Samsung: Ανακοίνωσε φακό 8MP ISOCELL για εμπρόσθιες κάμερες

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα έναν ολοκαίνουριο φακό, κατασκευασμένο ειδικά για τις μπροστινές κάμερες κινητών τηλεφώνων και tablets. Η ονομασία του είναι S5K4H5YB (μάλλον όταν ήθελαν να τον ονομάσουν χτυπούσαν στην τύχη το πληκτρολόγιο) και πρόκειται για έναν αισθητήρα ανάλυσης 8MP CMOS, βασισμένος στην ιδιόκτητη τεχνολογία ISOCELL, ενώ χρησιμοποιεί ένα νέο φίλτρο χρωμάτων RWB, επίσης σχεδιασμένο από την Samsung.

Σύμφωνα με τον Κορεάτη κατασκευαστή, το φίλτρο RWB βελτιώνει την ευαισθησία του φωτός και το χρώμα που η τεχνολογία ISOCELL ήδη παρέχει, ως αποτέλεσμα η τελική ποιότητα των φωτογραφιών να είναι σημαντικά βελτιωμένη.

Η μαζική παραγωγή του S5K4H5YB αναμένεται να ξεκινήσει περίπου το καλοκαίρι του 2015, άρα αναμένεται να τον δούμε να αξιοποιείται από κάποια συσκευή σύντομα. Πρώτη υποψήφια που συμπίπτει να κατασκευάζεται και την ίδια περίοδο είναι το Galaxy Note 5, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ενσωματώνει εμπρόσθια κάμερα 8 megapixel βασισμένη σε αυτόν τον αισθητήρα.

Ο αισθητήρας ISOCELL πρωτοκυκλοφόρησε στο Samsung Galaxy S5, και δεν χρησιμοποιήθηκε στις νέες ναυαρχίδες που ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge αφού οι Κορεάτες προτίμησαν τους αισθητήρες της Sony. Η Samsung όπως δείχνει προσπαθεί να υιοθετήσει τον δικό της αισθητήρα φωτογραφικών μηχανών ISOCELL στις εμπρόσθιες κάμερες των ναυαρχίδων της, αφού προς το παρόν χρησιμοποιεί αισθητήρες κατασκευασμένες ξανά από την Sony.

Samsung ISOCELL, Samsung: Ανακοίνωσε φακό 8MP ISOCELL για εμπρόσθιες κάμερες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MANOS

Σύγκριση Fingerprint Scanner S6 με iPhone 6:
https://www.youtube.com/watch?v=eHki2dpniTY

Η κάμερα του S6 Edge σε χαμηλό φωτισμό και σύγκριση με του Note4:
https://www.youtube.com/watch?v=1mUbgwcmc5s

Γιάννης

Σύγκριση OIS (optical image stabilization) , Galaxy S6 vs iPhone 6:
https://www.youtube.com/watch?v=n_C17szzGa8
https://www.youtube.com/watch?v=GroJ3LBKnvw

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.