Samsung, Εκθρονίζει τη Nokia μετά από 14 χρόνια;

Για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια στην πρώτη θέση των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων η Nokia περνάει δεύτερη και το θρόνο καταλαμβάνει η Samsung σύμφωνα εκτιμήσεις αναλυτών του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. Η αλλαγή αναμένεται σύμφωνα με τις επιδόσεις για το πρώτο τρίμηνο του έτους με τη Nokia να πουλάει 83 εκ. κινητά και τη Samsung 88 εκ. τεμάχια κινητών τηλεφώνων.

, Samsung, Εκθρονίζει τη Nokia μετά από 14 χρόνια;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Angelos

Αναμενομενο ηταν…..

lemonde

Αναμενόμενο ήταν; Τι άλλο θα ακούσουμε!

lucky

Αναμενόμενο ήταν lemonde… δίκιο έχει ο Angelos, και μάλιστα απόλυτο!!!

makis88

Αναμενόμενο ήταν… Και αυτό γιατί η samsung δεν έχει κολλήματα με λειτουργικά. Παίζει και με το δικό της (bada) βγάζει και android και wp και ψάχνεται με το tizen… και οτι σ’αρέσει παίρνεις!
Αν ξεκολλούσαν στη nokia και έβγαζαν τα πάντα και ότι τους βγει θα παρέμενε πρώτη για άλλα 14 χρόνια!:P

Αντώνης

Όχι απλά αναμενόμενο, αλλά πίστευα ότι θα είχε πούληση περισσότερα ο θείος sam.με τόσα τηλέφωνα που κυκλοφορούν ποια δικά του για όλα τα γούστα, + ο ντορος που δημιουργούν τα galaxy s

Ελπιζω η Nokia να επανακαταλαβει την πρωτη θεση μια μερα γιατι ειναι Ευρωπαικη εταιρεια. Κρατησου Νοκια, ερχονται καλυτερες μερες

Tony Cool

Καποτε θα πληρωνε η nokia τον ληθαργο στον οποιο βρισκοτανε τα τελευταια χρονια.Ουτως η αλλως μονο τα φτηνιαρικα τηλεφωνα της πουλαγαν τελευταια.Τα smartphones της χαροπαλευαν να παρουν κανα 2-3% της αγορας.Και μιλαμε για την εταιρια που πριν λιγα χρονια ολες τις αλλες εταιριες να εβαζες μαζι δεν φτανανε τις πωλησεις της.Με τις τελευταιες της κινησεις βεβαια δειχνει οτι ειναι σε καλο δρομο να ανακαμψει.Και μακαρι γιατι ειναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ εταιρια που εχει καταφερει να συνδυασει ποιοτητα κατασκευης/υλικων και λειτουργικοτητα σε τοσο ψηλο επιπεδο.

angelos

Έχει δίκιο ο @Tony Cool αυτός είναι ο σωστός χαρακτηρισμός <>.

Antonis

Μπραβο στην Samsung.

vasilise3wapotadontia

αναμενομενο ηταν αφου η SAMSUNG σε λιγο καιρο ετσι οπωσ παει μπορει να γινει και η καλυτερη στον πλανητη!!

sosimple

Η nokia αν δεν ειχε το όνομά, ούτε 3η δε θα ήταν. Ρωτας καποιον γιατί πηρε nokia, και δε σου απαντά τίποτα αντικειμενικό. Σου μιλα για ποιότητα κατασκευής (έτσι νομιζει. Η ποιότητα δε φαίνεται, λογο ονόματος θεωρεί ότι υπάρχει) κλπ. Όχι ότι δεν έχει ποιότητα, αλλα συζητάμε αν ειναι καλυτερη ΣΗΜΕΡΑ απο samsung, sony κλπ. Και ειχα όπως ολοι ένα σωρο nokia. Δεν ειμαι κανενας εχθρός της. Απλα πλεον δεν υπάρχει nokia.. Ακριβη, μέτρια ποιότητα, μετρια design. Στα νεα win κάτι παει να κανεί..

nektarios

Ηταν λογικο αφου η Νοκια δεν μπηκε στο Games των Androids !!Λογικο ειναι παιδια…. .
Αλλα και η Samsung εδω που τα λεμε ειναι μεγαλη δυναμη…. .
Ποιος την πιανει τωρα ,οπως και εγω αγοραζω μονο Samsung χωρις πλακα

Πάνος

Αν η Νοκια έμπαινε στο παιχνίδι με τα Ανδροιδ πιστεύω ότι θα ήταν πρώτη για πολλά χρόνια ακόμα…..

Genti

Για να δούμε τι έχει να μας πει ακόμη η Sami στης 3 Μαΐου.

Πάνος

cVlachakis δεν πας κανα ταξιδάκι προς London…..

@Nektarios, Panos Η Sony Android δεν εχει? Γιατι εχει 6,5 δισεκατομμυρια ζημια? Δεν ειναι θεμα λειτουργικου.
Η Nokia υπεφερε απο εσωτερικα προβληματα. Κατι που απαιτει δυο-τρεις μηνες σε αλλες εταιρειες επαιρνε ενα χρονο στη Nokia. O Stephen Elop τα αλλαζει ολα πια

Panos7GR

Εντάξει εκτός από το ότι η Sony πέρα από το design δεν είχε τίποτα το εξαιρετικό στα smartphone της (για τα μοντέλα του 2011, λέω), είχε και το μεγάλο πρόβλημα λόγω του σεισμού στα εργοστάσια της ίσως εκεί να οφείλεται ένα σοβαρό μερίδιο στη ζημιά που έχει…

Τέλος πάντων στο θέμα μας. Εγώ αν και έχω Android πιστεύω πολύ καλά έκανε η Nokia και δεν έβαλε αυτό το λειτουργικό. Αν έβαζε Android θα έπεφτε στα μάτια μου και όχι μόνο στα δικά μου αλλα και σε πολλών άλλων. Επίσης πιστεύω πως αν έκανε και πιο γρήγορες κινήσεις και “ομορφαινε” το λογισμικό της, το Symbian δεν θα ήταν τώρα πεθαμένο. Αλλά όλα αυτά είναι απλές προσωπικές μου εκτιμήσεις. Στο σήμερα, όμως, με την σειρά Lumnia και την συνεργασία με την Microsoft βαδίσει σε σωστά μονοπάτια. Αν συνεχίσει έτσι ίσως και να γίνει πάλι η Βασίλισσα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.