Τρίτη
24/02/2015

Samsung: Η πρώτη στον κόσμο με τεχνολογία για 10nm mobile chips

Την ώρα που άλλοι κατασκευαστές όπως για παράδειγμα η Qualcomm, συνεχίζουν να βασίζονται στην τεχνολογία 20nm για τους high-end επεξεργαστές, η Samsung πριν από μερικούς μήνες είχε ανακοινώσει 14nm FinFET chips για τις mobile συσκευές. Ο οκταπύρηνος Exynos 7620 που θα μπει στα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge, είναι στα 14nm ενώ η ίδια τεχνολογία θα χρησιμοποιεί για τα επόμενα Apple chip.

Ωστόσο, η Samsung δεν μένει στα 14nm καθώς σήμερα ανακοίνωσε πρώτη στον κόσμο και την 10nm FinFET τεχνολογία ημιαγωγών. Κατά τη διάρκεια του International Solid State Circuits Conference (ISSCC) που πραγματοποιείται στο San Francisco η Samsung έκανε την έκπληξη.

Η διαδικασία παραγωγής στα 10nm ανοίγει τον δρόμο για πιο αποδοτικά chips τα οποία παράλληλα είναι πιο μικρά σε μέγεθος, ζεσταίνονται λιγότερο ενώ δεν θα χρησιμοποιούνται μόνο σε smartphones. Η Samsung θέλει να επεκταθούν σε data centers και Internet of Things.

Αν και δεν δόθηκε ακριβές χρονοδιάγραμμα, λογικά δούμε τα νέα chips μετά το 2016, θα μιλάμε για τους επεξεργαστές στους διαδόχους των Samsung Galaxy S7 και iPhone 6s.
samsung

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η MANOS λέει:

    Πάει για τα 5nm και ταπώνει κατά κάποιο τρόπο την Intel που λέει ότι δεν μπορεί να πάει κάτω από 7nm με το ίδιο υλικό.

    http://www.sammobile.com/2015/02/25/samsung-claims-that-it-can-create-5nm-chipsets-without-much-fundamental-difficulties/

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.