Samsung, μας λέει να μην ικανοποιούμαστε με την 1080p οθόνη του Galaxy S5

Μετά την LG με την QHD οθόνη του LG G3, η Samsung έκανε το δικό της βήμα τον προηγούμενο μήνα με το Galaxy S5 LTE-A που έχει Quad HD (1,440 x 2,560) οθόνη αλλά είναι διαθέσιμο μόνο στην Κορέα και δεν θα βγει στην παγκόσμια αγορά.

Στο επίσημο blog της ανάρτησε σήμερα ένα post με το οποίο μας εξηγεί ότι η Quad HD οθόνη είναι πολύ καλύτερη από την Full HD (1,080 x 1,920) οθόνη, την οποία να πούμε ότι φοράει η ναυαρχίδα της Samsung Galaxy S5 και αναφέρει ότι δεν θα έπρεπε να αρκούμαστε σε μια τέτοια ανάλυση οθόνης.

«Don’t be satisfied with what you’re used to» αναφέρει χαρακτηριστικά και εξηγεί ότι η QHD ή αλλιώς WQHD οθόνη είναι 187% πιο καθαρή από την Full HD.

Το Samsung Galaxy S5 LTE-A και το κανονικό Samsung Galaxy S5 έχουν τις ίδιες ίντσες στην οθόνη (5.1) αλλά η νέα ανάλυση στο S5 LTE-A δίνει 577ppi πυκνότητα σε pixels σε αντίθεση με το παλιό S5 που δίνει 432 ppi.

Σύμφωνα με τη Samsung οι QHD οθόνες είναι αυτές που θα βλέπουμε στις ναυαρχίδες στο εξής, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι εύκαμπτες και διαφανείς οθόνες.

Samsung Galaxy S5 (επάνω) vs Samsung Galaxy S5 LTE-A (κάτω)
samsung galaxy s5 qhd, Samsung, μας λέει να μην ικανοποιούμαστε με την 1080p οθόνη του Galaxy S5

samsung galaxy s5 qhd, Samsung, μας λέει να μην ικανοποιούμαστε με την 1080p οθόνη του Galaxy S5

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
P

Και γιατί έβγαλε την 1080; Για να μας πει ότι όλος ο κόσμος πλην της Κορέας είναι βλάκες ; Πόσες μέρες μετράει το s5 και το απαξίωσε η ίδια ;.. Και το f θα ειναι σαν το QHD με τον 805 συν λίγο μέταλλο έτσι ,για το τσακίρ κέφι ;

nikmour

Δηλαδή και αυτοί που αγόρασαν το S5 τι να πουν τώρα. Μην αρχίσετε τώρα οι anti-samsung και οι pro-samsung. Αυτό αφορά όλους μας.

dimitrisdim14

Σχεδόν καμια διαφορα … χαζομάρες για να αγοραζει ο κοσμος το νέο s5 … αυτό εγινε για να πουλησει αρκετα s5 μοντελα και μετα εβγαλε ένα s5 με τετοια αναλυση για να ξαναπουλησει … αμ δε!! Όπως ειπα οι διαφορες είναι πολύ μικρες … Γνωμη μου !

Alexis

Από μένα η samsung έχει φάει ήδη άκυρο από την προβληματική αναβάθμιση του s3! Δεν θα την προτιμήσω ξανά μέχρι να αλλάξει αυτή τη χαζή πολιτική που ακολουθεί τελευταία. Έχω το lumia 1020 αλλά σκέφτομαι να γυρίσω πάλι σε android και συγκεκριμένα htc!

sosimple

Το μάρκετινγκ σε ολο του το μεγαλείο.. Αφου έθαψε το s3, λέγοντας παρτε s5, τωρα ξεκίνησε να θαβει το s5 υπέρ του νεου s5.. 🙂
Τουλάχιστοv η sSamsung θα βαλει τον 805 και δε θα εχει τα λαγκαρισματα του g3. Ενω υπάρχει και μια πιθανότητα να ισχύουν καπως αυτα, δεδομένου οτι η amoled αποτελείται απο 33% λιγοτερα υπόpixel, και ισως δεις κάποια διαφορά. Και πάλι με πολυ προσοχη και αρίστη οραση.
Ποιο πιθανό το βλέπω να φτιάξουν καλυτερη οθονη, και να το ριξουν οτι οφείλεται στην ανάλυση, παρα στην ανάλυση αυτη καθαυτή. Τουλάχιστον μη κανουν καμια πατατιά και ρίξουν τη φωτεινότητα οπως εκανε η lg..

Samsung_not

Παιδια κατι παίζει με την Samsung. Τους έχουν όμηρους η Apple και τους βάζει και γράφουν αυτα?? Ανησυχώ και εγώ που δεν με ενδιαφέρει αλλα τόσα απανωτά χτυπήματα κάτι παίζει. Όπως και να έχει στην υγειά μας τα κορόιδα και δεν το λέω μόνο για την Samsung αλλά για κάθε μια που συμπεριφέρεται σαν SAmsung.

TranQuila

Γεια σου Samsung σε πάω γιατί τα χεις ξεπερασμένα όλα και γραμμένους όλους!! Γιατί αν τα θέλεις όλα και κυρίως να πάρεις τη θέση της Apple στο BIG APPLE (NY) μόνο βρώμικος πόλεμος υπάρχει ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Στα χαρακώματα λοιπόν!!!! Πάντως την αλήθεια λέει.

mike

@sosimple σε review παντως στο διαδυκτιο καμια διαφορα το κορεατικο λτε 805 απο το 801- κοινος ιδια benchmark, ιδια αποδοση, ιδια λαγκ ..
Και η οθονη ακομη ελαχιστη διαφορα απο την amoled fhd περαν της αναλυσης…
Μπαταρια καλυτερη απο του g3 παντως οπως κ η οθονη του …

Πάνος

Μάλιστα. Και με την μπαταρία τι θα γίνει; Θα φεύγει νεράκι. Τι να πω… Άσκοπες κινήσεις εντυπωσιασμού

dami

χαχαχαχαχα κοροιδευει τους πελατες της η samsung….δεν ξερω αν πρεπει να γελασω ή να κλαψω,αλλα προτιμω το 1ο.

tiamat

λοιπον samsung επειδη ολοι οι κατοχοι s5 συμφωνουνε μαζι σου, να τους επιστρεψεις τα 749 ευρω που δωσαν για τη σαβουρα που τους πουλησες !

azriel84

Τι άλλο θα δούμε από το τμήμα marketing αυτής της εταιρίας…

kostas13

Εδώ μέσα μερικοί κάνουν λες και αγοράζουν smartphone κάθε μέρα έλεος πια.

demetrius

Σιγά για 145 pixels θα τα χαλάσουμε…;

EvrisGR

Από βλακώδης ισχυρισμούς άλλο τίποτα. 2κ σε 5,5 ‘ίντσες είναι παντελώς άχρηστο και πραγματικά δε βλέπεις διαφορά σε σχέση με μία 1080. Περιεχόμενο σε native 2k εκτός από τις φωτογραφίες που τραβάμε δεν υπάρχει. Όλα γίνονται upscale. Και ωραία όλα αυτά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τι γίνετε; Τίποτα. Το G3 που είχε την ίδια μπαταρία 3mah με το G2 έχει μέση διάρκεια ζωής on screen time 4 ώρες με απλή χρήση ενώ το G2 χτυπάει 6ωρα.

killbillgr

Και ποτέ θα έρθει η ώρα να μας πει “μην ικανοποίησε με το νέο S5 και έλα πάρε το S6 ” Δεν νομίζω να είναι μακριά αυτο που σκέφτομαι, αρχίζει με αυτά τα έξυπνα μάρκετινγκ η Samsung να μας συνηθίζει στην νεα της νοοτροπία που θάβει τα ίδια της τα προϊόντα της.Μπράβο 👏 στην Samsung για το ενδιαφέρον πάνω από όλα προς τους καταναλωτές της απου την έχουν φτάσει εκεί που είναι αδιαφορώντας το ποσο χρημα έχει δώσει ο κάθε καταναλτης της για να αποκτήσει μια και περισσότερες συσκευές της.

NtinosMD

Κριμα που δεν κυκλοφορει Ευρωπη. Προσεχως και με 4k οθονη… και με 810αρι δρακο κ 4 gb ram και ας χρειαζεται να εχω μαζι μου εφεδρικη μπαταρια. Ωρες ωρες μ φαινεται πως αρκετοι ακολουθουν την Ταμηλικη λογικη “αφου υπαρχουν οι σπηλιες, τι τα θελουμε τα σπιτια” !!!! Και σε 3 μηνες 10 συσκευες να βγαλει, καλοδεχουνενες ειναι…ταχα επιβαλλει κανεις να τις αγορασετε κιολας?

Χρηστος Ραπτης

Δεν μορω να καταλαβω αυτες τις υπερβολες. Περαν του οτι η ιδια η εταιρια προτρεπει τους πελατες της, να δωσουν ενα σκασμο λεφτα ξανα υπαρχει και το θεμα της χρηστικοτητας.

Πειτε μου ειλικρινα : Τι την θες την QHD οθονη σε ενα κινητο; Τι τον θες τον 4-πυρηνο επεξεργαστη σε ενα κινητο. Με αλλα λογια, γιατι το κινητο σου να μοιαζει με ενα μικρο υπολογιστη; Δεν ειναι υπερβολες ολα αυτα;

Δεν λεω να προσπαθεις να φορτωσεις ενα site και να σερνεται, αλλα απο εκει και πανω δεν ειναι υπερβολη;

Καταλαβαινω φυσικα πως αν δεν υπηρχαν αυτες οι υπερβολες, η τεχνολογια δεν θα προχωρουσε, αλλα και παλι…

johnathan

Δεν μας χ@@ζεις ρε samsung. Το τελευταιο μοντελο σου που κραταω στα χερια μου (S3). Φετος που θα αγορασω καινουριο με εχεις χασει. Η lg η apple. Αντε γεια

Ζαπαρος

Εγω ενα δε μπορω να καταλαβω…Υπεγραψε κανενας συμβολαιο με την εταιρια να μη βγαλει καινουριο μοντελο μεχρι να το αποφασισει ο ιδιος?? Για να λεμε και του στραβου το δικιο δηλαδη…

Εγω αγορασα αμαξι αρχες του 2009 και 4 μηνες μετα ανακοινωθηκε το νεο και ανανεωμενο μοντελο της σειρας..Και μιλαμε για 20000€, οχι 500…Ελεος..

sosimple

Πάντως πισω απο ολα αυτά, πιστεύω ότι υπάρχει η λογική, δε συγκρινουμε τα νεα κινητά με το iPhone, όπως κάναμε παλαιά, γιατί το έχουμε ξεπερασει (που εχει και μια βαση αλήθειας), αλλα με τα προηγούμενα. Δηλ παίζουμε μπάλα μονοι μας..

killbillgr

@Χρηστος Ράπτης: Με απλή λογική έχουν φτιάξει ένα ρεύμα με τάση προς την μ@λ@κια, απου ακολουθούν και θα ακολουθήσουν μάζες ανθρώπων προς την κατεύθυνση απου λέγεται υπερκαταναλωτισμό και μια νεα ιδέα που τους τρυπάει το μυαλό να έχουν την τελευταία εκδώσει τις συσκευή ανεξαρτήτως μάρκας. Όπου μάλιστα δεν χρειαζόμαστε τόσα πολλά δυνατά specs κάνοντας να νομίζουμε ότι πρέπει να το πάρεις βάζοντας στο μυαλό σου ένα ” πρεπει” Επίσης έχουμε διαβάσει σε αυτό εδώ και σε αλα σάϊτ για τρέλα νούμερα πωλήσεων κινητών για εκατομμύρια πωλήσεις σε εβδομάδες και οχι μόνο. Που τα οποί άμα τα αθροίσουμε έχουν ξεπεράσει των αριθμό των πολιτών στον πλανήτη Γη. Μήπως τελικά εξάγουν και πωλήσεις και εκτός του πλανήτη ; πουλάμε κινητά και σε εξωγήινους 👾; Σαφώς και όχι δεν πουλάμε αλλά μας έχουν κάνει να τους ακολουθάμε και να τους υποστηρίζουμε και από πάνω και πολλές φορές και κάποιοι να αντιδρούν άσχημα λες και έχουν μετοχές. :

killbillgr

@Ζαπαρος -1 εκτός τόπου και χρόνου 🕘

prankstar

@ntinosmd +1 οσο για τα αλλα ππυ διαβαζω ασχολιαστο

phoenix

Παίρνουν κάτι στη Samsung??? Πρώτα θάβουν το s3 και τώρα το ολοκαίνουριο s5??? Αξιολύπητη εταιρεία κατέντησε…

sakis

Έχω ένα samsung ace3 που μπορώ να το χρησιμοποιώ όπως το s5 έχει λειτουργικό Android 4.2, Jelly Bean έχει τις διαστάσεις ενός πραγματικού κινητού. Δεν μπορώ να καταλάβω καμιά διάφορα, εκτός από το ότι το s5 είναι μικρό για taplet και μεγάλο για κινητό. μπορώ να κατεβάζω τις ίδιες εφαρμογές και τα παιχνιδάκια που είναι για παιδάκια, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε ένα κινητό τηλ. να έχει 4 πυρήνες και 8 πύρινο επεξεργαστή; Τι να πω ρε παιδιά καλές αγορές!!!

i love rihanna

Η Samsung απλως αφηνει την τεχνολογια να εξελιχθεί και καλα κανει γτ καποια στιγμη θα ειναι και οι 1080p οθονες φθηνες αλλα νταξη ειναι λιγο υπερβολικο το οτι λεει να μην μας φτανει η 1080p οθόνη!

Darth

δλδ μας λέει στεγνά όποιος πήρε το s5 (που κυκλοφόρησε πριν λίγο) οτι είσαι εκτός και πρέπει να πάρει το καινούργιο…………… το απόλυτο λάθος marketing

Notis

Τι ακριβώς κάνει? Έχει καταθάψει τα προϊόντα της. Τι ακριβώς γίνεται με τη Samsung? Δεν αντέχει την πίεση που της ασκείτε από άλλες εταιρίες και αγνοεί παντελώς τους πελάτες της! Θεωρεί ότι έχει τόσο τυφλούς ακόλουθους που ότι και να κάνει της συγχωρείτε?
Από την άλλη βέβαια θα πει κάποιος πως δεν υποχρεώνει κανέναν να το αγοράσει. ΟΚ συμφωνώ. Αλλά ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΡΟΜΟΤΑΡΕΙ απλά το νέο προϊόν ΘΑΒΕΙ το προηγούμενο. ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ.
@ζαπαρος το παράδειγμα σου είναι ατυχές. Ηξερες πρώτον ότι θα βγει νέο μοντέλο οπότε εν γνώση σου αγόρασες το παλιο ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ και δεύτερον δεν νομίζω ότι η εταιρία έθαψε το δικό σου για να προμοταρει το νέο.
Τι να πω έχω αρχίσει να αναθεωρώ σε μεγάλο βαθμό. Βασικά αν συνεχίσει αυτή την αηδία ΜΑΚΡΙΑ!

Targaryen

Δεν πρέπει να βγάλει καλύτερο κινητό για να μην στεναχωρεθουν όσοι έχουν το προηγούμενο;
Πρέπει να σταματήσει την παραγωγή; δεν ξέρω πραγματικά τον τρόπο που σκέφτεστε μερικοί.
Από εκεί και πέρα δεν απαξιώνει ούτε το s3 ούτε το s5,απλα εξηγεί που προοδεύει η εταιρεία. Είναι λογικό να συγκρίνει παλιότερες συσκευές δικές της, με ποια άλλη εταιρεία να κάνει σύγκριση δηλαδή με ΑΥΤΕΣ που είναι 3 χρόνια πίσω;

Sot11

Ερώτηση προς αυτούς που πιστεύουν οτι ειναι πρόοδος και καλά κάνει η samsung: λίγη αξιοπρέπεια δεν έχετε;

dami

Για του λογου το αληθες και τα κλασικα fanboys που κυκλοφορουν εδω μεσα,κανενας απο τους παραπανω δεν ειπε οτι δεν θελει να εξελιχθει η τεχνολογια…αποδοκιμαζουν το γεγονος οτι σκανε ενα σωρο λεφτα για να βγαινει η ιδια εταιρια μετα απο 1 μηνα και να βγαζει σποτακια του στυλ “Το FHD ειναι πολυ λιγο”,”Καλο το S3 αλλα ξεπερασμενο” και γενικότερα να κανει πλυση εγκεφαλου για καταναλωτικη μανια αφου πρώτα στα τσεπωσε.
Οπως επισης ειναι φυσικο και επομενο να αντιδρουν,οταν εχουν σκασει 700 ευρω για να παρουν το S5 και να ανακοινωνει μετα απο 1 μηνα καινουριο μοντελο και να ριχνει την τιμη του στα μισα λεφτα.Οι μισοι λενε για τους αλλους μισους που το αγορασανε απαντησεις του στυλ “Ποιος σου ειπε να το παρεις” και “Γιατι δεν περιμενες το νεο μοντελο”,αλλα αμα ηταν ή οταν ερθουν καποια στιγμη στη θεση τους,θα ειναι οι πρωτοι που θα κραζουν την ταδε εταιρια…κλασικοι νεοελληναραδες.
@Darth φιλε μου δεν ξερω γιατι,αλλα μεχρι στιγμη συμφωνω με ολα οσα γραφεις κατα καιρους κατω απο αρθρα +1

ΜΑΝΟΣ

Τι φουμαρετε εκει στην Samsung και σας εχει πιασει τετοιος μαζοχισμος;

Κώστας Ζ.

Παμε Sony, ξεκινα να τους τρως ΟΛΟΥΣ σιγα σιγα!

Νικος

όποιος διαβάσει και την πηγή θα καταλάβει γιατί είναι καλύτερη η quad HD οθόνη.
Κάνει μπαμ η διαφορά στα φτερά του πουλιού. Και με λίγο ζουμ κάνουν καραμπαμ και άλλες λεπτομέρειες.
Εννοείται ότι πρέπει να μην μένουμε ικανοποιημενοι με τίποτα. Εννοείται να προχωράει η τεχνολογία. Εννοείται ότι η qhd είναι πολύ καλύτερη και φαίνεται. Το μόνο λάθος είναι το timing που διάλεξε να τα πει.

CSt90

Θάβει τα προιόντα της, άρα θάβει τους ίδιους τους πελάτες και υποστηρικτές της. Αποδεικνύεται πόσο ανεύθυνη εταιρία είναι προς το αγοραστικό της κοινό.
https://www.insanejournal.com/userpic/4625557/191567

P.S. Not any kind of fanboy, just anti-apple.

Samsung_not

@Ζαπαρος θεός πιο πρόβατο πεθαίνεις. Συγκρίνει αμάξια με κινητά και εκτός των άλλων ήξερε ακριβώς τι έπαιρνε σε ποσο καλύτερη τιμή το έπαιρνε και ποτε θα βγει το επομενο. Όταν η Samsung σας στείλει update το οποίο θα έχει wallpaper “κάνε αναβάθμιση τώρα στο γαμάτο τάδε γιατί το δικο σου είναι παλιο” σε έχω ικανό να την δικαιολογησεις παλι.

thanoik

Ρε πάρτε το χαμπαρι μονο με nexus αξίζει να ασχολούμαστε πλέον….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.