόγους hardware, είτε κατασκευής, είτε εμφάνισης είτε οτιδήποτε θεωρεί κάποιος το βασικότερο κριτήριο. Ας αφήσουμε αυτά τα πράγματα περί πρωτοπορίας στις εταιρίας και να τρώγονται μεταξύ τους. Μην βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Δλδ αν σε κάποιον αρέσει περισσότερο το samsung δεν θα το πάρει επειδή θα νομίζει ότι το χρώμα αυτό το χρησιμοποίησε πρώτα η apple ή και το αντίστροφο;
Κι εμένα το ανηψάκι μου είχε βάωει ένα παλιό sony ericsson που είχα με έναν χρυσαφί μαρκαδόρο που είχε πάρει τα Χριστούγεννα του 2000. Λέτε να κατέχει το ανήψι την πρωτιά;;

CSt90

Ασχολούμαστε τώρα ποιος θα βγάλει τηλέφωνο σε χρυσό χρώμα.. και φυσικά ο,τι και να κάνει αυτή η Apple πρωτοπορία! Χαχαχαχ που ζούμε..!

Hercules

Σοβαρά πιστεύεται οτι η σαμσουνκγ και κάθε άλλη εταιρία τέτοιου μεγέθους περιμένουν την επίσημη παρουσίασης προϊόντος από ανταγωνιστή ώστε να κάνουν κάτι αντίστοιχο?

dimisk

Πέρα από χρώματα και αποχρώσεις, η ουσία είναι το hardware. Aν τώρα κάποιος έχει ως μοναδικό κριτήριο για την απόκτηση ενός ακριβού τηλεφώνου το περιτύλιγμα και είναι διατεθειμένος να δώσει πολλά χρήματα, ας το κάνει αν του περισσεύουν.Περί ορέξεως ουδείς λόγος…

Vaggelis

Θεωρω πραγματικα ανουσιο το οτι μαλωνουμε για το ποιος εβγαλε πρωτος τι..ας αγορασει ο καθενας οτι προτιμα. Ουτως ή αλλως γουστα ειναι!! κ οσο περισσοτερο μελεταμε την καθε εταιρεια ειναι υπερ της. Οποτε κ Apple κ Samsung κανουν πολυ καλο μαρκετινγκ και ισως το να τσακωνομαστε για αυτες τις δυο εταιρειες ειναι σαν να δηλωνουμε την αφοσιωση και τα χρηματα μας σ αυτην.! ΕΙΡΗΝΗ!

dimisk

Βαγγέλης ο ειρηνοποιός!!!

bobo1704

Η NOKIA τι πρέπει να πει ρε παιδιά αν το πάμε έτσι;

dimisk

Σωστή ατάκα bobo1704. H Νοkia είναι χρόνια στο ‘κουρμπέτι’.Αυτή και αν δικαιούται να μιλάει!!!

dimisk

Eτεροχρονισμένη διαπίστωση ‘Αγγελε. Αυτό πάντα συνέβαινε. Ο αντιγράψας, του αντιγράψαντος…!!!

Panagiotis

Πότε είπε η Apple ότι ανακάλυψε το χρυσό χρώμα? Για βάλτε μου ενα link που κάποιος απο την Apple λέει ότι ανακάλυψε το χρυσό στα κινητά γιατί σε λίγο θα τρελαθούμε! Απλα έβγαλε ενα κινητό σε απόχρωση χρυσού και μετά η Samsung συμπεριφέρεται σαν την γεροντοκόρη που δεν ξέρει τι να κανει για να την προσέξουν. Επειδή προφανώς μετά τα iPhone 5s και 5c ξέχασαν όλοι τα νέα της προϊόντα (note, gear, κλπ) προσπαθεί να μείνει στο προσκήνιο με χαζομάρες….και σκέψου ότι σε μερικές ημέρες έχουμε και άλλο event με νέα ipad, macbook και δεν ξέρω και γω τι άλλο….κατα τα αλλά η Apple ξοφλαει σιγά σιγά….ναι αμε…
Υ.Γ. – ακόμα και στα άρθρα του techblog οταν αναφέρονται σε συσκευή Apple έχει απο κάτω δεκάδες σχόλια…οταν ειναι για άλλες εταιρείες ελάχιστα…ακόμα και αυτό κάτι λέει….

an-rt

Έχει πλάκα που τα φανμπόυς της Apple κλαίγονται και βρίσκουν αντιγραφές παντού.

dimisk

Παναγιώτη συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Ας καταλάβουν κάποτε εκεί στη Samsung, ότι σημασία δεν έχει μόνο η ποσότητα(megapixels) και το μέγεθος(display inches), αλλά και η ποιότητα!!! Αρκετά πια με αυτά τα πλαστικά ‘τεράστια’ κινητά!!!

dionisis

ειμαι κατοχος ενος S3 το πρωτο μου smartphone ηταν android (blade) και παντα υποστηριζα το ανοιχτο λογισμικο αλλα θα πρεπει να παραδεχθω οτι η apple στο θεμα marketing ειναι χρονια μπροστα. Ποτε δεν ειχα iphone αλλα οι κινησεις της apple με εκαναν να σκεφτω την αποκτηση ενος. Γιατι πολυ απλα σεβεται τους καταναλωτες προσφεροντας νεο λειτουργικο αδιαφορωντας για το hardware. Ετσι και τωρα παρουσιασε ενα χρυσο iphone (το οποιο χρυσο εχει ξαναμπει σε κινητο) δημιουργωντας θορυβο. Που να ζουσε και ο Jobs!!!!!!

dimisk

Με 64-bit processor και M7 co-processor,χώρια τα υπόλοιπα, δεν νομίζω να αδιαφορεί η Apple για το hardware Διονύση! Σου τα λέει αυτά κάποιος που χρησιμοποιεί Nokia phones από το 1998 και οσονούπω iPhone 5s και ξέρει να εκτιμά τις καλές κινήσεις όλων των εταιρειών!

dionisis

δεν καταλαβες καλα dimisk αδιαφορει για το hardware των προηγουμενων μοντελων τα ενημερωνει εστω και κουτσουρεμενα

Theo

@dionisis Άσε μας ρε φίλε κι εσύ κι όλοι οι υπόλοιποι με τα s3 και τα s4 που πήγατε και τα πήρατε και ζηλεύετε τα iphone.Δικαίωμά σας, απλά όχι να υποστηρίζετε την αντίπαλο apple η οποία βγαίνει κάθε τρεις και λίγο και μηνύει την samsung και τώρα μου λες ότι κάνει ντόρο σε όλους για τα προϊόντα της κι απαξιεί κιόλας.Να ξέρεις ότι όλες οι εταιρίες έχουν στόχο το κέρδος και τπτ άλλο.Φιλικά πάντα, δεν έχω τίποτα απολύτως μαζί σου, απλά ξαφνικά βγαίνουν οι κάτοχοι κινητών samsung και γλυκοκοιτάνε τα iphone.Ούτρ σέβεται τους καταναλωτές όταν πουλάει ξαναζεσταμένο φαγητό σε μεγαλύτερη τιμή, ΟΥΤΕ καμιά άλλη εταιρία.

dimisk

Τώρα το διευκρίνισες Διονύση!!!, όχι ότι εγώ δεν κατάλαβα!

dionisis

sorry μου χαχαχα

dimisk

Συγχωρεμένος!!!

Nthegrpap

Ήρεμα παιδιά ας κατεβάσουμε τους τόνους.
Όλοι αγαπάμε το ίδιο πράγμα.
Την τεχνολογία.

(((ΕΙΡΉΝΗ ΑΔΈΡΦΙΑ ΜΟΥ ΤΕΚΜΠΛΟΓΚΙΑΝΟΙ)))

Gmis

Πραγματικα αυτη η κοντρα μεταξυ Samsung και Apple ειναι πολυ μεγαλη…!!

Dami

Απορώ γιατι όλοι κολλήσανε στο χρώμα και ποιος το έβγαλε πρώτος σε smartphone ή κινητο και δεν εστιάζουν στην κίνηση της Samsung να βγάλει μια δημοσίευση “δημοτικού”,σε φάση “εγω το εβγαλα πρωτος”.Παίζει το παιχνιδι της κολοκυθιάς με την Apple και έπεσε μόνη της σε μία παγίδα να κοντράρεται ξανά με την Apple (χωρίς λόγο κιολας οταν έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μεριδιο της αγοράς) και να την διαφημίζει

dimisk

@Dami-EΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να σταλούν βιογραφικά για τη θέση της διεύθυνσης marketing και διαφήμισης στη Samsung!!! ‘Oσοι πιστοί προσέλθετε! Μισθός ικανοποιητικός!!!

el-delamounpan

Samsung RULES….!!!!

Salonigi

@dimisk. Τι κινητό είχες μέχρι τώρα και τι σκοπευεις να πάρεις? Πες το ακομα μια φορά για να το εμπεδώσω !

dimisk

@Salonigi-Θα σου το γράψω σε cd για να το ακούς συνεχώς και να το εμπεδώσεις καλύτερα!!! Εξάλλου έχω και ωραία φωνή!!!!

MANOS

@Vasilis
Δεν το έχασε τελικά το όνομα στην Βραζιλία, απλα κοι οι δυο εταιρίες θα κυκλοφορούν συσκευή με το ίδιο όνομα:
https://www.theverge.com/2013/9/25/4770180/apple-wins-iphone-trademark-case-in-brazil

vasilis

τι να πει και η νοκια..!!!

dimisk

!!!!

iPodιος

Και ο ταμτακος είχε χρυσό κινητό πολύ πριν και από τους δυο σας

ΜΑΝΩΛΗΣ79

H Motorola ειχε πραγματικα χρυσο κινητο!

Starbats

συγγνώμη αλλα τα Nokia 7360,7370,7380 τα θεωρώ πρωτοπόρους στο χρυσό καθώς και στα υλικά που είχε συνδιασει.δε μιλάω τεχνολογικά.αλλα ήταν κάτι το επαναστατικό τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.