Samsung, Χάνει μερίδιο αγοράς από την Apple στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με μία έρευνα του NPD Group, η Samsung και η Apple μεγάλωσαν το μερίδιο αγοράς τους στις ΗΠΑ, για το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του 2013. Η διαφορά όμως του μεριδίου αγοράς σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, φαίνεται να έχει μεγαλώσει υπέρ της Apple. Πιο συγκεκριμένα το τέταρτο τρίμηνο του 2013 το 42% από όλους τους χρήστες smartphone, κατείχε iPhone ενώ το 26% κάποια συσκευή της Samsung.

Στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, 35% κατείχε κάποιο iPhone, στον αντίποδα 22% κάποια συσκευή Samsung. Η Apple στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε αύξησε το μερίδιο αγοράς της κατά 7%, ενώ η Samsung μόλις κατά 4%. Στην αύξηση του μεριδίου αγοράς της Apple, έπαιξε μεγάλο ρόλο και η διάθεση του iPhone 5S και iPhone 5C από τον Σεπτέμβριο.

Όλες οι υπόλοιπες εταιρίες, στην αγορά των ΗΠΑ, Motorola, LG, HTC και RIM είδαν τα ποσοστά τους για το τέταρτο τρίμηνο του 2013 να μειώνονται κάτω από το 10% για κάθε εταιρία, με την RIM να έχει υποστεί την μεγαλύτερη μείωση. Επιπλέον σύμφωνα με την Kantar Worldpanel, εταιρία που σχετίζετε με αναλύσεις καταναλωτών, η Xiaomi κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στην αγορά της Κίνας, από την Samsung. Το Xiaomi Red Rice (HongMi), η πιο προσιτή συσκευή της κινέζικης εταιρίας, έπαιξε μεγάλο ρόλο καθώς και η διάθεση του πιο πρόσφατου high-end κινητού της το Xiaomi Mi3. Ενώ στα τέλη Δεκεμβρίου έγινε διαθέσιμη και η International έκδοση του Mi3 με Snapdragon επεξεργαστή.

Λέτε να τα καταφέρει η Samsung να αντεπιτεθεί με το Galaxy S5;

Samsung market share, Samsung, Χάνει μερίδιο αγοράς από την Apple στις ΗΠΑ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρηστος

Κριμα που επεσε η Motorola..:-(

VasiliSIII

Σύμφωνα με τα μαθηματικά που ξέρω αν κάνουμε την διαίρεση των 2 ποσοστών των Samasung και Apple τότε βλέπουμε οτι η ποσοστιαία αύξηση YTD είναι 8,3% για την Apple και 8,4% της Samsung! Αρα με βάσει τα νούμερα η Samsung έχει 0,1% μεγαλύτερη αύξηση μεριδίου 😉

jimo

Λογικο οτι ανεβαινει καποια στιγμη κατεβαινει καιρος ητανε η samsung να κανει βουτια οσο ο κοσμος ξυπναει και δεν αφηνει να τον κοροιδεψουν !!

Panagiotis G

Καιρός ήταν όντως! εντάξει αρκετά κράτησε το αστείο με τα τεράστια τηλέφωνα και τα spec που φτάνουν τους υπολογιστές. το πήρανε και είδανε ότι ότι και να βάλουν επάνω σε θέμα hardware το lag και η κακή ποιότητα στην εμπειρία χρήσης δεν θα αλλάξουν

arg

σίγουρα η μοτορόλα φέτο θα κάνει το μπάμ, είδη το moto G πάει σφαίρα, για να δούμε…..

Darth

@ Panagiotis G και όμως δεν πέφτει για αυτό τον λόγο…… μετά από κράξιμο που είχε φάει για το knox, ακόμη και ποιο άσχετος όταν έβλεπε ότι κράζουν στο fulll την samsung (και ας μην ξέρει γιατί και τι είναι αυτό που κράζουν) θα πει όπα εδώ τους κράζουν αυτοί που ξέρουν τότε σίγουρα υπάρχει λόγος… πάμε για άλλα

και όχι και άδικα κράζουν……. developers και κοινότητα την ανέβασε την samsung και αυτή έρχεται και τους ρίχνει μαύρο χαρτί τώρα…….

και που λες τεράστια τηλέφωνα κλπ εδώ κάνεις λάθος όλα αυτά δεν είναι τηλέφωνα είναι smartphones (ουσιαστικά ενα Mini pc) απλός έχει δυνατότητα να κανει και κλήσεις……
τηλέφωνα υπάρχουν ενα σορό μικρά όμορφα κλπ (βλέπε asha κλπ)

Kostas

Συγγνωμη ρε παιδια αλλα μαλλον ειμαι γκαβος η χαζος.
Απο αυτο το γραφημα προκυπτει οτι η Samsung εχασε μεριδιο;
Ο τιτλος ειναι απλα ανεκδοτο.
Αν καποιος θελει να θεοποιησει την Apple ας το εκανε κατι σαν:

“Η apple μεγαλος κυριαρχος στην Αμερικη” ή “Η Apple ξεφτιλιζει τους παντες στην Αμερικη”.

αλλα αυτος ο τιτλος ειναι να κοιτιεσαι στον καθρεφτη

Theo

Όντως θα συμφωνήσω με τον @Kostas χωρίς α θέλω να προσβάλλω τον συντάκτη του άρθρου, αλλά όλες οι έρευνες είναι στην αμερική.Στον υπόλοιπο κόσμο η apple κοιμάται, αν και βγάζει καταπληκτικά προϊόντα, εξαιτίας των τιμών της που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται.Από την άλλη θα συμφωνήσω και με τον @Panagiotis G που έχει καταντήσει κακόγουστο αστείο η τακτική της samsung κάθε χρόνο να αυξάνει τις ίντσες σε όλα της τα τηλέφωνα.Το note 3 θα μπορούσε κάλλιστα να το αφήσει στις 5,5 ίντσες και να μικρύνει τα bezels ώστε να συμμαζευτεί το τηλέφωνο.Πέρα από αυτό, αν και έχει την σειρά note για την κατηγορία phablet, προσπαθεί κάθε χρόνο και πλησιάζει σε ίντσες στην κατηγορία αυτή και την σειρά galaxy s.Για ποιόν λόγο; Ξέρω πολλά άτομα που δεν παίρνουν s4, κι ας είναι ίδιο σε διαστάσεις με το s3, εξαιτίας της τεράστιας οθόνης.Ξεκίνησε το πρώτο s στις 4΄΄ και μετά από τρεις γενιές το s4 έφτασε τις 5.Περιμένω πως και πως το s5, αλλά όσο ακούω τις φήμες περί 5,25΄΄ νευριάζω και λέω γιατί.Ας σταματήσει στις 5΄΄ και πολύ είναι, αν θέλει να κάνει πωλήσεις.

Νιανιος Ρωμανός

Όταν σε μια αγορά που όλοι πέφτουν εκτός από 2 εταιρείες, και η μια κερδίζει μικρότερο ποσοστό από την άλλη σημαίνει πως έχασε κάποιο ποσοστό που θα μπορούσε να κερδίσει… Η Apple κέρδισε μεγαλύτερο ποσοστό από την Samsung σε μια αγορά που κυριαρχούν οι δυο τους… Άρα η Samsung έχασε ποσοστό από την Apple στη συγκεκριμένη αγορά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.