Samsung: Σύντομα η αναβάθμιση σε Android 6.0 για τις ναυαρχίδες της;

Η Samsung φαίνεται πως ετοιμάζει “μεγάλη” αναβάθμιση με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τη διάθεση του Android 6.0 στις ναυαρχίδες της, την ώρα που η Google ετοιμάζει το Android 6.0 Marshmallow event στις 29 Σεπτεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με το SamMobile, η Samsung εργάζεται πυρετωδώς σε κάποια “μεγάλη” αναβάθμιση για τα “μεγάλα κεφάλια” της εταιρείας όπως το Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+, και Galaxy Note 5. Από τη στιγμή που οι συσκευές αυτές τρέχουν ήδη Android Lollipop είναι πολύ πιθανό, χωρίς να υπάρχει επιβεβαίωση, ότι η πολυπόθητη αναβάθμιση θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα για όλες τις συσκευές αυτές.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η αναβάθμιση που ετοιμάζεται να μην έχει να κάνει με το Android 6.0 αλλά θα ήταν πολύ λογικό για πολλούς, η αναβάθμιση αυτή να είναι όντως το επόμενο βήμα στο Android όσο πιο σύντομα γίνεται. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε το Galaxy Note 4 το οποίο ναι μεν θα λάβει το Android 6.0 αλλά το θέμα είναι το πότε, μιας και είναι ακόμα θολό το τοπίο για το αν θα αναβαθμιστεί ταυτόχρονα με τις φετινές ναυαρχίδες ή κάποια στιγμή αργότερα.

Samsung, update, android, marshmallow, galaxy, note 5, S6, S6 edge, plus, Samsung: Σύντομα η αναβάθμιση σε Android 6.0 για τις ναυαρχίδες της;

Samsung, update, android, marshmallow, galaxy, note 5, S6, S6 edge, plus, Samsung: Σύντομα η αναβάθμιση σε Android 6.0 για τις ναυαρχίδες της;

Samsung, update, android, marshmallow, galaxy, note 5, S6, S6 edge, plus, Samsung: Σύντομα η αναβάθμιση σε Android 6.0 για τις ναυαρχίδες της;

Samsung, update, android, marshmallow, galaxy, note 5, S6, S6 edge, plus, Samsung: Σύντομα η αναβάθμιση σε Android 6.0 για τις ναυαρχίδες της;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannhs

Ε αλίμονο φυσικά!! Περσινό μοντέλο το Note 4 θα πάρουμε αναβάθμιση μετά απο 4 μήνες απο την επίσημη κυκλοφορία του Android 6.0 και ήδη η 5.1.1 που έχουμε είναι χειρότερη απο την 4.4.4! Βιάζεται να βγάλει αναβαθμίσεις και δεν είναι καθόλου βελτιστοποιημένες!

Chris

Galaxy s5 ακόμα android 5.0 … Cyanogenmod I’m coming

Kalex1999

Αυτό είναι το βασικό ελάττωμα της σε σύγκριση με την apple, δεν θέλει (δεν ξέρω γιατί, ίσως λόγω μάρκετινγκ?) να κάνει μαζικές αναβαθμίσεις σε νέα και παλαιότερα μοντέλα μαζί, αλλα βαζει προτεραιότητα στα καινούργια μοντέλα, αφήνοντας τους άλλους να περιμένουν και με αυτό το τρόπο πιστεύω χάνει πελάτες …

forneveverarrow

Το S5 έξω ε; Φυσικά… ξέρουμε το παραμύθι. Δεν το σηκώνει ο snapdragon 801 και στα σκουπίδια των 130€ με τον sd 401 θα σηκώνει μια χαρά σε λίγο καιρό!!! Αλλά αυτό ήταν. Του χρόνου επιστρέφω στην Apple οριστικά.

JohnPerl98

Με αφορμη το σχολιο του @chris να πω πως εχω gs4 i9505 που μετα την αναβαθμιση σε lollipop το γυρισα σε cm12. Το κινητο οκ, καλυτερη αποδοση, δε ζεσταινεται τοσο κτλ αλλα χανει την ομορφια του. Δεν ξερω αν στο s5 συμφερει (γενικα δεν εχω ακουσει τα καλυτερα για τη συγκεκριμενη συσκευη) αλλα αν ειναι να δικουμε 500(+)αρια και να το γυρναμε σε nexus των 350€ τι νοημα εχει να αγορασεις Samsung; Προσωπικα το ξαναγυρισα σε lollipop by mama αλλα πεφτει πολυ η αποδοση. Ειναι ομως S4!

Ως προς την πολιτικη αναβαθμισεων υστερει πολυ η εταιρεια. Κριμα μοντελα 2.5 χρονων να υποβαθμιζονται σε τετοιο βαθμο

Νίκος Z3c

Η μόνη εταιρία που δίνει αναβαθμίσεις ακόμα και σε μοντέλο 2,5 χρόνων είναι η Sony και αυτή μόνο στη σειρά Z που έφτασε στο 5.1.1 επίσημα και λειτουργεί μια χαρά. Οπότε οποία εταιρία δεν αναβαθμίζει δεν έχει καμία δικαιολογία.

NtinosMD

Τελικα δικοπο μαχαιρι βγηκε το android με τη δυνατοτητα παραμετατροποιησης του μεσα στα χρονια. Καλο χρυσο γι αυτα που προσφερει στον κοσμο αλλα εγινε πλεον βαρετομε το ποσο πολυ πατανε οι εταιρειες σ αυτο την δυνατοτητα να βγαλουν λεφτα. Fully optimized ( οσο γινεται δλδ ) ειναι πλεον οι συσκευες που βγαινουν με το εργοστασιακο λογισμικο. Απ εκει και περα το χαος. Μεχρι και το z3 compact που ηταν αποδεδειγμενα θηριο στην αυτονομια κατακρεουργηθηκε με ενα απλο update σε Lolipop. Η στροφη στις custom δεν πρεπει να αποτελει λυση γιατι αρκετοι παιρνουν τα κινητα που παιρνουν ( ειδικα high-end ) για features που εχουν λογω oem launcher ( tw κλπ ). Δηλαδη εχεις ενα s4 με multiwindow και επειδη η μαμα αποφασισε να ριξει τη μπαταρια με SOT πλεον στις 2,5 ωρες διαθετοντας λολιποπ update αναγκαζεσαι και πας σε custom κ χανεις το featurακι για να κερδισεις τι ? τη μπαταρια που εχασες ? foul κατ εμε. Οταν εχεις λεφτα για ξοδεμα δεν τιθεται θεμα , απλα αγοραζεις καθε 6μηνο το νεο μοντελο κ εισαι κομπλε. Παλι καλα που υπαρχει κ η σειρα Nexus. Για να δουμε ….

Παναγιώτης

Να δώσει η Samsung την ιδια ημέρα το Android 6.0 ; Εντάξει… το άλλο με τον τοτό το ξέρετε;;;;
Δεν παιζει κάτι τέτοιο. Αν το κάνει οκ τότε θα ξανασκεφτώ να αγοράσω κάτι σε Samsung.
Βέβαια απ την στιγμη που δεν πουλάει οσο θα ήθελε… θα ήταν κάτι που θα εφερνε πολλους χρήστες στην σειρά Galaxy (η αναβάθμιση σε 6.0 την ίδια ημέρα της κυκλοφορίας της) την επόμενη μέρα όλοι θα μιλούσαν οχι για την κυκλοφορία του 6.0 αλλα για την Samsung και όλο αυτο το hype θα την έστελνε ξανά στην κορυφή. Αλλά οπως ειπα…. χλωμό !!!

One

@NtinosMD το Ζ3 Compact που εχω είναι μια χαρα στη Lollipop 5.1.1.
Η 5.0.2 ειχε κάποια θέματα στην αυτονομία αλλα μετα την 5.1.1 είναι όλα ΟΚ.

Vagelis

Αν δε δώσει και στο s5 αναβάθμιση ειλικρινά είμαι Κ εγώ για Apple μεριά ντροπή της

Makis

@ NtinosMD

μια χαρά τα λες….!

kostasmpl

αμα ειναι να με δωσει τον καινουριο TWZ στο NOTE 4 ας αργησει 4 μηνες…! αν οχι και εγω ειναι το τελευταιο κινητο σαμη που παιρνω! βγαζει πραγματικα εργαλεια η σαμη ή πολυεργαλεια αν θελετε (Νοτε 4) αλλα απο υποστιριξη σε update ειναι για κλαματα!

Αστέριος Στέλιος

Αυτό ήταν ως εδώ με τη SameSong…
Έχω πάρει από s1 – s2 – s4 – s4 mini duos -note 4 και δεν σκοπεύω να μείνω σε αυτή την εταιρεία με ΤΊΠΟΤΑ.
Οι αναβαθμίσεις της χειρότερες δεν γίνεται να γίνουν και σε ποιότητα και σε ταχύτητα έκδοσής των.
Πλέον αν και δεν γούσταρα με τίποτα τα δαγκωμένα μήλα…τώρα το σκέφτομαι σοβαρά να δώσω τα λεφτά μου σε αυτούς ή στη μικρομαλακή εταιρία με τα lumia αν παρουσιάσουν φυσικά κάτι αντίστοιχο με τη σειρά ΝΟΤΕ και αν βελτιώσουν σημαντικό αριθμό των κυριότερων εφαρμογών.
Bye bye Zamzung…
Καλό πάτο εύχομαι …

gt-i9506

OK ξέρω πως το s4 με τον snapdragon 800 θα είναι εκτός αναβάθμισης αφού και το s5 θα είναι μάλλον στην απ εξω . Το καλό είναι πως εδώ και ένα 6μηνο το δουλεύω με μη εργοστασιακες rom. Αλλά εμένα μου κάνει εντύπωση πχ τώρα του έχω εγκαταστήσει μια Tom 5.0.2 με σχεδόν όλες τος εφαρμογές από το s6 που ίσως να είναι και κακό φτιαγμένη ρομ δλδ θέλω να πω ότι αν έκανε την ίδια δουλειά η Samsung μπορεί να ήταν καλύτερο το αποτελεσμα . (Βέβαια κάποιες εφαρμογές από 64 μετατραπ σε 32bit) και πάλι τρέχει η ρομ μια χαρα. Αυτό με τις αναβαθμίσεις κατάντησε αηδία αγοράζεις κινητό με 500ευρω και μετά από 1.5 χρόνο δεν αναβαθμιζεται. Δεν πειράζει από τα λάθη μαθαίνει κάνεις όμως οπότε επόμενο τηλέφωνο iphone.

Νίκος Z3c

Δηλαδή για εσάς τους πελάτες της Samsung μετά την Samsung στο Android δεν υπάρχει άλλη εταιρία και πάτε όλοι apple ;Συγνώμη αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο, από τη στιγμή που υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 3 κατασκευαστες android με ίδιας ποιότητας συσκευές που παίρνουν κανονικά αναβαθμίσεις.

fanis

ετσι ετσι κ αφηνει εκτος s5, s4 k zoom κλπ κλπ π τα πηραμε ενα καρο παραδες…. κ μετα απορει γτ πουλα σα τρελο το isheep?

Manolis

Όταν αγοράζεις κινητό 600 (και φεύγα) ευρώ, άρα σημαίνει ότι κυνηγάς την ναυαρχίδα! Άρα σημαίνει ότι είσαι ευκατάστατος οικονομικά. Αν τώρα δεν βγαίνεις οικονομικά και κόβεις από παντού για να αγοράσεις την ναυαρχίδα, ε κάνε το ίδιο και του χρόνου και αγόρασε την επόμενη ναυαρχίδα. Κάντο αυτό κάθε χρόνο. Αν είναι να σε υποστηρίζει η εταιρεία για 3 χρόνια, τότε δεν βλέπω τον λόγο να αγοράζει κάποιος κάθε χρόνο την καινούργια ναυαρχίδα. Εσείς κάνετε το σκ@τό σας παξιμάδι, αγοράζετε μια ναυαρχίδα (βάζετε και μια καρτούλα γουάτς απ μέσα) και έχετε την απαίτηση να σας υποστηρίζουν οι εταιρείες όπως ακριβώς υποστηρίζουν κάποιον (κορόιδο για εσάς) που αγοράζει κάθε χρόνο την καινούργια ναυαρχίδα. Δεν μπορεί να τα έχετε όλα τζάμπα! Αν τώρα σας υποστηρίζει η Σόνυ και μοιράζει αναβαθμίσεις σε παλιές συσκευές, τότε πάρτε Σόνυ. Αν όμως μια μέρα ακούσετε ότι έκλεισε η Σόνυ το τμήμα με τα κινητά, τότε μα μην διαμμαρτύρεστε. Και η Απλ υποστηρίζει, όμως, το παλιό κινητό σέρνεται αν του περάσεις την τελευταία αναβάθμιση.

chris g

το βγάλατε οτι δεν θα πάρει το s5 note 4 6.0. Το άρθρο λέει ότι μάλλον θα πάρουν πρώτα τα μοντέλα του 2015, όχι οτι δεν θα πάρουν καθόλου τα άλλα. Εαν δεν πάρουν υπάρχει το cm, υπάρχει η sony που έδωσε και 5.1.1 ακόμα και στο m2,c3,t2 πέρα απο την z σειρά. Αλλά και να μην πάρεις κ ολάς δεν χαλάει το κινητό σου ακόμα θα λειτουργεί κανονικά, που μάλιστα πολλές φορές τα νέα λειτουργικά έχουν και πολλές ασθένειες(5.1.1 wi-fi,mobile data bug και η μπαταρία για κλάματα)

forneverarrow

@manolis: δηλαδή θεωρείς λογικό το επιχείρημα σου;; Επειδή υπάρχουν θύματα που έχουν λεφτά για πέταμα, θα πρέπει κάθε πανάκριβη συσκευή να έχει ζωή για ένα μόνο χρόνο; Είμαστε καλά τώρα;; Δηλαδή για εσένα η Apple που δίνει updates στο 4s μέχρι σήμερα είναι εταιρία για φτωχούς που κάνουν το σκατο τους παξιμάδι κάθε χρόνο, ενώ η Samsung είναι μόνο για μεγιστάνες και γιάπηδες, ε; Προφανώς μας trollαρεις… Εγώ φίλε έχω λεφτά για ναυαρχίδα, αλλά δεν γουστάρω να αλλάζω συσκευή κάθε χρόνο και φέτος που αναγκάστηκα να αλλάξω τρεις έχασα πολλές ώρες δουλειάς και κάμποσα δεδομένα. Τι σημαίνει, ότι δεν δικαιούμαι update στο S5 που πέρσι (όχι το 2013) έκανε 700€;;;

Πραγματικά για γέλια η Samsung τελευταία.

Manolis

@fomeverarrow: Κι εγώ το s5 έχω. Ξέρεις γιατί δεν πήρα το s6;; Διότι, ότι μπορώ να κάνω με το s6, μπορώ να το κάνω (σχεδόν) και με το s5 που έχω. Ενώ έχω τα χρήματα για το s6 αλλά δεν το παίρνω. Άρα, θα πρέπει η εταιρεία να φροντίσει να έχουν μεγάλες διαφορές αυτά τα 2 κινητά, για να με κάνει να αγοράσω το s6. Είτε αυτό το καταφέρει με software είτε με hardware, είτε και με τα δύο. Το ότι κάποιοι “πετάνε” τα λεφτά τους, μην ξεχνάς ότι υποστηρίζουν τους εργαζόμενους που απασχολούν αυτές οι εταιρείες, αλλά και όλο τα υπόλοιπο δίκτυο των επαγγελμάτων που συνδέονται με την κινητή τηλεφωνία. Κι εγώ κι εσύ είμαστε πελάτες, όμως, υπάρχουν και οι πελάτες που τα σκάνε κάθε χρόνο (ακομη και κάθε 6 μήνες) για να πάρουν την καινούργια ναυαρχίδα. Αυτοί οι πελάτες θεωρώ ότι πρέπει να καρπώνονται κάτι παραπάνω από εμένα κι από εσένα. Αν εσύ τους βλέπεις αυτούς τους πελάτες για κορόιδα, τότε γιατί να γκρινιάζεις για τις αναβαθμίσεις; Αφού οι άλλοι πελάτες είναι τα κορόιδα και όχι εσύ. Αν η κάθε ναυαρχίδα είναι στην κορυφή και τον επόμενο χρόνο, τότε σίγουρα η εταιρεία, τον επόμενο χρόνο θα αντιμετωπίσει οικονομικό… Συνέχεια »

forneverarrow

@Manolis: δέχομαι τα επιχειρήματα σου αν καταφέρεις να μου εξηγήσεις το εξής: γιατί η Apple δεν έχει οικονομικό πρόβλημα τη στιγμή που αναβαθμίζει iPad 2 και 4s που έχουν 4 χρόνια στην αγορά και ακόμα δουλεύουν στα χέρια πολλού κόσμου; Όσο για το S5, και εγώ για τους ίδιους λόγους δεν πήρα το 6 και επέλεξα αυτό. Αλλά όχι και τέτοια απαξίωση σε flagship μόλις ενός έτους! Δηλαδή γιατί πληρώνω τόσα χρήματα αν όχι για κάποια υποστήριξη σε ενημερώσεις; Μην ξεχνάς ότι ένα βασικό σημείο που καθιστά την Apple κορυφαία είναι το after sale, άρα και στα updates. Και για να μη το πάμε μακριά, η ίδια η Samsung δείχνει να αλλάζει στάση, εφόσον το S4 που βγήκε με την 4.2 πηρε update ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του S5 που φόραγε την 4.4! Τώρα το S4 έχει την lollipop με το ίδιο ακριβώς interface με το S5… Το S5 γιατί δεν ακολούθησε την ίδια λογική όταν βγήκε το S6, αλλά έμεινε πίσω;

Manolis

@fomeverarrow: Η Apple μπορεί να σε υποστηρίζει, όμως μην ξεχνάς ότι πλήρωσες πολύ ακριβότερα την συσκευή, σε σχέση με κάποια αντίστοιχη μιας άλλης εταιρείας. Εκτός αυτού, η κάθε εταιρεία ακολουθεί την δική της πολιτική. Όμως όπως και να’ χει, όταν βάζεις την τελευταία αναβάθμιση σε συσκευή 3 ετών, σίγουρα έχεις κάποιες απώλειες, από ότι αν την έβαζες στην τελευταία ναυαρχίδα. Εγώ έχω iPad Air 2 και με το iOS 9 πετάει. Η γυναίκα μου έχει το πρώτο iPad mini και με το iOS 9 σέρνεται. Ενώ με παλαιότερα iOS πήγαινε σφαίρα. Δεν μπορώ να καταλάβω το σόι υποστήριξη είναι αυτή. Να λένε απλά ότι βγάζουν updates και για όλες τις παλιές συσκευές; Όπως και να το κάνουμε, το νέο software θέλει και νέο hardware!

andrew

Ημουν fan της samsung αλλα απο οτι φαινεται τα σκατωσε και αυτη…. πηρε αναβαθμηση 5.1 το s4 και το s5 τιποτα.. ασε που πολλες συσκευες s5 εχουν προβλημα με την ενημερωση… αλλαξτε τακτικη και σταματηστε να περνετε κοκα… σας χαλαει

ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΟΤΕ3 ΝΕΟ .5.5.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΕΙ ΚΕΝΟΥΡΓΙΟ!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ειμαι κάτοχος του gs4 mini (dual sim) το έχω περίπου 1,5 έτος και έχει έκδοση android 4.2.2 δεν θυμάμαι να έκανε πότε κάποια αναβάθμιση
τι γίνετε με αυτό ξέρει κανείς τίποτα ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.