Samsung, $8 δις μείωση της αποτίμησης της στο χρηματιστήριο, φόβοι για τέλμα ανάπτυξης

Μπορεί η Samsung να θεωρείται από πολλούς κορυφαίος Android κατασκευαστής, αλλά η Samsung όλα αυτά τα χρόνια απολάμβανε μία αύξηση του μεγέθους της στο τομέα κινητών συσκευών, που σύμφωνα με τους αναλυτές φαίνεται να έχει φτάσει σε τέλμα. Αυτό δείχνει και η πρώτη χρηματιστηριακή συνεδρία στις αγορές με την Samsung να χάνει 4.6% της αποτίμησης της, κάτι που αντιστοιχεί σε 8 δις δολάρια ΗΠΑ.

Το τέλμα ήρθε καθώς πλέον δεν έχει πρόσβαση σε πελάτες που αγοράζουν premium προϊόντα λόγω του ανταγωνισμού από άλλες εταιρείες, τόσο στον ποιοτικό τομέα, όσο και τιμολογιακά.
Τα προϊόντα που αγοράζει η συγκεκριμένη μερίδα πελατών, είναι που φέρνουν και τα περισσότερα κέρδη στην εταιρεία, με την ομάδα αυτή να έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού, και αυτό ενδεχομένως να σημαίνει μείωση στα κέρδη της εταιρείας.

Επιπλέον, κινητά όπως της σειράς Nexus και τα νέα Mono X και Moto G της Motorola προσφέρουν περισσότερο “value for money” από τα περισσότερα κινητά της Samsung, πιέζοντας περαιτέρω τις πωλήσεις των προϊόντων της εταιρeίας, κάνοντας μερικούς να ανησυχούν για τις επενδύσεις τους στην Κορεάτικη εταιρεία.

Παρόλα τα άσχημα νέα, το πρώτο τρίμηνο για το 2014 αναμένεται παραγωγικό, με 4 νέα tablets να αναμένουμε για παρουσίαση, μία νέα ναυαρχίδα για τη σειρά Galaxy S και μία φθηνότερη έκδοση του Galaxy Note 3.

Samsung, Samsung, $8 δις μείωση της αποτίμησης της στο χρηματιστήριο, φόβοι για τέλμα ανάπτυξης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis Charp

Όταν κάνει πολλές χαζομάρες μαζί αυτό γίνεται!
1)GS3 και GS4 το ίδιο design.Τα ίδια χάλια και με τις mini εκδόσεις,τα ίδια και με τις υποεκδόσεις κτλ κτλ.
2)Όταν και η κουτσή Μαρία έχει βάλει μέταλλο κι εσύ συνεχίζεις με το ίδιο άθλιο πλαστικό σε χάλια χρώματα.
3)Όταν σκοτώνεις τους power users που γουστάρουν custom,βάζοντας Knox προστασία λες και στο κινητό αποθηκεύουμε κωδικούς από πυρηνικές κεφαλές και ρίχνεις άκυρο στην εγγύηση.
4)Όταν η τιμή εκκίνησης είναι 700 και ένα δίμηνο 400…βάλτο 450 από την αρχή να τελειώνουμε!
5)Όταν βάζεις του κερατά το bloatware και μου ρημάζεις την μπαταρία και την ram σε λίγες ώρες
κτλ κτλ κτλ.
Αυτά από έναν πρώην GS3 user για να μην παρεξηγηθούμε 🙂

George E.

Είναι νωρίς ακόμα για να το πούμε αυτό…. Σίγουρα όμως όλα κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα κάνουν τον κύκλο τους….

Darth

+1 iannis Charp και αυτό μόνο τα ελάχιστα είναι……. (και μερικοί λέγανε ότι samsung δεν θα καταλάβει τπτ αφου δυσαρέστησε ελάχιστους)

έχουμε και λέμε
πες οτι samsung δυσαρέστησε 100 power users
αυτοί η power users γράφουν στα forums μεγάλα και έχουν ένα κάρο άσχετους φίλους κλπ που ρωτάνε για προτάσεις (βάλε για κάθε έναν χοντρικά 500 + άτομα αν μετριάσουμε και forums πάει μακριά η μπάλα)

ετσι έχουμε και λέμε αρκετοί δεν θα πάρουν samsung γιατί απλός δεν θα τους το προτείνουν φίλοι τους που ξέρουν και επειδή διαβάζουν άσχημα λόγια (άσχετα που δεν τα καταλαβαίνουν) στα forums κλπ

κοινός αν σκεφτείτε καλά την samsung σε ένα μεγαλο ποσοστό την ανέβασε η κοινότητα…….

Τελης Μπατακης

εμ οσο τούμπανο και να το κανεις το ibiza, Ferrari δεν γίνεται…
Βαφτίζανε ακόμα και τα μίξερ galaxy για να δείχνουνε πωλήσεις

Giannis Charp

@Darth ακριβώς αυτό!Διότι είναι γνωστό ότι εκτός από τους power users υπάρχουν και ψευτοpower users που αποτελούν μια μεγάλη μερίδα και εκτός από ψευτοpower users είναι και κάγκουρες,οπότε αυτοί είναι που είναι με τον «καλό» λόγο στο στόμα. Ειδικά και με το μπάχαλο που έγινε με την 4.3 σε GS3/4 έφτανε να μεγαλώσει τα προβλήματα.
Εύχομαι πάντως σύντομα η Samsung να φτιάξει κάτι πραγματικά καινούργιο και καλό.
@Τελης Μπατακης αυτό με τα μίξερ δυστυχώς είναι μια μεγάλη αλήθεια.

dimitris

Με συγχωρειτε που επεμβαινω παιδια αλλα ποια να χτυπησει τη samsung;H sony με τα χιλιαδες προβληματικα κινητα που εχει απογοητευσει ακομα και τους Ελληνες που ηταν απο τους δυνατους της πελατες; Η ποιοτικη πλην χρεοκοπημενη htc; Η αδυναμες zte και huawei; Η ακριβη και υπερτιμημενη apple; Μονο η lg την κοντραρει οσο μπορει..Και κακα τα ψεμματα η samsung βγαζει τα λιγοτερα προβληματικα κινητα με διαφορα σε σχεση με τις υπολοιπες..Οι διαφορες ειναι χαοτικες…

Giannis Charp

@dimitris πιστεύω ότι η Samsung φοβάται πιο πολύ την ίδια την Google.Ίσως να είναι λίγο τραβηγμένο αυτό που λέω αλλά μια μικρή αντιπάθεια την είδαμε μεταξύ τους το τελευταίο διάστημα.Λίγο η Sammy με το Tizen (και από πίσω η Intel αν θυμάμαι καλά),λίγο η Google με τα LG Nexus και φυσικά με τα Moto δημιούργησαν ένα περίεργο κλίμα το οποίο θα δούμε πως θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα.
Τέλος εταιρίες όπως η Xiaomi σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητες στο μέλλον και όχι μόνο για την Samsung.
Ααα και μην ξεχνάμε και τις ανοδικές τάσεις του WP εεε,δεν είναι απαραίτητο ότι η Samsung μπορεί να χάσει κόσμο μόνο από το Android.

tiamat

παιδια αλλο πραγμα λεει το αρθρο. μιλαει για κορεσμο! αυτο σημαινει οτι οσοι εχουν τωρα s4 και note 3 ειναι πολλοι και στο μελλον δυσκολα θα συνεχιστει αυτη η ανανεωση αγορας απο μερους τους για s5 και note 4 με τους ρυθμους που γινεται τωρα. τα παγκοσμια οικονομικα συντελουν σε αυτο, αφου το χρημα ολοενα και συγκεντρωνεται σε λιγοτερους και ο μεσος αστος μενει ανεργος η’ με μικροτερο καταναλωτικη ισχυ!!

τα smartphone ειναι μια φουσκα και οταν σκασει οι πρωτοι που θα το καταλαβουν θα’ναι οι leaders της αγορας, apple και samsung !!!

Giannis Charp

@tiamat συμφωνώ απόλυτα με όσα είπες.
Όμως αν δεν θέλουν να σκάσει αυτή η φούσκα υπάρχουν λύσεις εκτός φυσικά αν θέλουν να κάνουν το high end smartphone είδος πολυτελείας οπότε εκεί πάω πάσο.
Βασικά μπορεί να γίνει μια σωστή τιμολογιακή πολιτική διότι κατά τη γνώμη μου το 600αρι-700αρι είναι απίστευτα υψηλές τιμές για τα σημερινά δεδομένα οπότε και με το ρυθμό που ανανεώνονται τα μοντέλα είναι αδύνατον το αγοραστικό κοινό να ακολουθήσει…είναι αδύνατο κάθε 6 μήνες να σκάμε 1,5 ελληνικό μισθό.
Άλλη λύση είναι να βγαίνουν λιγότερα μοντέλα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με ουσιαστικές τεχνολογικές αλλαγές το ένα με το άλλο.
Επίσης ένα άλλο πολύ μεγάλο θέμα ότι αφορά τον κορεσμό είναι η ριμάδα η καινοτομία που εδώ και λίγα χρόνια φαίνεται να μην υπάρχει,οπότε και γίνεται αυτόματα αναγκαίο να βγει κάτι το καινούργιο στην αγορά για να προσελκύσει το αγοραστικό κοινό στα οικονομικά δεδομένα της εποχής.
ΥΓ:Αν δεν κατάλαβα καλά κάτι πάνω σε αυτό που λες παρακαλώ διόρθωσε με 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.